10x het beste middel tegen haaruitval bij vrouwen

beste-middel-tegen-haaruitval-vrouwen

Haarverlies bij vrouwen kan verschillende oorzaken hebben, zoals genetica, veranderende hormoonspiegels of als onderdeel van het natuurlijke verouderingsproces. Er zijn verschillende behandelingsopties voor haarverlies bij vrouwen, waaronder actuele medicijnen, zoals Rogaine. Andere opties zijn lichttherapie, hormoontherapie of in sommige gevallen haartransplantaties. Het eten van een voedzaam dieet en het handhaven van een gezonde levensstijl kan ook helpen om het haar gezond te houden. In dit artikel bespreken we de top 10 met het beste middel tegen haaruitval bij vrouwen.

Hoe haaruitval bij vrouwen te behandelen?

1. Gebruik shampoos tegen haaruitval

Het beste middel tegen haaruitval bij vrouwen kan beginnen bij de juiste shampoo. Er kan wat haarverlies optreden als gevolg van verstopte poriën op de hoofdhuid. Het gebruik van medicinale shampoos die zijn ontworpen om de poriën van dode huidcellen te verwijderen, kan helpen om gezond haar te bevorderen. Dit kan helpen om kleine tekenen van haaruitval te verwijderen. De Bioblas Knoflook Shampoo is de best beoordeelde shampoo tegen haaruitval op bol.com. Klanten benoemen in de reviews dat de resultaten zichtbaar zijn mede door het feit dat er minder haren op het kussen lichten dan voorheen.

Bioblas Knoflook Shampoo vcoorkomt haaruitval met het serum dat knoflookextract en biologische oliën bevat, maakt het haar sterker en geeft glans en gloed toe aan het haar

beste middel tegen haaruitval vrouwen 

2. Minoxidil

Een verscheidenheid aan problemen kan haarverlies bij vrouwen veroorzaken.
De Food and Drug Administration (FDA) keurt Minoxidil goed om haaruitval te behandelen. Verkocht onder de naam Rogaine, evenals andere generieke merken, kunnen mensen actuele Minoxidil over-the-counter (OTC) kopen. Minoxidil is veilig voor zowel mannen als vrouwen, en mensen melden een hoge tevredenheid na gebruik.

Minoxidil stimuleert de haargroei en kan hun groeicyclus verlengen. Het kan ervoor zorgen dat haren dikker worden en vlekkerigheid of een breder wordende haarscheiding verminderen.

Minoxidil-behandelingen zijn verkrijgbaar in twee concentraties: de 2%-oplossing moet tweemaal per dag worden aangebracht voor de beste resultaten, terwijl de 5%-oplossing of -schuim dagelijks moet worden gebruikt.

Hoewel het instinct kan zijn om de sterkere oplossing te kiezen, is dit niet nodig. Studies geplaatst in het International Journal of Women’s Dermatology en de Journal of the American Academy of Dermatology hebben aangetoond dat 2% minoxidil effectief was voor vrouwen met alopecia androgenetica of kaalheid.

Als een persoon succes heeft met minoxidil, moeten ze het voor onbepaalde tijd blijven gebruiken. Wanneer een persoon stopt met het gebruik van minoxidil, zullen de haren die afhankelijk zijn van het medicijn om te groeien waarschijnlijk binnen 6 maanden uitvallen.

Bijwerkingen van minoxidil zijn zeldzaam en over het algemeen mild. Sommige vrouwen kunnen irritatie of een allergische reactie ervaren op ingrediënten in het product, zoals alcohol of propyleenglycol. Het wisselen van formules of het proberen van verschillende merken kan de symptomen verlichten.

Sommige vrouwen kunnen in het begin ook meer haarverlies ervaren bij het gebruik van minoxidil. Dit stopt meestal na de eerste paar maanden van de behandeling als het haar sterker wordt.

Bovendien kan het verkeerd aanbrengen van minoxidil of het aanbrengen op het voorhoofd of te veel van de nek haargroei in deze gebieden veroorzaken. Breng minoxidil alleen aan op de hoofdhuid om deze bijwerkingen te voorkomen.

Minoxidil is verkrijgbaar in winkels en online.

3. Lichttherapie

Lichttherapie op laag niveau is op zichzelf misschien niet voldoende om haarverlies te behandelen, maar het kan de effecten van andere haarverliesbehandelingen, zoals minoxidil, versterken.

Uit een onderzoek dat is gepubliceerd in het Indian Journal of Dermatology, Venereology and Leprology, bleek dat in vergelijking met controlegroepen, het toevoegen van therapie met weinig licht aan de reguliere 5% minoxidil-behandeling voor alopecia androgenetica het herstel van de haren en de algehele tevredenheid van de deelnemers met hun behandeling hielp verbeteren .

Onderzoekers zullen verder onderzoek moeten doen om deze resultaten te helpen versterken.

4. Ketoconazol

Het medicijn ketoconazol kan in sommige gevallen helpen haaruitval te behandelen, zoals alopecia androgenetica, waar ontstekingen van de haarzakjes vaak bijdragen aan haarverlies.

Een recensie geplaatst in het International Journal of Women’s Dermatology merkte op dat topisch ketoconazol kan helpen ontstekingen te verminderen en de kracht en het uiterlijk van het haar te verbeteren.

Ketoconazol is verkrijgbaar als shampoo. Nizoral is het bekendste merk en is beschikbaar voor aankoop over de toonbank en online. Nizoral bevat een lage concentratie ketoconazol, maar voor sterkere concentraties is een recept van een arts vereist.

5. Corticosteroïden

Sommige vrouwen kunnen ook reageren op injecties met corticosteroïden. Artsen gebruiken deze behandeling alleen wanneer dat nodig is, voor aandoeningen zoals alopecia areata. Alopecia areata resulteert in het uitvallen van het haar van een persoon in willekeurige plekken.

Volgens de National Alopecia Areata Foundation kan het rechtstreeks injecteren van corticosteroïden in de haarloze pleister nieuwe haargroei stimuleren. Dit kan echter niet voorkomen dat ander haar uitvalt. Topische corticosteroïden, die verkrijgbaar zijn als crèmes, lotions en andere preparaten, kunnen ook haaruitval verminderen.

6. Hoofdhuidmassage

Het masseren van de hoofdhuid kan de bloedsomloop in het gebied vergroten en roos helpen verwijderen. Dit helpt de hoofdhuid en haarzakjes gezond te houden. De Jollify® Siliconen Haarborstel & Scalp Massager is de best beoordeelde massagetool op bol.com om je hoofdhuid mee te masseren om haaruitval te verminderen. Klanten benoemen in de reviews hoe ze merken dat het verlies van haren vermindert, evenals schilfers en roos.

beste middel tegen haaruitval vrouwen 

7. Bloedplaatjesrijk plasma

Vroeg bewijs suggereert dat injecties met bloedplaatjesrijk plasma ook kunnen helpen haaruitval te verminderen. Een plasmarijke injectie houdt in dat een arts het bloed van de persoon trekt, het bloedplaatjesrijke plasma van het bloed scheidt en het terug in de hoofdhuid injecteert op de getroffen gebieden. Dit helpt het weefselherstel te versnellen.

Een recente recensie geplaatst op Aesthetic Plastic Surgery merkte op dat de meeste onderzoeken suggereren dat deze therapie haaruitval vermindert, de haardichtheid verhoogt en de diameter van elk haar vergroot.

Omdat de meeste onderzoeken tot nu toe echter erg klein waren, roept de review op tot meer onderzoek met bloedplaatjesrijk plasma voor androgene alopecia.

8. Hormoontherapie

Als hormonale onevenwichtigheden als gevolg van de menopauze bijvoorbeeld haaruitval veroorzaken, kunnen artsen een vorm van hormoontherapie aanbevelen om ze te corrigeren.

Enkele mogelijke behandelingen zijn anticonceptiepillen en hormoonvervangende therapie voor oestrogeen of progesteron.

Andere mogelijkheden zijn anti-androgeenmedicijnen, zoals spironolacton. Androgenen zijn hormonen die bij sommige vrouwen haaruitval kunnen versnellen, vooral bij vrouwen met polycysteus ovariumsyndroom, die doorgaans meer androgenen produceren.

Antiandrogenen kunnen de productie van androgenen stoppen en haaruitval voorkomen. Deze medicijnen kunnen bijwerkingen veroorzaken, dus overleg altijd met de arts over wat u kunt verwachten en of anti-androgenen geschikt zijn.

9. Haartransplantatie

In sommige gevallen waarin de persoon niet goed reageert op behandelingen, kunnen artsen haartransplantatie aanbevelen. Dit houdt in dat je kleine stukjes van de hoofdhuid neemt en deze toevoegt aan de kaalheidsgebieden om het haar in het gebied op natuurlijke wijze te vergroten. Haartransplantatietherapie kan duurder zijn dan andere behandelingen en is niet voor iedereen geschikt.

10. Eet een voedzaam dieet

Het eten van een gezond dieet kan ook de normale haargroei ondersteunen. Gewoonlijk zal een gezond dieet een grote verscheidenheid aan voedingsmiddelen bevatten, waaronder veel verschillende groenten en fruit. Deze bevatten veel essentiële voedingsstoffen en verbindingen die helpen de huid en het haar gezond te houden.

IJzerniveaus kunnen ook een rol spelen bij de gezondheid van het haar. Vrouwen met haaruitval kunnen bij hun huisarts een bloedonderzoek laten doen om te kijken of ze een ijzertekort hebben. Een arts kan adviseren om een ​​ijzerrijk dieet te volgen of een ijzersupplement te nemen.

De Alline procap capsuels bevatten 11 vitamines en 3 mineralen speciaal tegen haaruitval waaronder zink en ijzer. Gebruikers benoemen in de reviews hoe ze tijdens gebruik nieuwe korte haartjes ontdekten.

beste middel tegen haaruitval vrouwen 

Oorzaken

De meest voorkomende oorzaak van haarverlies bij vrouwen is alopecia androgenetica, die sterke banden heeft met genetica en in families kan voorkomen.

Volgens het International Journal of Women’s Dermatology kan haarverlies door alopecia androgenetica al op jonge leeftijd beginnen. Sommige vrouwen beginnen hun haar te verliezen in hun late tienerjaren of vroege twintiger jaren, hoewel de meeste vrouwen hun haar pas beginnen te verliezen als ze 40 jaar of ouder zijn.

Zowel mannen als vrouwen kunnen alopecia androgenetica ontwikkelen, maar ze ervaren het op verschillende manieren. Mannetjes hebben de neiging om een ​​terugwijkende haarlijn of kale plek bovenop hun hoofd te ervaren, terwijl vrouwtjes de neiging hebben om verschillende symptomen te vertonen.

Bij vrouwen wordt de scheiding in het midden van het haar vaak meer gedefinieerd of breder. Vrouwen kunnen ook last krijgen van dunner wordende haren en het haar kan over het algemeen dunner of vlekkerig lijken.

Deze symptomen zijn te wijten aan het dunner worden van elke haarstreng. Ook hebben de haren een kortere levenscyclus en blijven haren maar een kortere periode op het hoofd zitten.

Haaruitval bij vrouwen is een progressieve aandoening. Vrouwen merken in het begin misschien alleen een iets bredere scheiding in hun haar, maar naarmate de symptomen toenemen, kan dit meer opvallen.

Andere vormen van alopecia, zoals alopecia areata, kunnen een of meer plekken met volledige kaalheid veroorzaken.

Andere factoren kunnen een rol spelen bij haarverlies, zoals ontstekingsaandoeningen die de hoofdhuid aantasten en hormonale onevenwichtigheden. Artsen willen deze mogelijke oorzaken misschien onderzoeken als de persoon niet reageert op typische behandelingen.

Omgaan met haaruitval

Hoewel haarverlies op jonge leeftijd zorgwekkend kan zijn, is haarverlies een realiteit voor veel mensen naarmate ze ouder worden. Een studie gepubliceerd in het Indian Journal of Dermatology, Venereology, and Leprology merkte op dat tot 75% van de vrouwen haarverlies zou ervaren door alopecia androgenetica tegen de tijd dat ze 65 jaar oud zijn.

Hoewel de meesten op zoek zijn naar het beste middel tegen haaruitval voor vrouwen terwijl ze jong zijn, accepteren de meeste mensen haarverlies op een gegeven moment als een natuurlijk onderdeel van het verouderingsproces.

Sommige mensen kunnen ervoor kiezen om hoeden of pruiken te dragen als een tijdelijke oplossing voor haaruitval. Anderen werken met hun ouder wordende haar door een korter kapsel te dragen waardoor dun haar minder opvalt.

Beste middel tegen haaruitval bij vrouwen: conclusie

Haaruitval kan zowel mannen als vrouwen treffen. Haarverlies bij vrouwen kan verschillende oorzaken hebben, hoewel de meest voorkomende alopecia androgenetica is.

Er zijn verschillende behandelingen voor haarverlies bij vrouwen, waaronder OTC-behandelingen voor haarverlies, die over het algemeen effectief zijn. Iedereen die last heeft van haaruitval, moet naar de dokter gaan die eventuele onderliggende factoren kan diagnosticeren. Je kan ook een methode of het beste middel tegen haaruitval bij vrouwen proberen die in bovenstaande top 10 genoemd is.

Als een arts vermoedt dat er een andere onderliggende oorzaak is of als de persoon niet goed reageert op OTC-behandelingen, zullen ze naar andere behandelingsopties kijken.

U leest: 10x het beste middel tegen haaruitval bij vrouwen

Ook populair: Top 3 beste droogshampoo zonder parfum voor schoon haar