10x ochtendwandeling voordelen om de dag mee te starten

ochtendwandeling voordelen

Als je ‘s ochtends wakker wordt, is beweging misschien niet je eerste prioriteit. Maar je dag beginnen met een wandeling – of het nu in je buurt is of een deel van je woon-werkverkeer naar je werk of school – kan je lichaam een ​​aantal gezondheidsvoordelen bieden. Hier zijn 10 ochtendwandeling voordelen waarom u uw dag misschien wilt beginnen met enkele stappen. Er zijn ook een paar tips om het naadloos in je dagelijkse routine te verwerken.

Top 10 ochtendwandeling voordelen

1. Geef je energie een boost

Je dag beginnen met een wandeling kan je gedurende de dag meer energie geven. Als je buiten loopt, is dat vooral waar. Studies tonen aan dat volwassenen die 20 minuten buiten wandelden, meer vitaliteit en energie ervoeren dan degenen die 20 minuten binnen wandelden. Een kleine studie wees uit dat 10 minuten traplopen meer energie gaf dan een kopje koffie voor 18 vrouwen die slaapgebrek hadden. De volgende keer dat je ‘s ochtends een energieboost nodig hebt of je moe voelt als je wakker wordt, wil je misschien een wandeling proberen.

2. Verbeter je humeur

Er zijn ook fysiologische voordelen aan wandelen in de ochtend. Een wandeling kan helpen:

  • zelfrespect verbeteren
  • stemming verbeteren
  • stress verminderen
  • angst verminderen
  • vermoeidheid verminderen
  • depressiesymptomen verlichten of uw risico op depressie verminderen

Probeer voor het beste resultaat minstens 5 dagen per week 20 tot 30 minuten te wandelen.

3. Voltooi je fysieke activiteit voor vandaag

Een van de vele ochtendwandeling voordelen is dat je je fysieke activiteit voor die dag voltooit – voordat andere gezins-, werk- of schoolverplichtingen je laten ontsporen. De Physical Activity Guidelines for Americans beveelt aan dat gezonde volwassenen ten minste 150 tot 300 minuten matige intensiteitsoefening per week moeten voltooien. Probeer 5 ochtenden per week een wandeling van 30 minuten te maken om aan deze vereisten te voldoen.

De best beoordeelde wandelschoenen op bol.com zijn de Grisport Sherpa Wandelschoenen Unisex met extra stevige hiel, beschermende neus en voorgevormde steun rond de enkel

ochtendwandeling voordelen

4. Het kan je helpen om af te vallen

Wandelen in de ochtend kan u helpen uw doelstellingen voor gewichtsverlies te bereiken. Als u 30 minuten in een gematigd tempo loopt, kunt u tot 150 calorieën verbranden. Gecombineerd met een gezond dieet en krachttraining, kun je merken dat je gewicht verliest.

5. Gezondheidsproblemen voorkomen of beheren

Wandelen kan tal van voordelen voor uw gezondheid bieden, waaronder het versterken van uw immuniteit en het voorkomen en helpen beheersen van verschillende gezondheidsproblemen. Studies tonen aan dat 30 minuten wandelen per dag het risico op hartaandoeningen met 19 procent kan verminderen. Als u lijdt aan diabetes, kan wandelen ook helpen om uw bloedsuikerspiegel te verlagen. Het kan zelfs helpen om uw levensduur te verlengen en uw risico op hart- en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker te verminderen.

6. Versterk spieren

Wandelen kan helpen om de spieren in je benen te versterken. Loop voor de beste resultaten in een matig tot stevig tempo. Probeer je routine te veranderen en trap te lopen, heuvels op en af ​​te lopen of op een helling op de loopband te lopen. Voeg meerdere keren per week beenversterkende oefeningen zoals squats en lunges toe voor meer spierspanning.

7. Verbeter mentale helderheid en concentratie

Een ochtendwandeling kan helpen om je mentale helderheid en concentratievermogen gedurende de dag te verbeteren. Uit een recent onderzoek bleek dat bij oudere volwassenen degenen die hun dag begonnen met een ochtendwandeling hun cognitieve functie verbeterden, vergeleken met degenen die bleven zitten.

Wandelen kan je ook helpen creatiever te denken. Onderzoek toont aan dat wandelen een vrije stroom van ideeën op gang brengt, wat je kan helpen om problemen beter op te lossen dan wanneer je zit of zittend blijft. Dit is vooral het geval als je buiten loopt.

Stel de volgende keer dat u een ochtendvergadering of brainstormsessie heeft, voor dat uw collega’s, indien mogelijk, met u mee gaan wandelen.

Begin je dag met volop energie en gebruik deze volledig natuurlijke en voedzame Your Super Energy Bomb Mix van stimulerende superfoods om je energie urenlang op te krikken. Verhoog je energie-level zonder cafeïne te crashen!

ochtendwandeling voordelen

8. Slaap beter ‘s nachts

Een van de ochtendwandeling voordelen is dat het lopen in de ochtend je kan helpen om ‘s nachts later beter te slapen. Een klein onderzoek uit 2017 observeerde oudere volwassenen van 55 tot 65 jaar die ‘s nachts moeilijk in slaap vielen of met lichte slapeloosheid leefden. Degenen die ‘s ochtends versus’ s avonds trainden, ervoeren ‘s nachts een betere slaapkwaliteit. Er is echter meer onderzoek nodig om te bepalen waarom ‘s ochtends sporten misschien beter is voor de slaap dan ‘s avonds sporten.

9. Versla de hitte

Een van de ochtendwandeling voordelen in de zomer – of als je in een klimaat leeft waar het het hele jaar door warm is – is dat je in staat zult zijn om te sporten voordat het buiten te warm wordt. Zorg ervoor dat u voor en na uw training voldoende water drinkt om gehydrateerd te blijven. Neem eventueel een flesje water mee. Of plan om langs een route met waterfonteinen te lopen.

10. Maak gedurende de dag gezondere keuzes

Als u uw dag begint met een wandeling, kunt u de hele dag door gezondere keuzes maken. Na uw wandeling kunt u zich energieker voelen en minder slaapgebrek hebben. Wanneer je energie daalt of je moe bent, heb je meer kans om naar comfortsnacks of energieboosters te grijpen. Wandelen in de ochtend kan je inspireren om te kiezen voor een gezonde lunch en snacks in de middag.

Maak het onderdeel van je routine

Leg de avond ervoor kleding klaar voor je wandeling. Laat je sokken en sneakers bij de deur, zodat je er ‘s ochtends niet naar hoeft te zoeken.
Probeer je wekker 30 minuten eerder te zetten, zodat je ‘s ochtends minimaal 20 minuten kunt wandelen. Zoek een natuurpad in de buurt of loop gewoon door de buurt.
Zoek een vriend of collega om ‘s ochtends mee te wandelen. Chatten en samenwerken kan je helpen gemotiveerd te blijven.
Als je ‘s ochtends niet veel tijd hebt, overweeg dan om wandelen een deel van je woon-werkverkeer te maken. Als je niet helemaal naar je werk kunt lopen, stap dan een paar haltes eerder uit de bus om in te lopen. Of parkeer verder van je kantoor zodat je vanuit je auto kunt lopen.

Moet een ochtendwandeling voor of na ontbijt plaatsvinden?

Als je ‘s ochtends loopt, vraag je je misschien af ​​of wandelen voor of na het ontbijt ertoe doet en of het helpt als je doelen hebt om af te vallen. Onderzoek is verdeeld over de vraag of het overslaan van het ontbijt je metabolisme zal verhogen of je zal helpen sneller af te vallen. Sommige onderzoeken tonen aan dat sporten in nuchtere toestand (vóór het ontbijt) je lichaam helpt meer vet te verbranden. Maar er zijn meer studies nodig.

In de tussentijd hangt het van je lichaam af. Als je je goed voelt als je een wandeling maakt voordat je gaat eten, of als je maag beter aanvoelt als je niet eet, is dat oké. Of misschien merk je dat je je beter voelt als je een kleine snack zoals een banaan of een fruitsmoothie eet voordat je gaat wandelen. Hoe dan ook, zorg ervoor dat je na het sporten een gezond ontbijt eet en veel water drinkt.

De best beoordeelde smoothie maker op bol.com: de Tefal PerfectMix BL8111 – High Speed Blender. Ervaar de ultieme blendervaring dankzij de nieuwe Powelix technology

Waar het op neer komt

Je dag beginnen met een korte wandeling kan een aantal gezondheidsvoordelen bieden. U kunt zich overdag energieker voelen, uw humeur en mentale helderheid zien verbeteren en ‘s nachts beter slapen. Zorg ervoor dat u zich voor en na uw wandeling uitrekt en drink veel water om gehydrateerd te blijven.

Ook populair: 9x de beste sport oordopjes van 2021 volgens sport professionals