11x de beste scheermesjes voor vrouwen voor een gladde huid

Beste scheermesjes vrouwen

Voor velen is het scheren van lichaamshaar een typisch onderdeel van de routine. De combinatie van een geweldig scheermes, water en scheerschuim of ander smeermiddel kan je een gladde huid geven. U weet dat het hebben van de juiste hulpmiddelen het verschil maakt in uw resultaten, en hoewel het misschien lijkt dat “scheerapparaten voor vrouwen” een marketinggimmick zijn om u meer aan roze producten te laten uitgeven, zijn er ontwerpverschillen: scheermessen voor mannen zijn bedoeld om gezichtshaar verwijderen, terwijl die voor vrouwen zijn ontworpen voor lichaamshaar. We hebben 11 beste scheermesjes voor vrouwen getest om er een te vinden die een gladde, zijdezachte scheerbeurt voor het lichaam biedt, hoewel we voor de goede orde ook ons ​​beste scheermes voor mannen hebben toegevoegd. De Gillette Venus Extra Smooth Swir won deze titel omdat het snel en effectief al het haar verwijdert zonder de huid te irriteren.

Top 11 beste scheermesjes voor vrouwen

Dit zijn de beste scheermesjes voor vrouwen die we hebben getest, gerangschikt op volgorde:

1. Gillette Venus Smooth Swirl

beste scheermesjes vrouwen

De grootste verrassing voor mij tijdens het testen van de beste scheermesjes voor vrouwen op deze lijst was dat ik ze allemaal leuk vond. Er is geen slechte optie op deze lijst – alleen degenen die min of meer logisch zijn, afhankelijk van je huid, scheergewoonten en levensstijl (ga je ermee reizen? Houd je van vervangbare cartridges?). Toch was het gemakkelijk om te concluderen dat de Gillette Venus Extra Smooth Swirl het beste algemene scheermes voor vrouwen is.

Nadat ik mijn benen had ingesmeerd met Barbasol Shave Aloe, liet ik dit scheermes met vijf mesjes tegen de nerven glijden (in de tegenovergestelde richting waarin mijn beenhaar groeit) en kreeg ik een gladde, schone scheerbeurt. Eén veegbeweging verwijdert al het haar in het pad van het scheermes en één of twee veegbewegingen op moeilijk bereikbare plaatsen, zoals rond de knieën of enkels. Het mes heeft een laag smeermiddel eromheen om hierbij te helpen, en ik heb geen krassen, knijpen of kerven ervaren – in plaats daarvan voelde het scheermes comfortabel aan op mijn huid en liet mijn benen zijdezacht aanvoelen.

De “werveling” verwijst naar een zilveren bal tussen het handvat en de kop van het scheermes waarmee het kan draaien en roteren, met het idee dat het de mesjes zou kunnen helpen om zich naar het lichaam te vormen voor een gladdere scheerbeurt. Ik verwachtte dat dit het scheermes aanzienlijk flexibeler zou maken dan andere op de lijst, maar dit was niet het geval. In feite heeft bijna elk scheermes een of ander mechanisme waardoor de cartridge kan bewegen als reactie op lichte druk, wat betekent dat je de mesjes tegen de huid kunt houden, ongeacht de hoek van waaruit je scheert.

Dit is een uitstekend scheermes, maar het wervelelement maakt het niet speciaal. Dit scheermes valt op door hoe goed het haar verwijdert en het gemakkelijk maakt om door grote stroken haar te manoeuvreren. Je vindt het in een verpakking met handvat en één, twee of vier cartridges, evenals navulverpakkingen van vier of zes extra cartridges. (Het wordt niet geleverd met een douchehaak of -houder, maar we ontdekten dat de meeste daarvan toch niet werken.)

Pluspunten:

 • Grote kop
 • Flexibel ontwerp
 • Voldoende smering

Minpunten:

 • Geen die we konden vinden

2. Wilkinson Hydro Silk Scheermees

beste scheermesjes vrouwen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Net als anderen op deze lijst, gleed het Wilkinson Hydro Silk Scheermees over mijn benen en verwijderde al het haar op zijn pad in een paar passen. Zoals elk ander scheerapparaat met een verwijderbare patroon, heeft dit een flexibele kop die het mogelijk maakt om het handvat loodrecht op de benen te houden terwijl de vijf mesjes toch tegen het been blijven. Dit was handig in gebogen gebieden, zoals de achterkant van mijn knie.

Waar dit verschilt, is het ontwerp van de handgreep. Terwijl de meeste handvatten een kromming hebben die naar beneden afloopt naar de scheerkop, loopt deze schuin naar beneden en gaat dan omhoog vlak voor de scheerkop, waardoor de mesjes op hetzelfde vlak liggen als het hoogste deel van de handgreep. Dit is een klein detail, maar het gaf me een pauze bij het gebruik van het scheermes omdat het anders aanvoelde in mijn hand dan andere op deze lijst. Om bovenaan deze lijst te komen, zou dit scheermes natuurlijker moeten aanvoelen om vast te houden en steviger gebouwd zijn. Toch heb ik me goed geschoren en zou niet aarzelen om dit opnieuw te gebruiken.

Je kunt dit in een verpakking met één handvat en twee cartridges haken. Navullingen worden geleverd in verpakkingen met vier cartridges. Het wordt geleverd met een houder die tegen de muur zuigt, maar het was niet effectief, omdat het apparaat bleef vallen.

Pluspunten:

 • Flexibel ontwerp
 • Gemakkelijk te gebruiken in gebogen gebieden

Minpunten:

 • Onhandig handvat
 • Wandhouder valt naar beneden

3. Gillette Venus Smooth

beste scheermesjes vrouwen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

De Gillette Venus Smooth is een van de beste scheermesjes voor vrouwen op deze lijst die drie mesjes bevat. De minder mesjes hinderden mijn ervaring helemaal niet, maar de kleinere kop van het scheermes wel. Hoewel de werkelijke mesjes dezelfde grootte lijken te hebben als die van andere scheerapparaten op deze lijst, gaf het oppervlak van het hoofd me het gevoel dat ik minder controle had tijdens het scheren. Het omringende plastic leek ook niet zoveel smering te hebben als anderen op deze lijst. Het resultaat was een mild schrapend gevoel dat geen pijn deed of irritatie achterliet, maar ook niet zo goed aanvoelde tegen de huid als andere scheerapparaten.

Dat gezegd hebbende, als u de voorkeur geeft aan een kleiner hoofd voor meer precisiewerk, zoals langs een bikinilijn, kunt u hiervan genieten, omdat het gemakkelijker is om in gebogen gebieden te komen. Je vindt dit scheerapparaat in een verpakking met twee cartridges en na te vullen met een verpakking van acht mesjes.

Pluspunten:

 • Gemakkelijk te gebruiken in gebogen gebieden

Minpunten:

 • Klein hoofd
 • Niet genoeg smering

4. Gillette Mach3 Turbo

beste scheermesjes vrouwen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

De Gillette Mach3 Turbo is onze beste wegwerpscheermes voor heren, omdat het gezichtshaar een gladde, schone scheerbeurt biedt. Nadat ik dit op mijn benen heb gebruikt, begrijp ik waarom het die lofbetuigingen heeft verdiend. Het heeft een kleine kop met drie mesjes, vergelijkbaar met de Gillette Venus Smooth, waarmee je effectief kunt werken op moeilijk bereikbare of gebogen gebieden, zoals rond de kaaklijn of, in mijn geval, rond de knieën. Het schaatst goed over de huid zonder te trekken of te schrapen en bood me de eerder genoemde schone scheerbeurt.

Dit is een van de beste scheermesjes voor vrouwen en viel alleen maar verder op deze lijst omdat het basismodel niet opvalt tussen de massa – en vanwege mijn eigen voorkeuren (zoals een groter hoofd). U vindt het handvat in een verpakking met twee cartridges en koopt vijf cartridges voor navullingen.

Pluspunten:

 • Stevig handvat
 • Glad, glad scheren

Minpunten:

 • Basis ontwerp

5.Billie Razor

beste scheermesjes vrouwen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Hoewel het verderop in deze lijst staat, is het Billie-scheermes een eersteklas keuze, zowel als een op zichzelf staand scheerapparaat als als een abonnementsservice voor scheerapparaten. Net als andere verwijderen de vijf mesjes effectief haar in één keer, hoewel het een paar passen kan vergen in gebogen gebieden, zoals rond de knieën of enkels. Het resultaat is een schone, gladde scheerbeurt die gemakkelijk te bereiken is als u het niet erg vindt om langzamer te werken op lastigere plekken. De gesmeerde patronen helpen om dat zijdezachte huideffect te bereiken. Het handvat ligt comfortabel in de hand, maar is niet van de hoogste kwaliteit, en dat is waar het tekortschiet in vergelijking met het Athena Club-abonnementsscheermes.

De service kost hetzelfde als Athena en heeft een vergelijkbaar prijsmodel. Je eerste zending bevat het handvat van het scheermes, twee cartridges en een houder die magnetiseert op het scheermes en aan de muur plakt. Van daaruit ontvangt u vier vervangende cartridges per verzending, met leveringsfrequentie (en terugkerende kosten) op basis van hoe vaak u zegt dat u zich scheert.

Pluspunten:

 • Flexibel abonnementsmodel
 • Voldoende smering
 • Vloeiende resultaten

Minpunten:

 • Goedkopere kwaliteit

6. Solimo scheermes voor dames

beste scheermesjes vrouwen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Dit scheermes met vijf mesjes van het merk Solimo voelt bijna net zo luxueus aan op de huid als onze beste algehele keuze. Het glijdt moeiteloos over de huid met scheerschuim en het werkt zelfs goed zonder smering, dankzij een coating van verzorgende ingrediënten rond de omtrek van de mesjes. Ik scheerde snel mijn oksels zonder de Barbasol aan te brengen en de resultaten waren zijdezacht.

Als je even in de problemen zit en je snel wilt scheren, blinkt dit product uit vanwege het eenvoudige ontwerp en het vermogen om haar in één keer te verwijderen. Hoewel geweldig, scoorde het niet onze beste algehele plek omdat het een kleinere kop heeft dan de Gillette Venus Extra Smooth Swirl en een onhandiger handvat. De winst hier is dat je dit scheermes kunt vinden in een pakket met één scheermeshandvat en twee of 12 cartridges, waarbij de laatste optie een fractie van een prijs per cartridge kost in vergelijking met de Gillette Swirl. In tegenstelling tot de Gillette wordt hij geleverd met een houder die aan de muur zuigt, maar het accessoire viel tijdens mijn douche keer op keer naar beneden, waardoor het onbruikbaar werd.

Het enige echte nadeel is dat je het volledige 12-pack opnieuw moet kopen (inclusief een ander scheermeshandvat) om exact dezelfde mesjes te krijgen, aangezien Amazon geen navulpatronen voor het handvat van de vrouw lijkt te verkopen. Dit is vreemd omdat Solimo een pakket van 12 cartridge-vullingen voor heren aanbiedt die een ander ontwerp lijken te hebben met een vierkantere en minder gesmeerde kop, maar ik heb deze niet getest. Recensenten melden dat de navullingen voor heren compatibel zijn met het handvat van de dames, ook al hebben ze mogelijk verschillende ontwerpelementen op en rond de bladen zelf.

Pluspunten:

 • Voldoende smering
 • Goede maat hoofd
 • Flexibele kop

Minpunten:

 • Wandhouder valt naar beneden

7. Athena Club The Razor Kit

beste scheermesjes vrouwen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Het voordeel van het gebruik van een abonnementsservice voor de beste scheermesjes voor vrouwen is dat je niet hoeft bij te houden hoeveel scheermescartridges je nog hebt en op het laatste moment naar de winkel hoeft te rennen als je je realiseert dat je geen scheermesjes meer hebt. Athena Club’s The Razor Kit, die we hebben bekroond met het beste abonnement voor scheerapparaten voor vrouwen, bevat een scheermeshandvat, twee cartridges met vijf mesjes en een handige magnetische haak die aan de douchewand kleeft en het scheermes stevig vasthoudt.

Het scheermes zelf glijdt gemakkelijk over de benen, hoewel het geen dikke laag smeermiddel rond de mesjes heeft zoals de Gillette Swirl, Solimo of andere dat wel doen. Het was zo glad dat ik me snel kon scheren, maar lukraak bewegen resulteerde in een paar steken (er werd geen bloed afgenomen – ik beschreef het aan een vriend als een branderig gevoel op mijn huid).

Dit scheermes valt ook op door zijn stevige, duurzame bouwkwaliteit. Het handvat voelt zwaarder aan dan andere, wat ik toeschrijf aan het gebruik van aluminium en glasvezel door Athena Club in plaats van het gebruikelijke volledig plastic handvat.

Volgende zendingen, afzonderlijk in rekening gebracht, bevatten vervangende cartridges op basis van de frequentie waarmee u scheert. Het abonnementsmodel, de meegeleverde items en de scheerresultaten zijn bijna identiek aan het andere populaire abonnementsscheermes Billie, maar de kwaliteit van het mes op Athena is beter, waardoor het hoger in onze score kwam.

Pluspunten:

 • Bouw van hoge kwaliteit
 • Stevige wandhouder
 • Flexibel abonnementsmodel

Minpunten:

 • Niet genoeg smering

8. Joy Women’s Razor

beste scheermesjes vrouwen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Je zou het niet weten op basis van de naam, maar de Joy Women’s Razor is vervaardigd door Gillette. Joy zou een simplistisch, barebones-scheermes zijn om de klus te klaren, zonder de toeters en bellen van de Venus-scheermessen die ook de prijs verhogen. Net als bij scheermessen voor mannen, heeft dit een kleinere, vierkante kop en een recht handvat in plaats van een ‘zeemeerminstaart’.

In tegenstelling tot de Gillette-modellen hoger op deze lijst, was ik geen fan van Joy’s scheermes met vijf mesjes – het gleed niet goed over mijn benen en veroorzaakte een schrapend gevoel. Het deed geen pijn, maar tegen de tijd dat ik dit testte, wist ik dat er betere opties waren, waaronder andere van Gillette. Voor mij is dit daarom niet de nummer 1 van de beste scheermesjes voor vrouwen. Het resultaat was prima – de kleinere kop werkte goed op moeilijk bereikbare plaatsen en ik kreeg overal een gladde scheerbeurt, hoewel het mes meer smering kon gebruiken. Een eerste aankoop van dit scheerapparaat omvat het handvat en vier cartridges, en er zijn verpakkingen van vier, acht of 12 navullingen beschikbaar.

Pluspunten:

 • Gemakkelijk te gebruiken op moeilijk bereikbare plaatsen

Minpunten:

 • Niet genoeg smering
 • Goedkope kwaliteit
 • Veroorzaakt een schrapend gevoel op de huid

9. Flamingo Scheermes

beste scheermesjes vrouwen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Dezelfde klachten die ik heb over het Joy-scheermes staan ​​voor het Flamingo-scheermes met vijf mesjes, maar dan geïntensiveerd. Ik voelde wrijving tegen mijn huid terwijl ik het scheermes langs mijn been probeerde te schuiven – het was vergelijkbaar met het slippen van ruitenwissers op droog glas. Mijn gok waarom: het cluster van vijf mesjes is niet gecentreerd op de cartridge en het extra plastic aan de bovenkant van de scheerkop is niet gesmeerd, waardoor wrijving ontstaat. Ik moest langzamer werken met deze, maar ik bereikte nog steeds een schone scheerbeurt. Als je niet om de ervaring maar alleen om de resultaten geeft, kun je hiermee wegkomen – het is het gewoon niet waard als er betere opties zijn voor een vergelijkbare prijs.

Dit wordt geleverd in een verpakking met één scheermeshandvat en één cartridge. U kunt ook een pakket van acht navulmesjes kopen. Het scheermes wordt geleverd met een houder die zuignappen aan de muur houdt, maar het hield niet stand met of zonder dat het scheermes erin zat.

Pluspunten:

 • Geeft een schone scheerbeurt

Minpunten:

 • Niet genoeg smering
 • Goedkope kwaliteit
 • Wandhouder valt naar beneden

10. Bic Soleil Scheermesjes

beste scheermesjes vrouwen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

De Bic Soleil-scheermessen zijn de enige niet-navulbare optie die we hebben getest. De cartridge waarin de drie messen zijn ondergebracht, is niet flexibel, omdat deze in één positie aan het handvat is gecementeerd. Deze voelen goedkoop aan, maar klaren de klus in een paar passen. De kleine kop maakt het gemakkelijker om het scheermes in gebogen gebieden te manoeuvreren, maar het is niet zo effectief in het verwijderen van haar op deze plekken als andere op deze lijst. In een mum van tijd werken deze disposables prima, maar je moet de tijd nemen en veel zeep of scheerschuim gebruiken om te voorkomen dat je haar mist of ongemakkelijke wrijving op de huid veroorzaakt.

Degene die we hebben getest, kwam in een verpakking van acht scheermessen, hoewel sets van andere formaten beschikbaar zijn.

Pluspunten:

 • Gemakkelijk te gebruiken in gebogen gebieden

Minpunten:

 • Goedkope kwaliteit
 • Klein hoofd
 • Niet-navulbaar

11. Wilkinson Intuition Sensitive Care

beste scheermesjes vrouwen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

De Wilkinson Intuition Sensitive Care heeft een onhandig ontwerp waardoor het uiteindelijk onderaan onze gelederen is beland. De vier mesjes zitten in een scheerkop die lijkt op een stuk zeep en bovenop een dik handvat zit. Toen ik dit in mijn huid drukte en het scheermes langs mijn been schoof, kon ik niet zeggen of het het haar verwijderde omdat ik de eigenlijke mesjes niet kon voelen of zien. Dit was even wennen. Ik vond het leuk dat je geen scheerschuim nodig had om goed gesmeerd te worden, dankzij het schuim dat het hoofd produceert. Ik moest een paar keer over bepaalde gebieden gaan, zoals mijn knieën, maar ik kon al het haar wegrukken.

Ik zou dit niet aanbevelen als een van de beste scheermesjes voor vrouwen boven slankere, typische ontwerpen, omdat het niet erg intuïtief is, maar het werkt. Je geeft er misschien de voorkeur aan als je gefrustreerd bent door het water dat je scheerschuim wegspoelt, vooral als je een kleine douche hebt die het moeilijk maakt om de stromende stroom te vermijden.

Het handvat van het scheermes wordt verkocht met twee cartridges en je kunt vervangingen vinden in verpakkingen van drie of zes.

Pluspunten:

 • Voldoende smering

Minpunten:

 • Onhandig ontwerp
 • Onhandig om vast te houden
 • Moeilijk te gebruiken op moeilijk bereikbare plaatsen

Hoe we scheerapparaten voor vrouwen hebben getest

De tester
Hallo, ik ben Nathalie, de schoonheidsredacteur bij BeautyToko. Ik test alles wat met huid, make-up en haar te maken heeft voor de site. Toen ik in mijn tienerjaren begon met scheren, kocht mijn vader hetzelfde type scheermeshandvat (de Gillette Fusion 5) dat hij en mijn broer gebruikten en voorzag ons allemaal van pakketten met cartridges met vijf mesjes toen we een vervanging nodig hadden. Jarenlang gebruikte ik dit scheermes voor mannen en dacht ik weinig na over het productselectieproces. Toen ik naar de universiteit ging en niet langer van de gemeenschappelijke cartridges kon stelen, begon ik wegwerpscheermesjes met vijf mesjes te kopen die te koop waren bij de drogisterij – opnieuw, er was niet veel over nagedacht.

Dit veranderde allemaal toen ik voor BeautyToko begon te werken (d.w.z. ik begon me zorgen te maken over alles wat ik kocht, op basis van onze beoordelingen). En nu ik bijna een dozijn van de beste scheermesjes voor vrouwen heb getest, heb ik er eindelijk een mening over.

De testen
Er is geen tekort aan scheermesjes voor dames die er zijn. Na bestsellerlijsten te hebben bekeken en recensies te hebben gelezen, heb ik het speelveld verkleind tot 11 opties tegen verschillende prijzen van merknamen die je hebt gebruikt of die je zult herkennen. Van daaruit beantwoordde ik een reeks gerichte vragen, die ik in een gekalibreerde rubriek invulde bij het scheren van mijn benen met elk scheermes. Nadat ik mijn benen in de Barbasol Shave Aloë had ingezeept, gebruikte ik één scheermes per been en gebruikte ik de topkandidaten nog een paar keer op mijn beide benen en oksels om te zien hoe deze potentiële beste scheermesjes voor vrouwen werkten in “echte” omstandigheden. Voor elk scheermes heb ik de volgende kenmerken overwogen:

 • Werkzaamheid: hoe effectief verwijdert het scheermes het haar? Hoe effectief is het scheermes op moeilijk bereikbare of gebogen plekken?
 • Gebruiksgemak: hoe gemakkelijk is het om dit scheermes te gebruiken op moeilijk bereikbare of gebogen plekken? Hoe gemakkelijk is het om het afgeknipte haar van het scheermes te verwijderen? Als de mesjes zijn ontworpen om te worden verwisseld, hoe gemakkelijk is het dan om patronen te bevestigen en los te maken van het scheerapparaat? Hoe gemakkelijk is het in het algemeen om dit scheermes te gebruiken?
 • Comfort: Hoe comfortabel is het om het scheermes vast te houden en te gebruiken? Waren er ongelukken (sneetjes of sneetjes) met het scheermes? Hoe voelt de huid na het scheren?
 • Bouw: Hoe is de bouwkwaliteit van het scheermes? Hoe draagbaar is het scheermes op basis van grootte, vorm, gewicht en opslagcapaciteit?

Wat moet u weten over scheerapparaten voor vrouwen?

Laten we dit misverstand meteen uit de weg werken – heb je een “vrouwen” scheermes nodig als dat het geslacht is waarmee je je identificeert? Technisch gezien niet, maar het gebruik ervan kan helpen als het je doel is om grote stroken haar op het lichaam aan te pakken. Nadat we Gillette’s Venus Extra Smooth Swirl tot het de nummer 1 van beste scheermesjes voor vrouwen hadden gekroond (en de Mach3 Turbo het beste wegwerpscheermesje voor mannen), hebben we contact opgenomen met de experts van het bedrijf om meer te weten te komen over de ontwerpverschillen die verder gaan dan de kleuren waarin deze scheerapparaten worden geleverd.

 • Patroonvorm: Volgens Kristin Monaco, senior productonderzoeksingenieur bij Gillette, zijn de patronen op Gillette’s scheerapparaten voor mannen kleiner en hebben vierkante randen die beter passen bij het oppervlak en de hoeken van een gezicht voor het verwijderen van gezichtshaar. Aan de andere kant zijn scheermespatronen voor vrouwen groter en hebben ze afgeronde randen om over grotere, gebogen gebieden, zoals de benen, te glijden.
 • Smering: Gillette’s lijn voor vrouwen, Venus genaamd, heeft meer smering rond de mesjes dan die voor mannen, omdat het gladder is om de hoeveelheid oppervlakte op een groter lichaamsdeel in één beweging te bedekken.
 • Handvat: Bij Gillette zijn scheermeshandvatten ontworpen voor mannen slank, maar de Venus-scheermessen hebben een ergonomisch ontwerp en een “zeemeerminstaart” aan het einde die “helpen om een ​​betere grip te bieden voor de natte omgevingen” van een douche waar het lichaam scheren is vaak gedaan, zegt Monaco. Iemand die een Venus-scheermes gebruikt, kan het naar het hoofd of naar het uiteinde toe grijpen, afhankelijk van het comfort en wat hem de meeste controle geeft.

Behalve of je een scheermes koopt dat is ontworpen voor gezichts- of lichaamshaar, is de andere belangrijke overweging hoeveel mesjes je wilt. Meestal kunt u kiezen voor scheermesjes met twee tot vijf mesjes, die allemaal voor een schone scheerbeurt kunnen zorgen. “Normaal gesproken betekent meer mesjes een gladdere scheerbeurt en minder gemiste haren”, zegt Monaco. Dit komt omdat de snijkanten zelf dichter bij elkaar liggen naarmate het scheermesje meer mesjes heeft. Aangezien het aantal mesjes gelijk is, is er echter geen verschil in de richting, afstand of scherpte van de mesjes zelf, van Gillette’s scheermesjes voor mannen en die van vrouwen.

De beste manier om erachter te komen hoeveel mesjes je nodig hebt voor de gewenste resultaten, is door vallen en opstaan ​​- en te voorspellen welke gebieden je gaat scheren. “Sommige mensen vinden dat drie mesjes de juiste De beste manier om erachter te komen hoeveel mesjes je nodig hebt voor de gewenste resultaten, is door vallen en opstaan – en te voorspellen welke gebieden je gaat scheren. “Sommige mensen vinden dat drie mesjes de juiste hoeveelheid nabijheid bieden die ze zoeken en andere mensen vinden dat vijf mesjes nodig zijn”, zegt Monaco. Als je weet dat je alleen je benen gaat scheren en het haar is piekeriger en de huid zachter, dan kun je waarschijnlijk wegkomen met een optie met twee of drie mesjes. Als u van plan bent de bikinilijn te scheren waar het haar grover is, vindt u de beste scheermesjes voor vrouwen met een een vier- of vijfbladig mes misschien beter.

Ook populair: 17x populaire beauty producten met meer dan 10.000 reviews