11x het beste escape room spel voor thuis om in 2022 te kopen

beste escape room spel

Als je een leuk feestje binnenshuis plant of je kinderen wilt betrekken bij interessante activiteiten buiten de schermen, dan kan onze lijst met het beste escape room spel voor thuis van pas komen. Hoewel er verschillende bordspellen beschikbaar zijn, bieden escape room-bordspellen mysterie, spanning, puzzels oplossen en meer. Meestal een coöperatief bordspel, ze bieden een beperkte tijd waarbinnen de spelers aanwijzingen moeten vinden om te ontsnappen. Het kiezen van het juiste bordspel kan echter een uitdaging zijn met verschillende beschikbare opties. Om u te helpen een geschikte te vinden, hebben we voor uw gemak enkele leuke opties bekeken.

Top 11 beste escape room spel voor thuis

1. ThinkFun Escape The Room Mystery At The Stargazer’s Manor

beste escape room spel

Het doel van dit spel, dat zich afspeelt in 1869, is om verborgen aanwijzingen te ontgrendelen, puzzels op te lossen en het mysterie van het Stargazer’s Manor te ontrafelen. Dit spel is geschikt voor mensen boven de tien jaar en kan met ongeveer drie tot acht spelers worden gespeeld. De set bevat ook verschillende onderdelen, waaronder vijf verzegelde enveloppen, een scènekaart, een oplossingswiel, geheime items en een handleiding. Het is gemakkelijk te volgen en verbetert deductievaardigheden, kritisch redeneren en meer.

2. Identity Games Escape Room The Game 3

beste escape room spel
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

Het bordspel bestaat uit drie verhalen: Panic On The Titanic, Alice In Wonderland en Dawn Of The Zombies. Met 60 minuten op de klok moeten spelers elk avontuur in dit spel binnen de gegeven tijd voltooien. Aangedreven door drie AAA-batterijen en geschikt voor mensen ouder dan 16 jaar, is dit spel geschikt voor gelegenheden zoals verjaardagen, etentjes, vakanties en feestdagen. Met gemakkelijk te begrijpen regels moeten de spelers als een team spelen om te winnen. De set bevat ook een Chrono Decoder om je verder te helpen in het spel.

3. Thames & Kosmos Exit The Game: The Enchanted Forest

beste escape room spel
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

In dit escape room-spel moeten spelers raadsels oplossen en codes kraken om de weg uit het betoverende bos te vinden terwijl de klok tikt. Dit spel is geschikt voor maximaal vier spelers en kan slechts één keer worden gespeeld, waarna het spelmateriaal moet worden gescheurd en gevouwen om de codes te kraken. De game wordt ook geleverd met een app die een digitale timer en een sfeervolle soundtrack bevat om de game nog interessanter te maken en een tutorial voor een beter begrip van de game.

4. Mattel Games Escape Room In A Box: The Walking Dead bordspel

beste escape room spel
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

Geïnspireerd door de populaire serie The Walking Dead, heb je 90 minuten om de puzzels op te lossen die je overlevingsvaardigheden testen in dit spel. Geschikt voor vier tot acht spelers, dit spel is geschikt voor mensen ouder dan 13 jaar. Of je nu een fan bent of niet, je hebt geen voorkennis van de show nodig om deze game te spelen. Deze game wordt ook geleverd met echte fysieke puzzels en sloten. Je kunt maximaal vijf hints gebruiken om alle puzzels op te lossen en de deur te openen om te winnen.

5. Identity Games Escape Room De spelversie 2

beste escape room spel
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

In dit spel kun je een uitdaging kiezen uit de vier beschikbare verhalen en 60 minuten krijgen om ze op te lossen en het spel te winnen. Je hebt teamwork, creativiteit en oog voor detail nodig. De set bevat een chrono-decoder die digitaal aftelt en enkele geluidseffecten om aan te geven of je de goede kant opgaat, en de Escape Room-app biedt spannende achtergrondmuziek om je ontsnapping leuker en spannender te maken. Dit spel is geschikt voor 16 jaar en ouder en vereist drie tot vijf spelers.

6. USAopoly Scooby-Doo: Escape From The Haunted Mansion – A Coded Chronicles Game

beste escape room spel
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

In dit spel kun je spelen als je favoriete Scooby-Doo-personages, zoals Velma, Daphne, Shaggy en Fred, terwijl je het mysterie van Lady Fairmonts geest oplost door 50 aanwijzingen te ontcijferen om uit het spookhuis te ontsnappen. Geschikt voor maximaal zes spelers en met een speelduur van meer dan 100 minuten, biedt deze game een tweedelige game-ervaring voor spelers ouder dan acht jaar. De kit bevat vijf verhalende boeken, 13 kaarttegels, acht geheime enveloppen, een mysteriehandleiding en meer.

7. Peaceable Kingdom Space Escape Cooperative Strategy Game

beste escape room spel
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

Het coöperatieve bordspel is geschikt voor kinderen vanaf zeven jaar en biedt een speeltijd van 20 minuten. In dit spel zijn slangen het ruimtestation van de molrat binnengedrongen en moet je spelen om uit het ruimtestation te ontsnappen zonder ten prooi te vallen aan de slangen. Het bordspel Escape Room helpt de denkvaardigheden van kinderen te ontwikkelen door hen aan te moedigen strategieën te bedenken en problemen op te lossen door te spelen in een niet-stressvolle omgeving. Het is geschikt voor maximaal vier spelers en bevat 20 tokens, 51 kaarten, instructies en meer voor eenvoudig spelen.

8. Space Cowboys Star Wars Unlock! Escape Room Spel

beste escape room spel
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

Dit coöperatieve kaartspel is gebaseerd op een van de meest populaire filmfranchises ter wereld en omvat meerdere strategieën. Spelers moeten door een kaartspel van 60 kaarten gaan om puzzels in een uur op te lossen. Of je nu een rebel, smokkelaar of keizerlijke agent bent, je moet binnen de gegeven tijd locaties vinden en machines en schepen bedienen om te ontsnappen. De game wordt geleverd met een bijbehorende app die geluiden en muziek afspeelt en gameplay ondersteunt door invoercodes te accepteren en te communiceren met machines. Geschikt voor zes spelers van tien jaar en ouder, elk scenario in dit spel is uniek met nieuwe uitdagingen.

9. Pressman Escape From Iron Gate

beste escape room spel
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

In dit spel worden jij en je vrienden ten onrechte beschuldigd van een misdaad en naar de gevangenis gestuurd. Je moet uit de gevangenis ontsnappen door puzzels op te lossen op weg naar buiten. De speler die door de laatste poort gaat, wint het spel. Spelers moeten in de vier gebieden van het bord bewegen als ze hun weg uit de gevangenis vinden. De game wordt geleverd met een eenvoudige set instructies met een overzicht van de gameplay. De game ondersteunt variatie, waardoor je onbeperkt opnieuw kunt spelen, en is geschikt voor 13 jaar en ouder en voor drie tot acht spelers.

10. Unexpected Games The Initiative Board Game

beste escape room spel
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

De game heeft een premisse van vier tieners die een mysterieus bordspel hebben gevonden op een rommelmarkt en ontdekten dat het verband houdt met hun leven. Het omvat strategie, het oplossen van puzzels en het breken van codes door het decoderen van cryptische berichten die in het spel achterblijven. De game heeft ook een stripboek voor gemakkelijk begrip en verhaallijnen. De regels die in dit spel worden genoemd, zijn gemakkelijk te begrijpen en kunnen 30 tot 60 minuten worden gespeeld met één tot vier spelers van acht jaar en ouder.

11. PlayMonster Break In Area 51

beste escape room spel
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

In dit spel moet je spelen als een buitenaards wezen dat probeert in te breken in Area 51 om je ruimteschip te pakken voordat het wordt vernietigd om terug naar huis te gaan. Deze game omvat een collaboratieve gameplay waarbij iedereen samenwerkt en de puzzels oplost om het ruimteschip te vinden. Deze game biedt de spanning en sensatie van onderdompeling in de wereld in een film. Met gemiddelde moeilijkheidsgraad kunnen ongeveer zes spelers dit spel samen spelen.

Hoe kies je het beste escape room spel voor thuis?

  • Tijd: De meeste spellen nemen ongeveer 60 minuten in beslag. Sommige spellen kunnen langer duren, terwijl gemakkelijkere minder tijd in beslag nemen. Houd rekening met de tijd die je hebt om een ​​spel te kiezen dat bij je past.
  • Spelers: De meeste escape room-spellen zijn coöperatief, dus een grote groep mensen kan samen spelen. Houd rekening met het aantal spelers om een ​​spel te kiezen dat aan uw eisen voldoet.
  • Leeftijd: controleer de aanbevolen leeftijdscategorie voor elk bordspel voordat je er een kiest. Als je kinderen in de groep hebt, kies dan een spel dat minder complex en makkelijk te volgen is.
  • Thema: Van fantasie tot populaire series, deze spellen zijn gebaseerd op verschillende spannende thema’s om ze boeiend te maken. Kies dus een spel dat de spelers interessant zullen vinden voor een spannende sessie.

Binnen blijven hoeft niet saai te zijn als je de juiste bordspellen hebt om je gezelschap te houden. Door deze spellen te spelen, worden je vaardigheden op het gebied van probleemoplossend vermogen, kritisch denken en besluitvorming aangescherpt. Je kunt de verschillende spellen in onze lijst met beste escape room-bordspellen verkennen om de verschillende thema’s, componenten, regels en andere functies te begrijpen om er een te vinden die bij je interesses past. Deze spellen kun je het beste spelen met een grote groep vrienden of familie voor optimaal vermaak. Je kunt overwegen spellen te kiezen die herspeelbaar zijn en met meerdere escape rooms worden geleverd voor meer plezier.

U leest: 11x het beste escape room spel voor thuis om in 2022 te kopen

Ook populair: 6x de beste bureaustoel voor je rug om in 2022 te kopen

Dit vind je misschien ook leuk: