12 leuke paasactiviteiten voor thuis i.p.v. standaard eieren zoeken

leuke paasactiviteiten voor thuis

Pasen is een prachtige vakantie voor ouders om te vieren met hun kinderen. Er is chocolade, een gigantisch konijn en pastelkleuren. Het markeert ook het begin van de lente. Maar naast het traditionele eieren zoeken, kan het moeilijk zijn om elk jaar leuke paasactiviteiten voor thuis te bedenken. Als je iets nieuws wilt proberen, hebben we 12 geweldige games om te delen die gemakkelijk te installeren zijn en leuk zijn voor kinderen van alle leeftijden.

Paasactiviteiten om thuis te doen

1. Gouden eieren zoeken

Herinner je je de gouden kaartjes in “Willy Wonka and the Chocolate Factory” die kinderen toegang gaven tot Wonka’s snoepfabriek? In deze versie van een eierenjacht kun je de spanning opvoeren door gouden (of gele) eieren tussen de andere te verstoppen.

Wie een gouden ei vindt, krijgt een speciale prijs, zoals een knuffelkonijn of een chocoladekonijn.

Een chocolade paashaas is een fantastische prijs voor elk kind! Bestel hem in verschillende soorten bij bol.com

Leuke paasactiviteiten voor thuis

2. Konijnenhoprace

Races tijdens Pasen zijn een leuke manier om te vieren dat je buiten bent na een lange winter. Je zou de gebruikelijke ei-in-een-lepel estafetteloop kunnen doen, of je zou kunnen proberen een konijnenhoprace te doen. In deze versie moet iedereen hurken en zich een weg banen naar de finish.

Mijn dijen doen pijn als ik eraan denk, maar kinderen zullen er dol op zijn.

3. Eieren gooien

Deze game is het beste voor oudere kinderen en voor ouders die niet bang zijn voor een puinhoop. Om te spelen, zet je twee rijen kinderen op een rij en laat je ze tegenover elkaar staan. Laat ze een echt ei heen en weer gooien met de persoon recht tegenover hen. Het doel van het spel is om te zien welk paar kinderen hun ei het langst heen en weer kan gooien zonder het te laten vallen.

Je zou hardgekookte eieren kunnen vervangen, maar ik denk dat de dreiging van dooier dit spel leuker maakt.

4. Afdrukbare spellen

Kijk op Go-Kids.nl voor een heleboel gratis printbare games die je voor je kinderen kunt opzetten. Deze website heeft alles van konijnendomino’s tot paaseieren-matchingspellen.

Kleurenprinters geven de beste resultaten bij het afdrukken van iets van deze site.

5. Sound Egg Shake

Dit is een geweldig spel voor jongere kinderen. Vul plastic paaseieren met verschillende dingen zoals zout, gedroogde bonen, droge pasta en wattenbolletjes. Zorg ervoor dat je dezelfde dingen in twee verschillende eieren doet. De kinderen schudden vervolgens alle eieren en proberen de eieren te matchen die hetzelfde geluid maken.

Bestel een pakje met 12 lege pastel kleurige surprise eieren van 6 cm, waar u zelf iets in kunt stoppen. Ideaal voor het spel Sound Egg Shake of de Puzzelmaker voor eieren zoeken

Leuke paasactiviteiten voor thuis

6. Puzzelmaker voor eieren zoeken

Dit spel houdt in dat je puzzelstukjes in een heleboel verschillende plastic eieren legt. Verberg de eieren en laat de kinderen erop jagen en de stukjes verzamelen. De kinderen kunnen ofwel proberen de puzzel in elkaar te leggen als ze alle eieren hebben gevonden, of ze kunnen de stukjes in elkaar zetten terwijl ze bezig zijn.

7. Speld de staart op de paashaas

Kidspot biedt een gratis printbaar konijntje en staarten die je binnen enkele minuten kunt printen en opzetten. Iedereen zal lachen als iemand de staart van het konijn op zijn gezicht legt.

8. Don’t Eat the Peep

Voor dit spel van Thirty Handmade Days is het gratis, afdrukbare “Don’t Eat the Peep”-spelbord vereist. De enige andere dingen die je nodig hebt, zijn jelly beans.

  • Om te spelen leggen kinderen een jelly bean op elk konijnenveld op het spelbord. Eén kind verlaat de kamer en de andere kinderen kiezen één konijnenveld als het geheime kijkplein.
  • Wanneer het kind terugkomt, eet hij of zij de jelly bean op elk vierkantje, één voor één.
  • Als de jelly bean op het geheime kijkveld is opgegeten, schreeuwen alle kinderen: “Eet het piepje niet op!” Kun je je voorstellen hoe jongere kinderen dit spel geweldig zullen vinden? Er is spanning, geheimen, snoep en geschreeuw.

9. Knutselpuzzels

Dit is een andere geweldige activiteit voor jongere kinderen. Leg een aantal knutselstokjes naast elkaar. Gebruik vervolgens koekjesvormpjes of een andjer sjabloon met Pasen-thema om de afbeelding van een wortel of konijn op de knutselstokjes te schilderen. Zodra de verf is opgedroogd, haalt u de stokjes uit elkaar en laat u de kinderen de “puzzel” weer in elkaar zetten.

Bestel 300x Mini naturel ijsstokjes knutselhoutjes van 5,5 cm bij bol.com

Leuke paasactiviteiten voor thuis

10. Glow in the dark eieren zoeken

Deze game tilt het traditionele eieren zoeken naar een heel nieuw niveau van plezier. Het is het beste voor oudere kinderen die niet bang zijn in het donker. Je kunt glow-in-the-dark-eieren online kopen of glowsticks in gewone plastic eieren steken.

11. Wiebelend ei bowlen

Voor dit spel moet je wat wiebelige paaseieren maken. Deze eieren zullen weer omhoog stuiteren wanneer ze worden neergeslagen. Voor de bowlingballen kun je alle sportballen gebruiken die je bij de hand hebt.

Zet een standaard bowlingbaan op een vlakke ondergrond en laat de kinderen naar de stad gaan.

12. Jelly Bean smaaktest

Voor de jelly bean-smaaktest heb je papier, potloden en jelly beans nodig. Je kunt de deelnemers blinddoeken voor een extra uitdaging. Kinderen zullen het fantastisch vinden om de jelly beans te eten terwijl ze de smaken opschrijven die ze raden.

Gebruik de Jelly beans van The Jelly Bean Factory in 36 verschillende en unieke smaken (staat erop vermeld) voor de Jelly Bean smaaktest, met een knapperige buitenkant en een heerlijk zachte binnenkant

Leuke paasactiviteiten voor thuis

Leuke paasactiviteiten voor thuis: waar het op neer komt

Welke games je ook met je kinderen speelt met Pasen, ze zullen het fantastisch vinden. Waarom? Omdat er snoep zal zijn. Als je elk jaar dezelfde activiteiten beu bent, kunnen een paar glow in the dark-eieren je helpen je spel op te voeren.

U leest: 12 leuke paasactiviteiten voor thuis i.p.v. standaard eieren zoeken

Ook populair: 6x de beste kinder smartwatch met GPS en andere handige opties