12x de beste Chanel parfum voor alle gelegenheden

beste chanel parfum

Chanel zit al sinds 1921 in de geurwereld en wat een veelbelovend debuut bleek Chanel No 5 te zijn. Bijna een eeuw later heeft het bedrijf zijn reputatie van elegante en tijdloze composities behouden. Dit is een aanzienlijke prestatie als je bedenkt hoeveel merken hun erfgoed hebben laten verwateren ten koste van snel geld. In plaats daarvan heeft Chanel erfenis en het leven van zijn unieke oprichter een integraal onderdeel van zijn lucratieve parfum business gemaakt. Na deze beste parfum volgens velen bleven de successen zich opstapelen.

Met een indrukwekkende mix van klassiekers en nieuwe lanceringen biedt Chanel veeleisende geurconsumenten de ideale keuze aan opties voor elke situatie. We hebben een aantal van de beste verzameld in verschillende categorieën, waaronder klassiek, casual, werk, romantisch avondje uit, zomer en winter. De naam van de parfumeur staat tussen haakjes achter de naam van de geur. Als je je afvraagt ​​waarom de namen van dezelfde parfumeurs steeds weer op deze lijst verschijnen, dan is dat omdat Chanel, in de traditie van de grote herenhuizen van weleer, vertrouwt op de expertise van hun eigen parfumeur.

Lijst met de 12 beste Chanel parfum aller tijden

Beste klassieke Chanel parfums:

1. Chanel No 5 Eau de Parfum

beste chanel parfum
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Parfumeur: Jacques Polge

Om Julie Andrews in The Sound of Music te citeren: “Let’s start at the very beginning, a very good place to start.” Zonder overmoed kunnen we vol vertrouwen zeggen dat Chanel in 1921 de norm zette voor moderne parfumerie, nadat ze de in Rusland geboren neus Ernest Beaux had ingelicht om “een vrouwenparfum met een vrouwengeur” ​​te creëren. Chanel nr. 5 was op een aantal manieren revolutionair. In tegenstelling tot veel van de parfums die destijds populair waren, concentreerde het zich niet op één specifieke noot. Het belangrijkste was dat het de samengestelde aldehyden, met zijn bruisende zeepachtigheid, met een spectaculair effect liet zien. In 1986 herinterpreteerde Jacques Polge het origineel in een EDP-concentratie. De aldehydische opening wordt versterkt door citrustonen van neroli en bergamot. Een grote shot ylang-ylang voegt een rijke gele bloemige dimensie toe aan de compositie. Het wordt gevolgd door een uitgebreid boeket van iris, meiroos, lelietje-van-dalen en jasmijntonen in het hart van de geur. Sandelhout en vanille zorgen voor gedenkwaardige partners in de zachte en sensuele dry down. Zelfs als je het te ‘volwassen’ vindt, ontkom je niet aan de invloed van Chanel nr. 5.

2. Chanel Coco Eau de Toilette

beste chanel parfum
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Parfumeur: Jacques Polge

Chanel Coco, gelanceerd in 1984, draagt ​​alle kenmerken van het decennium. Het is groot, gedurfd en onbezonnen – volgens de normen van Chanel. En dat bedoelen we als compliment. Een korte Siciliaanse mandarijnnoot maakt plaats voor de kenmerkende kruidigheid van koriander. Er is meer specerijen in de vorm van kruidnagel. Ze kunnen soms overdreven dominant zijn, maar hier zijn ze perfect in balans met tonen van Bulgaarse roos, Tunesische oranjebloesem, jasmijn absolue en ylang-ylang uit de Comoren. Zoals te verwachten is van een oriëntaals, is de drydown rijk en dicht. Noten van Indonesische patchouli, benzoë en tonka werken samen om een ​​door en door volwassen geur te creëren die retro glamour uitstraalt.

Beste casual Chanel parfums:

3. Chanel No 5 L’Eau Eau de Toilette

beste chanel parfum
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Parfumeur: Olivier Polge

De all-time klassieke referenties van Chanel No 5 zijn niet te ontkennen. Maar er zijn er die vinden dat de parfum- en EDP-versies te zwaar zijn en, laten we het zeggen, ouderwets. Om deze redenen heeft het Franse luxe modemerk in 2016 de grote stap gezet om een ​​lichtere versie van zijn icoon te lanceren. Ogenschijnlijk gericht op een generatie jongere vrouwen die modern wilden zijn zonder te ruiken naar hun moeders en grootmoeders, is Chanel No 5 L’Eau onze informele keuze.

4. Les Exclusifs De Chanel 1957 Eau de Parfum

beste chanel parfum

Parfumeur: Olivier Polge

De nieuwste toevoeging aan de chique privécollectie Les Exclusifs de Chanel is ongetwijfeld een creatie van Chanel. Het heeft een bedrieglijke eenvoud. De opening heeft een frisse, zuivere, bijna zeepachtige kwaliteit, dankzij de bergamot- en aldehyde-tonen. De tonen van oranjebloesem en jasmijn geven een delicaat bloemig aspect, terwijl orris precies de juiste hoeveelheid poederigheid toevoegt. Er is ook een interessant contrast tussen pittige roze peper en koriander en lichtzoete vanille- en honingtonen. Verdere interesse wordt toegevoegd door een houtigheid in de basis, dankzij de cedernoot. Geen van deze elementen domineert de geur, want Chanel 1957 gaat echt over het prachtige musk-akkoord, dat aanwezig is in de verschillende stadia van de geur. Het geeft de geur een gezellige, gemakkelijke elegantie. Het is een chique huidgeur waarin de beste ingrediënten zijn gebruikt om het te creëren.

5. Chanel Allure Eau de Parfum

beste chanel parfum
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Parfumeur: Jacques Polge

We weten allemaal hoe moeilijker het werkgeurscenario wordt. Iets waardoor je opvalt, zonder de gevoeligheden van anderen te beledigen. Daarom kunnen we geen betere kantooroptie bedenken dan deze multidimensionale release uit 1999. Chanel’s Allure krijgt de balans tussen kracht en subtiliteit, oh zo goed. Het begint in een gebied met verse citrusvruchten met uitgesproken tonen van mandarijn en citroen. Perzik voegt een licht fruitig element toe. Met tonen van kamperfoelie, jasmijn, waterlelie, magnolia en fresia, is het hart floraal, zonder de bijbehorende zoetheid, maar meer aan de frisse kant van de dingen. Ze worden aangevuld met een delicaat vleugje roos. Na al die frisse, fruitige en bloemige actie krijgt Allure een oriëntaals karakter in de dry down met een grote dosis vanille van hoge kwaliteit die wordt ondersteund door romig sandelhout. Zoals met veel Chanel-geuren, is het ook verkrijgbaar in EDT- en parfumversies.

6. Chanel Cristalle Eau Verte Eau de Toilette Concentrée

beste chanel parfum
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Parfumeur: Jacques Polge

Een van de minder bekende Chanel-geuren, deze flanker uit 2009 naar het origineel uit 1974 is de moeite van het opsnuiven waard. Geïnspireerd door de liefde van de ontwerper voor het buitenleven, wat een feest is als je allemaal opgesloten zit achter je computerscherm, dankzij de frisse, bloemige en groene accenten. Met tonen van bergamot en Amalfi-citroen, belichaamt de opening sprankelende frisheid. Neroli zet het thema voort in het hart van de geur, met zijn bitterzoete nuances. Een vleugje magnolia zorgt voor een bloemig aspect – het is tegelijkertijd knapperig en weelderig – terwijl jasmijn het doordrenkt met een delicate zoetheid. Deze EDT, die genoegen neemt met een muskusachtige drydown, heeft niet de beste levensduur. Daarom raden we aan om het in uw portemonnee te bewaren voor af en toe een verfrissende herlaadbeurt.

Beste Chanel parfum voor een date of romantisch avondje uit

7. Chanel Chance Eau Tendre Eau de Parfum

beste chanel parfum
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Parfumeur: Olivier Polge

Net toen we veel moderne fruitige bloemengeuren hadden opgegeven, komt de jeugdige Chanel Chance Tendre om ons vertrouwen in het populaire genre te herstellen. Het werd gelanceerd in 2019 en is de vierde toevoeging aan het assortiment dat oorspronkelijk zijn debuut maakte in 2003. Noten van grapefruit en kweepeer bepalen de citrusfruitige stemming. Wat een opluchting! Er is niets van de krijsende zoetheid die in zoveel andere voorbeelden voorkomt. Het is zacht en aantrekkelijk. De geur komt pas echt tot zijn recht wanneer jasmijnabsolute en rozenessence hun aanwezigheid laten voelen. Een verfijnde bloem om van te genieten door jou en je date. En dan is er de musk, die het allemaal op een zeer bekwame en romantische manier samenbrengt. Het is geen heruitvinding van het fruitig-bloemige zoals we dat kennen, maar het is zeker een meesterlijke verfijning ervan.

8. Gabrielle Chanel Essence Eau de Parfum

beste chanel parfum
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Parfumeur: Olivier Polge

Net als zijn voorganger, Gabrielle Chanel EDP, is deze release uit 2019 geïnspireerd door de buitenbeentje geest van Coco Chanel. De nieuwe versie wijkt niet radicaal af van het origineel, maar biedt, zoals elke waardevolle flanker, op zichzelf al iets anders – een rijker en dichter karakter. Het opent met een lichte en frisse sprankeling van citrustonen, terwijl een rode bessentoon net waarneembaar is op de achtergrond. Dit is een witte bloemige geur wanneer de hartnoten in het spel komen. Olivier Polge heeft niet beknibbeld op de ingrediënten, waaronder jasmijn, ylang-ylang uit de Comoren, Tunesische oranjebloesem en een exclusieve variëteit aan tuberoos. Samen creëren ze een verleidelijk luxueus effect met precies de juiste hoeveelheid zoetheid. De tuberoos is de ster van de show, maar het verstikt de andere bloemen niet. Het is typisch romig, maar met een verfijnde frisheid. Die elegante stemming gaat door tot de drydown, waar witte musk de boventoon voert, met sandelhout en vanille als ondersteuning.

Beste Chanel parfum voor de zomer

9. Chanel No 19 Eau de Parfum

beste chanel parfum
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Parfumeur: Henri Robert

Chanel No 19, gelanceerd in 1970 en gemaakt door de opvolger van Ernest Beaux, verwijst naar de geboortedatum van Coco Chanel, die werd geboren op 19 augustus 1883. Het was ook de laatste Chanel-geur die werd gecreëerd toen de grande dame nog leefde (zij stierf in 1971). Afgezien van de historische betekenis, houden we van deze klassieker vanwege zijn ongebruikelijke bloemig-houtachtige-groene karakter. Het begint met citrusfrisse tonen van bergamot en neroli. Maar ze zijn ondergeschikt aan de grote dosis galbanum, waardoor deze EDP zijn uitstekende bittergroene profiel heeft. Iris pallida verzacht de initiële impact met poederigheid, terwijl tonen van ylang-ylang, lelietje-van-dalen en roos bloemige intensiteit aan de mix geven. De houtachtige basistonen van eikenmos en vetiver houden het resoluut scherp. Vijftig jaar na de eerste lancering blijft deze EDP een complexe en meeslepende schoonheid. Het is waarschijnlijk de minst populaire Chanel-geur.

10. Chanel Paris-Riviera Eau de Toilette

beste chanel parfum
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Parfumeur: Olivier Polge

Chanel lanceerde in 2018 zijn nieuwe collectie, Les Eaux, met drie geuren geïnspireerd op bestemmingen die belangrijk waren voor Coco Chanel: Paris-Venise, Paris-Biarritz en Paris-Deauville. We waren meteen geslagen door de kwaliteit en frisse toon van deze releases. De nieuwste toevoeging aan het assortiment, gelanceerd in 2019, Chanel Paris-Riviera, heeft hetzelfde effect op ons gehad. Voor Paris-Riviera liet Olivier Polge zich inspireren door de gelukkige en opwindende tijd in haar leven aan de Côte d’Azur. Het wordt perfect weerspiegeld in het zachte sap, waarin niets hardhandig of misplaatst aanvoelt. De EDT opent met de kenmerkende versheid van het assortiment, dit keer in de vorm van sinaasappelschil en petitgrain-tonen. Ze krijgen een zachte behandeling. Een speciaal soort neroli afkomstig van het huis, die de opening versterkt, wordt gemengd met jasmijn voor een helder citrus-bloemig effect. De jasmijn vloeit naadloos over in het droge, waar een licht romige sandelhoutnoot wordt gecombineerd met vanille-achtige benzoëbalsem.

Beste Chanel parfum voor de winter

11. Chanel Coco Noir Eau de Parfum

beste chanel parfum
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Parfumeurs: Jacques Polge & Christopher Sheldrake

In een geurwereld waar flankers vaak een geval zijn van steeds afnemende opbrengsten, kun je op Chanel vertrouwen om je een zeer goede reden te geven om je zuurverdiende geld te besteden aan een andere uitbreiding van een van hun beste reeksen. Coco Noir, gelanceerd in 2012, is geïnspireerd op de liefde van de modelegende voor zwart en Venetië. Het is een passend barokke aangelegenheid met oosterse flair. De intro van bergamot, sinaasappel en grapefruit is bedrieglijk citrusfris, maar heerlijk sensueel. Het duurt niet lang voordat Rose haar romantische bedoelingen onthult. En wie kan nee zeggen tegen zo’n weelderige kijk op de koningin der bloemen? Een noot van geraniumblad draagt ​​bij aan de rooskleur. De basis behoort tot patchouli in al zijn rijke, donkere en exotische glorie. Tonkaboon en sandelhout geven de compositie een warme romigheid. We hebben deze aanbevolen voor de winter, maar hij zou net zo goed werken voor een romantisch avondje uit.

12. Coco Mademoiselle Eau de Parfum Intense

beste chanel parfum
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Parfumeur: Olivier Polge

Toen Chanel Coco Mademoiselle Eau de Parfum in 2001 werd gelanceerd, werd het opnieuw een groot succes voor het Franse luxemerk. Gemaakt door Jacques Polge, drukte dit floriental een stempel op een generatie vrouwen met zijn contrasten van verse citrus en sensuele patchouli. Olivier Polge, le fils de Jacques Polge (excuseer ons basis Frans), creëerde een waardige opvolger van Chanel Coco Mademoiselle EDP met Chanel Coco Mademoiselle Eau de Parfum Intense, dat in 2018 werd gelanceerd. Het opent met de vertrouwde citrusuitbarsting van het origineel, maar daarna is de Indonesische patchouli maximaal gepompt, met roos en jasmijn als ondersteuning. Het sensuele aspect is ook versterkt met vanille en tonkaboon uit Madagaskar. Dit alles zorgt voor een meer verfijnde geur.

Ook populair: Chanel Coco Mademoiselle review: sprankelend en zacht