12x de beste proteïne poeder volgens voedingsdeskundigen

beste proteïne poeder


Eiwitpoeders worden steeds populairder vanwege hun vermogen om allerlei soorten mensen te helpen spieren te krijgen en te behouden (of gewoon een meer uitgebalanceerd dieet te volgen), en zijn te vinden in duizenden formuleringen op tienduizenden schappen in het hele land. Maar met zoveel om uit te kiezen – en elk met zijn eigen lijst van enigszins onbekende ingrediënten – zullen degenen die nieuw zijn in eiwitpoeders het misschien moeilijk vinden om te weten wat de beste proteïne poeder voor jou. “Er zijn er veel”, geeft voedings- en fitnesscoach Gabbi Berkow toe. “Mijn klanten komen vaak bij mij in de war over wat ze moeten kopen.”

Toen ze met Berkow en vier andere voedingsdeskundigen spraken over hoe ze klanten helpen bij het kiezen van het juiste poeder, vertelden ze ons allemaal dat de eerste en belangrijkste beslissing is of je een dierlijk of plantaardig eiwitpoeder wilt, wat volgens hen neerkomt op voedingsvoorkeur. (Volgens de experts zijn de leeftijd of het lichaamstype van een persoon niet echt factoren om te overwegen.) Als je voor dieren kiest, zeggen de voedingsdeskundigen dat poeders met wei-eiwit (die uit koemelk komt) over het algemeen zijn wat ze aanbevelen voor de meest verteerbare, snelwerkende poeder om te helpen bij spieropbouw en gewichtsverlies. Als je plantaardig gaat, raden ze om dezelfde redenen poeders aan die gemaakt zijn met erwteneiwit. Hoewel ze waarschuwen dat sommige mensen last kunnen krijgen van maagpijn met plantaardige poeders, zijn alle ingrediënten in dit verhaal licht verteerbaar, volgens de mensen die ze aanbevelen.

Van daaruit zeggen de experts dat het erop aankomt een smaak te kiezen die je lekker vindt – en een poeder dat zo min mogelijk chemische toevoegingen en kunstmatige zoetstoffen bevat. Voedingsdeskundige Ariane Hundt waarschuwt om poeders met Splenda te vermijden en in plaats daarvan te zoeken naar natuurlijke zoetstoffen zoals stevia of monniksfruit. Met dit advies in gedachten vroegen we de voedingsdeskundigen – en 12 fitnessexperts die regelmatig eiwitpoeders gebruiken – naar hun favorieten. Hun aanbevelingen als het gaat om de beste proteïne poeder hieronder zijn onderverdeeld in twee categorieën – dierlijke en plantaardige eiwitpoeders – die elk een verscheidenheid aan smaken en enkele meer specifieke opties bevatten voor competitieve atleten of mensen die op zoek zijn naar iets dat kan dienen als maaltijdvervanger.

Top 12 beste proteïne poeder die je kunt kopen

Beste dierlijke eiwitpoeders

Beste niet-gearomatiseerde wei-eiwitpoeder:

1. Body & Fit Whey Perfection Proteine Poeder Naturel

beste proteïne poeder

Al onze voedingsdeskundigen zijn het erover eens dat de meeste mensen die een eiwitpoeder op dierlijke basis gebruiken, die met whey het gemakkelijkst verteerbaar zullen vinden en het snelst in termen van spiergroei. Er zijn twee soorten wei-eiwit – wei-eiwitisolaat en wei-eiwitconcentraat – en de experts zeggen dat de beste soort wei-eiwitisolaat is, omdat het zodanig is gespannen dat het een lager lactosegehalte heeft dan wei-eiwitconcentraat. Personal trainer Kern Alexander vertelde ons dat na 15 jaar verschillende opties geprobeerd te hebben, zijn favoriete poeder deze smaakloze is van Body & Fit, een merk dat Berkow aanhaalt als een om naar te zoeken. Het bevat wei-eiwitisolaat en “zit niet boordevol kunstmatige zoetstoffen”, zegt Alexander, die zegt dat het gebrek aan smaak betekent: “Ik kan bessen en banaan toevoegen en die gewoon proeven.” Dit maakt dat het product bij velen tot de beste proteïne poeder op de markt behoort.

Beste wei-eiwitpoeder met chocoladesmaak:

2. Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard Protein Double Chocolate

beste proteïne poeder
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

Trainer Taj Felix vertelde ons dat hij dit chocoladeachtige wei-eiwitpoeder van Optimum Nutrition, dat een mix van wei-isolaat en -concentraat bevat, al “ongeveer acht jaar” gebruikt en dat vele anderen in zijn branche het ook gebruiken. (Berkow noemde Optimum Nutrition een ander gerenommeerd merk.) Volgens Felix is ​​een deel van de aantrekkingskracht van dit poeder dat het “niet veel ingrediënten bevat, wat mensen nerveus kan maken.” Als zelfverklaarde chocoladefan voegt hij eraan toe dat dit poeder soepel mengt, eigenlijk “zeer goed” smaakt en nooit kalkachtig is. Een grote favoriet en volgens velen de beste proteïne poeder op de markt.

Beste wei-eiwitpoeder met vanillesmaak:

3. Ekopura Natural Whey Protein Vanilla

beste proteïne poeder
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

Als je de voorkeur geeft aan vanille boven chocolade, zegt beroemdheidstrainer Steve Uria dat dit wei-eiwitpoeder – ook een mix van wei-isolaat en -concentraat – een minimale ingrediëntenlijst heeft en zijn favoriet is van de tien die hij heeft geprobeerd. Uria vertelde ons dat hij het al vier jaar gebruikt en dat hij nooit “een opgeblazen gevoel of gas” heeft. Hoewel zijn favoriete smaak vanille is, zegt hij dat het merk andere opties maakt “zoals Cacao, waardoor ik het af en toe kan veranderen.”

Beste wei-eiwitpoeder voor wedstrijdsporters:

4. XXL Nutrition Whey Isolaat Proteïne Poeder 

beste proteïne poeder
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

Volgens de voedingsdeskundigen kan de voeding van een koe een verschil maken in de kwaliteit van wei-eiwit. Als ze met gras worden gevoerd, is de melk die ze produceren (en eventuele wei-eiwitten die daarvan zijn afgeleid) hormoonvrij. Het wei-eiwitisolaat van dit poeder is afkomstig van grasgevoerde koeien; het is een favoriet van fitnessexpert Jeff Halevy, een voormalig gezondheidscorrespondent voor de Today Show, die zegt dat het “niet overdreven zoet” is en het beste van zo’n 15 andere eiwitpoeders die hij heeft geprobeerd. Een andere reden waarom Halevy van dit eiwitpoeder houdt, is omdat het speciaal ontwikkeld is voor de gevorderde en serieuze sporters die het maximale potentieel uit hun voedingssupplementen willen halen.

Beste whey-eiwitpoeder voor wedstrijdsporters met chocoladesmaak:

5. Garden of life Organic Raw Protein Chocolate

beste proteïne poeder
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

Saladino, die acteurs als Hugh Jackman en Ryan Reynolds traint voor hun superheldenbeurten, vertelde ons dat hij de voorkeur geeft aan dit goedkopere, NSF-gecertificeerde poeder dat wei-isolaat-eiwit bevat dat afkomstig is van grasgevoerde koemelk. Hij geeft de voorkeur aan de smaak van deze chocoladesmaak, maar merkt op dat je het in andere kunt krijgen.

Beste wei-eiwitpoeder dat ook dienst doet als maaltijdvervanger:

6. Body & Fit High Protein Breakfast Maaltijdshake

beste proteïne poeder
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

Al onze voedingsdeskundigen benadrukten dat eiwitpoeders eigenlijk moeten worden ingenomen als aanvulling op drie uitgebalanceerde, eiwitrijke maaltijden in de loop van een dag (“geen poeder geeft je iets wat je niet krijgt van noten, eieren of vis, volgens voedingsdeskundige Heidi Skolnik). Dat gezegd hebbende, hoorden we over sommige bedrijven, zoals Isagenix, die hun eiwitpoeders verpakken met extra vitamines en mineralen om ze geschikter te maken als maaltijdvervanger. Trainer Ariel Brill zegt dat de “unieke mix van macronutriënten” van Isagenix in dit poeder “representatief is voor een complete maaltijd”, en daarom is het zijn go-to. “Deze shake bevat 24 gram grasgevoerde wei-eiwitten met superieure vertakte aminozuren, waardoor het een geweldig eiwitpoeder is voor spieropbouw”, legt hij uit. “Het bevat ook een toegevoegde vitamine- en mineralenblend en is suiker- en vetarm.”

Beste plantaardige eiwitpoeders

Beste niet-gearomatiseerde plantaardige eiwitpoeder:

7. Primal Health Natural Green Protein Eiwitpoeder

beste proteïne poeder
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

Voor veganisten, vegetariërs, mensen met lactose-intolerantie en iedereen die geen dierlijke producten eet, zijn plantaardige eiwitpoeders (uiteraard) de juiste keuze. Zoals de voedingsdeskundigen ons vertelden, wordt poeder gemaakt met erwteneiwit over het algemeen gezien als het meest effectieve plantaardige alternatief voor whey. En ze zeggen dat een erwteneiwitisolaat, zoals een wei-eiwitisolaat, nog beter is, omdat het de hoogste hoeveelheid eiwit per schep bevat. Net als Alexander geeft fitnesscoach Ebonny Fowler de voorkeur aan een niet-gearomatiseerd eiwitpoeder, zodat ze het beter kan mengen met andere ingrediënten. Maar in tegenstelling tot Alexander volgt ze een overwegend plantaardig dieet, daarom zoekt ze naar poeders met erwtenproteïne-isolaat en “geen toegevoegde suikers, conserveermiddelen of vulstoffen, dus het enige ingrediënt is erwtenproteïne-isolaat.”

Beste plantaardige eiwitpoeder met chocoladesmaak:

8. Innerme Protein Mix ‘Cacao’

beste proteïne poeder
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

Twee van de voedingsdeskundigen die we spraken noemden Innerme als een gerenommeerd merk, en trainer Ray Grayson vertelde ons dat hij dit poeder met chocoladesmaak van het bedrijf al twee jaar gebruikt (na meer dan 20 andere soorten geprobeerd te hebben). Gemaakt met een mix van alle essentiële aminozuren, macca en extraveel vezels, zegt Grayson dat het heeft gewonnen omdat het goed smaakt en “schone ingrediënten heeft zonder een hoop vulstoffen”.

Beste plantaardige eiwitpoeder met vanillesmaak:

9. Orangefit Plantaardige Eiwitshake / Vegan Protein Vanille 

beste proteïne poeder
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

Alo Moves-instructeur en voedingscoach Roxie Jones zegt dat dit poeder met vanillesmaak, gemaakt met een mengsel van alle aminozuren en de gele spliterwt, “het eerste plantaardige poeder is dat ik heb geprobeerd en dat niet kalkachtig of gek smaakt.” Ze voegt eraan toe dat het ook “heel goed mengt, bijna tot een dikkere consistentie, wanneer het wordt toegevoegd aan havermout of smoothies.” Jones vertelde ons dat ze het “al mijn klanten heeft aanbevolen, vooral degenen met spijsverteringsproblemen, en tot nu toe hebben ze er ook allemaal van genoten.”


Beste plantaardige eiwitpoeder voor zoetekauwen:

10. Alpha Foods Vegan Protein mix Pindakaas-banaan

beste proteïne poeder
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

Will Jackson, de oprichter van een fitnessstudio WRKNYC in New York City, zegt dat zijn favoriete eiwitpoeder Alpha Foods Vegan Protein mix Pindakaas-banaan is, omdat het “een beetje aan de zoetere kant” is, wat een pluspunt voor hem is. Hij begon (en is daaraan blijven vasthouden) met het gebruik van het poeder gemaakt van een mengsel van gekiemde gele erwten, bruine rijst, zonnebloempitten, lijnzaad en andere zaden en bonen nadat hij een aantal andere op planten gebaseerde opties had geprobeerd die “niet uitkwamen”.

Beste plantaardige eiwitpoeder voor wedstrijdsporters:

11. Make Vit I’m Healthy Vegan Proteïn Powder

beste proteïne poeder
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

Als competitieve racer zegt hardloopcoach David Roche dat zijn belangrijkste vereiste in een eiwitpoeder is dat er geen ingrediënten zijn die slecht kunnen zijn voor zijn gezondheid of het testen van medicijnen. Dit poeder van Make Vit is gemaakt van een mix van  erwten eiwit, rijsteiwit, hennep eiwit concentraat en vitaminen en mineralen. en is uitermate geschikt spierherstel en spieropbouw, wat een belangrijke reden is waarom hij zegt dat het zijn favoriet is van de tientallen die hij gedurende de jaar. Een andere? De “lekkere vanillesmaak” van het poeder is volgens hem “zacht en niet overheersend”.

Beste plantaardige eiwitpoeder dat ook dienst doet als maaltijdvervanger:

12. Teami Wellness Protein Organic Plant Eiwitpoeder Chocolade 

beste proteïne poeder
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

Twee mensen met wie we spraken – beroemdheidstrainer Justin Gelband en Brill – bevelen dit chocolade-eiwitpoeder van Vitalize aan als je op zoek bent naar een plantaardig poeder om af en toe een maaltijd te nuttigen. Net als het op wei gebaseerde poeder van het merk, bevat een portie hiervan veel vitamines en mineralen naast het gelijknamige ingrediënt, een mix van biologisch erwtenproteïne + rijstproteïne. Gelband, die het al vijf jaar gebruikt, beschrijft het poeder als “veganistisch, met heel weinig koolhydraten, suikers en niet veel zout of slechte ingrediënten.” Hij voegt eraan toe dat het merk elk jaar een manier vindt om de formule “een beetje gezonder en schoner” te maken.

Ook populair: 12x beste collageen supplement van 2021 volgens diëtisten