12x het beste styling product voor mannen volgens professionals

beste styling product mannen

Het beste styling product mannen doet in wezen alles: het brengt je kapsel precies daar waar je het wilt hebben en houdt het zo. We denken graag aan alle producten die bestaan op een soort haarstylingmatrix, met als twee sleutelfactoren fixatie en glans. Met andere woorden, wat voor soort grip wil je dat een product jou geeft, als dat al het geval is? (Wil je een stevige hold of een flexibele hold?) En welk niveau van mat of glanzend wil je bereiken? (Wilt je een matte afwerking of een glanzende?)

Maar dan wordt het nog ingewikkelder. Wat doen bijvoorbeeld sommige secundaire producten, zoals haarolie en zeezoutspray? Hoeveel textuur en volume wil je laten zien? Moet je het product ook aanbrengen op droog haar of op pas handdoekdroog, vochtig haar? (Als je dit verkeerd doet, kan het product ondoeltreffend worden, of krijg je de tegenovergestelde vorm van fixatie, glans, textuur en volume waarnaar je op zoek bent.)

Een andere complexiteit is dat veel merken hybride producten zullen maken, of de traditionele kenmerken van een specifiek type product naar eigen wens zullen veranderen. Dat is een overwinning voor ons, want het betekent dat we meer variatie op de markt krijgen. Maar als je deze beschrijvingen hieronder voor elk soort product leest, zorg er dan voor dat het product dat je uiteindelijk koopt, overeenkomt. Sommige pasta’s bieden meer houvast dan andere. Sommige haarsprays zijn licht, terwijl andere superaangrijpend zijn. Sommige “pomades” zijn helemaal geen pomades.

Kortom, er is veel te weten over het beste styling product voor mannen, en hoe ze geschikt zijn voor verschillende lengtes, dichtheden, haartexturen en stylingdoelen. Maar maak je geen zorgen: we hebben de hulp van kappers en haar professionals ingeschakeld en ze zullen je hier door de beste haarproducten voor mannen uit elke categorie leiden – en je laten weten wanneer en hoe je elke product moet gebruiken.

Beste styling product voor mannen

1. Beste klei voor mannen:

Sebastian Craft Clay

beste styling product mannen

Waar klei voor is: Medium hold, weinig glans wanneer droog aangebracht; Hoge hold, medium glans wanneer vochtig aangebracht.

Clay is een veelzijdige styler en daarom voor velen het beste styling product mannen. Je krijgt veel textuur met klei (vergeleken met pasta, hoewel het ook minder “aanraakbaar” is dan pasta). Dit betekent dat het niet zo “herwerkbaar” aanvoelt, alsof je een wintermuts draagt en deze nieuw leven moet inblazen nadat de hoed is afgezet. Kies dus voor klei als je weet dat je het evenwicht van het haar de hele dag niet gaat verstoren, maar toch wat schokkerigheid en definitie wilt, of een snufje lift en volume.

Onze aanrader: Sebastian Craft Clay bevat aardmineralen die zijn bewerkt om separatie te geven en textuur te restylen met een lekker aanvoelende, matte hold. 

Beste fiber wax voor mannen:

American Crew Fiber Haarwax 

beste styling product mannen

Waar fiber wax voor is: Fiber wax is geweldig voor alle haartypes, maar het is vooral een van de beste mannenproducten voor dik haar; breng het aan op droog haar en het zal textuur geven terwijl alles op zijn plaats blijft zitten. Bij de meeste waxpoducten krijg je weinig of geen glans; het resultaat is als een perfect warrig bedhoofd. Het is vergelijkbaar met klei, maar geeft meer houvast.

Onze aanrader: American Crew Fiber Haarwax is beter voor korte tot middellange kapsels. Als je een beter doorkambaar product nodig hebt voor lang, dik haar, raden we aan om over te schakelen van vezel naar klei en het handdoekdroog aan te brengen.

3. Beste crème voor mannen:

Fudge Hair Shaper Wax

beste styling product mannen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Waar crème voor is: Lichte fixatie, lichte glans wanneer aangebracht op schoon, droog haar; beide nemen toe tot een licht-medium niveau wanneer ze worden aangebracht op schoon, vochtig haar.

Als je haar een paar centimeter of langer is, bewaar dan een crème (of crème, als je zin hebt) voor de dagen dat je een vederlichte, zwierige stijl wilt. Crème is een grote upgrade van niets dragen – het leidt alles in een specifieke richting, terwijl het een natuurlijke uitstraling geeft zonder overmatige opbouw achter te laten.

Haarcrème is ook effectief bij het temmen langere kapsels. Je kunt een klein beetje crème in je vingers masseren en het dan over eventuele vliegjes strooien. Het kan ook voorkomen dat je haar gaat opbollen en kroezen voorkomen. Voor langer haar is het vaak vergelijkbaar met haarolie, maar geeft het minder glans.

Onze aanrader: Fudge Hair Shaper is een crème die het haar volume en vorm geeft, goed verstevigt (strong hold) en de conditie van het haar verbeterd. Het is met name geschikt voor kort tot halflang haar.

4. De beste haarpasta voor mannen:

Redken Brews Work Hard Molding Paste

beste styling product mannen

Waar haarpasta voor is: Medium hold, lichte glans wanneer droog aangebracht; Hoge hold en medium glans wanneer vochtig aangebracht.

Pasta is een essentieel product voor je badkamerijdelheid, ook al is het niet je dagelijkse bezigheid. Het voegt textuur en definitie toe aan korte en halflange kapsels, mits droog aangebracht. Het geeft je ook “aanraakbaar”, gecontroleerd haar wanneer het wordt aangebracht op handdoekdroog haar, wat betekent dat je stijl niet verstikkend aanvoelt ondanks de pasta die de hele dag blijft zitten. Het is ook buitengewoon herwerkbaar, in die zin dat een simpele plons water op je handen of een kam het product kan reactiveren en het kan helpen om het na het werk te restylen, in tegenstelling tot de meer zakelijke stijl die je de hele dag droeg.

Pasta is ook een het beste styling product voor mannen voor dunner wordend haar: breng een kleine hoeveelheid aan op droog haar voor een lichtgewicht lift die de follikels niet verstikt. Het geeft een mooie indruk van volheid.

Onze aanrader: Redken Brews Work Hard Molding Paste is een stylingpaste waarmee je de meest natuurlijke looks creëert. De paste verdeel je gemakkelijk in het haar voor een sterke hold. 


5. Beste krulcrème voor mannen:

Keune Style Curl Cream

beste styling product mannen

Waar krulcrème voor is: Definitie en controle van krullen en golven, plus extra vocht en drijfvermogen. Aanbrengen op vochtig haar.

Om golven en krullen gedefinieerd te houden, heb je vocht, vocht, vocht nodig. Maar de meeste mensen willen het in een lichtgewicht formule die ervoor zorgt dat het haar drijvend blijft en tegelijkertijd de geometrie van elk haar definieert. Sommige krulcrèmes zijn ook bedoeld als leave-in-conditioners of leave-in-maskers, omdat hun dichtheid aan voedingsstoffen vergelijkbaar is met ultra-hydraterende behandelingen. Nomenclatuur terzijde, zorg ervoor dat het product dat je gebruikt vol zit met de juiste eiwitten, oliën en extracten die beloven je krullen en golven te voeden en te definiëren (ter compensatie van het feit dat de natuurlijke oliën van je hoofdhuid niet gemakkelijk naar beneden kunnen kronkelen streng om het werk zelf te doen).

Crèmes geven je ook controle over je krullen en kroezen, maar alleen genoeg om het moeiteloos te laten aanvoelen (en soms nauwelijks te voelen). Als je iets wilt met meer controle over gewicht en vorm – beter voor kortere kapsels – overweeg dan een haarbalsem.

Onze aanrader: Keune Style Curl Cream geeft een lichte versteviging met een natuurlijke glans. Het definieert krullen en zorgt voor een bouncy effect. De krulcrème met uv-filter beschermt het haar tegen invloeden van buitenaf en biedt hitte bescherming voor finishing en styling.

6. Beste haarbalsem voor mannen:

Scotch Porter Smoothing Hair Balm

beste styling product mannen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Waar haarbalsem voor is: vergelijkbaar met krulcrème, geeft het extra vocht en controle aan krullen en golven, met een zwaardere fixatie en hogere glans. Zorgt ook voor voedende fixatie en gezonde glans in steil, droog haar. Vochtig aanbrengen.

Haarbalsem is vergelijkbaar met krulcrème vanwege het vermogen om te voorkomen dat krullen krimpen en om hoge doses vocht aan elke streng te geven. Het is meestal een beetje zwaarder dan krulcrème, dus het is geweldig voor kortere krullende stijlen die dicht bij de koepel blijven, of zelfs om de uiteinden van krullend haar te voeden om ze gehydrateerd en gezond te houden. Soms kan het ook dienst doen als baardbalsem, en het werkt zelfs goed in steil haar dat hydratatie en tastbare maar middelhoge, langdurige fixatie nodig heeft.

Onze aanrader: Scotch Porter Smoothing Hair Balm geeft een medium hold met veel glans. Dit product werkt vooral heel goed voor mannen met golvend of krullend haar om pluis te verminderen en definitie te geven met glans. De formule bevat veel natuurlijke ingrediënten en extracten voor de optimale haarverzorging zonder parabenen, sulfaten of siliconen.

7. Beste wax voor mannen:

Schwarzkopf Osis+ Texture Thrill Fibre Gum 

beste styling product mannen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Waar wax voor is: Hoge hold, lage tot medium glans; aanbrengen op schoon, droog haar.

Wax voegt textuur toe aan kort haar en is het beste product om te gebruiken als die buzz uitgroeit. (het kan de minste textuur toevoegen voor een meer opzettelijke afwerking op nauwelijks gegroeid haar). Wax kan ook sterke fixatie geven aan kapsels van ongeveer 2,5 cm, maar moet bij de wortel worden aangebracht (als het op het hele haar wordt aangebracht, zal het alles verzwaren). Als je haar langer is, wil je het vervangen door iets dat even veel textuur geeft maar minder klonterig is, zoals een vezel of klei.

Net als crème is wax ook een goede afwerklaag op langer, kroeshaar, gedaan door je met wax bedekte handpalmen lichtjes over het afgewerkte kapsel te laten gaan. Of je kunt zwerfdieren op hun plaats stoppen door was op je vingertoppen te verwarmen en zachtjes over alles te strijken dat uit de rest van het zorgvuldig samengestelde kapsel tevoorschijn komt.

Onze aanrader: Schwarzkopf Osis+ Texture Thrill Fibre Gum is een veelzijdig stylingproduct dat op alle haartypen gebruikt kan worden. Deze styler zal het haar niet verzwaren en kan daardoor ook gebruikt worden op fijn of futloos haar. Dankzij de vezelige structuur van de gum wordt het kapsel ongekend kneed- en buigbaar. 

8. Beste pommade voor mannen:

Reuzel Blue Strong Hold Pomade Haarwax

beste styling product mannen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Waar pomade voor is: Medium tot hoge hold, hoge glans; aanbrengen op vochtig haar.

De originele gladde haarstyler – denk aan The Outsiders, Mad Men en Grease. Haarpommade is vaker relaxter dan een gel, waardoor je er ook relaxter uitziet. Sommigen van hen kunnen echter een hoge hold geven, dus zorg ervoor dat je het etiket controleert. Wil je gaan voor eenb Grease-coupe, dan is dit het beste styling product mannen voor jou.

Als je het als je dagelijkse styler gaat gebruiken, wees dan conservatief met de toepassing. Alles wat te genereus is, zorgt ervoor dat je haar er vettig uitziet en aanvoelt; als je niet oppast, lijkt het aan het einde van de dag alsof je de helft van de pommade op je voorhoofd draagt.

Het is belangrijk op te merken dat veel merken tegenwoordig het woord “pommade” gebruiken om simpelweg “product” te betekenen. Dus als je een “klei-pommade” of een “wax-pommade” ziet, zal het veel meer eigenschappen van het eerste woord bevatten – als het al enige pommade-kwaliteiten heeft.

Dat gezegd hebbende, we zijn dol op echte pommades, maar raden aan om te overwegen ze te bewaren voor speciale gelegenheden of dichtgeknoopte looks.

Onze aanrader: Reuzel Blue Strong Hold Pomade Haarwax is een Heavy Hold Pomade die water-based is en daarom gemakkelijk uit je haar te wassen. De Pomade is zeer sterk maar wordt niet hard en heeft een goede shine. De Blauwe Reuzel is ideaal voor wat dunner en/of “moeilijk te temmen” haar en voor kapsels met veel volume.

9. Bestel gel voor mannen:

Baxter of California Thickening Style Gel

beste styling product mannen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Waar is gel voor: High hold, high shine; aanbrengen op vochtig haar.

Ze maken geen gels zoals vroeger, en dat is maar goed ook. Gels zijn geen vloeibaar cement meer, ook al geven ze je nog steeds een hoge hold en een hoge glans. Toch kun je stylinggels het beste bewaren als reserveproduct – iets voor een hele grote look, of als een touch-upproduct voor lastige, pluizige delen van het haar.

Een goede plek is aan de zijkanten van je haar met een langere stijl, aangezien de zijkanten soms een meer onhandelbare textuur hebben dan de rest. Vergrendel die vervelende haren op hun plaats met gel en plak ze vervolgens met een lichtere pasta of pommade voor de bovenkant.

Onze aanrader: Baxter of California Thickening Gel is niet zoals de goedkope gels, dus geen witte vlokken, wordt niet te hard en geen residu. Dit product komt het beste tot zijn recht in steil, dik, golvend en krullend haar. De formule bevat geen parabenen of sulfaten en geeft jouw haar een hoge hold met lekker veel glans.


10. Beste texture spray voor mannen:

Balmain Texturizing Salt Spray

beste styling product mannen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Waar texture spray voor is: volume, textuur en definitie.

Telkens wanneer je de oceaan bezoekt, droogt je haar in een perfect moeiteloze, fotoklare staat, toch? Dat is het zoute water dat overtollig vet absorbeert en alles textureert: texturiserende spray (vaak zoutspray genoemd) repliceert dit. Het is een van de beste producten voor mannen met golvend haar, dat wil zeggen, als ze die golven (of krullen) zo surferachtig mogelijk willen maken. Het voegt textuur en definitie toe aan elke stijl en is ook een geweldig alternatief voor pasta voor fijn haar; een simpele spritz geeft volume en maximaliseert alles waarmee je werkt.

Onze aanrader: Balmain Texturizing Salt Spray met textuur vormend zeezout voegt definitie, textuur en body toe en behoudt de natuurlijke vochtbalans van het haar. Een frisse zomerse look is gemakkelijk te creëren met dit product.

11. Beste haarolie voor mannen:

Olaplex Nº 7 Bonding Oil

beste styling product mannen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Waar haarolie voor is: Lage hold, medium glans; maakt het haar glad, temt kroezen.

Haarolie is niet zozeer een styler als wel een polijstend, glanzend opbouwend en hydraterend middel. We voegen graag een druppel toe aan onze klei, pasta, crème of vezel voor een subtiele glans, omdat het het haar helpt het licht op te vangen en er getextureerd en voller uit te zien, zonder dat het er vettig of ongewassen uitziet. Haarolie is ook geweldig in lange kapsels als een temmer en voedster, aangezien de uiteinden van je lange haren zelden dezelfde natuurlijke hydratatie krijgen van de talgproductie van je hoofdhuid (dit riskeert dat ze gespleten haarpunten krijgen en droog, broos en ongetemd worden). Haarolie kan dat allemaal voorkomen of omkeren.

De meeste haaroliën zijn een mix van voedende ingrediënten (argan heeft de neiging om een prominente rol te spelen), specifiek gericht op het haar op je hoofd. Vermijd dus alle oliën die uitsluitend op baarden, gezicht of lichaam zijn gericht. Als je je haar wilt laten groeien, pak dan een olie, verwarm een paar druppels in je handpalmen en kam het elke ochtend door de lokken, vooral gericht op de punten. Dit helpt splijten en breken te voorkomen en zorgt tegelijkertijd voor een gezonde, voedende glans.

Onze aanrader: Olaplex Nº 7 Bonding Oil is een heerlijke leave-in olie en is geschikt voor alle haartypes! Op elk haartype heeft de olie haar werking, het hydrateert, definieert, geeft een gezonde glans en het helpt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. De Olaplex Bonding Oil dient ook als hittebeschermer, de olie beschermt het haar tot wel 230 graden en is daarnaast vrij van sulfaten, parabenen en alcohol.

12. Beste haarlak voor mannen:

Schwarzkopf Professional OSiS+ Session Hairspray

beste styling product mannen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Waar is haarlak voor: Extra controle; mate van hold zal variëren.

Om je haar langdurig op z’n plek te houden is haarspray het beste styling product mannen. Haarspray is de trefzekere manier om je stijl op zijn plaats te houden, vooral als je hebt gekozen voor een lichter product als basis. Zelden gebruik je alleen haarlak; bewaar het in plaats daarvan op bijzonder warme of vochtige dagen, wanneer de hitte en het zweet anders een kapsel met veel volume in gevaar zouden kunnen brengen.

Je kunt haarsprays krijgen met een hoge fixatie, of met een lichtgewicht fixatie die eenvoudig zwerfdieren kalmeert, en helpt net genoeg controle toe te voegen zodat je de hele dag je haar niet aanraakt of je zorgen maakt over de luchtvochtigheid.

Onze aanrader: Schwarzkopf Session Extreme Hold Hairspray heeft een sneldrogende formule waardoor er creatief gestyled kan worden met een sterke hold. Deze spray is niet kleverig en is makkelijk uitkam baar. Het beschermt bovendien tegen UV-stralen.

U leest: 12x het beste styling product voor mannen volgens professionals

Ook populair: Top 4 beste scheerapparaat voor mannen om in 2023 te kopen