14x de beste natuurlijke deodorant die je in 2022 kan kopen

beste natuurlijke deodorant

In de afgelopen vijf jaar is natuurlijke deodorant van een clean-beauty-fantasieproduct naar een mainstream lichaamsverzorgingsproduct gegaan. En daarmee is een breed scala aan mogelijkheden ontstaan. Ik maakte de overstap in 2018 – te beginnen met wat ik maar kon vinden in mijn plaatselijke drogisterij en van daaruit andere opties testen. Destijds waren de genoemde opties beperkt, maar in de jaren daarna lijkt het alsof bijna elk merk voor persoonlijke verzorging zijn eigen natuurlijke deodorant heeft uitgebracht. Er zijn deodorantsticks van Native, roll-ons van Real Purity en zelfs een op zuur gebaseerde deo van schoonheidsmerk Kosas waarvan wordt verondersteld dat je naar niets ruikt. Na een heleboel getest te hebben en met experts te hebben gesproken, beschouw ik mezelf nu als goed thuis in de wereld van natuurlijke deodorant. En het enige dat u over ze allemaal moet weten, is dat ze u er niet van zullen weerhouden om te zweten. Dat komt omdat natuurlijke formules aluminium missen, het ingrediënt in conventionele anti-transpiranten dat zweetklieren verstopt. Zoals de naam al aangeeft, “werken anti-transpiranten om zweetkanalen te blokkeren”, terwijl deodorants bedoeld zijn om geuren te verdrijven, vertelde dermatoloog Dr. Shari Sperling ons. De beste natuurlijke deodorant heeft alternatieve ingrediënten zoals glycerine, die vocht kunnen absorberen om je droog te houden en je het gevoel kunnen geven dat je niet zweet, legden experts ons uit. Er bestaat niet zoiets als een natuurlijke anti-transpirant zonder aluminium.

In tegenstelling tot wat je misschien hebt gehoord, is aluminium eigenlijk niet schadelijk. Het blijft het enige door de FDA goedgekeurde anti-transpirant ingrediënt (je zult het waarschijnlijk bovenaan op het etiket zien als een actief ingrediënt). Met betrekking tot het geruchtmakende verband tussen aluminium en kanker, zegt de American Cancer Society: “Er zijn geen sterke epidemiologische onderzoeken in de medische literatuur die het risico op borstkanker en het gebruik van anti-transpiranten in verband brengen, en er is zeer weinig wetenschappelijk bewijs om deze bewering te ondersteunen.” Maar velen kiezen nog steeds voor natuurlijke deodorants omdat, zoals Doree Shafrir, schrijver en mede-host van de podcast Forever35, uitlegt, ze “je poriën niet blokkeren en voorkomen dat je lichaam gaat zweten; ze laten ‘goede’ bacteriën floreren waardoor je uiteindelijk minder stinkt dan voorheen.” Anders gezegd, het doel van deze deodorants is om de oksels op een natuurlijke manier te laten ademen, zegt dr. Suzanne Friedler van Advanced Dermatology, PC. En er zijn nu meer natuurlijke deodorants op de markt om uit te proberen.

Het vinden van een die voor u werkt, is een zeer persoonlijk proces dat waarschijnlijk veel vallen en opstaan ​​zal met zich meebrengen. De favoriete natuurlijke deodorant van een persoon werkt mogelijk niet voor iemand met een gevoeligere huid of een zwaardere trui. En aangezien er zoveel factoren zijn om te overwegen (wil je een op houtskool gebaseerde deodorant of een met arrowroot-poeder? Een gel of een crème?), heb ik een handvol clean-beauty-experts, dermatologen en strateegmedewerkers ondervraagd om de beste natuurlijke deodorant.

Top 14 beste natuurlijke deodorant

1. Beste algehele natuurlijke deodorant:

Ursa Major Hoppin’ Fresh Deodorant

beste natuurlijke deodorant

Geltextuur | Langdurig | Aardse geur | Bevat zuiveringszout

Terwijl sommige natuurlijke deodorants een korrelig gevoel kunnen hebben, heeft Ursa Major een gladde, gelachtige consistentie die als een conventionele deodorant over de huid glijdt. De gebruiksvriendelijke stick, zweetabsorberende ingrediënten en schone, unisex geur maken het een favoriet van drie van onze experts. Ik heb deze niet persoonlijk getest omdat het zuiveringszout bevat (irriterend voor mijn gevoelige kuilen), maar de consensus is dat het voor de meeste mensen goed zou werken. Het is goed voor zowel het onderdrukken van geur als het absorberen van vocht. Volgens Jacqueline Jones, schrijver van natuurlijke schoonheid bij de Beauty Proof, is het een “game changer” in vergelijking met andere natuurlijke deodorants die ze heeft geprobeerd en die rommelig, vlekproducerend en anderszins ineffectief waren. “Het maakt niet uit wat voor weer het is of hoe gek mijn dag ook wordt, de Hoppin’ Fresh deodorant klaart de klus zonder ‘vuile hippie’ te schreeuwen.”

2. Beste natuurlijke deodorant voor zware truien:

LoveFresh Super Strength Deodorant

beste natuurlijke deodorant
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Diverse geuren | Extra sterk | Stickformaat | | Bevat baking soda en arrowroot poeder

Met een gezonde dosis zuiveringszout om je droog te houden, is deze krachtige deodorant mijn keuze voor zware truien. Het is geformuleerd met arrowroot-poeder – een ander natuurlijk ingrediënt dat helpt om vocht op te nemen. In combinatie met zuiveringszout wordt het nog meer absorberend, waarbij de twee samenwerken om je droog en stankvrij te houden.

3. Beste natuurlijke deodorant voor zware truien zonder zuiveringszout:

Piper Wai Natural Deodorant Cream

beste natuurlijke deodorant
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Crème deodorant | Bevat actieve kool en kokosolie | Geparfumeerd met essentiële oliën

Kirbie Johnson, een schoonheidsreporter en co-host van de Gloss Angeles-podcast, zweert bij deze Piper Wai-crème, die haar hielp een hete dag in Texas volledig stinkvrij te overleven. “De andere deodorants die ik had meegenomen, hadden het gevoel dat ze van mijn lichaam verdampten zodra ze werden aangebracht, maar dit werkte en bleef zitten. Zelfs in een hitte van 100 graden rook ik niet”, zegt ze. De belangrijkste ingrediënten zijn houtskool en tapiocazetmeel, die in combinatie zweet absorberen en geurtjes onder controle houden. Het bevat ook essentiële oliën zoals citrus en munt, die het zijn lichte, aangename geur geven. “De sleutel is om het royaal met je vingers op je onderarm te strijken”, zegt Johnson, en hij merkt op dat een hoeveelheid ter grootte van een erwt voldoende is. Als je gevoelig bent voor kokosolie, raadt ze aan om patch-tests uit te voeren en voorzichtig te werk te gaan.

4. Beste natuurlijke deodorant als natuurlijke deodorant nieuw voor je is:

Dove 0% Aluminium Komkommer & Groene Thee Deodorant Stick

beste natuurlijke deodorant
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Stick deodorant | Langdurig | Hydraterende | Bevat glycerine | Soepele toepassing

Dove is een grote speler in de traditionele deodorantruimte, maar is onlangs ook uitgebreid naar natuurlijke deodoranten. De optie van nul procent aluminium wordt geleverd in bekende geuren (zoals komkommer en groene thee) en is overal verkrijgbaar bij retailers met grote dozen. Strateegschrijver Chloe Anello is een fan. Anello is een loyalist van Dove tegen transpiratie, maar probeerde de aluminiumvrije versie in haar favoriete geur, komkommer en groene thee. “Het heeft dezelfde frisse geur als de anti-transpirant, dus het belangrijkste is dat ik overdag niet het gevoel heb dat ik ruik”, schrijft ze.

5. Best ruikende natuurlijke deodorants met zuiveringszout

Native Deodorant in Eucalyptus & Mint

beste natuurlijke deodorant
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Diverse geuren die synthetische geuren gebruiken | Mogelijk opnieuw aanbrengen | Stick deodorant | Bevat zuiveringszout

Native’s deodorant wordt geleverd in een scala aan frisse geuren zoals kokos en vanille en komkommer en munt. Het merk brengt ook seizoensgeuren in beperkte oplage uit (ik kocht kokosmelk en kurkuma bij de verpakking). De formule droogt niet uit, zoals die van andere natuurlijke deodorants, omdat het kokosolie en sheaboter bevat, en hoewel ik deze niet persoonlijk gebruik omdat het bakpoeder bevat, is het een favoriet van vrienden. “Ik heb veel andere natuurlijke deodorants geprobeerd – ze werken niet of zijn irriterend voor mijn huid”, legt dermatoloog Dr. Debra Jaliman uit. Native is de uitzondering – ze beveelt het zelfs aan aan haar patiënten, die er ook van zijn gaan houden.

6. Beste natuurlijke deodorant voor geur:

Routine Superstar Deodorant Crème

beste natuurlijke deodorant
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Crème deodorant | Bevat zuiveringszout en magnesium | Langdurig

Gecombineerd met andere krachtige ingrediënten zoals bakpoeder, magnesium en kaolienklei, maakt actieve kool deze crèmedeodorant een sterke stankblokker. “Het biedt langdurige bescherming en het belangrijkste is dat het heel goed werkt; de bescherming die het biedt, ligt heel dicht bij een conventionele formule”, aldus Lee. Credo mede-oprichter en COO Annie Jackson is het ermee eens dat “de houtskool en magnesium erin supereffectief zijn, en een beetje gaat een lange weg.” Het enige nadeel is dat het een crème is die je met je vingers moet aanbrengen, een vorm die vroeger veel voorkwam bij natuurlijke deodorants, maar die nu grotendeels is vervangen door tubes.

7. Beste natuurlijke deodorant voor geur zonder zuiveringszout:

Brothers Artisan Oil Magnesium Deodorant – Eucalyptus & Limoen

beste natuurlijke deodorant
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Verkrijgbaar in verschillende geuren | Mogelijk opnieuw aanbrengen | Stick deodorant | Bevat magnesium en arrowroot

Magnesium is een ander alternatief voor zuiveringszout dat zachter is voor de huid en nog steeds effectief is voor het doden van geurveroorzakende bacteriën. Vorig jaar beoordeelde Jackie Johnson, gastheer van de natuurlijke schoonheidspodcast Natch Beaut, natuurlijke deodorants op de Indie Beauty Expo van vorig jaar en kende de eerste prijs toe aan de op magnesium gebaseerde deodorant van Brothers Artisan Oil. “Het werkt buitengewoon goed”, zegt ze. “Als je een stinkkoningin bent, zal dit dat voor je snijden.” Het komt in een handvol geuren, maar Johnson’s favoriet is eucalyptus en limoen, die ze “echt licht en verfrissend en niet overweldigend” noemt. Het hield haar stankvrij tijdens een zweterige trainingsles, maar ze voegt eraan toe dat je, zoals bij elke natuurlijke deodorant, de hele dag opnieuw moet aanbrengen. “Zorg ervoor dat u zich opnieuw op uw gemak voelt”, adviseert ze.

8. Beste natuurlijke deodorant voor de gevoelige huid:

Native Sensitive Cotton & Lily Deodorant

beste natuurlijke deodorant
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Verkrijgbaar in verschillende geuren | Mogelijk opnieuw aanbrengen | Stick deodorant | Bevat pijlwortelpoeder en magnesium

Ik gebruik de Sensitive-lijn van Native de afgelopen jaren, en het is het enige dat ik heb gebruikt dat me fris genoeg houdt en ook mijn oksels niet irriteert (ik ben hevig allergisch voor zuiveringszout in deodorants). Om geur op afstand te houden, gebruikt het pijlwortelpoeder en magnesiumhydroxide, die samenwerken om geur te neutraliseren en vocht te absorberen. Het veroorzaakt geen roodheid of prikkeling en is verkrijgbaar in een breed scala aan geuren. Ik ben zo’n fan dat ik er minstens vier of vijf tegelijk op voorraad heb en de geuren in beperkte oplage verzamel.

9. Beste natuurlijke deodorants met probiotica

Blume Hug Me Probiotic Deodorant

beste natuurlijke deodorant
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Ongeparfumeerd | Moet mogelijk opnieuw worden aangebracht | Stick deodorant | Bevat baking soda en probiotica

Probiotica komen de laatste jaren steeds vaker voor in de natuurlijke deodorantruimte, een evolutie die samenvalt met de opkomst van op het microbioom gerichte huidverzorging. Ze werken in deodorant op dezelfde manier als in supplementen. De probiotica introduceren nieuwe, gezonde bacteriën in je oksel, met het idee dat ze de slechte bacteriën tegengaan die ervoor zorgen dat je zweet stinkt. Het werkt met wisselend succes, maar deze bevat ook bakpoeder, wat helpt bij de opname van zweet. Samen werken de twee op dezelfde manier als houtskool en bakpoeder, maar met één groot verschil: houtskool verwijdert blijkbaar de slechte bacteriën die je oksels doen ruiken, terwijl probiotica extra bacteriën introduceren om je microbioom in evenwicht te brengen. Deze deodorant heeft veel fans verzameld, waaronder het nichtje van vice-president Kamala Harris, auteur en advocaat Meena Harris, die zegt dat het geurvrij is en geen superstinkende aanpassingsperiode heeft zoals andere natuurlijke deo’s.

10. Beste natuurlijke deodorantcrème:

Soapwalla Organic Vegan Deodorant Crème

beste natuurlijke deodorant
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Ruikt naar pepermunt, lavendel en tea tree | Langdurig | Crème deodorant | Bevat zuiveringszout | Geparfumeerd met essentiële oliën

Ondanks de opkomst van tubedeodorants, ontdekte ik dat er nog steeds een markt is voor crèmedeodorants in potten. Terwijl stickdeodorants zijn ontworpen om in dunne lagen te werken, kunnen crèmeformules ruimer op de oksel worden aangebracht en bieden ze dus meer bescherming. Een balsemachtige consistentie maakt een pot natuurlijke deodorant gemakkelijker in te wrijven, en helpt zo om dieper in de huid te trekken. Als je het eens wilt proberen, zegt Tara Foley, oprichter van Follain, dat de Soapwalla-deodorant zeer effectief is omdat het “veel bakpoeder [en] veel theeboomolie bevat”, wat van nature antimicrobieel is. In een ode aan Soapwalla vertelde schrijver Alice Gregory ons dat het “de werkzaamheid heeft van stoffen die gewoonlijk voor het leger worden geformuleerd”.

11. Beste natuurlijke deodorantcrème voor de gevoelige huid:

Megababe Rosy Pits Daily Deodorant

beste natuurlijke deodorant
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Frisse, roze geur | Mogelijk opnieuw aanbrengen | Stick deodorant | Bevat maïszetmeel en glycerine

Hoewel zuiveringszout nattigheid en vocht op afstand houdt, kan het voor sommige mensen ook erg irriterend zijn, soms zelfs zo erg dat ze de natuurlijke deodorant volledig uitschakelen. Dermatoloog Cybele Fishman legt uit: “Ik zie zoveel okseluitslag omdat zoveel mensen overstappen op natuurlijke deodorants, en als we het controleren, zit er meestal zuiveringszout in en als ze ermee stoppen, verdwijnt de uitslag.” Als alternatief stelt ze zuiveringszoutvrije deodorants voor, en deze met rozengeur wordt sterk aanbevolen door Lara Kaiser van Shen Beauty. “Er is echt niets dat ik niet leuk vind”, zegt Kaiser, die ontdekte dat andere natuurlijke deodorants te vettig waren of olieachtige vlekken op haar shirts achterlieten. Ze vindt het leuk dat het “voor altijd meegaat”, en beschrijft hoe één tube haar een jaar meegaat, zelfs bij dagelijks gebruik. Verschillende van onze vrienden bij de Cut zijn ook fans.

12. Beste natuurlijke gel-tot-poederdeodorant:

Taos AER Next Level Deodorant Palo Santo Bloedsinaasappel

beste natuurlijke deodorant
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Verkrijgbaar in verschillende geuren | Mogelijk opnieuw aanbrengen | Consistentie van gel tot poeder | Bevat bakpoeder, tapiocazetmeelpoeder en essentiële oliën

Als je een fan bent van deodorant met geltextuur, probeer dan deze, die wordt aanbevolen door Mi-Anne Chan, een videoregisseur bij Condé Nast. Het begint als een zijdezachte gel en droogt op tot een poeder, waardoor het rommelvrij en gemakkelijk te gebruiken is. “Het zorgt ervoor dat ik fris blijf ruiken en heeft wat lichte vochtabsorberende eigenschappen”, zegt Chan, die van de Palo Santo-bloedsinaasappelgeur houdt. De supergeconcentreerde formule heeft maar een klein beetje nodig om te werken en neutraliseert geur met een mengsel van zuiveringszout en tapiocazetmeelpoeder.

13. Beste natuurlijke deodorant om te sporten:

Type:A Deodorant – Evergreen Forest

beste natuurlijke deodorant
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Verkrijgbaar in verschillende geuren | Mogelijk opnieuw aanbrengen | Crème deodorant | Bevat lage hoeveelheden zuiveringszout

Zweetgeactiveerd is al lang een modewoord in conventionele deodorantmarketing, met producten die beloven hun zweetverdrijvende kracht aan te wakkeren wanneer je het het meest nodig hebt. Type:A brengt het concept naar de wereld van natuurlijke deodoranten met zijn op glycerine gebaseerde formule. Volgens het merk reageert de glycerine op de eerste tekenen van zweet en zuigt het vervolgens op als een spons. “Je gaat het niet ruiken of opmerken totdat je begint te zweten, dan ga je de geur van de deodorant ruiken”, zegt Foley. De deodorants van het merk, die komen in geuren als citrus en oceaanmunt, zijn verpakt in knijpbare tubes die je rechtstreeks op de oksel aanbrengt.

14. Beste AHA-deodoranten

Kosas Chemistry AHA Serum Deodorant

beste natuurlijke deodorant
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Ongeparfumeerd | Langdurig | Serumdeodorant | Geformuleerd met AHA’s | Bevat hyaluronzuur

Twee mensen met wie ik sprak, noemden deze deodorant van Kosas, die AHA’s gebruikt om geuren te verminderen in plaats van zweetabsorberende ingrediënten zoals zetmeel of bakpoeder. Hannah Baxter, adjunct-schoonheidsredacteur bij het Zoe-rapport, probeerde veel natuurlijke deodorants voordat ze uitsluitend overstapte op zuren voor haar pits. Ze gebruikt deze formule van Kosas nu bijna een jaar. Een van de belangrijkste ingrediënten in deze formule is shikiminezuur, een natuurlijke deodorant die typisch voorkomt in huidverzorgingsproducten om acne te bestrijden. In deodorants zoals deze helpen de exfoliërende eigenschappen om de pH van de oksel aan te passen, waardoor het een onherbergzame plek is voor bacteriën om te gedijen (met andere woorden – geen bacteriën, geen geur). Het bevat ook een mix van andere zuren, waaronder amandelzuur (voor het ophelderen), melkzuur (voor het exfoliëren) en hyaluronzuur, die allemaal samenwerken om opheldering, hydratatie en desodorisatie te voorkomen, terwijl het helpt bij ingegroeide haartjes. “Het is heel gemakkelijk om ingegroeide haartjes in het okselgebied te krijgen”, zegt Dr. Alan J. Parks, dermatoloog en oprichter van DermWarehouse, “dus de toevoeging van AHA’s helpt dit te voorkomen.”

Wat we zoeken in de beste natuurlijke deodorant

Hoe het ruikt: is het aards? Bloemen? Een mix van beide? Is het gemaakt van synthetische geur of geparfumeerd met essentiële oliën? Geur kan irriterend zijn, dus ik heb dat in gedachten gehouden bij het overwegen van de verdiensten van een formule.

  • Levensduur: In tegenstelling tot traditionele anti-transpiranten die 24-uurs bescherming beloven (en leveren), gaan natuurlijke deodoranten niet zo lang mee. Sommige moeten gedurende de dag opnieuw worden aangebracht om je fris te laten ruiken, terwijl andere alleen moeten worden bijgewerkt na een bijzonder inspannende activiteit, zoals sporten. Realistisch gezien zal geen enkele natuurlijke deodorant zo effectief zijn als een anti-transpirant als het gaat om het droog houden van je, maar het zal je zweet helpen beter te ruiken of, in sommige gevallen, de geur helemaal te elimineren.
  • Toepassing en consistentie: Natuurlijke deodorants zijn er in een breed scala aan formaten – van sticks tot crèmes tot roll-ons. Sticks lijken het meest op traditionele deodorants zoals Dove en Secret en kunnen dus ideaal zijn voor nieuwelingen of iedereen die van het gebruiksgemak van een stick houdt. Crèmes zijn een OG-formaat in de wereld van natuurlijke deodoranten, maar zijn meestal rommeliger en een beetje moeilijker aan te brengen. Ze zijn het meest interactief en vereisen vaak dat u het product met de hand of met behulp van een hulpmiddel in uw putjes smeert. Dan zijn er nog roll-ons, die compact en gemakkelijk aan te brengen zijn en – omdat ze transparant zijn – geen sporen achterlaten op je kleding. Uiteindelijk komt het neer op persoonlijke voorkeur. Sommige bootsen een traditionele deodorantstick na, terwijl andere eruit moeten worden gehaald en in je oksel moeten worden gesmeerd. Formaat betekent niet per se beter of slechter, maar kan een impact hebben op het gebruiksgemak.
  • Waar het van gemaakt is: Natuurlijke deodorants gebruiken een reeks ingrediënten om je fris en enigszins droog te laten ruiken. Een van de meest populaire is baking soda. Zuiveringszout is een bekende geurabsorbeerder. Een van de meest voorkomende toepassingen is het opzuigen van slechte geuren in uw koelkast. Het gedraagt ​​​​zich op dezelfde manier in de oksel, vermindert de geur en neemt een deel van het vocht op. Het nadeel van zuiveringszout is echter hoe irritant het kan zijn voor mensen met een droge of gevoelige huid. Dit komt omdat zuiveringszout alkalisch is (wat betekent dat het een pH van meer dan 7 heeft). Wanneer het in contact komt met je huid, met zijn natuurlijke pH rond de 5, kan baking soda uitdroging en irritatie veroorzaken.

Om het absorptievermogen van de beste natuurlijke deodorant te versterken, combineren merken baking soda vaak met andere ingrediënten zoals arrowroot-poeder en magnesium. Beide werken op dezelfde manier om vocht te absorberen en geuren tot een minimum te beperken. Beide zijn ook minder irriterend dan zuiveringszout, dus als je een gevoelige huid hebt en op zoek bent naar een alternatief zonder zuiveringszout, let dan op deodorants die een of beide van deze ingrediënten bevatten. Een ander populair zweetabsorberend ingrediënt is tapiocazetmeel, een absorberend poeder dat ook glutenvrij is.

Voor extra zweetabsorptie zijn sommige deodorants ook geformuleerd met actieve kool, een ingrediënt dat bekend staat om zijn vermogen om bacteriën en toxines te absorberen. Dat omvat de bacteriën die lichaamsgeur veroorzaken, waardoor het een populaire keuze is voor iedereen die zijn oksels wil “ontgiften” voordat hij overstapt van deodorant met aluminium. In combinatie met andere ingrediënten zoals arrowroot, magnesium en bakpoeder, zorgt het voor extra absorptie en helpt het ook om de geur te verminderen.

Wat betreft bacteriën: sommige natuurlijke deodoranten zijn onlangs begonnen met het maken van deodorant met behulp van alfahydroxyzuren (AHA’s) in plaats van poeders. De zuren neutraliseren geuren bij de bron in plaats van ze te absorberen. Volgens dermatoloog Dr. Josh Zeichner werken ze door de pH van de huid te verlagen, wat een onherbergzame omgeving voor bacteriën creëert. Hoewel hij ze veilig en effectief noemt, raadt hij mensen met een gevoelige huid wel aan om ze voorzichtig te gebruiken, omdat de zuren de huid kunnen irriteren. Ook zegt hij ze niet direct na het scheren te gebruiken omdat de huidbarrière kan worden verstoord.

Wat de beste natuurlijke deodorant voor jou ook is, je moet hem idealiter eerst testen. Dr. Heidi Waldorf van Waldorf Dermatology Aesthetics raadt aan om een paar dagen een beetje op een klein deel van je binnenste bovenarm te vegen voordat je het op je oksels gebruikt.

U leest: 14x de beste natuurlijke deodorant die je in 2022 kan kopen

Ook populair: Top 10 beste zonnebrandcrème om bruin te worden in 2022

Dit vind je misschien ook leuk: