14x de beste vegan nagellak volgens nagelverzorging experts

vegan nagellak

Als je het leuk vindt om je nagels te laten doen – in een salon of thuis – is het tijd om na te denken over welke ingrediënten er echt op de loer liggen in je favoriete nagellakken. Van formaldehyde (om nagels te verharden) tot dibutylftalaat (om barsten te voorkomen) en tolueen (om de nagellak glad te houden), er is een handvol ingrediënten die vaak in nagellak worden aangetroffen en die ronduit giftig zijn. Om deze reden kiezen consumenten steeds vaker voor vegan nagellak.

Dankzij de opkomst van de beweging voor ‘schone’ beauty en de interesse van consumenten om precies te weten wat er in hun producten zit, verandert de nagelindustrie haar ethos en creëert ze vegan producten die ‘5-vrij’, ’10-vrij’ en zelfs ’15-vrij zijn.” We spraken met de eigenaar van een nagelverzorgingsmerk en een nagelverzorgingsexpert om alles op een rijtje te zetten wat we moeten weten over veganistische nagellakken, wat ‘vrij’ eigenlijk betekent en de beste producten op de markt.

Wat is vegan nagellak precies?

Het is gemakkelijk om in de war te raken door de overvloed aan termen die tegenwoordig in productmarketing worden gebruikt, dus het kan een uitdaging zijn om erachter te komen wat veganistisch is. Laat u om te beginnen niet misleiden door labels als ‘schoon’, ‘groen’ of ‘niet-giftig’. Producten met deze bewoording kunnen nog steeds het gebruik van dieren, dierlijke bijproducten of dierproeven bevatten. Om als echt veganistisch te worden beschouwd, mag een product geen dierlijke ingrediënten of dierlijke bijproducten bevatten.

Is vegan nagellak dieproefvrij?
Het feit dat een product veganistisch is, betekent niet noodzakelijk dat het dierproefvrij is. Een product kan als veganistisch worden beschouwd terwijl het nog op dieren wordt getest. Als je echt een product wilt vinden dat op geen enkele manier, vorm of vorm met dieren te maken heeft, zoek dan naar veganistische en dierproefvrije labels.

Welke gifstoffen zitten er in traditionele nagellak?
Het is best beangstigend om alle giftige chemicaliën te ontdekken die in traditionele nagellakken zitten. Naast formaldehyde, dibutylftalaat en tolueen, vertelt een nagelexpert ons dat de meeste nagellakken “meestal ingrediënten bevatten van een verscheidenheid aan dieren, zoals kevers en vissenschubben”. Karmijn (een veelgebruikt ingrediënt dat wordt gebruikt voor rood pigment) wordt bijvoorbeeld gehaald uit schelpen van het vrouwelijke cochenille-insect, terwijl guanine (een veelgebruikt ingrediënt dat wordt gebruikt voor glinstering) wordt gehaald uit vissenschubben. Oliezuur, afgeleid van dierlijk vet, is een ander veelgebruikt ingrediënt dat wordt gebruikt als verdikkingsmiddel voor chipbestendige manicures. Ze voegt eraan toe dat parfums die in nagellak zijn ingebed, in de meeste landen, waaronder de Verenigde Staten, ook niet hoeven te worden onthuld. Dit betekent dat niet-veganistische ingrediënten kunnen worden toegevoegd zonder dat de consument het weet.

Wat betekent 10-vrij?
In bepaalde veganistische nagellakmerken vind je de termen 3-vrij, 5-vrij, 7-vrij, 10-vrij, 15-vrij en zelfs 21-vrij op het etiket. Dit wordt gebruikt om de afwezigheid van bepaalde giftige ingrediënten in hun formule te identificeren. De meest voorkomende zijn:

  1. Formaldehyde: wordt gebruikt als nagelverharder en ontsmettingsmiddel voor nagelverzorgingstools. Het wordt ook gebruikt om de lijken van dieren en soms mensen te conserveren en houdt rechtstreeks verband met het veroorzaken van bepaalde vormen van kanker, zoals leukemie.
  2. Dibutylftalaat: ook wel DBP genoemd, wordt gebruikt om te voorkomen dat het polijst en broos wordt. Het is ook in verband gebracht met ontwikkelings- en reproductieve problemen.
  3. Tolueen: een giftige vloeistof die helpt om nagels glad te maken. Dit is wat nagellak die sterke geur geeft en is door de Environmental Protection Agency (EPA) vermeld als een bekende giftige stof voor de menselijke luchtwegen.
  4. Formaldehydehars: maakt nagels sterk, glanzend en duurzaam en staat erom bekend huidallergieën zoals dermatitis te veroorzaken.
  5. Kamfer: werkt als een barrière op uw nagels en berooft uw nagels van natuurlijke voedingsstoffen. Het is bekend dat het misselijkheid, duizeligheid en zelfs toevallen veroorzaakt bij inademing of consumptie.
  6. Ethyl Tosylamide: dit is wat helpt om binnen enkele minuten droog te polijsten (klinkt goed, toch?), Maar het is in Europa verboden vanwege bezorgdheid over antibioticaresistentie.
  7. Xyleen: wordt gebruikt als oplosmiddel en veroorzaakt schade aan het zenuwstelsel en irritatie door het hele lichaam. Het kan mogelijk ook de nieren en lever aantasten.
  8. Parabenen: veel gebruikt in producten in de schoonheidsindustrie, van shampoos tot lotions. Wetenschappelijke studies suggereren (maar bevestigen niet) dat parabenen hormonen in het lichaam kunnen verstoren en de vruchtbaarheid en voortplantingsorganen kunnen schaden, en het risico op kanker kunnen verhogen.
  9. Dierlijke bijproducten: ingrediënten die zijn afgeleid van de ongebruikte delen van dieren (denk aan botten, veren, mest, milt). Nu zijn deze niet per se slecht voor je, maar wil je deze ingrediënten echt op je huid en nagels smeren, vooral als je veganist bent?
  10. Geur: niet alle nagellakken hebben een geur, maar voor degenen die dat wel doen, is een veelgebruikt ingrediënt ftalaten, dit zijn chemicaliën die ervoor zorgen dat de geur langer meegaat. Ftalaten kunnen in verband worden gebracht met hormoonontregeling en ademhalingsproblemen.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van veganistische nagellak?

Eerst en vooral kunt u er zeker van zijn dat er geen dieren zijn gebruikt of beschadigd tijdens het formuleren van de nagellak. Ten tweede kunt u zich veilig voelen wetende dat er geen twijfelachtige chemicaliën in uw huid sijpelen. Een beauty expert benadrukt dat veganistische nagellakken buitengewoon gunstig zijn omdat “er geen huidreactie zou moeten zijn en geen risico op nadelige effecten als de nagellak op de een of andere manier door het lichaam zou worden opgenomen”, wat goed nieuws is voor nagelbijters.

Hoe lang gaat vegan nagellak mee?
Alleen omdat veel vegan nagellak formules plantaardig zijn, wil dat nog niet zeggen dat ze geen serieus uithoudingsvermogen hebben. Veel veganistische nagellakken gaan tot twee weken mee, met pigment zo vers als de eerste veegbeweging. Zoals bij alle nagellak, veganistisch of niet, is hoe lang je nagels chipvrij blijven grotendeels afhankelijk van de toepassing en het gebruik van basis- en topcoats om echt in de schaduw en glans te verzegelen.

Klaar om je nagels een veganistische behandeling te geven? Bekijk hieronder de 14 beste vegan nagellak keuzes!

1. Ella + Mia

vegan nagellak
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Dit populaire merk, vernoemd naar de tweelingdochters van een van de oprichters, heeft een aanzienlijke collectie tinten die zeven vrij zijn en een superrijk pigment bieden dat resulteert in spaanvrije nagels tot wel twee weken. De nagellakken van het merk zijn ook PETA-gecertificeerd en de verpakking is zo schattig dat je met trots de flessen met olifanten in reliëf op je ijdelheid wilt laten zien.

2. Londontown Lakur

vegan nagellak
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

De nagellak van Londontown bevatten een formule zonder negen en bevatten een mix van natuurlijke oliën en plantaardige ingrediënten die beloven de nagels bij elk gebruik te helpen versterken. Alles, van knoflookextract tot vitamine E, wordt in deze formule gebruikt om de nagelgroei te helpen verbeteren en tegelijkertijd prachtige kleur te geven in één beweging.

3. Essie

vegan nagellak
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Vanaf begin 2021 produceert Essie, de OG van nagellakken, alleen nagellakken die veganistisch en 8-vrij zijn. Dit is een belangrijke spil voor een merk dat een hoofdbestanddeel is van nagelstudio’s in het hele land. De herformulering is van toepassing op alle nagellaklijnen van Essie en blijft hetzelfde kwaliteitspigment en langdurige slijtage waar gebruikers zo dol op zijn.

4. Zoya

vegan nagellak
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Met meer dan 400 tinten om uit te kiezen, bevat deze formule 10-vrij en bevat een klein penseel voor de meest precieze toepassing, wat perfect is als je je manicure graag zelf wilt maken. Met naar schatting 1.000 vijfsterrenrecensies op Amazon, is het veilig om te zeggen dat dit je nieuwste go-to-polish zal zijn.

5. Dazzle Dry

vegan nagellak
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Dit vinkt alle dozen af: niet-toxisch, hypoallergeen, sneldrogend, langdurig en niet getest op dieren. Verkocht als individuele nagellak of als een systeem dat bestaat uit een nagelvoorbereiding, basislak, nagellak en topcoat, dit merk maakt je manicures thuis gegarandeerd salonwaardig.

6. Smith & Cult

vegan nagellak
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Deze vegan nagellak ziet er meer uit als een perfect decor voor je ijdelheid en is achtvrij met tinten die luxueus romig en chipbestendig zijn. Met meer dan 50 tinten – variërend van diep smaragd tot nauwelijks roze – heeft dit merk alles wat je nodig hebt voor prachtige, streeploze kleuren zonder de schadelijke ingrediënten.

7. Nailmatic

vegan nagellak
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Dit in Frankrijk gevestigde merk gebruikt plantaardige ingrediënten zoals sterbloemolie en plantaardige keratine om een ​​duurzame, glanzende en langdurige glans te leveren. Gebruikers zijn enthousiast over de soepele applicatie en hoe slechts één laag een volledig ondoorzichtige afwerking achterlaat.

8. Tenoverten

vegan nagellak
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Voor de minimalist die de voorkeur geeft aan een meer natuurlijke afwerking, kijk eens naar de basislak van Ten Over Ten, die net als de rest van de producten van het merk een acht-vrije formule is. Paardestaartbladextract en vitamine E zorgen samen voor het versterken en herstellen van zachte of afbladderende nagels en het voorkomen van scheuren, terwijl de dikke, gladde formule zelfs fungeert als een nokvuller.

9. Seas van Merewif

vegan nagellak
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Deze 10-vrij nagellakken, vernoemd naar de beroemde kustplaats Ibiza, zijn dierproefvrij en worden verkocht in een groot aantal grillige tinten. Van verbrand oranje tot oceaanblauw, je nagels blijven tot wel twee weken gepigmenteerd en glanzend.

10. Static Nails

vegan nagellak
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Naast de populaire persnagels van het merk, verkoopt Static Nails ook een gepatenteerde nagellak die, in combinatie met een primer en topcoat, je een manicure zonder chip geeft die tot 10 dagen aanhoudt. Deze indrukwekkende 10-vrije formule bevat ook een mix van natuurlijke antioxidanten die de nagels helpen versterken, verlengen, herstellen en hydrateren voor een gezonde uitstraling.

11. Côte

vegan nagellak
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Als leider op het gebied van veganistische, dierproefvrije en niet-giftige nagellak, zijn de nagellakken van Côte verkrijgbaar in verschillende prachtige tinten en bevatten ze vitamine B5 om de nagels te versterken. Hun flessen zijn gemaakt van Italiaans glas (hoe chique) en zijn voorzien van eersteklas borstels, waardoor gelijkmatige slagen en nauwkeurige toepassing mogelijk zijn.

12. Jin Soon

vegan nagellak
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Een favoriet onder beroemdheden, deze dubbel gepatenteerde formule is 10-vrij, heeft een zijdezachte textuur, een glanzende afwerking en een intense pigmentuitbetaling. Met zoveel leuke tinten heeft deze lijn nagellakken voor ieder wat wils.

13. Glosslab

vegan nagellak
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Van de op NYC gebaseerde nagelstudio GLOSSLAB komt hun merkreddingsset voor manicure, die alles bevat wat je nodig hebt voor een on-the-go mani. Deze kit is acht-vrij, dierproefvrij en bevat twee klassieke tinten, top- en basislagen, verwijderingsdoekjes en een nagelvijl. Berg deze kit netjes op in je favoriete draagtas en je bent klaar om te gaan.


14. Nails Inc.

vegan nagellak

Deze nagellak zonder 21 is volledig gemaakt van plantaardige ingrediënten en is ook dierproefvrij en verkrijgbaar in een breed scala aan sterk gepigmenteerde tinten. Met één veegbeweging krijgt u een ondoorzichtige kleur die tot twee weken aanhoudt, zonder chippen of saaiheid.

Ook populair: Gladde benen zonder bultjes: gebruik een epileerapparaat!

Dit vind je misschien ook leuk: