3 manieren om vitamine E te gebruiken voor een mooie huid

Vitamine-E-voor-de-huid

Vitamine E is een van de meest onderschatte huidverzorgingsingrediënten die niet de aandacht krijgt die het verdient. Verpakt met antioxidanten en anti-age eigenschappen, is het jouw antwoord op de meeste van je huidproblemen. Bovendien is het het meest probleemloze ingrediënt om aan je huidverzorging toe te voegen. Vitamine E beschermt de huid tegen de schadelijke effecten veroorzaakt door zonnestraling door te werken als een opruimer van vrije radicalen, verbetert de hydratatie en ontmoedigt de oxidatie van talg (olie) waardoor mee-eters worden voorkomen.

Er zijn drie makkelijke manieren waarop het kan worden gebruikt om een ​​gezonde en goed uitziende huid te krijgen. Hier leest u hoe u het in uw huidverzorgingsroutine kunt opnemen.

Zo gebruik je vitamine E voor de huid

Investeer in huidverzorgingsproducten doordrenkt met vitamine E

Om het in uw huidverzorgingsroutine op te nemen, zoekt u naar vochtinbrengende crèmes die vitamine E bevatten. Labels vermelden het meestal als tocoferol of tocotrienol. Nog beter zijn producten die zowel vitamine C als E bevatten. Deze antioxidanten werken beter samen. Wanneer vitamine E wordt gecombineerd met vitamine C en onder zonnebrandcrème wordt gebruikt, kan het vier keer zoveel bescherming bieden als alleen zonnebrandcrème.

Het best beoordeelde serum op bol.com met vitamine C en E: het SkinTreat Vitamine C Serum Met Vitamine E & Hyaluronzuur voor zowel mannen als vrouwen

vitamine E voor de huid

2. Actueel gebruik van vitamine E

Actuele vitamine E dringt het oppervlak binnen en beschermt de bovenste en middelste huidlagen en helpt zo de huid minder droog en jeukend te maken. Probleemgebieden die erg droog zijn, zoals ellebogen en knieën, kunnen baat hebben bij het gebruik van vitamine E. Het kan de droogheid, jeuk en schilfering verlichten die gepaard gaan met eczeem, psoriasis of dermatitis. Supplementen zijn bijvoorbeeld een optie. Raadpleeg echter altijd uw arts voordat u met supplementen begint, vooral als u onderliggende gezondheidsproblemen heeft.

Er zijn verschillende vormen Vitamine E verkrijgbaar. Vitamine E van XXL Nutrition bestaat volledig uit het natuurlijke D-Alpha-Tocopherol en is daarmee de beste keus

vitamine E voor de huid

3. Voeg het toe aan uw maaltijden

Voeg voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine E toe aan uw dieet. Voedingsmiddelen die vitamine E bevatten zijn zonnebloempitten en olie, noten, maïsolie, spinazie, broccoli, kiwi en mango. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine E is ongeveer 15 mg per dag (lees hier ons eerder verschenen artikel over de vele voordelen van vitamine E voor de gezondheid).

U leest: 3 manieren om vitamine E te gebruiken voor een mooie huid

Ook populair: 8x de beste waxstrips voor de bikinilijn die glad resultaat geven