5x de beste Chanel geur voor dames aller tijden

beste chanel geur

Iedereen verdient minstens één Chanel geur – dit zijn de 5 beste! Toen mijn moeder opgroeide, had ze de meest betoverende collectie schoonheidsproducten die haar intrek nam in haar badkamer. (Het elektrische scheerapparaat van mijn vader, het kale stuk zeep en een eenzame fles 2-in-1 shampoo en conditioner maakten geen schijn van kans en werden verbannen naar een andere badkamer beneden.) Bovenop de porseleinen ijdelheid van mijn moeder zaten haar potten met crèmes en poeders, en langs de muur waren diepe laden bekleed met rijen verfijnde lippenstiften. Op glanzende glazen planken stond haar collectie Chanel-parfums. Zelfs op een super jonge leeftijd (en ik wist niets van de iconische naam van Chanel), begreep ik met een inherente wetenschap dat er iets buitengewoons was aan de vergulde flessenstoppen en zwarte lakdetails. De naam “Chanel” werd moeiteloos in mijn onderbewustzijn gegrift als de belichaming van glamour en hebzucht.

Bijna 20 jaar later (en nu ben ik beautyredacteur), is die ets niet vervaagd. Natuurlijk maakt Chanel heel veel schoonheidsproducten van heilige graal die iedereen met een affiniteit voor nagellak, glanzend gepolijste lippen of een stralende huid zou willen hamsteren, maar het is de collectie iconische geuren van het merk die altijd het hoogste niveau van alles en nog wat zullen vertegenwoordigen. alles met betrekking tot schoonheid. Dus omdat iedereen minstens één Chanel-parfum in zijn leven zou moeten bezitten, brengen we een eerbetoon aan het merk door de vijf beste geuren ooit te presenteren, gevolgd door extra (vergelijkbare) parfums van andere merken die je zeker ook op je winkelradar nodig hebt.

De top vijf met de beste Chanel geur voor dames aller tijden

1. Chanel Allure Eau de Parfum

beste Chanel geur

Geurfamilie: bloemig

Sleutelnoten: Pioenakkoord, passievrucht, vanille

Iets warmer dan je typische bloemen (dankzij de zachte toevoegingen van gezellige vanille en glanzende mandarijn), is dit Chanel-meesterwerk gemaakt door Jacques Polge in 1996. Ik ben er voor omdat het de handtekening van mijn moeder is zolang ik me kan herinneren .

2. Chanel Gabrielle Eau de Parfum

beste Chanel geur
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Geurfamilie: bloemig

Sleutelnoten: jasmijn, oranjebloesem, tuberoos uit Grasse, ylang-ylang

Overweeg Gabrielle (wat, ahem, Margot Robbie is het gezicht van) je klassieke bloemengeur met een soort sprookjesachtige twist. De beroemde parfumeur Olivier Polge ontwierp deze Chanel geur om een ​​denkbeeldige bloem te vertegenwoordigen. Het is in gelijke delen rijk, groen en elegant.

3. Chanel Chance Eau Tendre

beste Chanel geur
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Geurfamilie: bloemig

Sleutelnoten: grapefruit, kweepeer, rozenakkoord, witte musk

Ik ben misschien bevooroordeeld, maar Chanel’s weelderige, fruitige kijk op bloemen is mijn favoriete geur aller tijden van het merk. Klassieke boekettonen zoals roos en jasmijn worden gemoderniseerd met frisse hints van kweepeer en grapefruit, terwijl het verwarmende comfort van muskus de afdronk zacht en omhullend houdt.

2. Chanel Coco Mademoiselle Eau de Parfum

beste Chanel geur
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Geurfamilie: bloemig

Sleutelnoten: sinaasappel, patchouli, Turkse roos

Als je een fan bent van warme, aardse tonen zoals patchouli, maar iets wilt dat nog steeds licht en bloemig aanvoelt, dan is het beroemde Chanel-parfum Coco Mademoiselle waarschijnlijk je favoriete gif. De mix van delicate roos en jasmijn wordt tot leven gebracht met levendige tonen van sinaasappel en patchouli om een ​​robuuste en gedenkwaardige geur te creëren. Het is levendig en toch chic en verfijnd.

5. Chanel No 5 Eau de Parfum

beste Chanel geur
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Geurfamilie: bloemig

Sleutelnoten: aldehyden, jasmijn, neroli, sandelhout

Je wist dat dit eraan kwam. Chanel No 5 zal altijd misschien wel de meest iconische parfums aller tijden zijn (en dat gaat verder dan alleen Chanel, mensen). Hoewel dit een echte, klassieke bloemige geur is, is het poederachtig en vol dankzij de kenmerkende tonen van aldehyden, samen met aardse ankers zoals neroli, bourbon vanille en sandelhout.

Ook populair: 17x de beste Chanel make-up producten die uw geld waard zijn

Dit vind je misschien ook leuk: