5x de beste hoestdrank tegen droge hoest, slijmhoest en keelpijn

beste hoestdrank

Hoesten zal meestal vanzelf opklaren binnen drie tot vier weken, maar aanhoudend hoesten kan irriterend zijn. Er zijn een aantal vrij verkrijgbare geneesmiddelen die kunnen helpen om de symptomen te verlichten. Hoestmiddelen worden gebruikt voor de behandeling van hoesten, wat meestal optreedt wanneer u een infectie van de bovenste luchtwegen (URTI) heeft. De beste hoestdrank of keelpastille hangt echter af van uw symptomen.

Hoestmiddelen zijn meestal onderverdeeld in twee categorieën: die gebruikt voor de behandeling van een hoest op de borst en geneesmiddelen die worden gebruikt om een droge of kriebelige hoest te behandelen. In dit artikel bevelen experts de volgende vrij verkrijgbare geneesmiddelen aan om zowel een hoest op de borst als een droge kriebelhoest te behandelen.

Wat is hoesten?

Er zijn twee hoofdtypen hoest – een borsthoest of droge kriebelhoest. Een hoest wordt vaak geassocieerd met de symptomen van verkoudheid of griep. Het kan meer dan een week duren en is vaak het laatste symptoom dat opklaart na een borstinfectie.

Een hoest is een reflex veroorzaakt door irritatie van de luchtwegen in de longen, luchtpijp en keel. Het is de manier van het lichaam om de irritatie te verwijderen en hoewel een aanhoudende hoest frustrerend en ongemakkelijk kan zijn, is het meestal niet gerelateerd aan iets ernstigers.

Beste hoestmedicijn voor hoest op de borst

Een hoest op de borst treedt op als gevolg van te veel slijm dat wordt geproduceerd, wat dik en moeilijk op te hoesten kan zijn. Het gebruik van geneesmiddelen die actieve ingrediënten bevatten, zoals guaifenesine, ipecacuanha, ammoniumchloride en squill, kan helpen om overtollig slijm dat zich heeft opgehoopt, te breken. Deze ingrediënten staan bekend als slijmopzieners.

Voor een droge kriebelhoest zou een medicijn met een hoestremmer om de natuurlijke hoestreflex te blokkeren, zoals pholcodine en dextromethorphan, moeten helpen.

1. Bronchostop Direct Nacht – Hoestdrank

De natuurlijke ingrediënten IJslands mos en hyaluronzuur werken als een balsem die het ontstoken slijmvlies in de keel bedekt en daardoor verzacht en het herstel gedurende de nacht ondersteunt.

Beste hoestdrank

2. Dampo Alle Hoest + Keelpijn Hoestdrank 

Dampo Alle Hoest + Keelpijn met het actieve ingrediënt Polysac-Active TM voor de behandeling van droge hoest, vastzittende hoest en keelpijn. De siroop biedt directe verlichting en heeft verzachtend effect op de slijmvliezen en de keel.

Beste hoestdrank
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-3.png

3. Natterman Direct Voor Alle Hoest Hoestdrank in handige stick

Deze hoestsiroop voor de verlichting van droge en vastzittende hoest in handige stick verpakking voor onderweg. Voor een hydraterende, verzachtende en beschermende werking. Verlicht irritatie en maakt slijm los.

Beste hoestdrank
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-3.png

4. Dampo Kids Alle Hoest Hoestdrank

Deze hoestsiroop vermindert droge of vastzittende hoest bij kinderen vanaf 1 jaar. De hoestdrank met natuurlijke ingrediënten hydrateert, smeert en beschermt de bovenste luchtwegen en verlicht alle soorten hoest.

Beste hoestdrank
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-3.png

5. Bronchostop Direct Hoestpastilles Met honing 

Toch liever iets wat niet vloeibaar is? Bronchostop Direct Hoestpastilles Met Honing helpen snel bij elke hoest tijdens een verkoudheid, voor zowel droge als vastzittende hoest en het verzachten van keelpijn.

Beste hoestdrank
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-3.png

Beste natuurlijke hoestremedies

Als u zich nog steeds niet beter voelt, moeten deze remedies thuis de symptomen van een aanhoudende hoest verlichten:

• Honingthee

Onderzoek toont aan dat honing kan helpen om hoesten te verlichten. Probeer twee theelepels honing te mengen met warm water of kruidenthee. Geef echter geen honing aan kinderen jonger dan één jaar.

• Drink veel vocht

Het is belangrijk om gehydrateerd te blijven bij het bestrijden van verkoudheid of griep. Bovendien heeft onderzoek aangetoond dat warme dranken kunnen helpen om een hoest, loopneus of niezen te kalmeren.

• Stroominhalatie

Giet kokend water in een grote kom en probeer wat stroom in te ademen met een theedoek over je hoofd om slijm in je luchtwegen los te maken.

• Gemberthee

Dankzij de ontstekingseigenschappen kan gember helpen om een droge of astmatische hoest te verlichten. Een studie toonde aan dat gember hielp om membranen in de luchtwegen te kalmeren, wat hoesten kan verlichten. Probeer een gemberthee met heet water en verse gember.

• Zuig een zuigtablet of hoest zoet

Zuigtabletten en hoestsnoepjes houden de achterkant van de keel vochtig om een hoest te verzachten.

• Probeer vitaminesupplementen

Supplementen zoals zink, vitamine C en echinacea kunnen uw immuunsysteem stimuleren.

• Gorgelen warm zout water

Zout water moet helpen bij het opruimen van virussen en bacteriën aan de achterkant van de keel.

Ook populair: Beste Fitbit voor slaap: de Fitbit Sense voor lichaam en geest