5x de beste make-up doekjes voor je huid en het milieu

beste make-up doekjes

Make-up doekjes zijn zowel een zegen als een vloek. Ze zijn de beste vriend van het luie meisje – de perfecte go-to voor avonden waarin we gewoon niet de moeite kunnen nemen om een ​​volledige huidverzorgingsroutine te volgen. Frequente reizigers die veel onderweg zijn, kunnen ook hun eenvoud in theorie en toepassing waarderen – ze zijn geweldig voor zowel middagretouches als herhaalacties. Maar we kunnen het grote nadeel niet negeren: net als plastic rietjes en boodschappentassen zijn deze doekjes voor eenmalig gebruik een veelbesproken onderwerp van kritiek geworden vanwege hun duurzame nadeel. (Denk maar aan alle doekjes die je ooit hebt gebruikt, ergens opgestapeld in een kuil.) En hoewel de afvegen-en-gooi-mentaliteit weliswaar nuttig is, is het moeilijk om alleen voor het gemak zo’n grote impact op het milieu over het hoofd te zien. Daarom is het goed om de top 5 met beste make-up doekjes voor zowel je huid als het milieu aller tijden op een rijtje te zetten.

Hoe kies je de beste make-up doekjes?

Als je niet bereid bent om de geliefde essentiële huidverzorging op te geven, maak je geen zorgen – aangezien de schoonheidsgemeenschap steeds milieubewuster wordt, produceren steeds meer merken milieuvriendelijke versies die zijn gemaakt van plantaardige vezels en biologisch afbreekbare materialen. U kunt gemakkelijk afvegen, wetende niet alleen waar uw schoonheidsproducten vandaan komen, maar ook waar ze naartoe gaan als u klaar bent. Hieronder vijf opties waarmee u alle voordelen van reinigingsdoekjes kunt plukken zonder uw geweten vuil te maken.

1. Simple Kind To Skin Compostable Cleansing Wipes

beste make-up doekjes

Een van de meest beproefde doekjes in de schappen van drogisterijen, deze echt eenvoudige reinigingsdoekjes verdienen alle eer die ze krijgen. De beste lancering van het merk tot nu toe is de composteerbare versie van de bestverkochte reinigingsdoekjes. Ze bieden dezelfde dikte, zachtheid en sterkte, maar met de bonus dat ze zijn gemaakt van natuurlijke, hernieuwbare vezels die zijn afgeleid van houtpulp.

2. Almay Biodegradable Micellar Makeup Remover Cleansing Towelettes

beste make-up doekjes
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

De make-updoekjes van Almay zijn verzadigd in micellair water dat zelfs de hardste schmink, glitter of rode lip verwijdert, maar desondanks op natuurlijke wijze in de compost wordt afgebroken zodra je ze weggooit. Ondanks zijn verwijderende kracht is het ook hypoallergeen en zeer zacht voor de huid, dus naspoelen is niet nodig.

3. Face Halo Makeup Remover

beste make-up doekjes
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Ik weet het, ik weet het – herbruikbare make-updoekjes? Maar luister naar me – deze wasbare vezels werken alleen met water (de gladde kant is voor reiniging, terwijl de vezelkant ook dienst doet als exfoliator) om te reinigen zonder hard schrobben of trekken. Het zachte microvezelmateriaal neemt vuil gemakkelijk op en zwaait zelfs de meest hardnekkige waterdichte make-up weg. Nog indrukwekkender: slechts één van deze kleine jongens vervangt 500 make-updoekjes voor eenmalig gebruik!

4. Beautycounter One-Step Makeup Remover Doekjes

beste make-up doekjes
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Zelfs de meest kieskeurige kenners van de beste make-up doekjes zullen blij zijn met de boterzachte textuur van dit materiaal (waarvan is bewezen dat het na slechts 12 weken begint af te breken in de compost). Het is doorspekt met aloë vera en korenbloemwater, die samenwerken om de grillige huid te kalmeren en een verhoogde reinigingservaring te bieden.

5. Bioderma Sensibio H2O Biodegradables Wipes 

beste make-up doekjes
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Het is geruststellend om te weten dat een stel dermatologen bij elkaar zijn gekomen en deze doekjes voor de gevoelige huid hebben bedacht. Het favoriete micellaire water van elk Frans meisje in veegvorm, deze biologisch afbreekbare opties zijn rustgevend voor zelfs de meest grillige teint.

Dit vind je misschien ook leuk: 17x beste oogcreme tegen rimpels volgens dermatologen