5x de beste pillow spray van 2022 voor een goede nachtrust

pillow-spray

Als je moeite hebt om in slaap te vallen, kan je bedtijdroutine de boosdoener zijn. De National Sleep Foundation zegt dat een consistente routine en een optimale slaapomgeving manieren zijn om op natuurlijke wijze meer en beter te slapen. Het gebruik van een goede pillow spray kan hier enorm bij helpen.

De geuren die je omringen terwijl je slaapt, kunnen bijdragen aan een ​​optimale rustruimte, waardoor de algehele slaapkwaliteit verbetert. Deze aromatherapie-aanpak kan de zenuwen van individuen kalmeren en hen helpen om natuurlijker in slaap te vallen. Aromatherapie kan het parasympathische zenuwstelsel activeren en onze hersengolven vertragen van zeer actieve ‘bèta’- en ‘alfa’-golven naar ‘theta’ – de laatste is hetzelfde patroon dat we vertonen bij meditatie.

Alleen omdat inslapen niet vanzelfsprekend voor je is, wil nog niet zeggen dat er geen wetenschappelijke oplossingen zijn. U kunt aromatherapie in uw eigen huis proberen door essentiële oliën te verspreiden of een kussenspray te gebruiken om de positieve effecten te voelen.

Top 5 beste kussenspray van 2022

Hier zijn de beste pillow sprays voor ontspanning op de markt om je nachtrust te verbeteren.

1. Mindscopic Sleepwell Spray

pillow spray
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png
 • Heerlijk verse munt aroma
 • Met melatonine om sneller in slaap te vallen
 • 100% vegan

De Mindscopic Sleepwell Spray kan worden bestempeld als een kussenspray, maar je kunt hem ook gebruiken als een slaaphulpmiddel om sneller in slaap te vallen, waarbij melatonine wordt gebruikt om u een goede nachtrust te bezorgen. De formule biedt je een niet-giftige, chemicaliënvrije manier om stress te verlichten. Bovendien zorgt de geur van heerlijke verse munt arome voor een aangename ontspanning sensatie.

2. Rock Your World Calming Pillow Spray

pillow spray
 • Met lavendel olie, palma rosa olie, geranium olie
 • Werkt de hele nacht
 • 100% natuurlijke formule

Deze slaapspray van Rock Your World kan rechtstreeks op uw kussen en beddengoed worden verneveld. De formule belooft je slaappatroon gezonder te maken en bevat lavendel olie, palma rosa olie, geranium olie, die je allemaal bij elke spray kunt ervaren. De spray laat de hele nacht continu de mist vrij, waardoor ononderbroken, langere slaapgewoonten worden ondersteund. Het geeft ook kinderen de rust om ontspannen in te slapen.

3. ProvenConcept Goodnight Pillow Spray

pillow spray
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png
 • Met valeriaan en lavendel
 • 100% natuurlijke formule
 • wordt geleverd in een bag-on-valve aerosol

De ProvenConcept Goodnight Pillow Spray slaapspray kan worden gebruikt om je lakens te sprayen voordat je ‘s avonds in bed gaat liggen. Deze aromatherapie-oplossing is ontworpen om u een vredig gevoel te geven terwijl u rust, en om uw lichaam een ​​kalmerende lichamelijke reactie te geven. De kussenspray bestaat alleen maar natuurlijke ingrediënten: graanalcohol, lavendelplant olie, valeriaan essentiële plie, linalool, limoneen, cumarine, geraniol.

4. Tisserand Aromatherapy Sweet Dreams Pillow Mist Spray

pillow spray
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png
 • Met jasmijn, sandelhout en lavendel
 • Mix van bloemenoliën
 • Plantaardig

Deze slaapspray zit boordevol bloemenoliën, geraniumolie en kamille, evenals lavendel, om elke nachtelijke rusteloosheid te bestrijden. Gevuld met meer dan 2000 verstuivingen, kan de groter dan de meeste fles worden gebruikt op lakens, kussens, dekens en in elke kamer die een extra boost van rust nodig heeft.

De hypoallergene, plantaardige formule is iets waar je je goed bij voelt als je royaal door je huis sproeit, omdat het is geformuleerd zonder parabenen of synthetische geurstoffen. Het heeft ook een lijst met natuurlijke ingrediënten om ervoor te zorgen dat uw huid veilig blijft terwijl u rust.

5. Fear Away Anti Monster Spray

pillow spray
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png
 • Met patchouli olie en mandarijn olie
 • Speciaal voor kinderen
 • Om monsters wge te drijven

Speciaal voor kinderen die last hebben van monsters onder hun bed en daardoor last hebben van slaapproblemen is er deze Fear Away Anti Monster Spray. De spray bevat heerlijke geuren van patchouli en mandarijn om in een ontspannen gemoedstoestand te komen. Daarnaast bevat het de ‘speciale krachten om monsters onder het bed weg te jagen’.

Eindoordeel

Met zijn formule met melatonine en een heerlijke arome van verse munt is de De Mindscopic Sleepwell Spray een goede optie voor elk kussen in je huishouden. Hou je meer van de geur van ontspannende lavendel, dan is de Rock Your World Calming Pillow Spray een aanrader. Voor kinderen met slaapproblemen is er ook een optie: de Fear Away Anti Monster Spray met mandarijn en patchouli, om monsters weg te jagen en de nachtrust te verbeteren.

Waar moet je op letten bij een kussenspray voor ontspanning?

Schone ingrediënten
De pillow spray die u kiest, moet ingrediënten bevatten waar u zich zeker van voelt, omdat deze hoogstwaarschijnlijk in contact komen met uw haar, ogen en huid. Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van eventuele allergieën of gevoeligheden die u heeft, evenals van ingrediënten die iedereen over het algemeen zou moeten vermijden (zoals aluminium, parabenen en ftalaten).

Geur
Aromatherapie is geen “one-scent-fits-all” methode om beter te slapen. Aangezien bepaalde geuren zijn gemaakt om u specifieke slaapresultaten te bieden, moet u er een vinden die voor u werkt.

Lavendel is voor sommigen ideaal voor ontspanning. Een klinische proef merkte op dat de angst net na 15 dagen inademen voor het slapengaan met 19% was verminderd. Vergelijkbaar daarmee is sinaasappelolie een krachtig anxiolytisch middel. Onderzoek toont aan dat slechts 90 seconden inademen de opwinding van de prefrontale cortex kan verminderen, mentale herkauwen kan verminderen en je kan helpen gemakkelijker uit te schakelen.

Dit wil niet zeggen dat andere geuren niet kunnen werken, maar zowel proeven als slaapexperts wijzen snel op lavendel en sinaasappel als uitstekende slaapgeuren.

Volume
Je gebruikt maar één of twee sprays per nacht, dus opraken zou geen probleem moeten zijn. Dat gezegd hebbende, let op de grootte van de fles die je koopt (en de prijs per ounce), zodat je weet hoe vaak je moet bijvullen.

U leest: 5x de beste pillow spray van 2022 voor een goede nachtrust

Ook populair: Top 10 beste verkoelende matras topper en losse matrassen