5x DIY droogshampoo recepten: 100% natuurlijk en zonder Maïzena

diy droogshampoo

Als u uw haar liever minder vaak wast, kan alles wat u kunt doen om de tijd tussen twee wasbeurten te verlengen u tijd en moeite besparen en uw haar zelfs beschermen tegen onnodige schade. Voer droogshampoo in, wat een gemakkelijke manier is om olie te absorberen en het haar op te frissen zonder te wassen. Maar hoe zit het met die dagen dat je geen droge shampoo meer hebt die je in de winkel kunt kopen, of als je gewoon geld wilt besparen of een natuurlijkere optie wilt proberen die je thuis kunt maken? Dan helpen deze 5 DIY droogshampoo recepten je op weg!

Zelfgemaakte droge shampoo is geweldig. Het is ook handig als u allergisch bent voor chemicaliën of andere ingrediënten die vaak worden aangetroffen in droogshampooproducten. Dus vroegen we haarexperts naar hun favoriete doe-het-zelf-recepten voor droogshampoo die het haar minder vet maken en veilig zijn voor je lokken. En het blijkt dat natuurlijke ingrediënten zoals pijlwortelpoeder, bakpoeder en klei kunnen helpen olie te absorberen en als een geïmproviseerde droge shampoo te werken. Zorg ervoor dat je een patch-test probeert voordat je een nieuwe zelfgemaakte droge shampoo gebruikt die je maakt om allergische reacties te voorkomen. Vergeet niet dat je haarkleur ook een grote factor is bij de ingrediënten die je moet gebruiken.

Lees verder voor stapsgewijze instructies voor het maken en gebruiken van doe-het-zelf droge shampoo thuis, inclusief doe-het-zelf droogshampoosprays en formules zonder maizena, voor tijdens het kamperen en meer! (P.S. Je kunt het gemakkelijker maken om je zelfgemaakte droge shampoo aan te brengen door je ingrediënten in een poederspuitfles te gieten en indien nodig in het haar te sprayen.)

5x DIY droogshampoo recepten

1. Meest simpele DIY droogshampoo


Je kan gewoon arrowroot-poeder op je wortels gebruiken tijdens een trip of dit recept thuis proberen:

Ingrediënten: 7 eetlepels arrowroot poeder, 4 theelepels witte kaolienklei, 24 druppels etherische olie. (bijvoorbeeld tea tree, omdat het antibacterieel is.)

Beschrijving: Voeg droge ingrediënten toe aan een mengkom en meng goed. Voeg de etherische olie toe en meng grondig. Gebruik een trechter om het mengsel in een spuitfles te laten stromen. Voeg voldoende water toe zodat de formule er gemakkelijk uit kan spuiten, maar niet te veel dat het verwatert. Breng droogshampoo aan op de wortels bij de hoofdhuid en masseer in het haar.

De 100% zuivere Witte Kaolien Kleipoeder van  Berivita is geschikt voor een kleimasker of lichaamspakking

DIY droogshampoo
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

2. DIY droogshampoo voor brunettes

Ik ben dol op deze formule omdat hij licht is, olie heel goed absorbeert en geur neutraliseert. Het irriteert de hoofdhuid ook niet. Hierbij gebruik je diatomeeënaarde, een mineraal poeder dat een geweldige olie-absorbeerder is (de versie van voedingskwaliteit wordt als veilig beschouwd om op de huid aan te brengen).

Ingrediënten: 9 theelepels biologisch tapiocazetmeel, 3/4 theelepel diatomeeënaarde van voedingskwaliteit, 1/4 theelepel biologisch actief koolpoeder

Beschrijving: Meng in een kleine kom alle ingrediënten goed door elkaar. Als je haar donkerbruin is, kun je de hoeveelheid houtskool aanpassen tot ongeveer 1 theelepel en 1/2 theelepel kaneel toevoegen. Breng over in een poederspuitfles en spritz op donkere wortels om te ontvetten.

De Holyflavours Tapiocazetmeel is biologisch gecertificeerd

DIY droogshampoo

3. DIY Droogshampoo voor blondines

Op zoek naar een doe-het-zelf droge shampoo zonder maizena, we snappen het: Er is een kans dat het haar of de hoofdhuid droog aanvoelt of een soort irritatie veroorzaakt. Maïzena alleen is niet in balans met de soorten conserveermiddelen, antimicrobiële en schimmelwerende ingrediënten waarmee producten voor haar en hoofdhuid zijn geformuleerd.

Voor een recept zonder maïszetmeel is zuiveringszout een goede optie. We raden een eenvoudig recept aan om cacaopoeder te mengen met zuiveringszout, omdat deze twee samen olie absorberen en wortels wat volume geven.

Ingrediënten: 1 eetlepel baking soda en 1 eetlepel cacaopoeder. Misschien moet je het mengsel aanpassen totdat je de verhouding krijgt die het beste bij je wortels past.

Beschrijving: Combineer de twee ingrediënten en pas de hoeveelheden zo nodig aan. Strooi op je wortels, masseer in het haar en föhn indien nodig een minuut of twee om te blenden.

SoLMAG biedt de meest zuivere zuiveringszout voor de gezondheid en 1001 andere toepassingen

DIY droogshampoo
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

4. DIY Arrowroot Droogshampoo

Organisch pijlwortelpoeder is een geweldige natuurlijke remedie om te gebruiken in plaats van een droge shampoo. Als je donkerder haar hebt, kun je er cacaopoeder of actieve kool mee mengen om goed bij je tint te passen.

Ingrediënten: 2 eetlepels arrowroot poeder, 1 tot 2 eetlepels kleurpoeder (kies kaneel voor lichtere kleur, cacaopoeder voor donkerder haar), 6 druppels etherische olie. De etherische olie is optioneel. Als je de geur wilt veranderen, werkt het om dat op een natuurlijke manier te doen.

Beschrijving: Meng alle ingrediënten in een kom goed door elkaar. Breng aan op de aanzet en blend met je vingertoppen. Föhn indien nodig een paar seconden droog om het verder in te blenden.

De Natural Heroes Arrowroot Poeder  biedt de 100% natuurlijke basis voor je DIY poeder make-up

DIY droogshampoo
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

5. DIY Babypoeder Droogshampoo Recept

Als al het andere faalt, kun je altijd wat babypoeder pakken. De truc is om het spaarzaam te gebruiken, omdat het iets meer zal laten zien dan je zou verwachten.

Ingrediënten: Zuiver babypoeder. Het is niet nodig om het met iets anders te mengen; het is een goede optie omdat het grijpen en gaan is.

Beschrijving: Strooi een kleine hoeveelheid op de vingertoppen, wrijf ze tegen elkaar en masseer vervolgens rechtstreeks in de hoofdhuid en eventuele vette delen van het haar. Herhaal dit totdat je het gewenste resultaat hebt bereikt en er geen zichtbare resten op het haar of de hoofdhuid achterblijven.

Johnson’s Babypoeder is de klassieke babypoeder

DIY droogshampoo

Hoe maak je je haar in het algemeen minder vet?

Naast het pakken van je favoriete droogshampoo, kun je deze natuurlijke vetafbrekende middelen proberen om je lokken dagelijks minder vet te maken:

• Borstel je haar ‘s avonds met een natuurlijke borstel met varkenshaar. Het stimuleert de hoofdhuid, verwijdert dode huidcellen en helpt de concentratie van natuurlijke beschermende oliën die op de hoofdhuid worden geproduceerd gelijkmatiger te verdelen.

•Probeer vloeipapier voor het gezicht te gebruiken als een “snelle oplossing” voor de haarlijn en het dee. Maar deze moeten niet worden verward met droogvellen, aangeprezen als een doe-het-zelf droge shampoo-vervanging, die de hoofdhuid mogelijk zou kunnen irriteren. Ze worden traditioneel gebruikt om statische elektriciteit te verwijderen en niet om als droogshampoo te gebruiken.

De MowCare Bristle & Nylon Spa Brush met zwijnenhaar zorgt voor een zijde glans in je haar, de nylon zorgt voor een ultieme massage op je hoofdhuid en voor een goede doorbloeding.

DIY droogshampoo

Ook populair: 9x de beste haarverf van Kruidvat van salonwaardige kwaliteit