5x geuren die lijken op Nautica Voyage parfum

Nautica Voyage parfum

Nautica Voyage parfum is misschien al de goedkoopste bestseller aller tijden. Hoewel er misschien wat oudere geuren zijn die nog steeds uit de schappen vliegen, is deze geur nu al meer dan een decennium de koploper. Mensen lijken echt aangetrokken tot Voyage. Toch kun je een eau de cologne beu worden en misschien iets anders proberen, maar dicht genoeg bij de Nautica. In dit bericht wil ik alternatieve colognes presenteren die bij de rekening passen als vergelijkbaar met of bijna dupes (indien mogelijk) van Nautica Voyage parfum.

Welke geuren lijken op de Nautica Voyage parfum?

1. Pittiger Polo Blauw Gemengd met Voyage:

Ralph Lauren – Polo Blue Gold Blend Eau de Parfum

Nautica Voyage parfum

De Polo Blue-lijn is meestal alleen tangentieel gerelateerd aan onze beoogde eau de cologne, maar Gold Blend vertoont enkele opvallende overeenkomsten met Voyage.

Nog steeds een versie van Polo Blue, maar met een knipoog naar Voyage, en een groter gebruik van kruidenkruiden en ambroxan dan beide. De opening hiervan kenmerkt die frisse meloennoot met een mooi gebruik van citrus en de kruidenmix.

Salie en wierook spelen hier een grote rol, dus verwacht wat rokerige kruidigheid in deze mix. Nautica Voyage is hier geen exacte overlap, maar het DNA is nauw verwant, met name het gebruik van appel.

2. Geweldige nieuwere Flanker:

Nautica – Midnight Voyage Eau de Toilette

Nautica Voyage parfum
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

Voyage was zo’n monsterhit voor Nautica, dat ze de naam blijven gebruiken om flankergeuren uit te brengen. De meeste zijn niet zo geweldig, maar Midnight Voyage brengt eigenlijk dezelfde waarde met het bekende maar toch uitgesproken aroma.

Amber, munt en roze peper vermengen zich met wat een beetje van het originele Voyage-DNA lijkt te zijn. Het heeft dat amber/ambroxan-achtige aroma, zoals in de populaire Dior Sauvage. Het is niet hetzelfde, maar je krijgt zo’n sfeer.

Midnight Voyage is een beetje pittig, maar op een frisse en verkoelende manier, met behoud van zijn nautische en zomerse mystiek. Ik ben er bijna zeker van dat hier een niet-vermeld citrusakkoord zit. Deze is onlangs naar de discounter gegaan en is een mooie pick-up als je van het origineel hield.

3. High-end koude gin:

Kilian – Roses On Ice Eau De Parfum

Nautica Voyage parfum
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

Roses on Ice maakt deel uit van Kilian’s Liquors-collectie. Ik heb ongeveer een maand geleden een voorbeeld van dit spul gekregen en het heeft een vergelijkbare structuur als Voyage. Dat is verrassend, aangezien dit ongeveer 10x zoveel kost. Dus ik verwacht niet dat velen voor deze optie zullen gaan.

Eigenlijk is het ijskoude gin, komkommer en een roze roos met een groenachtig aroma. Het heeft hetzelfde ozonische/aquatische gevoel als ons doelwit, waarbij de komkommer de rol van appel speelt. Dat bloemenhart en een muskusachtige/houtachtige basis.

Zijn ze exact hetzelfde? Nee, Roses on Ice is geen dupe, het heeft gewoon dezelfde stijl en benadert hoe het is om Voyage te dragen.

4. Knapperig fruit, minder bloemen:

Kenneth Cole – Reaction Connected Eau De Toilette 

Nautica Voyage parfum
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

Reaction Connected is een andere naaste neef van Voyage. Het heeft een frisse, sappige meloen openingsact, waarbij de aquatische zeetonen ook een rol spelen.

Als het echter opdroogt, krijg je nog steeds de vruchten, maar ook veel viooltjesblad en hout. Het midden is meer kruidig ​​en het einde is meer aards/houtachtig. Connected heeft een heel mooi zoet en sappig fruitprofiel, maar met meer diepte dan andere vergelijkbare geuren op de markt.

Reaction Connected lijkt veel op Nautica Voyage, maar met minder van de groenachtige geur en de bloemige tonen. Meloen met een ‘blauwe’ indruk en wat aardse kwaliteiten in de dry down. Soort splitsen het verschil tussen Voyage en Polo Blue.

5. Droger maar fris:

Tommy Bahama – Maritime Eau de Cologne

Nautica Voyage parfum
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

​​​​Maritime heeft een vergelijkbare stijl als Nautica Voyage, maar is qua geur dichter bij Eternity Air. Voor mij is het absoluut beter dan die Calvin Klein-cologne. Er was een oudere eau de cologne die meer op Voyage leek, maar Tommy Bahama produceert hem niet meer. Maar dit is een goede vervanger.

Hij opent frisser dan de Nautica. Koriander en dezelfde soort appelnoot. Dit gaat samen met lavendel en violet. Het zal uiteindelijk opdrogen tot een groenere geur met een basis van mos, kardemom en ceder.

Maritime is een derde aromatische geur in vergelijking met Voyage. Het heeft nog steeds de bloemige tonen en die appelzoetheid. Geen dupe, maar als je Voyage leuk vond, zul je hier waarschijnlijk van genieten.

U leest: 5x geuren die lijken op Nautica Voyage parfum

Ook populair: Top 5 beste Guerlain parfum voor mannen die bij elke stijl plast

Dit vind je misschien ook leuk: