5x Gucci Bloom parfum review: dit zijn de nieuwe geuren uit de lijn

Gucci Bloom parfum review

Ik heb onlangs met lof de originele Gucci Bloom beoordeeld vanwege zijn romige en bedwelmende, natuurlijk aanvoelende boeket van jasmijn, tuberoos en kamperfoelie. De geur lijkt een succes te zijn (geweldig! Ik hou ervan om kwaliteitsgeuren te zien gedijen), omdat het werd gevolgd door vele opvolgers – 5 tot nu toe, de haarmist en complementaire lijn niet meegerekend…en het is pas 3 jaar geleden sinds het origineel. In deze Gucci Bloom parfum review kijken we naar de vijf opvolgers.

Aangezien de opvolgers van Bloom over het algemeen erg lijken op hun pilaar (zelfs als ze hun subtiele nuances behouden), heb ik besloten mijn minirecensies over hen in één artikel te groeperen. Naarmate er nieuwe versies komen, zal ik dit bericht bijwerken met zijn nieuwe mini-recensie – tenzij het super uniek blijkt te zijn. Net als het origineel zijn alle opvolgers ontwikkeld door parfumeur Alberto Morillas.

5x Gucci Bloom parfum review

1. Gucci Bloom Nettare di Fiori 

Gucci Bloom parfum review

Beoordeling: 4 uit 5.

Bloom Nettare di Fiori, uitgebracht in 2018, is een donkerdere interpretatie van zijn pilaar en bevat verschillende extra noten – waarvan ik meestal patchouli, musk en een honingzoete hint van osmanthus krijg. Ik vind het inderdaad iets dichter en warmer dan de originele Bloom, met een niet-muntachtige, gladde, muskusachtige patchouli op de achtergrond die het een donkerder randje geeft.

De originele bloemen van Bloom domineren nog steeds, maar Nettare di Fiori voelt dieper dan zijn voorganger. De (vertaalde) naam “Flower Nectar” voelt perfect voor mij. Tussen de glanzende, nectarachtige bloemen & patchouli (waar ik van hou), en de licht pluizige musk in de basis (waar ik niet zo’n fan van ben), vind ik dit misschien net zo lekker als het origineel.

Noten: roos, gember, osmanthus, tuberoos, jasmijn, kamperfoelie, rangoon klimplant, patchouli, musk.

Kleurindruk: Groen getint Amber.

Roept op: donkere & kleurrijke bloemen / botanische schilderijen; een zwierige, zwarte jurk met bloemenprint; een elegante Victoriaanse woonkamer opnieuw ingericht in moderne, warme en donkere tinten.

Vergelijkbaar met: Gucci Bloom , met een vleugje Chanel Coco Noir.

2. Gucci Bloom Acqua di Fiori 

Gucci Bloom parfum review

Boordeling: 3,5 uit 5.

Ook uit 2018 is Bloom Acqua di Fiori een (intense!) Eau de Toilette, en zoals de verpakking suggereert, neemt het de originele Bloom ‘s groene, bedauwde achtergrond en brengt het naar voren en in het midden. Citroen, fresia en lelietje-van-dalen geven het een ijzige, waterige frisheid, en galbanum intensiveert de bladeren-opwekkende tonen. De bekende bloemen zijn er nog steeds, maar ze komen op de tweede plaats na de groene plons van nieuwe noten.

Dit is verreweg de meest unieke versie van Bloom, bijna een andere geur. Dus misschien vind je Bloom lekker en heb je een hekel aan Acqua di Fiori, of omgekeerd. Ik vind ze allebei leuk, maar ze geven heel verschillende indrukken – als ik de originele Bloom bezat, is dit ook de enige opvolger die ik niet overbodig zou vinden om te kopen.

Noten: Galbanum, cassisblad, bergamot, citroen, fresia, lelietje-van-dalen, jasmijn, tuberoos, kamperfoelie, musk, sandelhout, Iso E Super.

Kleurindruk: smaragdgroen.

Roept op: de tuin van Monet na de regen, maar beschilderd met pop-art groene tinten; spetteren in het zwembad in een chique hotel – midden in een tropische jungle.

Vergelijkbaar met: Gucci Bloom , met een vleugje Armani Acqua di Gioia .

3. Gucci Bloom Gocce di Fiori 

Gucci Bloom parfum review

Beoordeling: 3,5 uit 5.

Sinds het voorjaar van 2019 hebben we Bloom Gocce di Fiori (“Flower Drops”), een andere Eau de Toilette. Het ruikt bijna identiek aan Bloom , maar de textuur is veel transparanter. De noten voelen heel natuurlijk aan (meer als het origineel dan de technicolour-frisse Acqua di Fiori), en de kamperfoelie is iets prominenter aanwezig dan in Bloom, voor mijn neus.

Het resultaat voelt minder romig en helderder aan dan het origineel, met minder muskusachtige en nectarachtige tonen. Ja, dit neemt wat complexiteit weg, maar Gocce di Fiori maakt het goed met zijn delicate, vrolijke schoonheid. Iets eenvoudiger dan het origineel, maar een mooie aanvulling op de Bloom- lijn!

Noten: jasmijn, tuberoos, kamperfoelie.

Kleurindruk: doorschijnend ivoor.

Roept op: een briesje over een frisse, zonnige tuin vol met kamperfoelie.

Vergelijkbaar met: Gucci Bloom , maar doorschijnend – net als zijn matte fles!

4. Gucci Bloom Ambrosia di Fiori

Gucci Bloom parfum review
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

Beoordeling: 3 uit 5.

In de herfst van 2019 kwam Bloom Ambrosia di Fiori . Van de gezellige herfstvibes en de toevoeging van twee van mijn favoriete noten (roos en lis) keek ik er vooral naar uit om deze versie te proberen. Oh, nou… ironisch genoeg blijkt Ambrosia di Fiori mijn minst favoriete Bloom te zijn.

Waar Nettare di Fiori op een goede manier donker ruikt (diep en rond), ruikt Ambrosia donker, op een slechte manier. Achter de toch al zware bloemen van Bloom was het toevoegen van poederachtige, stoffige lis misschien gewoon te veel. Dit voelt zwaar en ondoorzichtig aan – en er is niet veel groen om het uit te balanceren. Mijn neus kan het niet helpen, maar “krijg” hier een boeket over zijn hoogtepunt heen, te overrijp en enigszins muf. Misschien heb je een andere indruk, maar ik ben bang dat dit een pass is, voor mij.

Noten: jasmijn, kamperfoelie, tuberoos, roos, orris.

Kleurimpressie: Dusty Beige & Aubergine.

Roept op: een boeket overrijpe bloemen zittend op een donkere houten tafel.

Vergelijkbaar met: Gucci Bloom, maar dan een beetje somberder

5. Gucci Bloom Profumo di Fiori 

Gucci Bloom parfum review

Beoordeling: 4,5 uit 5.

Last but not least is Bloom Profumo di Fiori net op de markt gekomen, in de nazomer van 2020. Ik ben blijkbaar de enige die deze fles echt lelijk vind, maar dit zou me niet erg storen…als dit niet zou gebeuren wees tot nu toe mijn favoriete geur in de Bloom- lijn!

Net als zijn broers en zussen is Profumo di Fiori voor ongeveer 80% vergelijkbaar met Bloom. De overige 20% bestaat hier uit fluweelzachte ylang-ylang, sandelhout en benzoë (er is ook orris, maar het is subtiel…het werkt). Profumo di Fiori slaagt erin om de bloemen van Bloom nog ronder, gladder en zachter te maken, maar niet dekkend. Een warme, gezellige kijk op Bloom, dit zou waarschijnlijk mijn keuze zijn als ik er zelf een in de rij zou kiezen!

Noten: jasmijn, kamperfoelie, tuberoos, ylang ylang, sandelhout, zonnenoten, orris, benzoë, musk, houtachtige noten.

Kleurimpressie: Warm Boter Geel.

Roept op: Een enorm boeket van gele en witte bloemen; een ontspannende soirée in de met jasmijn gevulde serre van een landhuis.

Vergelijkbaar met: Gucci Bloom , met een vleugje Bvlgari Goldea.

Conclusie van deze Gucci Bloom parfum review

Ik denk dat “herkenbaar en toch uniek” is waar variaties van een geur idealiter voor zouden moeten gaan, maar deze perfecte balans is moeilijk te vinden . In het bredere spectrum tussen “dit is helemaal een andere geur” ​​en “dit is precies hetzelfde in een andere fles”, zitten Bloom opvolgers zeker in de buurt van het tweede uiterste.

Hun voordeel is: de originele Bloom is een prachtige geur; dus zijn bijna identieke nakomelingen zullen vrijwel zeker ook erg goed ruiken.

Deze opvolgers verkennen verschillende kanten van de originele akkoorden, wat een geweldig idee is, en ze zijn (meestal) succesvol in hun concepten. Ik zou alleen willen dat ze elk een meer gedefinieerd karakter hadden, omdat ze (behalve Acqua di Fiori ) zo subtiel variëren dat ik het moeilijk vind om hun verschillen te waarderen – zelfs zij aan zij!

Ik kan niet echt zien dat veel mensen in de verleiding komen om alle versies van Bloom te bezitten , behalve voor grote fans van de geur of verzamelaars… Maar als je bijna van Bloom houdtt, kan het brede scala aan licht verschillende takes een geweldige kans zijn u om uw perfecte versie ervan te vinden.

Goed gedaan, Gucci. Laat ze komen! (misschien de volgende keer wat moediger!)

U leest: 5x Gucci Bloom parfum review: dit zijn de nieuwe geuren uit de lijn

Ook populair: 23x de beste mannen parfum ter wereld die het langst blijft hangen