6x de beste hometrainer om af te vallen in jouw thuiscomfort

beste hometrainer om af te vallen

Naarmate meer van ons kiezen voor thuisworkouts in de woonkamer, is het idee om een ​​gepersonaliseerde homegym te maken misschien bij je opgekomen. En als fietsen je aanspreekt, gaan je ogen naar een statische hometrainer (of een turbotrainer – een stationair apparaat waaraan je je ‘echte’ fiets kunt bevestigen). De beste hometrainer om af te vallen is minder omvangrijk dan een loopband of een crosstrainer, en het betekent dat u de reis van en naar de sportschool zou moeten uitwijken (tijdbesparend voor mensen met een drukke agenda) of het verkeer dat u op een racefiets zou kunnen tegenkomen, zou vermijden ( al die tijd beschut tegen de elementen), genietend van dezelfde gezondheidsvoordelen en prestatieverbeteringen in het comfort van uw eigen huis. Lees verder om de top zes met de beste hometrainer om af te vallen te ontdekken.

Top 6 beste hometrainer om af te vallen

1. Wattbike Atom

beste hometrainer om af te vallen

Een vuurflits van een hometrainer, de Wattbike Atom beweert de ‘slimste’ indoor fietstrainer te zijn. Het is griezelig stil (handig als je de behoefte voelt om op een goddeloos uur te trainen). De nadruk ligt op datum en analyse, wat serieuze fietsers een voorsprong geeft als het om prestaties gaat. Het is intuïtief in gebruik en kan eenvoudig worden geïntegreerd met apps van derden (een smart-apparaat, app of Android is vereist om te beginnen) De Atom wordt standaard geleverd met platte pedalen, maar heeft een standaard pedaalmontage, zodat u uw eigen pedalen kunt gebruiken indien gewenst.

2. Reebok Hometrainer GB-40

beste hometrainer om af te vallen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

Deze handige hometrainer van Reebok heeft een handgreep met polssensor om je hartslag te meten en rijdt soepel dankzij een vliegwiel van 9 kg. Het scherm is eenvoudig te gebruiken en het is gemakkelijk om je prestaties, afstand en verbrande calorieën bij te houden. Deze fiets is niet alleen eenvoudig aan te passen, maar hij past je training ook aan op verschillende spiergroepen. Er is geen excuus om niet op te stappen.

3. NordicTrack GX2.7U hometrainer

beste hometrainer om af te vallen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

Deze NordicTrack-fiets kost minder dan €300, maar heeft nog steeds 20 digitale weerstandsniveaus en 20 ingebouwde workout-apps. De rechtopstaande framevorm voelt aan als een echte racefiets – behalve dat deze fiets een EKG Grip Pulse heeft, waarmee je je hartslag kunt volgen. Het is compatibel met iFit en heeft een abonnement van 12 maanden, wat betekent dat het een grote tik van ons krijgt – maar de functie die we echt waarderen is de muziekpoort en tablethouder, die elke oude huiskamer in een motiverende disco op een fiets zonder koptelefoon (maak niet het hele huis wakker). Er is zelfs een bidonhouder en ingebouwde ventilatoren om je koel te houden.

4. TechnoGym Bike Forma

beste hometrainer om af te vallen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

De premium toestellen van TechnoGym zouden in geen enkele luxe sportschool misstaan, dus dit is een investering die je moet doen als je serieus bezig bent met je thuisworkouts. Het is comfortabel, intuïtief en simuleert fietsen op de weg. Het voelt als een veilige, eenvoudige, nette keuze die doet wat hij belooft, maar met alle voordelen: hij maakt verbinding met het MyWellness-platform en met je tablet, en heeft drie trainingsstanden: standaard, stadsfiets en racefiets. , evenals hartslagtraining. Volgens TechnoGym zijn bij goed trappen in de verschillende beschikbare posities alle spieren van je benen betrokken, van de kuiten tot de bilspieren.

5. Roger Black Folding Magnetic Exercise Bike

beste hometrainer om af te vallen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

Als opslag en ruimte (of prijs) uw grootste zorg zijn, en uw wederhelft niets ergers kan bedenken dan een omvangrijke hometrainer die kostbaar vloeroppervlak in beslag neemt, dan kunt u een inklapbare of opvouwbare hometrainer overwegen. We houden van het strakke uiterlijk van deze vouwfiets, die een ongelooflijk goede prijs-kwaliteitverhouding heeft. Het is misschien compact (en goedkoop), maar het is nog steeds perfect robuust – een koopje voor beginners met weinig ruimte over. Het is lichtgewicht maar stabiel en comfortabel (dankzij een gevoerde verstelbare stoel) en beschikt over acht verschillende magnetische weerstandsniveaus.

6. Opti Aerobic Manual Exercise Bike

beste hometrainer om af te vallen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

Hoewel dit een grote klus lijkt om op te zetten, duurt het slechts ongeveer 20 minuten en het rijdt als een droom. Dit is een serieus aanpasbare kit om een ​​verscheidenheid aan spieren te verstevigen en je lichaam te conditioneren, met heel weinig geluid en een eersteklas zadel voor extra comfort. Dankzij het solide vliegwiel van 13,6 kg rijdt hij net als een gewone fiets en is hij gemakkelijk te verplaatsen.

Wat is de beste hometrainer om af te vallen?

Het idee om voor je eigen televisie weg te trappen is zeker aantrekkelijk. De nieuwe generatie slimme indoorfietstrainers zijn o zo begeerlijk, en veel kunnen worden gekoppeld aan trainingsapps zoals iFit, dat Google Maps gebruikt om een ​​echte route te simuleren, of virtual reality-trainingsprogramma’s zoals Zwift. Ze zijn echter ook duur (we hebben het over jou, Wattbike Atom en TechnoGym Bike Forma).

En hoewel er geen twijfel over bestaat dat de beste hometrainer om af te vallen je zal helpen om calorieën te verplaatsen, vet te verbranden en gewicht te verliezen (fietsen is een cardiovasculaire oefening die de hartslag verhoogt en energie verbrandt), volgens Andy Vincent, personal trainer bij de luxe Londense gezondheidsclub Third Space , zijn er zowel voor- als nadelen om alleen op een hometrainer te vertrouwen om je doelen te bereiken.

“Vaste fietsen hebben weinig impact, omdat ze de grondkrachtreactie via de gewrichten wegnemen – dus het is een geweldige manier om te trainen en de gewrichten daarbij gezond te houden”, legt hij uit. “Maar ze hebben de neiging om de heupen te overbelasten. Als we de hele dag zitten, verkorten onze spieren als reactie op een zittende positie. Fietsen versterkt deze spierpatronen, omdat het een beperkt bereik van heupflexie biedt. Hierdoor kunnen ze nog vatbaarder worden voor overactief en strak, en omdat de bewegingspatronen zo beperkt zijn, krijg je niet de allround kracht en conditionering die je zou krijgen van meer multidirectionele trainingsstijlen.”

Hoewel Vincent erkent dat stationaire fietsen handig zijn – “je hoeft niet veel tijd uit je dag te nemen om hem in te passen” – en veiliger dan fietsen op de weg (zeker als je in een stad woont), wijst hij erop dat mentaal, het is moeilijk om thuis te trainen. “Als je meer gevorderd bent, heb je meer op sprints gebaseerde training nodig. Dit kan moeilijk te bereiken zijn als je probeert jezelf te motiveren – het is veel gemakkelijker op de weg of in een klas.”

Maar dat kan natuurlijk niet altijd. Een hometrainer is een bijzonder praktisch plan voor mensen met kinderen, omdat ouders een oor kunnen houden terwijl ze toch tijd voor zichzelf hebben – zonder hun regimes rond kinderopvang te hoeven plannen.

En volgens Rhian Stephenson, de CEO van cult indoor cycling studio Psycle, hebben onderzoeken aangetoond dat wielrenners die hometrainers gebruiken voor kortere, intensieve intervaltraining de prestaties op de weg aanzienlijk kunnen verbeteren zonder uren en uren werk te hoeven verzetten.

Bovendien is dit een vorm van lichaamsbeweging die vrijwel voor iedereen toegankelijk is, ongeacht ervaring en bekwaamheid. Het is een goede plek om te beginnen als je geen vertrouwen hebt. “Het is een lage vaardigheid – vrijwel iedereen kan een statische fiets gebruiken, ongeacht de coördinatie, wat betekent dat je hard kunt trainen zonder je al te veel zorgen te hoeven maken over het beheersen van de techniek. Het is gemakkelijker om vooruitgang te boeken in het begin en nieuwere fietsen kunnen je outputmetingen geven zoals watt, afstand en calorieën, zodat u gemakkelijk uw training kunt volgen.” Hé zegt.

Stephenson is het daarmee eens. “De meeste mensen voelen zich op hun gemak bij het fietsen – dus er is heel weinig toetredingsdrempel. Een van de geweldige dingen van indoorfietsen is dat je een klasse kunt hebben met een enorm spectrum aan mogelijkheden die allemaal samen rijden. Omdat je de controle hebt over je weerstand, je kunt met iedereen trainen en in je eigen tempo werken.”

Maar, zoals Vincent waarschuwt, fietsen is heel specifiek en heeft minder cross-over dan andere sporten. “Je zult niet ineens 10 km achter je training kunnen rennen”, benadrukt hij. “Fietsen is quad-dominant, en je wilt echt alle grote spiergroepen aan het werk krijgen. Zittend fietswerk laat de bilspieren – je grootste spieren – sluimeren en belast de dijen heel zwaar.”

Maar dat gezegd hebbende, er is een grotere verscheidenheid aan oefeningen die op een stabiele indoorfiets kunnen worden uitgevoerd dan je zou denken: “Het stuur van indoorfietsen kan verschillende lichaamshoudingen mogelijk maken die niet mogelijk zijn op een racefiets. We kunnen ons richten op spieren in de kern en armen en gebruik interessante choreografie om in gebieden te komen die je op de weg niet zou gebruiken”, benadrukt Stephenson.

“Als je uit het zadel rijdt, richt je je meer op het been, terwijl traditioneel fietsen behoorlijk quad-dominant kan zijn. We nemen ook gewichten op in onze lessen, wat de focus van het bovenlichaam verhoogt en ook een briljante manier kan zijn om de hartslag en het cardiovasculaire systeem uitdagen.”

Volgens Stephenson is een training in Psycle-stijl niet alleen gericht op de quads, maar ook op de hamstrings, kuiten en bilspieren, evenals de spieren van de rug, triceps, biceps en schouders in het bovenlichaam.

Dus, welke andere tips heeft Stephenson om het meeste uit een training op de beste hometrainer om af te vallen te halen? “Als je een hometrainer wilt kopen om thuis te gebruiken, koop er dan een met pedalen met schoenplaatjes. Schoenen met schoenplaatjes zijn een must. Ze stellen je in staat om consequent een volledige pedaalslag te maken en kracht op te bouwen in je hamstrings en bilspieren. Het is ook belangrijk dat het zadel en het stuur zowel horizontaal als verticaal kunnen worden afgesteld. Het werken aan de weerstand is essentieel, het gaat niet alleen om zo snel mogelijk trappen.

“Door de intensiteit van je beensnelheid en weerstand te variëren, kun je door verschillende energiesystemen werken en natuurlijk is intervaltraining een van de beste manieren om kracht op te bouwen. Ten slotte is een geweldige afspeellijst de sleutel.”

Conclusie

De beste hometrainer om af te vallen is een geweldige manier om je fitnessroutine een boost te geven, effectief af te vallen en persoonlijke prestatiedoelen te behalen. Als je weinig ruimte en een beperkt budget hebt, is er de Roger Black-vouwfiets, maar als je op zoek bent naar een hoogwaardige fietstrainer, probeer dan de Wattbike Atom voor de maat – die doet het niet’ het wordt niet veel beter. En voor de ultieme home gym is het de betrouwbare (maar super dure) TechnoGym Bike Forma die je zoekt.

U leest: 6x de beste hometrainer om af te vallen in jouw thuiscomfort

Ook populair: Top 10 beste afslankshake van 2022 om gezond af te vallen