6x de beste Maison Margiela Replica parfum voor hem en haar

beste Maison Margiela Replica parfum

Maison Martin Margiela heeft in de loop der jaren een aantal vrij rustige hits gehad in zijn geurreeks. De Replica-lijn is bedoeld om verschillende momenten in het leven op te roepen en alleen algemene ervaringen die je hebt opgeslagen in je geheugenbank. Er is nu een hele reeks opties, maar wat is de beste Maison Margiela Replica parfum van deze ontwerper? Scroll hieronder voor mijn bijgewerkte lijst van de beste van het stel.

Top 6 beste Maison Margiela Replica geuren

1. Meest populair:

Maison Margiela By The Fireplace Eau de Toilette 

beste Maison Margiela Replica parfum

De best verkopende en nog steeds een van de best ruikende parfums uit de Replica-lijn. By the Fireplace vangt dat gezellige warme gevoel met tonen van kastanjes, vanille en een warm, rokerig, gekruid gevoel.

Het geeft je een houtachtige geur met veel kruiden, maar ook subtiele accenten van ingrediënten zoals rode bessen en neroli, om te voorkomen dat je helemaal naar een vuurplaats ruikt. Maar verwacht wel een rokerige afdronk met een bijna peperige kick. Ik hou echt van de kastanje hier, want het is niet iets dat te vaak in parfums wordt gebruikt.

Uniseks? Ja. Deze is niet voor niets een publiekslieveling en heeft een zekere aantrekkelijkheid, durf ik te zeggen, sexy. By the Fireplace is waarschijnlijk de eerste die je van dit merk zult proberen en maakt een geweldige eerste indruk.

2. Woestijn niche:

Maison Margiela Replica Across Sands Eau de Parfum

beste Maison Margiela Replica parfum
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-3.png

Oké, Across Sands zal niet ieders kopje thee zijn. Het is echter zeker een van de topgeuren van Maison Margiela, en heeft meer een cult-achtige aanhang dan zoiets als Fireplace.

Dit is hoe ze het concept beschrijven: Across Sands roept een ontsnapping uit de woestijn op, met fruit en bloemen die tussen de duinen bloeien.

Pittige kaneel, dadels en oudh zijn enkele van de hoogtepunten van deze geur. Ook helpen kruidentonen zoals davana (een beetje zoetheid) en patchouli om de exotische woestijnatmosfeer die Across Sands creëert verder te versterken.

Kruidig, aards, met die bekende oudh en rokerigheid van wierook… maar met een vleugje dadels.

3. Poederachtige make-up:

Maison Margiela Replica Lipstick On Eau de Toilette

beste Maison Margiela Replica parfum
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-3.png

Deze kan worden stopgezet vanaf het plaatsen van de publicatie. Hoe dan ook, Lipstick On geeft je die volledige make-uptaservaring, waar sommige mensen niet echt om geven…maar ik ben dol op de iris en heliotroop goedheid die erin wordt gevonden. Veel vrouwelijker dan zoiets als de oude Dior Homme, die dezelfde stijl op een meer mannelijke manier gebruikte.

In het begin voelde het een beetje romiger en bijna wasachtig voor mij. Dan komt het poederachtige gevoel door, waarbij de resterende vanillenoot een ondersteunende rol speelt voor de belangrijkste irisaantrekkingskracht. Het vroege gebruik van neroli en citrus geeft dit echt wat meer diepte en zoetheid.

Nogmaals, ik ben er vrij zeker van dat het uit hun opstelling is verdwenen. Maar ik zal het hier voorlopig houden, voor het geval je een redelijk geprijsde fles in de buurt kunt vinden.

4. Tabak en Jazz:

Jazz Club Eau de Toilette

beste Maison Margiela Replica parfum
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-3.png

Jazz Club is er een die veel traditioneler mannelijk leunt dan andere op de lijst, maar er zijn nog steeds vrouwen die dit Margiela-parfum ook zullen dragen. Hoewel, het is eigenlijk een mannengeur.

De belangrijkste attractie hier is de tabaksnoot. Maar je krijgt een boost van kruiden van rum en peper om de algehele zoetheid van tonen zoals vanille te spelen. De naam van de Jazz Club doet denken aan een zekere rokerigheid van sigaren en drank. Welnu, de rokerigheid is hier, meer als een wierookkwaliteit dan sigarenrook.

Voor mij zijn de tabak en rum het sterkst in de beginfase. Dan gaat het meer om de vanillenoot en sommige anderen spelen er een belangrijke ondersteunende rol omheen. Prestaties zijn goed, maar niet elite. Ja, Jazz Club is zeker het proberen waard en een plekje op deze lijst.

5. Winter Gezellig:

Maison Margiela Replica Coffee Break Eau de Toilette

beste Maison Margiela Replica parfum
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-3.png

Ik had vroeger een fles Rochas Man, die hier erg op lijkt, met onder andere de koffie- en lavendel-elementen. Deze is echter zachter en meer unisex dan die voor mannen en minder als een kopje cappuccino.

Het is eigenlijk niet zo’n dikke gourmand- of pure koffiegeur, zoals je zou verwachten. Melkachtig, vanille en niet te zoet met andere bloemige tonen die ook hun hoofd naar binnen steken. Niet overdreven complex en heeft een suikerachtig gevoel, vooral in het begin, voor mij tenminste.

Fatsoenlijke prestaties en niet te zware sillage. Een leuk tussendoortje op koudere herfst- en winterdagen.

6. Zachte harsachtige houtsoorten:

Whispers in the Library Eau de Toilette

beste Maison Margiela Replica parfum
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-3.png

Een beetje kruidig, harsachtig, zoet en hout van de cedernoot. Whispers in the Library is een vrij unieke geur. Hoewel het vreemd genoeg veel overlap vertoont met Allure Homme Sport van Chanel … terwijl het een heel andere geur is.

Toen ik dit uitprobeerde, kreeg ik veel benzoë en wat vanillezoetheid bovenop de cedernoot. Er is een peperige kick-up top, maar in essentie erg zacht en houtachtig. Je krijgt hier extra cypriol- en vetivertonen die alleen maar bijdragen aan de belangrijkste cederattractie.

Geen zware geur. Zeer unisex en aangenaam om te dragen. Precies de juiste hoeveelheid zoetheid en gezelligheid om de bibliotheekstemming te bepalen.

U leest: 6x de beste Maison Margiela Replica parfum voor hem en haar

Ook populair: 8x de beste Dior homme geuren die het meest populair zijn

Dit vind je misschien ook leuk: