6x de beste massage gun voor spierherstel en pijnverlichting

beste massage gun

Als het gaat om sporten, is herstel net zo belangrijk als de activiteit zelf. De meeste benaderingen van spierherstel omvatten een mix van fysieke manipulatie en voeding, maar je kunt ook profiteren van hightech herstelhulpmiddelen die bedoeld zijn om spierpijn te minimaliseren (inclusief de moeilijk te weerstaan ​​CBD-geïnfuseerde activewear). Hoewel veel atleten vóór de pandemie misschien een massagetherapeut hebben benaderd, worden oplossingen die zelf thuis kunnen worden gebruikt, steeds populairder. Dit heeft geleid tot de opkomst van de massage gun. Lees verder om de top 6 beste massage gun van dit moment te ontdekken.

Een massage gun gebruikt de kracht van percussietherapie – ook bekend als vibratietherapie – om het zachte weefsel van uw lichaam te manipuleren. Ze worden in wezen ondersteund door hetzelfde uitgebreide wetenschappelijke onderzoek dat massagetherapie ondersteunt als het optimale hulpmiddel voor het behandelen van een pijnlijke spier na een training. Iedereen, van recreatieve sportschoolbezoekers tot professionele atleten en mensen met chronische pijn – ze houden om vele redenen allemaal van percussietherapie van deze krachtige stimulators.

Percussietherapie zou de spieren helpen sneller te herstellen en tegelijkertijd spierpijn, spiervermoeidheid en melkzuurophoping te verminderen. Ze kunnen ook helpen bij het voorkomen van vertraagd optredende spierpijn. Met een percussie gun kun je je concentreren op een bepaalde spiergroep of spierknopen voor onmiddellijke pijnverlichting. Ze kunnen ook uw bewegingsbereik en flexibiliteit verbeteren, de bloedstroom stimuleren, helpen bij spierstijfheid en meer. Percussietherapie kan zelfs helpen bij stress en slaap. Ook niet dat je om deze reden alleen al in een spiermassage gun zou moeten investeren, maar de slow-motionvideo’s van massage guns die spieren ponsen zien er waanzinnig Insta-waardig uit. Wees voorzichtig met het gebruik van een massagepistool als u blessures heeft die verder gaan dan spierpijn van een zware training.

We hebben op dit moment meer dan 30 massage guns getest en de volgende zes zijn de topkeuzes voor de beste massage gun opties voor spierherstel en pijnverlichting. We zullen doorgaan met het bijwerken van deze lijst met beste massagekanonnen.

Top 6 beste massage gun:

Beste massage gun algemeen:

1. Theragun Prime

beste massage gun

De Theragun Prime maakt deel uit van de vierde generatie Theragun massagepistolen. Zijn eerdere equivalent was de Theragun Liv, die vroeger in deze lijst met beste massagepistolen stond, en die hier ook uitgebreid wordt besproken.

Het belangrijkste indrukwekkende kenmerk van de Theragun Prime is dat hij veel stiller is dan zijn inmiddels ter ziele gegane tegenhanger. In feite wedijvert de Prime met de beroemde stille Hypervolt Plus in termen van volume – dat is een enorme verbetering ten opzichte van de Liv.

De verbeteringen houden daar echter niet op: waar de Theragun Liv slechts twee voorgeprogrammeerde snelheden had en werd geleverd met twee schuimbevestigingen met gesloten cellen, heeft de nieuwe Theragun Prime vijf ingebouwde snelheden (van 1.750 tpm tot 2.400 tpm) en wordt geleverd met vijf opzetstukken voor massagekoppen van schuim met gesloten cellen.

Met €299 is de Theragun Prime prijzig, maar veroorzaakt geen stickerschok zoals de Pro G4 (hieronder). Voor mij maken de verbeteringen de Theragun Prime de prijs zeker waard. De concurrentie met de Prime is voor mij de originele Hypervolt: deze twee massage guns hebben veel vergelijkbare functies en zweven rond dezelfde prijsklasse. De keuze is aan jou om te maken!

Meest krachtige massage gun:

2. Theragun Pro

beste massage gun
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Therabody’s Theraguns worden beschouwd als de gouden standaard in percussietherapie, dus het meest luxueuze, veelzijdige spierpistoolmodel moet een van de beste zijn, toch?

Eerlijk gezegd moet ik ja zeggen. Na meer dan 20 massage guns te hebben getest, waaronder drie andere Theraguns, is de Theragun Pro behoorlijk indrukwekkend, vooral in vergelijking met de vorige lijn Therabody-massage guns. (De Theragun G3, een vergelijkbare versie van de percussiemassager, stond eerder op deze lijst. U kunt onze volledige recensie lezen voor meer informatie.)

De Theragun Pro G4 is in de eerste plaats veel stiller dan zijn vorige versie. Luidheid is sinds het begin van het bedrijf een hoofdklacht van kopers van Theragun, en het merk heeft eindelijk een stap gezet om dat te verhelpen.

Ik zeg niet dat de Pro G4 stil is — het geluidsniveau is nog steeds luider dan bij de meeste andere massage guns — maar het rammelt mijn hersenen niet zoals de G3 deed, dankzij de nieuwe QuietForce-technologie van Theragun. Als je een atleet of een serieuze sporter bent die kan omgaan met een massageapparaat dat klinkt als een gedempte kalkoensnijder (en je bereid bent een topdollar te betalen voor percussietherapie binnen handbereik), is de Theragun Pro G4 een geweldige keuze voor jij.

Met een kracht tot 60 pond, een roterende arm en ergonomische handgreep, een diep bereik van 16 mm in uw spierweefsel en snelheden tot 2.400 herhalingen per minuut, is de Theragun Pro gebouwd voor diegenen die legitieme percussietherapie meerdere keren per week nodig hebben . Kortom, deze percussie-stimulator is het echte werk, maar waarschijnlijk niet de moeite waard voor de gemiddelde sporter.

Voorheen was de TimTam All New Power Massager mijn keuze voor het beste krachtige massagepistool, maar als je geld te besteden hebt, kun je de kracht en relatieve rust van de Theragun Pro niet verslaan.

Massage gun met de beste prijs:

3. Sportneer Elite D9 Massage Gun

beste massage gun
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Dit massagepistool van €130 van Sportneer werkt verrassend goed voor de prijs. Het levert zes snelheden percussietherapie en bereikt tot 220 watt en 3.200 herhalingen per minuut.

Afhankelijk van het vermogen dat je gebruikt, kan de batterijduur van deze massage gun twee tot zes uur duren. Ik gebruikte het Sportneer-apparaat voor en na de training, evenals op rustdagen, en ik voelde me nooit ontevreden over de diepe weefselmassage-ervaring.

De Sportneer-massage gun wordt geleverd met zes opzetstukken voor de kop, waarvan twee met metalen punten. Je kunt de metalen opzetstukken gebruiken om jezelf te masseren met CBD-olie, essentiële oliën of ze in de vriezer te leggen voor een vleugje cryotherapie.

Deze percussieve stimulator is ook relatief stil: de website beweert dat het massagepistool een maximum van 40 decibel bereikt, wat een zachter geluidsniveau is dan het volume waarop de meeste mensen naar muziek luisteren.

Stilste massage gun:

4. Ekrin Athletics B37

beste massage gun
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Op het gebied van percussietherapie is er een gemeenschappelijk compromis: kracht voor geluid. Het is moeilijk om een ​​redelijk geprijsd en stil maar krachtig massagepistool te vinden. Ekrin Athletics heeft precies dat gecreëerd met zijn B37-massage gun.

De Ekrin Athletics B37-massage gun voldoet aan alle toonaangevende industrienormen, waaronder een ultrastille motor (naar mijn mening zelfs stiller dan de Hypervolt), meerdere snelheids- en drukinstellingen die tot 56 pond kracht leveren, een batterij van acht uur life, een ergonomisch ontwerp en een handige draagtas met verschillende opzetstukken voor massagekoppen.

Met een catalogusprijs van €230 is de waarde fenomenaal — het is een lage prijs voor de waarde die je krijgt, aangezien het Ekrin-massage gun zich verhoudt tot de bekende en zeer gewilde merken in de percussietherapie-arena. En het wordt ondersteund door een levenslange garantie, dus er is echt geen reden om het Ekrin Athletics B37-massagepistool niet op zijn minst te proberen.

Ekrin Athletics is een relatieve nieuwkomer op het gebied van spierwapens, maar vergis u niet: dit merk, opgericht door twee voormalige collegiale atleten, verhoogt de normen en verlaagt de prijzen voor percussietherapie.

Beste draagbare massage gun voor op reis:

5. Hypervolt Go

beste massage gun
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

De Hypervolt Go is de nieuwste lancering van Hyperice, en het is lichter, kleiner en het meest betaalbare gun in de Hypervolt-lijn. Voor €229 is het een geweldige deal voor een massage gun dat bijna net zo krachtig is als de full-size modellen die voor €300 en hoger worden verkocht. Hij weegt 1,5 pond, waardoor hij ideaal is voor op reis als je geen kostbare ruimte in je handbagage of sporttas wilt in gevaar brengen.

Ik heb de Hypervolt Go getest en was serieus onder de indruk van hoe krachtig het pistool aanvoelde. Vergeleken met de Hypervolt (die ik ook heb getest) kon ik qua kracht bijna geen verschil zien. De full-size Hypervolt wordt geleverd met meer hulpstukken (de Go heeft er twee), maar de Go heeft ook drie snelheidsinstellingen, wat nog steeds indrukwekkend is voor een klein gun. Als massage guns nieuw voor u zijn en u op zoek bent naar een solide product om te proberen tegen een lagere prijs, dan is de Go een geweldig product om mee te beginnen.

Het beste voor pijnlijke of gevoelige spieren:

6. Achedaway Pro

beste massage gun
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

De Achedaway Pro is een favoriet voor super-pijnlijke dagen. Dit massagehulpmiddel is stil en gemakkelijk te hanteren en heeft vijf vermogens- en snelheidsinstellingen variërend van 1.700 tot 2.800 tpm, die volgens het bedrijf geschikt zijn om spieren wakker te maken, fascia los te maken, melkzuur te elimineren, diepe weefselmassage te geven en spierherstel te vergemakkelijken.

De Achedaway Pro wordt te koop aangeboden voor €299. De Achedaway stimulator voelt stevig aan, laat de binnenkant van je hoofd niet rammelen en biedt verschillende niveaus van spierontlastende massage die geschikt zijn voor pijnlijke spieren.

De hogere vermogensinstellingen voelden geweldig aan als ik geen pijn had, maar deed ook geen pijn aan tere spieren – een perfecte combinatie in mijn boek. Net als veel andere stimulators wordt de Achedaway Pro geleverd met meerdere hoofdopzetstukken voor het masseren van verschillende spiergroepen. De oplaadbare batterij is verwijderbaar voor gemakkelijk en draagbaar opladen.

Eerder heb ik de Achedaway Vibration and Percussion Massager (de voorloper van de Achedaway Pro) beoordeeld en die vond ik ook goed. Er zijn slechts kleine verschillen tussen de twee (de amplitude en kracht zijn groter op de Pro), dus de originele Achedaway is nog steeds een goede keuze voor een massage gun voor een lagere prijs.

Ook getest:

We hebben de afgelopen twee jaar de volgende percussieve massage guns getest. Hoewel ze het niet hebben gehaald voor de bovenstaande categorieën, zijn veel van deze nog steeds geweldige producten. Bekijk ze en kijk of er een voor u de juiste keuze is.

Theragun Elite

Als je al naar een massagepistool van €400 kijkt, kun je net zo goed deze krachtigste massage gun kopen dat er is en voor de Theragun Pro gaan.

Theragun Mini

Hoewel machtig (en machtig handig), is de Theragun Mini luider dan alles wat ik in een vliegtuig zou willen gebruiken. Mijn ervaring is dat de Hypervolt Go de meeste instellingen heeft met de meest reisvriendelijke features.

Hyperice Hypervolt Plus met Bluetooth

Een solide massage gun, de Hypervolt Plus wedijvert met de Theragun in functionaliteit en effectiviteit, maar de Ekrin Athletics B37 veegde zijn plek als “meest stil”.

Hyperice Hypervolt

De originele massage gun van Hyperice is nog steeds een goede optie voor een percussiemassage gun, maar ik zou persoonlijk de extra €50 uitgeven om de Hypervolt Plus te krijgen als dit het merk was dat ik zocht.

Ekrin Athletics Bantam

Dit is een solide mini-massagepistool, maar het heeft niet zoveel functies als de Hypervolt Go. Het is echter $ 40 goedkoper, dus het kan de juiste keuze voor u zijn.

Ekrin Athletics B37S

Nog een geweldig product van Ekrin Athletics, de B37S is bijna net zo stil als zijn broer of zus de B37. Mijn ervaring met de B37S is dat hij qua vermogen, design en geluid vergelijkbaar is met de Hypervolt.

TimTam All New Power Massager

Deze massage gun is waarschijnlijk te krachtig voor de gemiddelde persoon. Het klinkt letterlijk als een boormachine. Maar het is een geweldige optie voor gespierde mensen met een hoge pijntolerantie die van een diepe weefselmassage houden.

TimTam Power Massager Pro

Evenzo is het andere massage gun van TimTam super krachtig, maar het heeft wat zachtere instellingen – het heeft vijf instellingen versus de twee instellingen van de All New Power Massager.

ExoGun DreamPro

Met alle massage guns die er tegenwoordig zijn, is de ExoGun DreamPro niet een van onze topkeuzes, ook al kun je hem nu met een flinke korting krijgen. Het biedt lauwe kracht en het ontwerp is enigszins onhandig, waardoor het ongemakkelijk is om het gedurende lange tijd vast te houden.

NordicTrack Percussion Recovery Gun

Deze massage gun maakte geen indruk: het is niet erg krachtig, maar dit percussiemassage pistool is nog steeds luider dan veel modellen op deze lijst. De sensatie voelt meer als vibratie dan als percussie. (Merk op dat het momenteel niet op voorraad is op de website van het bedrijf en niet gemakkelijk online beschikbaar is.)

TriggerPoint Impact Massage Gun

Afkomstig van het bedrijf dat de feloranje schuimrollers maakt die in elke sportschool te vinden zijn, had ik hoge verwachtingen van het TriggerPoint-massage pistool. Ze werden niet helemaal gehaald, omdat de massage gun met slechts één hulpstuk wordt geleverd en niet zo krachtig is als ik had verwacht.

Compex Fixx 1.0 Massager

De Compex massage gun voelt aan als een kruising tussen TimTam en Theragun. Het heeft een verstelbare kop en drie snelheden, dus hoewel het niets spectaculairs is, klaart het de klus.

Sportneer K1 Percussie Massager

Dit massagepistool was een topkeuze totdat Sportneer met een nieuwe versie uitkwam. Ik denk nog steeds dat dit een hoogwaardig massagegeweer is en het is het proberen waard als je iets in het bereik van €100 wilt.

Recoverfun Mini Massage Gun

Met slechts €79 is dit massagepistool een geweldige instapoptie voor iedereen die bang is om te betalen voor een massage gun op ware grootte of een hoogwaardig draagbaar massage gun

MuscleGun Carbon

Dit massagepistool biedt niets dat andere massage guns met een prijs van €200- €250 niet bieden. Voor die prijs zou ik kiezen voor de Ekrin Athletics B37 of de originele Achedaway. Wat ik echter zo leuk vind aan de MuscleGun-producten, is dat je aankoop je toegang geeft tot de app, die video- en audiogeleide massagepistoolprotocollen heeft.

MuscleGun X

Een minder duur product van MuscleGun, dit apparaat is vergelijkbaar met anderen in zijn prijsklasse. Het is vergelijkbaar met het Sportneer Elite K9 massagepistool. De aluminium opzetstukken zijn een leuke touch.

Vybe Pro

Met negen snelheden en acht hulpstukken is de Vybe Pro een geweldige optie voor mensen die veel veelzijdigheid willen.

Vybe V2

Deze komt qua kracht, geluid en design overeen met de TimTam massage guns, dus ik zou hem niet aanraden aan de gemiddelde persoon. Als je echter iets heel intens wilt, ga ervoor.

HoMedics Thera-P Heated Massage Gun

Het verwarmingselement op deze massage gun is een leuke touch en het is erg rustgevend. Het snoer en het minimale vermogen zullen voor velen echter opwegen tegen dat effect.

Vivreal Handheld Massager

Deze budgetoptie voelt onhandig aan, maar je kunt wel moeilijk bereikbare plekken raken, zoals je middenrug.

Renpho Handheld Back Massager 

Nog een budgetvriendelijke keuze, de Renpho-rugmassager maakt volledige rugmassages zeker gemakkelijk en alleen uitvoerbaar (terwijl veel andere apparaten een tweede persoon vereisen). Het is niet zo krachtig, maar het is ontspannend.

Wahl Deep Tissue Percussion Therapeutic Massager

Mijn oorspronkelijke “beste budgetkeuze” van twee jaar geleden is sindsdien vervangen, omdat er massa’s massage guns op de markt zijn verschenen. Dit is nog steeds een goedkope en solide optie voor deep tissue massager.

Waar moet je op letten bij de beste massage gun?

  • Snelheid en kracht: deze twee elementen zijn absoluut de belangrijkste. De pijntolerantie en massagevoorkeuren van iedereen verschillen, maar iedereen kan baat hebben bij een stimulator met ten minste twee instellingen: de ene is minder intens, zodat je de gun nog steeds kunt gebruiken op zeer pijnlijke spieren waar je spierspanning of pijn ervaart.
  • Type beweging: Zoals besproken in de NordicTrack-beschrijving, zijn percussie en trillingen heel verschillend. Overweeg bij het kopen van een massage gun welk mechanisme voor u belangrijker is.
  • Draagbaarheid: als je met je massage gun op reis gaat, wil je er een die gemakkelijk in een tas of koffer past, of een die een eigen draagtas heeft. Hoewel de meeste inderdaad draagbare stimulators zijn, zijn sommige apparaten nogal omvangrijk, zoals de TimTam-modellen.
  • Hulpstukken en accessoires: Waar op je lichaam ga je het massage gun gebruiken? Als je het alleen op je grote spieren gebruikt, zoals je rug en benen, heb je waarschijnlijk niet veel hulpstukken of accessoires nodig. Maar als u van plan bent om het op specifieke gebieden en triggerpoints te gebruiken, zoals de voetboog of uw nek, zou u baat hebben bij kleinere hulpstukken die bedoeld zijn voor die specifieke gebieden.
  • Levensduur van de batterij: spreekt voor zich – hoe langer de levensduur van de batterij, hoe beter, zoals bij alle elektronica.
  • Kosten: u wilt binnen uw budget op zoek naar een therapeutisch massageapparaat. De duurste massage guns bieden meestal meer instelbare snelheids-, kracht- en bewegingsinstellingen, maar goedkopere modellen kunnen de klus zeker klaren.

Andere geweldige manieren om te herstellen van zware trainingen

Als je niet echt van het idee houdt om je spieren te stoten – wat pijnlijk kan zijn als je echt pijnlijk en gevoelig bent – moet je weten dat massage guns niet je enige optie zijn voor herstel na de training.

  • Cryotherapie: Heb je je ooit afgevraagd hoe het is om je lichaam onder te dompelen in temperaturen onder het vriespunt? Met de groeiende populariteit van cryotherapie voor het hele lichaam, kun je het vrijwel overal uitproberen.
  • Ver-infraroodtherapie: Tom Brady gebruikt mooie, met infrarood doordrenkte pyjama’s en beddengoed om zichzelf in topvorm te houden. Het zou dezelfde voordelen hebben als warmtetherapie, maar zonder dat je echt gaat zweten. Zoek uit of het werkt.
  • Compressietherapie: wat al eeuwenlang een medische therapie is, heeft zijn weg gevonden naar de fitnesswereld als een herstelmechanisme. Je voelt je misschien gek als je grote opblaasbare laarzen draagt, maar er zit behoorlijk overtuigende wetenschap achter compressietherapie voor spierherstel.
  • Een foamroller gebruiken: je kunt altijd bij de basis blijven. De wetenschap zegt dat het gebruik van een schuimroller geweldig is voor strakke spierproblemen en gewrichtsmobilisatie, wat kan helpen wat pijn te verlichten – of het op zijn minst gemakkelijker te maken om te bewegen als je al echt pijn hebt. Hyperice, het bedrijf dat het stille Hypervolt-massage gun maakt, maakt ook een vibrerende foamroller, zodat je tegelijkertijd de effecten van percussietherapie en foamrolling kunt krijgen.

U leest: 6x de beste massage gun voor spierherstel en pijnverlichting

Ook populair: 8x de beste eiwitshake volgens sport experts en diëtisten