7x de beste elektrische gezichtsreiniger van 2022

beste elektrische gezichtsreiniger

De beste elektrische gezichtsreiniger is een must voor een complete beauty routine. “Je handen kunnen dit op geen enkele manier immiteren”, zo vatte een dermatoloog de kracht samen van een echt goede gezichtsreinigingsborstel, die, of deze nu gemaakt is van nylon borstelharen of siliconen, meestal werkt op een batterijlading en geluidsfrequentie gebruikt om te leveren kleine trillingen die je huid diep reinigen. Voegt gecertificeerde arts-assistent Ami Dalal van Schweiger Dermatology Group toe: “Je krijgt die extra exfoliatie en reiniging die je niet kunt krijgen met je blote handen of een washandje.” Ze waarschuwt echter dat “je heel voorzichtig moet zijn met overmatig reinigen en te veel exfoliëren wanneer je een borstelapparaat gebruikt”, en raadt aan het gebruik van de meeste borstels te beperken tot één tot twee keer per week voor mensen met een gevoelige huid.

Veel van onze experts zeiden dat het belangrijk is om de borstels regelmatig schoon te maken (en in het geval van borstels met haren om de drie maanden de opzetborstels te vervangen). En sommige modellen zijn natuurlijk beter dan andere – daarom hebben we acht huidverzorgings- en make-upprofessionals geraadpleegd om hun favorieten te achterhalen, waaronder modellen die zacht genoeg zijn voor dagelijks (tweemaal daags) gebruik, modellen met geleide timers voor de verschillende zones van je gezicht, en de zones die opgeladen blijven voor maar liefst 650 wasbeurten. Lees verder de beste elektrische gezichtsreiniger van 2022 te ontdekken.

Top 5 beste elektrische gezichtsreiniger

1. Beste elektrische gezichtsreiniger algemeen:

LUNA™ 3 Gezichtsreiniger én anti-ageing massageapparaat in 1

beste elektrische gezichtsreiniger

Terwijl een reinigingsborstel gemaakt van nylon borstelharen – zoals de klassieke Clarisonic – misschien het eerste in je opkomt als je aan deze elektronische apparaten denkt, worden de nieuwste versies van het genre nu gemaakt van siliconen, en de Foreo Luna loopt voorop van dit nieuwe ras. Het werd aanbevolen door vijf van onze experts, waaronder Dr. Adarsh ​​Vijay Mudgil, oprichter van Mudgil Dermatology in New York City, die de voorkeur geeft aan siliconenborstels, “omdat ze gemakkelijker schoon te maken zijn”, zegt hij. “Het draait allemaal om de siliconen, in plaats van de borstelharen, die veel hygiënischer zijn.” (Foreo beweert zelfs dat zijn borstels 35 keer hygiënischer zijn dan nylon borstelharen.) De anderen zijn het daarmee eens, ze merken allemaal op dat siliconen resistent zijn tegen bacteriën en niet schurend, waardoor het ideaal is voor alle huidtypes. En hoewel het misschien verrassend lijkt dat de topkeuze op onze lijst ook de duurste is, is dit een van de eerste dingen die u moet weten over siliconenreinigingsborstels: u hoeft nooit de koppen te vervangen zoals bij modellen met borstelharen , die om de paar maanden vervangen moeten worden voor ongeveer €30 per stuk. Op de lange termijn bespaar je eigenlijk geld. En de siliconen zijn zo zacht voor je huid dat je hem elke dag twee keer per dag kunt gebruiken.

Het Luna-apparaat, dat in meerdere modellen en maten verkrijgbaar is, werkt door middel van T-sonische pulsaties (de “T” staat voor “transdermaal”) die 8.000 keer per minuut pulseren via siliconenaanraakpunten (Foreo’s equivalent van borstelharen) om zacht maar effectief “Reik in je poriën”, aldus het merk, om vuil, olie, zweet, make-upresten en dode huidcellen te verwijderen. dr. Sheel Desai Solomon, een gecertificeerde dermatoloog in North Carolina, houdt van de Luna omdat hij “zeer gebruiksvriendelijk en niet-schurend voor de huid” is. Make-upartiest Sofiia Strykova van Honey Artists is het ermee eens en zegt dat het “zeer zacht is voor alle huidtypes”, en merkt op dat je voor de beste resultaten de borstel twee keer per dag moet gebruiken met je favoriete reiniger. Dalal benadrukt ook dat, zoals de meest effectieve reinigingsborstels doen, “huidverzorgingsproducten na gebruik beter in je huid kunnen worden opgenomen.” Voor visagist Kornelija Slunjski, die het graag met een gelreiniger gebruikt, zegt: “Toen ik het voor het eerst begon te gebruiken, merkte ik een groot verschil in de textuur van mijn huid.” Het is ook handig, niet alleen vanwege het compacte formaat, maar ook vanwege het feit dat het tot 650 keer opgeladen kan blijven: “Voor degenen die van een onderhoudsarm product houden, gaat het maandenlang mee nadat het volledig is opgeladen”, zegt Solomon. Nog een voordeel van de Luna 3? De achterkant is voorzien van ribbels die getimede verstevigende massageroutines bieden via de app die gericht zijn op de ogen, nek en decolleté, wangen, kaakbeenderen en kaaklijn. Het is ook vermeldenswaard dat al deze apparaten, of het nu siliconen zijn of niet, volledig waterdicht zijn en onder de douche kunnen worden gezet.

2. Beste (goedkopere) siliconen gezichtsreinigingsborstel

PMD Clean Pro RQ

beste elektrische gezichtsreiniger
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Hoewel Mudgil het ermee eens is dat de Clarisonic- en Foreo-borstels de meest populaire modellen zijn, houdt hij ook van dit siliconenapparaat van PMD. Gebruikmakend van de kracht van SonicGlow-technologie, werkt de borstel met 7.000 trillingen per minuut die vuil, olie en andere onzuiverheden voorzichtig van de huid afbreken. De PMD-borstel is geurbestendig, antibacterieel, hypoallergeen en (wederom) waterdicht dankzij de siliconen, en (wederom) hoeft de opzetborstel nooit te worden vervangen (in tegenstelling tot gewone borstelkoppen met haren). Wat de gebruiksfrequentie betreft, zegt Mudgil dat “een keer per week echt alles is wat mensen nodig hebben”, en zegt dat “overmatig gebruik het belangrijkste probleem is, dat de huid kan irriteren, wat op zijn beurt acne en eczeem kan stimuleren.” Hij zegt ook dat het belangrijk is om je bewust te zijn van wat er nog meer wordt gebruikt in je huidverzorgingsregime. Bijvoorbeeld: “Het gebruik van retinoïden of andere exfolianten zal iemand gevoeliger maken voor de effecten van gezichtsborstelen.” Hij stelt voor om in plaats daarvan een milde gezichtsreiniger zoals Cetaphil of CeraVe te gebruiken.

3. beste elektrische gezichtsreiniger met haren:

Remington FC1000 Facial Cleansing Brush 

beste elektrische gezichtsreiniger
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Hoewel ze niet de nieuwigheid van siliconen hebben, werden de gezichtsreinigingsborstels van Remington met hun ouderwetse borstelontwerp ook sterk aanbevolen, wat niet verwonderlijk was gezien het feit dat het bedrijf sonische borstels op de kaart heeft gezet. Vijf van onze experts keuren het goed, waaronder Alexandra Gold, een gecertificeerde arts-assistent bij Schweiger Dermatology Group, en Solomon, die zegt: “Hoewel de borstel zacht en zacht is, is hij krachtig als het gaat om het verwijderen van make-up en vuil.” Dat komt omdat het “beschikt over een oscillatietechnologie die elke minuut 300 micromassagebewegingen verdeelt”, aldus Solomon. “Er zijn klinische onderzoeken die bevestigen dat de Clarisonic-borstel schadelijke verontreinigende stoffen beter verwijdert dan handmatige reiniging, en ook dat de borstel actieve huidverzorging helpt beter door te dringen.” (Dr. Joshua Zeichen, directeur van cosmetisch en klinisch onderzoek in dermatologie in het Mount Sinai Hospital, wijst ook op het feit dat er harde gegevens zijn om de effectiviteit van borstels zoals de Clarisonic te ondersteunen.) En volgens Solomon, de borstel consequent gebruiken ” verbetert de celvernieuwing en maakt de huid gladder.”.

4. Beste (goedkopere) gezichtsreinigingsborstel met borstelharen

Levanda 4-in-1 Elektrische Gezichtsreiniger

beste elektrische gezichtsreiniger
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Als gezichtsreinigingsborstels nieuw voor u zijn en u niet te veel geld aan één borstel wilt uitgeven, raadt Gold Levanda 4-in-1 Elektrische Gezichtsreiniger borstelsysteem aan, dat is ontworpen met borstelharen. “Deze gezichtsborstel heeft een meer economische prijs, en wordt geleverd met vier verschillende opzetkoppen waaronder een exfoliator en een massageborstel. zijn de reinigingsresultaten”, zegt ze. “Het is ook waterbestendig, wat handig is voor gebruik onder de douche.” Het heeft een roterende gezichtsreinigingsborstel met twee snelheden die hardnekkige make-up verwijdert terwijl je je huid zachtjes exfolieert, waardoor deze “klaar is voor hydratatie”.

5. Beste elektrische gezichtsreiniger voor op reis:

Foreo Luna Mini 2

beste elektrische gezichtsreiniger
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

De Luna Mini 2 is misschien kleiner dan de Luna 3 met een hoogte van ongeveer 2,5 cm (en ronder, in tegenstelling tot de vorm van een ovaal), het siliconenmodel dat bovenaan onze lijst staat, maar het heeft nog steeds veel functies in zijn compacte formaat . Met de Mini, die hetzelfde aantal pulsaties per minuut levert als het model op ware grootte, kun je kiezen uit acht intensiteiten (de Luna Mini 3 heeft 12 intensiteiten wanneer hij wordt losgelaten) en heeft een dubbelzijdige opzetborstel. drie verschillende zones met dikkere en dunnere aanraakpunten die geschikt zijn voor alle huidtypes, inclusief normaal, gevoelig en vettig. Hij blijft ook opgeladen voor maximaal 300 gebruik op een enkele lading, waardoor hij ideaal is voor op reis. Het vermelden waard: de Luna is bovendien verkrijgbaar in nog kleinere (en goedkopere) maten, waaronder de Luna Go, Luna Play en Play Plus en Fofo.

U leest: 7x de beste elektrische gezichtsreiniger van 2022

Ook populair: 12x de beste foundation van Kruidvat die de hele dag goed zit

Dit vind je misschien ook leuk: