7x de beste printer voor studenten om in 2023 aan te schaffen

beste-printer-voor-studenten

De beste printer voor studenten is geweldig voor alles, van het afdrukken van scripties tot het verkrijgen van papierwerk voor registratie, en zijn een noodzaak voor iedereen, van kinderen op de lagere school tot volwassenen op de middelbare school. Of je nu een geweldige laserprinter voor studenten wilt of de best betaalbare inkjetprinter voor kleurendocumenten en foto’s, een printer is essentieel voor de hedendaagse leeromgeving.

Of je nu de laatste opdracht afdrukt of een exemplaar van de presentatie van je leraar gebruikt om aantekeningen te maken, een printer is tegenwoordig essentieel voor elke student. Sla de reis naar de printer in de schoolbibliotheek over en koop een goede printer. Wanneer je een werkstuk moet inleveren, een rapport moet afdrukken, een project moet samenstellen of een presentatie moet voorbereiden, zal het hebben van je eigen printer het halen van die vervaldata een stuk minder zenuwslopend maken.

Wat zijn de beste studenten printers?

De beste studentenprinter in het algemeen is ook een van de beste inkjetprinters die je kunt kopen, de Epson EcoTank ET-2820. Met een inktbesparing die is voorzien van navulbare tanks met hoge capaciteit en alles-in-één-functionaliteit om te kopiëren, scannen en faxen naast geweldig printen, is dit onze topaanbeveling voor schoolgerichte shoppers.

Evenzo is de Brother HL-L2390DW een goede inktbesparende printer voor studenten, die gebruikmaakt van een vergelijkbare set door de gebruiker navulbare inkttanks om de inktkosten te verlagen tot een fractie van een cent per pagina. En met voldoende inkt in de doos hoef je de eerste paar duizend pagina’s niets bij te vullen – genoeg om het drukste semester door te komen zonder een enkele paniekerige inktaankoop.

De beste studentenprinters

1. Beste inktbesparende printer voor studenten

Epson EcoTank ET-2820

beste printer voor studenten

SPECIFICATIES
Printertype: inkjet Eigenschappen: printen, kopiëren, scannen, faxen Scherm: 2,4-inch kleurentouchscreen Inkt/toner: vier navulbare inkttanks (zwart, cyaan, magenta, geel) Connectiviteit: 802.11 b/g/n Wi-Fi, Ethernet, USB 2.0

REDENEN OM TE KOPEN

 • Snel printen en kopiëren
 • Zeer lage inktkosten
 • Snelle duplexeenheid
 • Hoge beeldkwaliteit

REDENEN OM TE VERMIJDEN

 • Geen secundaire papierlade
 • Duplexafdrukken zien er lichter uit dan enkelzijdige afdrukken
 • Maakt geen dubbelzijdige kopieën/scans via ADF

Voor een andere uitstekende studentenprinter die besparingen voorop stelt, is de Epson EcoTank ET-2820 een uitstekende keuze. Gebouwd om duizenden pagina’s te verwerken, is het ideaal voor een druk huishouden, of het nu een gezin is met veel studenten of een gedeeld appartement waar iedereen een zware studielast heeft. De printer wordt geleverd met de eerste set inktflessen en voldoende inkt voor naar schatting 7.500 pagina’s (zwart) en 6.000 pagina’s (kleur) voordat u zich ooit zorgen hoeft te maken over bijvullen. Zelfs als u nieuwe inkt koopt, krijgt u waar voor uw geld, met kosten van minder dan een cent per pagina.

Snel printen en kopiëren maakt het een slimme keuze voor elk druk thuiskantoor of klein team, hoewel je misschien een tweede papierlade mist. Hoe dan ook, de relatief compacte voetafdruk en het handige dubbelzijdige printen van de printer maken hem tot een winnaar voor de dagelijkse productiviteit.

2. Beste laserprinter voor studenten

Brother HL-L2390DW

beste printer voor studenten
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

SPECIFICATIES
Printertype: Laser Eigenschappen: Printen, kopiëren, scannen, faxen Scherm: 2-regelig LCD-scherm met achtergrondverlichtingInkt/toner: Zwarte cartridge Connectiviteit: 802.11 b/g/n, Hi-Speed USB 2.0, Wi-Fi Direct

REDENEN OM TE KOPEN

 • Snel printen en scannen in zwart-wit
 • Hoge beeldkwaliteit
 • Zeer lage kosten per pagina
 • Bovengemiddelde scansnelheid in kleur

REDENEN OM TE VERMIJDEN

 • Geen documentinvoer
 • Geen faxmogelijkheid

De beste laserprinter voor studenten is de Brother HL-L2390DW, een monochrome alles-in-één printer die één ding biedt dat je zelden ziet in een laserprinter: een lage instapprijs. Dat zou genoeg moeten zijn om de aandacht te trekken van klanten die de meeste laserprinters misschien te prijzig vinden, maar de prestaties en functieset zijn ook niets om mee te spotten. Prints zijn scherp en sneller dan gemiddeld; deze printer kan ook snel scannen en kopiëren. En hoewel de zwart-witprinter zich beperkt tot zwart-witafdrukken, levert de kleurenscanner levensechte kleurenregistratie en snel scannen.

Maar het is niet alleen betaalbaar bij aankoop; de bedrijfskosten zijn ook laag, met een kostprijs per pagina van 3,7 cent bij gebruik van tonercartridges met standaardcapaciteit en slechts 2,7 cent bij toner met hoge capaciteit. Als u de voordelen van een laserprinter wilt zonder de gebruikelijke kosten, dan is de Brother HL-L2390DW onze beste keuze voor studenten.

3. Beste draagbare printer voor studenten

Canon Pixma TR150

beste printer voor studenten
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

SPECIFICATIES

Printertype: Mobiele inkjet Kenmerken: Alleen printen, optionele batterij voor mobiel gebruik Scherm: 1,4-inch monochroom OLED-scherm Inkt: twee cartridges (vierkleuren cyaan, magenta en geel, kleurstofzwarte cartridge + pigmentzwarte cartridge) Connectiviteit: 802.11 b/g/n /een, USB 2.0

REDENEN OM TE KOPEN

 • Snel tekst printen
 • Lage inktkosten
 • Aantrekkelijke fotoafdrukken
 • Optioneel batterijpakket

REDENEN OM TE VERMIJDEN

 • Afdrukkwaliteit is middelmatig
 • Geen kopieer- of scanfuncties
 • Klein, monochroom OLED-display

Als je een printer wilt die je echt mee kunt nemen naar de les of de bibliotheek, dan is onze keuze de Canon Pixma TR150, een draagbare inkjetprinter die klein genoeg is om in een rugzak mee te nemen, maar groot genoeg om alles af te drukken, van 4×6 foto’s tot 8,5 x 11 documenten. Met een systeem met twee cartridges is de inkt betaalbaar en leent hij zich goed voor verschillende afdruktoepassingen. Maar waar de Canon echt uitspringt, is het printen van foto’s.

De Pixma TR150 maakte sneller hoogwaardige foto’s dan andere concurrerende draagbare printers en leverde uitstekende kleuren en details. Het kan ook grotere fotoafdrukken aan, maar in tegenstelling tot sommige van onze favorieten voor het afdrukken van foto’s, is er geen kopieer- of scanmogelijkheid. Je krijgt wel een stevig gebouwde draagbare printer met optionele batterij en zelfs ondersteuning voor spraakbediening van Amazon Alexa en Google Assistant, maar we zijn er dol op vanwege de geweldige foto’s en de lage inktkosten die het biedt.

4. Beste all-in-one printer voor studenten

Brother INKvestment MFC-J995DW

beste printer voor studenten

SPECIFICATIES

Printertype: inkjet Eigenschappen: printen, kopiëren, scannen, faxen Scherm: 2,7-inch kleuren-touchscreen Inkt/toner: vier cartridges (zwart, cyaan, magenta, geel) Connectiviteit: 802.11 b/g/n Wi-Fi, Ethernet, USB 2.0

REDENEN OM TE KOPEN

 • Zeer lage kosten per pagina
 • Snel in het printen van tekst en afbeeldingen
 • Snelle scan- en kopieersnelheden

REDENEN OM TE VERMIJDEN

 • Speciale medialade beperkt tot één vel
 • Matige kleur-foto scans

De Brother INKvestment MFC-J995DW is een printer die meer doet dan alleen solide print-, scan- en kopieermogelijkheden bieden. Het biedt ook de beste balans tussen aankoopprijs en bedrijfskosten, met genoeg inkt in de doos voor een geschatte printwaarde van een jaar, en extra grote, door de gebruiker navulbare inkttanks die de printkosten verlagen tot de laagste kosten per pagina die we hebben. heb gezien.

De alles-in-één inkjetprinter is ook op andere fronten indrukwekkend. Afdrukken gaat snel en beter dan gemiddeld in vergelijking met andere inkjetprinters. Het heeft ook ingebouwde scan-, kopieer- en faxmogelijkheden, met een extra lade voor speciale media voor het verwerken van fotopapier en andere unieke papiersoorten. Al met al is het een geweldige printer, zelfs zonder de extra besparingen op inkt. Naast uitstekend printen en snel kopiëren, is het een geweldige printer voor elke student, of het nu een middelbare scholier thuis is of een oudere student die in de slaapzalen woont.

5. Beste foto- en kunstprinter voor studenten

Canon Pixma TR8620

beste printer voor studenten
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

SPECIFICATIES
Printertype: inkjet Kenmerken: printen, kopiëren, scannen, faxen Scherm: 4,3-inch kleurentouchscreen Inkt/toner: vijf cartridges (zwart, pigmentzwart, cyaan, magenta, geel) Connectiviteit: 802.11 b/g/n Wi-Fi, Ethernet, USB 2.0

REDENEN OM TE KOPEN

 • Snel afdrukken van foto’s
 • Snel om kopieën te maken
 • Hoge beeldkwaliteit
 • ADF en duplexeenheid

REDENEN OM TE VERMIJDEN

 • Inktkosten zijn bovengemiddeld
 • Maakt geen dubbelzijdige kopieën/scans via ADF
 • Sommige scan-/kopieerinstellingen staan niet in LCD-menu’s

De Canon Pixma TR8620 is een geweldige printer voor studenten, met tal van functies, van scannen en faxen tot een automatische documentinvoer (ADF) voor 20 pagina’s, een duplexeenheid voor dubbelzijdig afdrukken en twee papierladen voor het bewaren van twee soorten papier. papier klaar. Een groot 4,3-inch kleurentouchscreen maakt het gemakkelijk te bedienen, en de printer ondersteunt smart home-integratie met Amazon Alexa en Google Assistant.

Het is een geweldige studentenprinter, met hogere afdruksnelheden dan gemiddeld en een algehele hoge afdrukkwaliteit. Maar het is vooral een goede printer voor kunst- en fotografiestudenten. Tekst en afbeeldingen in kleur zien er allemaal geweldig uit, maar we merkten op dat glanzende foto’s indrukwekkend snel werden afgedrukt en dat het gebruik van een systeem met 5 inktcartridges en twee soorten zwarte inkt resulteerde in foto’s met een hoge nauwkeurigheid: natuurlijk ogende kleuren, scherpe details en vloeiende overgangen. Echt, onze enige grote klacht over de Pixma TR8620 zijn de bovengemiddelde inktkosten, gedeeltelijk als gevolg van de kosten van de extra inktcartridge.

6. Beste compacte printer voor studenten

HP Tango X

beste printer voor studenten
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

SPECIFICATIES
Printertype: Inkjet Eigenschappen: Afdrukken (scannen en kopiëren via smartphone-app) Scherm: Geen Inkt: Twee cartridges (zwart en driekleuren) Connectiviteit: Draadloos, Wi-Fi Direct

REDENEN OM TE KOPEN

 • Hoge afdrukkwaliteit
 • Snelle afbeeldingen en foto’s afdrukken
 • Tekst afdrukken gaat sneller dan gemiddeld
 • Compact, stijlvol ontwerp

REDENEN OM TE VERMIJDEN

 • Geen flatbedscanner
 • Geen bedieningspaneel voor stand-alone werking
 • Kopieer-/scankwaliteit van de smartphone-app is slecht
 • Kopiëren gaat langzaam

Als het gaat om het plaatsen van een printer in een kleine woonruimte, zoals een slaapzaal of een appartement, is de HP Tango X de beste printer die je kunt krijgen. De kleine voetafdruk van de compacte printer maakt het gemakkelijk om op een bureau te blijven zonder bruikbare ruimte op te geven, en het is gemakkelijk te verplaatsen, met een gewicht van slechts 3,5 kilo. Maar je moet wel een aantal functies opgeven voor dat kleine formaat en gewicht, zoals een ingebouwde scanner (je kunt de bijbehorende telefoon-app gebruiken voor het vastleggen van documenten) en geen fysieke USB-poort (je moet verbinding maken via Wi-Fi ).

Maar deze kleine inkjetprinter biedt nog steeds betrouwbare afdrukken van hoge kwaliteit, zelfs voor foto’s, en de inktkosten vallen mee. De grootste problemen komen voort uit de afhankelijkheid van het gebruik van een smartphone voor scannen en kopiëren, maar in de huidige mobiele omgeving kan dat net zo goed een verkoopargument als een klacht zijn.

7. Beste inktbesparing voor een vol huis

HP Smart Tank Plus 651

beste printer voor studenten
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

SPECIFICATIES
Printertype: Inkjet Kenmerken: Printen, kopiëren, scannen, faxen Scherm: 2,2-inch monochroom aanraakscherm Inkt/toner: vier inkttanks (zwart, cyaan, magenta, geel) Connectiviteit: 802.11ac Wi-Fi, Wi-Fi Direct, Ethernet, USB 2.0

REDENEN OM TE KOPEN

 • Extreem lage inktkosten
 • Hoge afdrukkwaliteit
 • Snel scannen van zwart-witpagina’s naar PDF

REDENEN OM TE VERMIJDEN

 • Frustrerend langzaam kopiëren en scannen in kleur
 • Traag afdrukken van afbeeldingen in kleur
 • Klein, monochroom aanraakscherm

Als je een druk huis vol studenten hebt, wil je misschien vooruit plannen om de afdrukkosten tot een minimum te beperken. De HP Smart Tank Plus 651 is het antwoord van HP op de Epson EcoTank en andere printers die de inktkosten verlagen door navulbare inkttanks te gebruiken in plaats van dure cartridges. Met duizenden pagina’s aan inkt die bij de printer wordt geleverd, levert de Smart Tank Pro 651 afdrukken van hoge kwaliteit voor slechts een fractie van een cent per pagina. Afgezien van de goedkope inkt, levert de HP ook over de hele linie hoge kwaliteit, met scherp ogende afdrukken met scherpe lettervormen en goed verzadigde kleuren, en natuurlijk ogende kleuren bij het afdrukken van glanzende foto’s.

Helaas ging dat kwaliteitsniveau niet gepaard met hoge snelheden, en de print-, scan- en kopieermogelijkheden van de HP werden allemaal gehinderd door een aanzienlijk trager dan gemiddelde output. Bovendien heeft de Smart Tank Pro 651 een klein 2,2-inch touchscreen voor het bedienen van printerfuncties, en de monochrome uitlezing maakte geen indruk.

Hoe kies je de beste printer voor studenten?

Als het gaat om het kopen van een printer voor het nieuwe schooljaar, zijn er veel dingen waarmee u rekening moet houden. Of je nu een jonge leerling hebt of zelf in de klas zit, er zijn verschillende dingen waarmee je rekening moet houden bij het kopen van een nieuwe printer.

Prijs: De grootste factor voor de meeste back-to-school-shoppers zal het in het budget passen. Of u nu een student bent die een printer voor uzelf koopt of een ouder die uw kind helpt met het uitrusten voor het schooljaar, u wilt iets dat presteert, maar niet te duur is.

De goedkoopste inkjetprinters kunnen tegen verleidelijk lage prijzen worden aangeboden – onze pagina met beste printerdeals bevat verschillende modellen voor minder dan €100 – maar we hebben de goede plek gevonden voor betaalbaarheid tussen €200 en €300. Alles minder, en u loopt het risico een slechte afdrukkwaliteit te krijgen, of u verliest waarschijnlijk de besparingen door dure inktvullingen de eerste keer dat u cartridges moet kopen. En laserprinters zijn meestal duurder in aanschaf, beginnend bij ongeveer €250 voor de goedkoopste modellen.

Laser versus inkjet: In de regel zijn inkjetprinters goedkoper in aanschaf dan laserprintermodellen, zelfs bij de beste all-in-one printers, maar laserprinters bieden lagere kosten per pagina voor afdrukken. Laserprinters leveren ook tekstafdrukken van hogere kwaliteit, met scherpere lettervormen en vrijwel geen afdrukfouten. Als u verwacht in grote hoeveelheden te printen of uw drukwerk er strakker uit wilt laten zien, is een van de beste laserprinters wellicht de investering waard. Aan de andere kant zijn inkjetprinters veel beter in het afdrukken in kleur en bieden ze betere afdrukken voor afbeeldingen en foto’s.

Afmetingen: Grootte is een groot probleem, vooral voor studenten die zich misschien aanpassen aan het leven in een studentenhuis, of die met elk semester verhuizen. Printers kunnen groot of klein zijn, maar laserprinters zijn over het algemeen aanzienlijk groter dan inkjetprinters, zelfs printers met ingebouwde scan- en kopieerfuncties. Als u echt iets kleins wilt, kunt u een van de beste draagbare printers kiezen, waaronder verschillende kleine inkjetmodellen, maar u geeft functies en afdrukkwaliteit op om dat kleinere formaat te krijgen.

Kosten per pagina: de kosten van een printer beginnen bij de initiële aankoopprijs, maar daar houdt het niet op. Het gebruik van een printer houdt in dat u papier, inkt of toner koopt en beide tegelijk bijvult. Als gevolg hiervan zullen sommige printers meer kosten om een enkele pagina af te drukken dan andere. Over het algemeen bieden laserprinters de goedkoopste kosten per pagina (vaak slechts centen per pagina), maar nieuwere tankgebaseerde inkjetprinters verlagen de afdrukkosten vaak tot een fractie van een cent.

Use case: Kijk ten slotte naar uw eigen specifieke use case en zoek een printer die aan uw behoeften voldoet. Als uw cursus veel gedrukte rapporten en essays vereist, dan is een laserprinter wellicht de beste optie, waarmee u snel kunt afdrukken tegen lage kosten per pagina. Als je kunst of fotografie studeert, zou je een van de beste fotoprinters moeten overwegen, die meer geavanceerde afdrukopties ondersteunen, zoals een bredere selectie inkten, bredere symboolondersteuning voor verschillende soorten papier en afbeeldingen van hoge kwaliteit afdrukken.

U leest: 7x de beste printer voor studenten om in 2023 aan te schaffen

Ook populair: Samsung Galaxy Watch5 review: de beste voor Android telefoons