7x de beste zonnebril voor autorijden die zonlicht blokkeert

beste zonnebril autorijden

Als je een chauffeur bent, is het belangrijk om een ​​zonnebril bij de hand te hebben. Zonder hen kan de schittering van het zonlicht verblindend zijn en u het risico op een ongeval opleveren. Niet alle zonnebrillen zijn echter gelijk, dus een paar dat je nu hebt, is misschien niet ideaal voor als je gaat rijden. Lees verder om erachter te komen wat de beste zonnebril voor autorijden is en waarbij het felle zonlicht geen issue meer vormt voor een goed zicht.

Welk zonnebril is geschikt voor tijdens het rijden?

Er zijn veel factoren die bepalen wat een zonnebril veilig maakt om mee te rijden. Verschillende lenzen laten verschillende hoeveelheden licht door. Bij het zoeken naar de beste zonnebril voor autorijden zijn er vier of vijf categorielabels. De categorieën zorgen voor vermindering van verblinding. Voor Europese tinten zie je ze met het label 1-4. Het laagste aantal laat het meeste licht door. Een bril van categorie 4 is niet geschikt om mee te rijden omdat ze te donker zijn, aldus professor dr. Thomas Neuhann, die BMW over een rijbril heeft geraadpleegd. De tussenliggende is afhankelijk van uw voorkeur. Wat betreft UV-bescherming, 100% UV-bescherming is uw veiligste keuze, zodat u niet het risico loopt uw ​​ogen te verbranden.

De tint is ook belangrijk. De beste tinten voor autorijden zijn grijze, amberkleurige en koperkleurige lenzen omdat ze het kleuronderscheid behouden. Lichtgroen, blauw, rood en roze kunnen belangrijke kleuren vervormen, die cruciaal zijn voor het zien van verkeerslichten.

Zijn gepolariseerde zonnebrillen geschikt voor autorijden?

Gepolariseerde zonnebrillen helpen schittering te verminderen, maar experts hebben opgemerkt dat ze niet noodzakelijk essentieel zijn voor het besturen van een zonnebril.

Hun bruikbaarheid kan worden aangetast, afhankelijk van de stand van de zon. Ze zijn vooral goed voor zonnige dagen om reflecterend licht te verminderen. Volgens Doctor’s Ask zijn ze niet ideaal voor motorrijders, omdat het polarisatiefilter en het verduisteringseffect het moeilijk kunnen maken om details van de weg te onderscheiden, alsof het nat is.

Wat zijn de beste zonnebrillen voor autorijden?

De beste zonnebril voor autorijden beschermt uw ogen tegen schadelijke UV-stralen terwijl u achter het stuur zit, elimineert schittering en houdt uw aandacht op de weg.

Zoek naar comfortabele monturen die natuurlijk – maar niet te strak – tegen je gezicht aan zitten. En kies voor lenzen die je beschermen tegen UV-stralen, met een antireflectiecoating en een grijze of amberkleurige tint. Kies ook geen frame dat te dik is. Op deze manier belemmert u uw perifere zicht niet, wat cruciaal is voor veilig rijden.

Beste zonnebril voor autorijden

Hieronder hebben we onze topkeuzes geselecteerd voor zonnebrillen om veilig mee te rijden.

1. Ray-Ban Aviator Zonnebril

beste zonnebril autorijden
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Het RB3025-model van Ray-Ban is de iconische Aviators die oorspronkelijk in 1937 werden gemaakt voor Amerikaanse piloten om verblinding te verminderen. Deze eersteklas stijl was het begin van het succes van Ray Ban en is vandaag de dag nog steeds een iconisch silhouet. Deze zonnebril voor autorijden is ook gemaakt met een metalen montuur en gepolariseerde bruin/gouden lenzen, zodat ze voldoen aan de criteria voor veilige zonnebrillen. Klanten hebben de hoge kwaliteit en goede pasvorm opgemerkt.

2. Gucci Aviator Style Zonnebril

beste zonnebril autorijden
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Voor een high-fashion keuze zonder franje, zijn Gucci’s Gold Aviator-Style tinten oversized maar lichtgewicht. De bril is gemaakt met een dun gouden frame en bruine lenzen om verblinding te verminderen. Ze hebben ook 100% UV-bescherming. Deze kunnen ideaal zijn voor mensen wiens ogen niet zo gevoelig zijn voor licht, maar toch bescherming tegen de zon zoeken tijdens het rijden. Ook: ze zijn geweldig, zelfs als je niet aan het rijden bent, werkend als modieuze frames voor het strand, diner of een dagje uit.

3.  Ray-Ban Men’s Rb3548n Hexagonal Round Zonnebril

beste zonnebril autorijden
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Als je geen Aviators wilt, zijn de zeshoekige zonnebrillen van Ray-Ban geschikt omdat ze nog steeds veel dekking rond de ogen bieden zonder te groot of storend te zijn. Dit paar in Gunmetal/Grey Gradient Dark Grey biedt nog steeds voldoende bescherming tegen de zon, ook al zijn ze niet gepolariseerd. Gradiëntlenzen zijn donkerder aan de bovenkant, zodat de zon niet verblindt, en worden geleidelijk lichter aan de onderkant. Deze tinten hebben ook een UV-beschermende coating die 100% beschermt.

4. Persol 2445S Zonnebril

beste zonnebril autorijden

Dit stijlvolle maar klassieke ronde paar van Persol is gemaakt van lichtgewicht metaal. De poten hebben een schildpadkleur en de bruin-gouden lenzen zijn gepolariseerd voor ultieme vermindering van schittering. U kunt deze ook met een recept kopen op Glasses USA.com, die momenteel tegen een gereduceerde prijs verkrijgbaar zijn.

5. Oakley Men’s Crosshair Metal Aviator Zonnebril

beste zonnebril autorijden
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Oakley’s gepolariseerde Crosshair Metal Aviator-zonnebril is een andere geweldige optie voor het rijden van tinten. De Plutonite-lenzen bieden 100% UV-beschermingsfiltering van alle UVA-, UVB-, UVC- en schadelijk blauw licht tot 400 mm. Ze hebben ook een PRIZM-lenstechnologie om kleur, contrast en detail te verbeteren. Deze zijn gemaakt voor felle lichtomstandigheden, dus ze zijn optimaal voor het rijden op zonnige dagen. Het frame is van metaal en de lens is van plastic.

6. Warby Parker Raider Brushed Ink Aviators

beste zonnebril autorijden
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Aviators zijn misschien wel de beste zonnebril voor autorijden, maar ze hebben ook een tijdloze, coole stijl. Warby Parker’s Aviators met grijze lens zijn vintage-geïnspireerd en gemaakt van hoogwaardige materialen voor uitzonderlijke duurzaamheid. U kunt deze kopen als glazen op sterkte of zonder recept, gemaakt van polycarbonaat, het meest slagvaste materiaal voor zonnebrillen. De lenzen zonder recept zijn gemaakt van CR-39 voor maximale helderheid en kleur. De lenzen zijn ook krasbestendig en antireflecterend met 100% UV-stralingsbescherming.

7.  RIVBOS Polarized Sports Driving Shades

beste zonnebril autorijden
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Onze sportiefste keuze, dit betaalbare paar van RIVBOS heeft meer dan 13.000 positieve recensies. Een recensent merkte op dat ze een professionele chauffeur zijn, en dit paar beschermde hem volledig tegen felle reflecties van zijn dashboard. De lenzen zijn TAC gepolariseerd en hebben een spiegelcoating. Ze bieden 100% UVA- en UVB-bescherming tegen het zonlicht en herstellen de ware kleur.

U leest: 7x de beste zonnebril voor autorijden die zonlicht blokkeert

Ook populair: Top 5 beste speaker voor het strand die ook waterproof zijn