7x het beste serum voor pigmentvlekken en oneffenheden

beste serum pigmentvlekken

Zoals iedereen met een huidverzorgingsroutine van vijf of zes stappen weet, is geen enkele huidskleur hetzelfde. Verschillende producten werken voor verschillende mensen! Sommige mensen worstelen immers met een droge huid, terwijl anderen een vette of gecombineerde huid hebben; sommigen van ons lijden aan acne, terwijl anderen constant in gevecht zijn met donkere vlekken. Wat belangrijk is, is dat u de juiste huidverzorgingsingrediënten vindt voor uw huidtype en wat voor u werkt. Als je te maken hebt met hyperpigmentatie – een mooi woord voor verkleuring – kunnen deze donkere vlekken lastig te verwijderen en te voorkomen zijn. Maar met de juiste verzorging zoals het beste serum voor pigmentvlekken kunnen donkere vlekken en acnelittekens voor eens en voor altijd verdwijnen.

Sommige oorzaken van hyperpigmentatie kunnen anticonceptie en hormonale onevenwichtigheden zijn, zoals zwangerschap, die melasma kunnen veroorzaken. Een andere grote is UVA-blootstelling aan de zon en zonnestudio’s, die vroegtijdige veroudering veroorzaken, zoals rimpels en huidkanker. Schade door de zon ligt jarenlang onder de huid en komt pas jaren later naar voren. Plukken op je plekken kan ook verkleuring veroorzaken. Post-inflammatoire hyperpigmentatie (PIH) komt van het plukken van je huid en zal maanden en maanden bruine vlekken op de huid achterlaten.

Top 7 beste huidverzorgingsproducten voor de hypergepigmenteerde huid

Dus, wat moet iemand met hyperpigmentatie doen? Hier is de top 5 beste serum voor pigmentvlekken voor hyperpigmentatie.

1. Simia™ Original Active Retinol Serum Met Vitamine E & Hyaluronzuur

beste serum pigmentvlekken
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Retinol is de heilige graal van verjongende huidverzorging. Retinol staat bekend om het aanzienlijk helpen verminderen van rimpels en fijne lijntjes en is ook meesterlijk in het verdwijnen van littekens en donkere vlekken als een goochelaar. Ingrediënten zoals retinol (vitamine A) veranderen huidcellen sneller, maar kunnen irriterend zijn.

Dit Retinol Serum van Simia™ bevat 2,5% actieve retinol met optimale stabilisatie-technologie voor maximale werkzaamheid en minimale irritatie. Door de retinol wordt huidschade, fijne lijntjes, rimpels en pigmentvlekken bestreden.

Klanten op bol.com zijn het eens over de werking van dit product, met ruim 350 5-sterren reviews wordt de afname van pigmentvlekken en oneffenheden benadrukt. Voor velen is dit daarom het beste serum voor pigmentvlekken op de markt.

2. NIVEA CELLular Luminous Anti-Pigment Corrigerend Serum

beste serum pigmentvlekken
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Hoewel de meeste hyperpigmentatieproducten serums zijn, zit het allemaal in de ingrediënten – niet in het type huidverzorgingsproduct.

Er is niet slechts één product zoals een reiniger, toner, enz. dat het beste is. Het is een teamprestatie. Het ene product bereidt de huid voor terwijl het andere de actieve ingrediënten levert. Maar als je je maar één goed product kunt veroorloven, is het behandelingsproduct na je de huid hebt gereinigd en getonifieerd het beste. Breng een product speciaal voor pigmentvlekken aan om schade door vrije radicalen door de zon ‘s ochtends weer te vertragen.

Dit brengt ons bij NIVEA CELLular Luminous Anti-Pigment Corrigerend Serum. Dit spul is het echte werk! Een zeer krachtig serum dat zich richt op verkleurde plekken op de huid. Het brengt de nieuwe melanineproductie in evenwicht om het verschijnen van nieuwe vlekken te voorkomen.

De vele recensies benoemen de afname van pigmentvlekken en het feit dat het gewoon heerlijk spul is om te gebruiken.

3. The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% Serum

beste serum pigmentvlekken

Fans van The Ordinary hebben de neiging om zich te hechten aan hun gedeelde hyperpigmentatie, maar het goede nieuws is dat het Niacinamide 10 Percent Plus Zinc 1 Percent Serum van het merk wonderen kan doen voor zichtbare vlekken (bekijk maar eens naar de lovende recensies op bol.com ter referentie). Ingrediënten zoals niacinamide en azelaïnezuur zijn zachter voor de gevoelige huid.

Vanwege de hoge concentratie niacinamide – dat is vitamine B3 – kan het gewone niacinamide 10 procent plus zink 1 procent oliecontroleserum het verschijnen van vlekken en congestie verminderen, de huidskleur zichtbaar opfleuren en de olieproductie van uw huid reguleren. Bovendien is het veganistisch, gluten- en dierproefvrij en vrij van parabenen, formaldehyde, ftalaten, minerale olie, oxybenzone, koolteer en sulfaten SLS en SLES.

Een recensent schreef: “Ik gebruik dit product al bijna 2 jaar religieus in mijn nachtelijke huidverzorgingsroutine en het heeft een aantal verbazingwekkende veranderingen aangebracht in het uiterlijk van mijn huid. Het heeft geholpen bij het ophelderen van mijn teint en het wegwerken van oude acnelittekens! Ik ben zo blij dat ze het nu in een extra grote fles verkopen!”

4. Mario Badescu Hydro Moisturizer With Vitamine C

beste serum pigmentvlekken
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Vitamine C is een zeer belangrijke antioxidant die bij gebruik in de ochtend de schade door vrije radicalen die onder onze huid optreedt, die bruine vlekken, zonnevlekken, huidgroei en vroegtijdige veroudering veroorzaakt, beschermt en vertraagt.

Daarom zijn we geobsedeerd door Mario Badescu Hydro Moisturizer With Vitamine C. Ongeveer 780 andere mensen op Amazon zijn er ook dol op! Een recensent: “Ik heb een extreem gevoelige huid (acne rosacea) en moet zeer specifieke producten gebruiken om te voorkomen dat mijn huid verergert. Dit is het beste serum voor pigmentvlekken en het enige dat ik heb geprobeerd dat mijn huid niet irriteert of doet uitbreken. Het voelt een keer geweldig aan en heeft geholpen om de pigmentatie van oude acnelittekens te corrigeren en de huid voller te maken.”

5. The Ordinary 10% Azelaic Acid Suspension Serum

beste serum pigmentvlekken
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Het is geen verrassing dat The Ordinary opnieuw op deze lijst verschijnt (en spoiler: er komt er verderop nog een aan!), en dat komt omdat het echt het neusje van de zalm is als het gaat om vervagende donkere vlekken. Geformuleerd met azelaïnezuur – een van de favoriete ingrediënten die worden aanbevolen voor de gevoelige huid – is de gewone azelaïnezuursuspensie 10 procent een levensveranderende verhelderende crème die ook een oplossing biedt voor grauwheid, ongelijkmatige teint en andere textuuronregelmatigheden.

Een recensent schreef: “Ik zag dit op Tiktok voor donkere vlekken. Ik heb zonnevlekken en ouderdomsvlekken op mijn wangen en ik merkte een duidelijk verschil binnen 2-3 keer gebruiken!! Dit is een product voor elke dag soms twee keer per dag voor mij!! Ik vind het geweldig!”

6. The Ordinary Alpha Arbutin 2% + HA Serum

beste serum pigmentvlekken
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Praten over een cult-achtige aanhang – The Ordinary Alpha Arbutin 2% + HA Serum heeft een serieus legioen fans. Alleen al op Sephora.com heeft het 139.1K favorieten en honderden recensies over dit beste serum voor pigmentvlekken. Veganistisch, glutenvrij en gemaakt zonder siliconen of alcohol, dit middel tegen hyperpigmentatie is lichtgewicht en ideaal voor normale, droge gecombineerde en vette huidtypes. Expliciet ontworpen voor donkere vlekken, het is sterk geconcentreerd met pure alfa-arbutine en hyaluronzuur, dus je behandelt niet alleen je vlekken – je huidskleur kan ook egaliseren.

Een recensent van Sephora.com schreef: “Dit heeft me veel geholpen met mijn post-acnevlekken en zelfs mijn ellebogen en knieën!”

7. Biodermal Pigment Crème SPF 15

beste serum pigmentvlekken
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Voor een extra boost bovenop het gebruik van serum kan je ook een anti-pigment crème gebruiken. De Biodermal Pigment Crème SPF 15 kunt u ‘s ochtends als een vochtinbrengende crème en sunblock gebruiken. Dit product maakt gebruik van een milde vorm van melkzuur voor hudivernieuwing, extract uit madeliefjes remt de aanmaak van huideigen pigment (melanine) en SPF 15 ter bescherming van de huid in de zon. Dit alls zorgt dat een egalere huidskleur wordt bevordert.

U leest: 7x het beste serum voor pigmentvlekken en oneffenheden

Ook popualir: 12x de beste dagcreme met SPF van Kruidvat volgens dermatologen