8x de beste mini koelkast: best getest en beoordeeld in 2021

beste mini koelkast

Er zijn maar weinig mensen die echt rondkijken voor de beste mini koelkast. Omdat de meeste relatief goedkoop zijn en bestemd zijn voor een slaapzaal of garage, is het gemakkelijk om de eerste die je tegenkomt in een grote winkel of de best beoordeelde op bol.com te bestellen.

Hier bij BeautyToko hebben onze experts in de loop der jaren honderden koelkasten van volledige grootte getest en ontdekten dat sommige absoluut beter zijn dan andere. Daarom hebben we besloten om enkele van de best beoordeelde minikoelkasten op de markt te testen om te zien hoe ze het volhouden. Hoewel minikoelkasten over het algemeen min of meer hetzelfde lijken, kan het verschil tussen goed, slecht en gemiddeld aanzienlijk zijn. In onze tests beschouwen we temperatuurconsistentie, opslagcapaciteit en bruikbaarheid als de belangrijkste aspecten van een goede minikoelkast.

Onze favoriete koelkast is de Magic Chef HMCR320WE, die goed past bij mensen die op zoek zijn naar een krachtige minikoelkast voor een geweldige prijs. Hoewel deze minikoelkast van 1,44 kubieke meter aan de kleine kant is, en de deur even wennen is, houden we van zijn retro-esthetiek en onberispelijke temperatuurregeling.

Voor degenen met een ander budget, stijl en functievoorkeuren, hebben we tal van andere aanbevelingen die voor een vergelijkbare prijs in uw ruimte zullen werken.

Top 8 beste mini koelkast

Dit is de top 8 met de beste mini koelkast van dit moment, gerangschikt op volgorde:

1. Magic Chef HMCR320WE

beste mini koelkast

De Magic Chef HMCR320WE is niet perfect, maar hij doet zoveel goed. Om te beginnen heeft het een heel interessant uiterlijk, een mix van pastelgroen met een klassiek auto-ontwerp. Het heeft ook een goede mix van opslagmogelijkheden binnenin, met een 8-oz. blikjesdispenserrek, een bak die een fles van 2 liter kan bevatten en een andere, kleinere bak.

Maar de beste eigenschap? De uitstekende temperatuurregeling van de HMCR320WE in zowel het koel- als het vriesgedeelte. De koelkast- en vriezertemperaturen zijn opmerkelijk stabiel en schommelen rond de ideale 2°. De vriezertemperaturen zijn niet zo consistent, hoewel het tijdens het testen niet ver van -2° afdwaalde. De HMCR320WE was eigenlijk de enige minikoelkast die we hebben getest met een goed gekalibreerde vriezer. Alle andere modellen die we hebben getest, lopen een paar graden warmer dan zou moeten op hun standaardinstellingen.

In termen van nadelen is er slechts één klein probleem met de bruikbaarheid. De deur lijkt een intern mechanisme te hebben om hem te helpen sluiten en gesloten te blijven. Het nadeel van dit ontwerp is dat het de deur juist doet openspringen als je hem niet met voldoende kracht sluit. Het voelt alsof je de deur omhoog en over een heuvel moet krijgen om goed te sluiten, en het kan aanzetten tot dichtslaan.

Ondanks zijn tekortkomingen biedt de Magic Chef HMCR320WE meer dan genoeg prestaties om hem onze topkeuze te maken tot de beste mini koelkast.

Pluspunten:

 • Interessante esthetiek
 • Uitstekende temperatuurregeling

Minpunten:

 • De deur kan openspringen als hij niet krachtig wordt gesloten

2. Insignia NS-CF26BK9

beste mini koelkast
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Als je geen vriezer nodig hebt, is de Insignia NS-CF26BK9 misschien de juiste keuze. Het heeft een behoorlijk groot koelkastcompartiment van iets meer dan 2 kubieke voet, wat overeenkomt met het grotere formaat van alle koelkasten die we hebben getest. Hoewel ze minder ruimtebesparend zijn dan het dispenserrek voor blikjes van de Magic Chef, zijn de blikkenhouders van de NS-CF26BK9 een flexibelere opslagoplossing, zowel omdat ze verwijderbaar zijn als omdat het gemakkelijker is om niet-blikjesartikelen daar op te bergen. Als u blikjes opbergt, zijn de holsters ook veel gemakkelijker toegankelijk.

Wat de temperatuurprestaties betreft, handhaafde de NS-CF26BK9 tijdens het testen zeer stabiele, stabiele temperaturen, hoewel hij meer dan twee keer zoveel elektriciteit gebruikte als bijna elke andere minikoelkast die we hebben getest, met een maximum van 6,08 kWh, terwijl de meeste andere modellen minder dan 4 kWh.

Ondanks dat het onderhoud iets duurder is, is de NS-CF26BK9 uitstekend geschikt voor mensen die de opslagruimte in de koelkast willen maximaliseren zonder al te veel prestaties op te offeren.

Pluspunten:

 • Stabiele, stabiele temperaturen
 • Veel opbergruimte

Minpunten:

 • Geen vriezer
 • Niet erg energiezuinig

3. Costway EP22672BK

beste mini koelkast
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

De Costway EP22672BK, heeft een standaard interieur, met een 2 liter bak en een blikken dispenser rek op de deur. Het biedt een gemiddelde hoeveelheid opslagruimte, hoewel het een iets kleinere koelkast en een iets grotere vriezer heeft dan de meeste andere koelkasten die we hebben getest.

Hoewel de EP22672BK stabiele en nauwkeurige koelkasttemperaturen heeft, wordt de vriezer een beetje warm op de standaardinstellingen: ongeveer -16° in plaats van -17°. Hoewel dit geen enorm verschil is, betekent dit wel dat sommige items mogelijk niet goed bevriezen – dus zorg ervoor dat u het kalibreert tot één inkeping lager waar Costway zegt dat u dat zou moeten doen.

Over het algemeen is de Costway EP22672BK een fatsoenlijke minikoelkast, maar we raden aan te wachten tot de prijs meer in lijn is met de rest van de koelkasten die we hebben beoordeeld: de prestaties verdienen het niet om bijna twee keer zoveel te betalen als de rest van het stel. Als je het in de uitverkoop kunt krijgen (en zorg ervoor dat je de vriezer kalibreert), zal het je goed van pas komen.

Pluspunten:

 • Koelkast heeft nauwkeurige temperatuurregeling

Minpunten:

 • Vriezer wordt warm
 • Duur

4. Galanz GLR31TBEER

beste mini koelkast
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

De Galanz GLR31TBEER heeft een esthetiek uit de jaren 50 en is verkrijgbaar in een paar verschillende kleuropties. Het biedt de meeste opslagruimte van alle mini koelkasten die we hebben getest, met maar liefst 3 kubieke voet, ongeveer 0,5 kubieke voet groter dan de rest van het pakket. Dat is meer dan twee bowlingballen aan ruimte, wat een aanzienlijk volume is voor een minikoelkast.

Op het gebied van koelkastprestaties blinkt de GLR31TBEER uit. Tijdens het testen bereikte het de ideale 2° en wankelde niet. Waar het echter naar beneden viel, was de temperatuur van de vriezer. Niet alleen waren de voorgestelde instellingen warm, resulterend in een gemiddelde temperatuur van -15°, ze waren ook het minst consistent in de hele groep, oscillerend tussen -17° en -13 °. Met dit soort variatie zul je waarschijnlijk problemen tegenkomen met vriesbrand.

De GLR31TBEER heeft ook het probleem met het automatisch sluiten van de deur, maar erger: als je de deur niet hard genoeg sluit, springt hij eigenlijk weer open.

Hoewel hij wat prestatie- en bruikbaarheidsproblemen heeft, ziet de Galanz GLR31TBEER er nog steeds geweldig uit en biedt hij een heleboel bruikbare opslagruimte. Als u niet van plan bent iets bederfelijks in uw vriezer te bewaren, kan het nog steeds de beste mini koelkast voor u zijn.

Pluspunten:

 • Stoer design
 • Maximaliseert opslag
 • Geweldige koelkasttemperaturen

Nadelen:

 • Deur kan openspringen
 • Vriezer wordt warm
 • Inconsistente vriezer temps

5. Midea WHD-113FSS1

beste mini koelkast
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Tijdens het testen presteerde de Midea WHD-113FSS1 iets onder het gemiddelde, voornamelijk vanwege de temperatuurregeling. Om te beginnen werd de koelkast warm op de standaardinstellingen en bereikte een gemiddelde temperatuur van minder dan -17° onder de veilige zone van 4°. De prestaties van de vriezer waren ook niet veel beter, zwevend rond -15° in plaats van -17°. Hoewel dit niet ideaal is, is de enige goedmaker dat de temperaturen van de vriezer stabiel waren: zet de temperatuur gewoon iets lager en de vriezer zou in orde moeten zijn.

Er is niet veel te zeggen over de bruikbaarheid of opslagruimte. De bedieningselementen en deur waren gemakkelijk te gebruiken, en de planken en bakken waren min of meer identiek aan wat we zagen op de andere minikoelkasten die we hebben getest. We hielden van het ontwerp van het blikjesdispenserrek, omdat je blikken zowel vanuit het midden als van boven kunt laden.

Pluspunten:

 • Roestvrijstalen buitenkant

Minpunten:

 • Koelkast wordt te warm en moet gekalibreerd worden

6. Arctic King ATMP032AES

beste mini koelkast
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Ondanks zijn naam heeft de Arctic King ATMP032AES enkele van de warmere standaard koelkasttemperaturen die we hebben gemeten. Bij standaardinstellingen was het eigenlijk iets boven de veiligheidsdrempel van 4°. Gelukkig waren de koelkasttemperaturen constant, dus als je het compartiment eenmaal hebt gekalibreerd om koeler te zijn, zou je goed moeten zijn om te gaan. De vriestemperaturen waren ook een beetje warm bij -16°, maar waren ook relatief stabiel – hier geen vriesbrand.

Een van de beste eigenschappen van de ATMP032AES is de roestvrijstalen gevel, die er veel mooier uitziet dan sommige van de andere, glanzend afgewerkte minikoelkasten die we hebben getest. Als je de deur opent, zie je een deur met blikholsters, een afvalbak van 2 liter en een kleinere bak erboven. In combinatie met de binnenopslag krijgt u gemiddeld een bruikbare ruimte voor uw bederfelijke waren.

Pluspunten:

 • Roestvrijstalen buitenkant

Minpunten:

 • Koelkast en vriezer worden te warm en moeten worden gekalibreerd

7. Frigidaire FFPE3322UM

beste mini koelkast
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

De Frigidaire FFPE3322UM is eigenlijk de warmste beste mini koelkast van het stel, met een gemiddelde temperatuur van 5° bij de standaardinstellingen. Aangezien alles boven 4° niet veilig is voor het bewaren van voedsel, is dit een teleurstellend testresultaat. Gelukkig zijn de temperaturen enkele van de meer consistente die we hebben gezien, dus als het eenmaal goed is gekalibreerd, zou het in orde moeten zijn.

Hoewel de FFPE3322UM technisch gezien een vriezer heeft, raden we het niet aan om deze als zodanig te gebruiken: tijdens het testen konden we hem slechts tot ongeveer -5° krijgen, wat lang niet koud genoeg is om in dit opzicht goed te functioneren. De temperatuur was ook niet bijzonder constant, waardoor het verreweg het slechtste resultaat van de vriezertest was. Voel je vrij om deze ruimte als tweede koelvak te gebruiken, maar verwacht niet dat je ijs kegelklaar is.

Pluspunten:

 • Consistente koelkasttemperaturen

Minpunten:

 • Koelkast wordt warm en moet gekalibreerd worden
 • Vriezer zakt slechts tot -5°
 • Diepvriestemperaturen zijn inconsistent

8. Cooluli Concord C20LDXW

beste mini koelkast
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

De Cooluli C20LDXW wordt door sommige retailers geadverteerd als zowel een minikoelkast als een koeler voor cosmetica. We zouden het eerder aanbevelen voor het laatste dan voor het eerste: het had de slechtste prestatie van het stel. Hoewel de C20LDXW de enige koelkast was die we hebben getest met een digitale uitlezing, is de uitlezing onnauwkeurig, wat resulteert in temperaturen die ongeveer -14 ° koeler zijn dan wat was geprogrammeerd. We merkten ook dat er al na een paar dagen gebruik rijp begon te ontstaan ​​aan de achterkant van de koelkast.

De C20LDXW is absoluut de schattigste en kleinste beste mini koelkast die we hebben getest, met een totale capaciteit die kleiner is dan die van de meeste andere minikoelkasten. Je moet ook voorzichtig zijn bij het opslaan of pakken van items, omdat de dunne plastic planken heel gemakkelijk buigen en schudden als je items toevoegt of verwijdert. Ze dragen niet veel gewicht.

Denk erover om iets beters voor je geld te krijgen.

Pluspunten:

 • Draagbaar, past op een desktop

Minpunten:

 • Loopt ongeveer -14° kouder dan de uitlezingsclaims
 • Dunne planken

Hoe we minikoelkasten hebben getest

De testers

Hallo! Wij zijn het apparaattestteam van BeautyToko. We hebben samen tientallen jaren lang grote apparaten getest, waaronder wasmachines, drogers, koelkasten, vaatwassers, stofzuigers en robotstofzuigers.

We testen deze apparaten niet alleen in laboratoriumomstandigheden, we gebruiken ze ook zoals u dat op een normale dag zou doen. Deze combinatie geeft ons een goed beeld van hoe deze apparaten zich gedragen, zowel in termen van onbewerkte prestaties als algemene gebruiksvriendelijkheid. Een product moet beide eigenschappen hebben om onze aanbeveling te verdienen.

We beoordelen altijd nieuwe producten, dus houd ons in de gaten voor onze recensies en overzichten van de nieuwste producten op het gebied van wasserijen, koelkasten, vaatwassers en stofzuigers.

De testen

We hebben de beste mini koelkast op dezelfde manier getest als grote koelkasten, alleen verkleind op maat.

Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat verschillende apparaten en apparaten het beste werken in bepaalde temperatuuromstandigheden. Extreme hitte, kou en vochtigheid kunnen ervoor zorgen dat componenten traag worden, oververhit raken of op een andere manier anders presteren dan onder ideale omstandigheden.

Vooral minikoelkasten (en grote koelkasten) kunnen erg gevoelig zijn voor de omgevingslucht. Koelkasten trekken de omringende lucht naar binnen en koelen deze af tot ongeveer 2° om voedsel te bewaren en de groei van bacteriën te remmen. Bij warm weer moeten de condensor en koelspiralen van de koelkast harder werken om de warmere lucht af te koelen. Bij koud weer kan de koelkast in het algemeen moeite hebben om te werken. Dit is de reden waarom, als je toevallig een tweede koelkast in je bloedhete of ijskoude garage hebt, je misschien hebt gemerkt dat de lucht erin niet zo koud is als de lucht in je keukenkoelkast.

Om deze effecten te verminderen, testen we elke koelkast in een speciaal laboratorium dat de lucht conditioneert tot een temperatuur van 22° tot +/- -20° en een relatieve vochtigheid van 50% RH +/- 15% RH (in feite kamertemperatuur conditie). Op deze manier krijgt elke koelkast de kans om op zijn best te presteren en wordt hij niet beïnvloed door de tijd van het jaar waarin we onze tests uitvoeren.

In de loop van een week, inclusief een dag voor kalibratie, hebben we de beste mini koelkast op de proef gesteld. Na het vullen van de mini koelkast met waterballast (koelkasten werken niet zo goed als ze leeg zijn), hebben we de temperatuur, vriestijd, bruikbare ruimte en energieverbruik van de koelkast gemeten.

 • Temperatuur — Onze ideale temperatuurinstellingen voor de koelkast en de vriezer zijn respectievelijk 2° en -17°. Met koelkasttemperaturen hoger dan 3°, moet u zich misschien zorgen gaan maken over de groei van bacteriën, aangezien 4° het begin is van de “gevarenzone” voor bacteriën. Vriezertemperaturen warmer dan -17° betekent dat het voedsel niet echt wordt ingevroren, en als de temperatuur niet constant is, kan het vriesbrand verergeren. Zodra we elke koelkast op die temperaturen hebben ingesteld, verzamelen we tijdens de tests van de week temperatuurgegevens die ons niet alleen vertellen hoe dicht de temperatuur in de koelkast en vriezer respectievelijk 2° en -17° zijn, maar ook hoe dicht de temperatuur bleef bij die ideale waarden.
 • Bevriezingstijd — Zodra de koelkast is aangesloten en een paar dagen de tijd heeft gehad om de interne temperatuur onder controle te krijgen, meten we hoe lang het duurt voordat de vriezer ijs bevroren is (voor de minikoelkasten die feitelijk zijn uitgerust met een vriezer). Dit is een goede maatstaf voor hoe snel uw vriezer zich kan aanpassen aan nieuwe items die worden toegevoegd en deze kan afkoelen tot temperaturen onder het vriespunt.
 • Bruikbare opslagruimte – Een van de meest voorkomende koelkastspecificaties is de opslagcapaciteit, of het volume van de binnenkant van de koelkast, in kubieke voet. Je zou denken dat een hogere capaciteit betekent dat er meer in die koelkast past, maar dat is niet altijd het geval. We meten de bruikbare opslagruimte, dat is hoeveel lege ruimte er daadwerkelijk beschikbaar is in het interieur van de koelkast. Een aantal dingen kan de bruikbare ruimte in een koelkast verminderen – de ijsemmer en/of ijsmaker, een waterfilter, luchtfilters, opstelling van planken, enz. Hoe dichter de waarde van de bruikbare ruimte bij de opgegeven opslagcapaciteit van de koelkast ligt, hoe meer voedsel dat in uw koelkast past.
 • Energieverbruik — Met behulp van een elektriciteitsmeter meten we het energieverbruik van de koelkast (in wattuur) gedurende de testweek. Hoe minder energie er wordt gebruikt, hoe efficiënter die koelkast is en hoe meer geld het u in de toekomst bespaart op de energierekening.

We gebruiken elke koelkast ook in een meer informele zin, zodat we bruikbaarheidsvragen kunnen beantwoorden over de specificaties en functies van de koelkast, zoals de deuren, planken, bedieningselementen, enz. Als een minikoelkast de temperatuur op een perfecte 2° houdt, maar het is erg moeilijk om de deuren te openen en het bedieningspaneel slaat nergens op, we gaan die koelkast bestraffen met betrekking tot het gebruiksgemak.

We testen de beste mini koelkast vanuit twee perspectieven: ten eerste vanuit een gegevensgestuurd objectief oogpunt en ten tweede als een gewoon persoon die probeert bij zijn overgebleven Chinese eten te komen. De combinatie van deze twee soorten ervaringen stelt ons in staat om voor elke prijs de beste koelkast voor u aan te bevelen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een minikoelkast?

Als je op zoek bent naar een nieuwe minikoelkast, kan het gemakkelijk zijn om de eerste die je tegenkomt op te pakken. Je hebt het tenslotte alleen nodig voor je slaapzaal of garage – zijn ze echt zo anders? Hoewel het waar is dat veel minikoelkasten vergelijkbare prestaties en functies bieden, kan het verschil tussen goed, slecht en gemiddeld aanzienlijk zijn. Als u op zoek bent naar een nieuwe of vervangende minikoelkast, denk dan goed na over de volgende punten voordat u koopt.

Voedselconservering

Niemand wil geld uitgeven aan een minikoelkast die zijn eten en drinken niet gekoeld op de juiste temperatuur houdt. Het handhaven van veilige temperaturen is het belangrijkste aspect van onze testmethode voor koelkasten. We verzamelen temperatuurgegevens in de koelkast en vriezer, en vochtigheidsgegevens uit de groentelade om ervoor te zorgen dat elke koelkast de temperatuur en vochtigheidswaarden kan bereiken en behouden die het best geschikt zijn om uw voedsel vers te houden. Als u op zoek bent naar een koelkast in een winkel, vraag dan de verkoopmedewerker naar de koelcapaciteiten en vochtigheidsregelingen van de koelkast. Bovendien kunt u onze koelkastrecensies en onze koelkastoverzichten bekijken om te zien welke koelkasten het beste deden als het gaat om het handhaven van de juiste omgeving voor uw koude voedingsmiddelen en dranken.

Opslagopties

Minikoelkasten kunnen veel variatie hebben in de opslagopties die ze bieden, vooral op hun deur. Dit kunnen kleinere bakken en nissen zijn, grotere bakken voor 2-liter of wijnflessen en 8-oz. kan holsters van alle strepen. De blikhouders kunnen specifiek een make-or-break-functie zijn, want als je niet van plan bent om blikjes van dat formaat op te slaan, zijn ze niet bijzonder handig voor het opbergen van andere soorten items. Minikoelkasten hebben om te beginnen weinig ruimte; koop er geen met een opslagfunctie die u niet kunt gebruiken.

Ook populair: Arlo Essential Indoor Camera review: nauwkeurig, slim en veilig