8x het beste IPL ontharingsapparaat van 2021

beste IPL ontharingsapparaat

Als je moe bent om continue ongewenst lichaamshaar te moeten verwijderen, is het misschien tijd om een ​​IPL-machine te proberen. Een van de meest geavanceerde en hightech methoden, IPL – wat staat voor “intense pulsed light” – vermindert permanent pluis door de haarcyclus te belemmeren en hergroei te voorkomen. De apparaten zelf zijn niet goedkoop – hoewel we een geweldige hebben gevonden voor minder dan €50 – maar als je er een koopt, hoef je niet meer regelmatig naar de salon te gaan, waardoor je op de lange termijn geld bespaart. Lees verder om het beste IPL ontharingsapparaat van 2021 te ontdekken.

Top 8 beste IPL ontharingsapparaat

We hebben een reeks IPL-ontharingsapparaten op de proef gesteld om erachter te komen hoe goed ze echt werken. Hier is onze selectie van het beste IPL ontharingsapparaat voor thuisgebruik.

1. BESTE IPL ONTHARINGSAPPARAAT

Philips Lumea Prestige IPL Draadloos Ontharingsapparaat

beste IPL ontharingsapparaat

Score: 87/100

Beschreven als de “meest effectieve IPL” van het merk, beweert dit apparaat resultaten te laten zien in slechts vier behandelingen, met verdere sessies die hergroei helpen verminderen – dus als u op zoek bent naar snelle resultaten, dan is dit het apparaat voor u.

Afhankelijk van het opzetstuk schakelt het apparaat over op een programma op maat voor het betreffende lichaams- of gezichtsgebied. Er zijn vijf instellingen en een sensor om de meest comfortabele instelling voor uw huidskleur te identificeren. U kunt ook een gratis app downloaden om voor elk gebied een behandelschema op maat te maken en advies en tips te krijgen.

Het apparaat liet een significante vermindering van de haargroei zien voor onze testers, waarbij 83% een verschil merkte na vier weken. Na 12 weken gebruik van het product, zei 87% dat de meeste haren niet meer teruggroeiden en dat hardnekkige haren fijner teruggroeiden.

Belangrijkste specificaties
Voeding:
 Netsnoer
Draadloos:
 Ja
Kenmerken:
 Vijf lichtintensiteiten, twee behandelingsmodi (stempel en schuif), Lumea-app, huidsensor
Wat zit er in de doos:
 Apparaat, adapter, etui, drie opzetkoppen en instructies
Gebruik:
 Elke twee weken voor de eerste vier sessies, daarna bijwerken waar nodig
Knippert:
 >250.000

2. RUNNER-UP BESTE IPL ONTHARINGSAPPARAAT

Philips Lumea Advanced BRI921/00 IPL Ontharingsapparaat

beste IPL ontharingsapparaat

Score: 84/100

Deze tweede inzending van Philips scoort slechts iets minder dan onze winnaar en heeft een iets meer betaalbare prijs. Testers ontdekten dat de haargroei na slechts vier weken gebruik afnam, terwijl het haar dat teruggroeide dunner was en daarom minder opvallend. 

Dit apparaat heeft dezelfde huidsensor (om automatisch te bepalen op welke stand je moet staan) en wordt geleverd met een handig precisiehulpstuk voor kleinere gebieden. Na 12 weken zag ons panel een zichtbare vermindering van haar op het lichaam en gezicht en niemand ervoer pijn of irritatie tijdens het gebruik.

Belangrijkste specificaties
Voeding:
 Netsnoer
Draadloos: Nee
Kenmerken: Vijf huidtype-instellingen, Lumea-app, huidsensor
Wat zit er in de doos: Satin Compacte pentrimmer met wenkbrauwkam en reinigingsborstel, reinigingsdoekje, opzetkop, precisie opzetkop, apparaat, handleiding. 
Gebruik: Elke twee weken voor de eerste vier sessies, daarna bijwerken waar nodig
Knippert : > 250.000

3. BESTE COMPACTE IPL-ONTHARINGSAPPARAAT

Silk’n Infinity 400.000

beste IPL ontharingsapparaat
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Score: 83/100

Dit apparaat beweert een volledige lichaamsbehandeling uit te voeren in minder dan 20 minuten, met als doel de haargroei te verminderen en stoppels en ingegroeide haartjes te voorkomen. Met een ingebouwde huidsensor controleert hij ook de huidcompatibiliteit, om er zeker van te zijn dat hij de juiste lichtpuls afgeeft. Je kunt hem ook via Bluetooth verbinden met een app, die een behandelplan en een lichtpulsteller biedt.

Ons panel merkte na vier weken een vermindering van haargroei en -dikte op, waarbij 79% zei dat er een significant verschil was na de aanbevolen 12 weken. Het paneel waardeerde het eenvoudige ontwerp en de precieze kop, die toegang tot moeilijk bereikbare plaatsen mogelijk maakte. Het is ook compact, wat ideaal is voor mensen met weinig opslagruimte.

Belangrijkste specificaties
Voeding:
 Netsnoer
Draadloos:
 Nee
Kenmerken:
 Vijf intensiteiten, huidskleursensor, compatibel behandelplan op de mobiele app
Wat zit er in de doos:
 Netsnoer, apparaat, stekkers en instructies voor het VK, de EU en de VS
Gebruik:
 Aanvankelijk om de twee weken, na twee maanden elke vier weken, en daarna behandelen indien nodig
Knippert:
 400.000

4. HET BESTE VOOR DE GEVOELIGE HUID

Braun IPL Silk Expert Pro 5

beste IPL ontharingsapparaat
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Score: 83/100

Deze gadget beweert in staat te zijn het equivalent van 22 jaar behandeling in zijn leven te leveren, en zou je benen in minder dan vijf minuten kunnen behandelen. Met een indrukwekkende 10 intensiteitsniveaus was 90% van onze testers onder de indruk van de snelheid waarmee dit apparaat resultaten opleverde, en zagen een afname van hun hergroei na zowel vier als acht weken. 

Het wordt geleverd met een aantal verwisselbare koppen (en een Venus-scheermes, als een toegevoegde bonus), waarvan ons panel zei dat het gemakkelijker was om de meeste delen van het lichaam te bereiken. Onze testers ontdekten dat het in korte tijd ook veel huid bedekte, en het was gemakkelijk in te stellen en te bedienen dankzij de ene bedieningsknop.

Belangrijkste specificaties
Voeding:
 Netsnoer
Draadloos:
 Nee
Kenmerken:
 Twee behandelkoppen, 10 lichtintensiteiten, twee behandelmodi (stempel en glijden), huidskleursensor
Inhoud van de doos:
 Precisiehoofd, scheerapparaat, apparaat, instructies
Gebruik:
 Lichaamshaar vereist één behandeling per week (gedurende vier tot twaalf weken) daarna wanneer u maar wilt (elke één tot twee maanden)
Knippert:
 400.000

5. SNELST TE GEBRUIKEN

Sensica Sensilight Pro IPL-ontharingsapparaat

beste IPL ontharingsapparaat
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Score: 78/100

Dit slimme apparaat heeft zowel puls- als glijmodi; met dit laatste kun je de huid bedekken zonder herhaaldelijk op de knop te hoeven drukken, waardoor het sneller te gebruiken is. 

Als het op haargroei aankwam, zagen onze testers binnen vier weken een verschil en merkten na verloop van tijd dat het zelfs effectiever werd in het vertragen van de hergroei, waardoor het haar dunner werd.

Het panel zei dat het ontwerp behoorlijk omvangrijk was en dat het een beetje lastig was om van kop te wisselen, maar ze waardeerden de verschillende bijlagen, die op bepaalde gebieden betere precisie mogelijk maakten.

Belangrijkste specificaties
Voeding:
 Netsnoer
Draadloos:
 Ja
Kenmerken:
 Twee behandelkoppen, zes intensiteiten, twee behandelmodi (puls en glide), huidskleursensor
Wat zit er in de doos:
 Apparaat, behandelkoppen, oplaadkabel, opbergtas en instructies
Gebruik:
 Lichaamshaar behandeling vereist om de twee weken gedurende de eerste vier weken, daarna eens in de vier weken; voor gezichtshaar, gebruik het de eerste vijf weken om de twee weken en daarna om de vier weken; na zeven weken voor lichaamshaar en acht voor gezichtshaar, bijvullen indien en wanneer nodig
Knippert:
 Onbeperkt 

6, BESTE BUDGET IPL ONTHARINGSAPPARAAT

HoMedics Handheld IPL Duo Quartz 300k

beste IPL ontharingsapparaat
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Score: 77/100

Als je niet zeker weet of IPL iets voor jou is, of als je niet veel wilt investeren, probeer dan dit budgetapparaat. Het is lichtgewicht, heeft een atomaire huidskleursensor om de juiste lichtinstelling voor u te vinden, en wordt geleverd met een opzetstuk voor het gezicht, waardoor het gemakkelijker wordt om die kleinere, meer delicate gebieden aan te pakken. 

Hoewel het niet de snelste was, vooral op grotere gebieden zoals de benen, slaagde het erin om de haargroei te vertragen en 90% zei dat ze het gemakkelijk vonden om door die moeilijker bereikbare gebieden te navigeren. Over het algemeen is het waar voor uw geld.

Belangrijkste specificaties
Voeding:
 Netsnoer
Draadloos: Ja
Kenmerken: Vijf behandelingsniveaus, huidtypesensor
Wat zit er in de doos: Gezichtsadapter met veiligheidsbril, opbergetui, adapter
Gebruik: Gebruik elke twee weken gedurende maximaal 12 weken, en behandel daarna indien nodig
Knippert: 300.000

7. BESTE VOOR BEGINNERS

SmoothSkin Muse IPL-ontharingsapparaat

beste IPL ontharingsapparaat
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Score: 76/100

Als je te veel behandelingsopties overweldigend vindt, houdt dit apparaat de zaken eenvoudig met slechts drie instellingen – maar bevat nog steeds een ingebouwde huidsensor die de lichtintensiteit aanpast op basis van je huidskleur. 

Onze testers waren dol op het probleemloze apparaat, waarbij 85% zei dat het snel door het hele lichaam ging en comfortabel en zacht voor de huid was. Niemand meldde pijn of irritatie en iedereen zei dat het haar binnen 12 weken na gebruik zichtbaar was verminderd. In feite zei al ons panel dat ze aan het einde van de proef tevreden waren met het product.

Belangrijkste specificaties
Voeding:
 Netsnoer
Draadloos: Nee
Kenmerken: Drie huidtype-instellingen, huidsensor
Wat zit er in de doos : Apparaat, handleiding. 
Gebruik: 1 keer per week gedurende 12 weken, daarna bijwerken waar nodig
Knippert: Onbeperkt

8. BESTE VOOR HET VERWIJDEREN VAN GEZICHTSHAAR

Panasonic ES-WH90 draadloos IPL-ontharingsapparaat

beste IPL ontharingsapparaat

Score: 73/10

Hier is een apparaat voor iedereen die zich vooral zorgen maakt over ongewenst haar rond of op het gezicht. Het kan ook op het lichaam worden gebruikt, en 83% zei dat het hun haargroei na de proef met succes belemmerde, waarbij de meerderheid merkte dat het haar ook fijner teruggroeide. 

Het was gemakkelijk om grotere delen van het lichaam te plaatsen en te bedekken, maar sommigen vonden het lastig om rond de oksels te gebruiken en het was niet de lichtste. Het was echter eenvoudig te gebruiken en onze testers waardeerden de precisiekop waarmee het werd geleverd, evenals de vijf intensiteitsniveaus – zodat u kunt vinden wat voor u het meest comfortabel is. 

Belangrijkste specificaties
Voeding: Batterij of lichtnet
Snoerloos: Ja
Kenmerken: Universeel voltage, 5 intensiteitsstanden, UV-filter
Wat zit er in de doos: Gezichtsopzetstuk, lichaamsopzetstuk, oplader en handleiding.
Gebruik: Om de 3 dagen gebruiken, gedurende een periode van 2 maanden.
Knippert: 100.000

Wat is een IPL apparaat?

IPL is een breedspectrumlicht dat over de huid wordt verspreid om te helpen bij permanente haarvermindering. Het richt het licht op de melanine (het pigment dat de huid/het haar zijn kleur geeft) in de haarzakjes, beschadigt de wortel en helpt de cyclus van hergroei te doorbreken.

Verwacht geen direct resultaat, maar bij regelmatig gebruik kan het helpen voorkomen dat ongewenst haar het huidoppervlak bereikt. Energie, frequentie, huid- en haarkleur zijn allemaal bepalend voor de effectiviteit van de behandeling.

De meeste van de beste IPL ontharingsapparaten zijn geschikt voor lichaam en gezicht. Ze werken door ofwel over de huid te glijden, wat het beste is voor grotere lichaamsdelen zoals je benen, of door te stampen (op het gebied te drukken), wat beter is voor kleinere gebieden waar je meer precisie nodig hebt.

Wat is het verschil tussen IPL en laserontharing?

Verwar IPL niet met laserontharing. Laserbehandelingen gebruiken een andere lichtbron en richten zich op een meer geconcentreerd gebied. De lasermethode is vaak krachtiger. U kunt IPL-apparaten thuis gebruiken, maar als u laserontharing wilt, moet u dit laten uitvoeren door een getrainde professional.

Is IPL ontharing veilig?

IPL wordt als veilig in gebruik beschouwd, op voorwaarde dat het apparaat van een betrouwbaar, vertrouwd merk is en de instructies worden gevolgd zoals geadviseerd. Af en toe kunnen sommige mensen bijwerkingen ervaren zoals roodheid, ongemak of, zeer zelden, blaren of brandwonden. Raadpleeg een arts als er irritatie optreedt.

IPL-apparaten gebruiken

Om IPL-ontharing effectief te laten werken, is er wat haar nodig om het licht erop te laten vallen, dus het is het beste om niet te waxen of te epileren voor je sessie. Vooraf scheren is echter aan te raden, omdat het licht dan direct bij de follikel kan komen. Als uw haar te lang is, loopt u het risico de huid te verbranden.

Voor de beste resultaten zijn regelmatige IPL-sessies vereist. Elk merk adviseert hoe vaak ze hun machine moeten gebruiken en wanneer u resultaten kunt verwachten.

Doet IPL-ontharing pijn?

De mate van ongemak varieert van persoon tot persoon, maar het gevoel kan behoorlijk tintelend en warm aanvoelen – het wordt soms vergeleken met het slaan met een hete elastische band. Het proces is echter vrij snel, dus de pijn duurt niet lang.

De meeste apparaten hebben een reeks warmte-instellingen om het ook comfortabeler te maken, vooral in gebieden die gevoeliger zijn. Het is belangrijk om te onthouden dat een lagere intensiteit ook minder effectief is, dus als u deze instelling op deze instelling houdt, moet u de machine langer gebruiken.

Als je hebt geprobeerd te epileren en er niet doorheen bent gekomen zonder dat je ogen huilen, kun je er zeker van zijn dat dit een meer pijnvrije methode is!

Wie kan een IPL ontharingsapparaat gebruiken?

IPL-apparaten zijn niet voor iedereen geschikt, omdat ze alleen haarpigment kunnen identificeren en aanpakken dat een contrasterende tint heeft voor de huid.

Van nature bevatten lichtblonde, rode, witte en grijze haren weinig pigment, dus IPL is doorgaans niet zo effectief bij mensen met deze haarkleuren, ongeacht hun huidskleur. Ze werken ook niet op donkere huidtinten. Meestal zijn mensen met een bleke tot medium huid en donker haar de beste kandidaten voor IPL.

Houd er rekening mee dat ze niet geschikt zijn voor zwangere vrouwen, vrouwen met bepaalde huid-/haaraandoeningen of vrouwen die bepaalde behandelingen ondergaan. Ze werken ook niet op tatoeages of permanente make-up – dus controleer altijd de kleine lettertjes voordat je iets koopt.

Hoeveel IPL behandelingen zijn er nodig om resultaat te zien?

Doorgaans moeten IPL-apparaten gedurende vier tot twaalf weken regelmatig worden gebruikt om er zeker van te zijn dat al het zichtbare haar is behandeld. Het haar zou er fijner uit moeten gaan zien en langzamer teruggroeien, of helemaal niet.

Opwaardeersessies kunnen worden gedaan waar er hergroei is. De resultaten variëren afhankelijk van het gebruik van het apparaat en uw huid-/haartype.

Waar moet je op letten bij het kopen van het beste IPL ontharingsapparaat ?

  • Het aantal flitsen: Dit is het aantal keren dat het apparaat kan flitsen. De meeste hebben een minimum van 100.000, maar als dit op is, heb je een vervangende lamp nodig. Je kunt niet voor alle apparaten vervangende lampen krijgen, terwijl sommige apparaten onbeperkt flitsen bieden.
  • Het aantal behandelkoppen: Als u van plan bent het apparaat op kleinere oppervlakken te gebruiken, is een kop met een kleiner behandelvenster efficiënter.
  • Het intensiteitsniveau: dit heeft invloed op hoe vaak u het apparaat moet gebruiken en of u de intensiteit kunt aanpassen aan meer gevoelige gebieden.
  • Het aantal modi: de meeste apparaten bieden glij- en stempelmodi, sommige bieden ook een “zachte” modus.
  • Snelheid: hoe korter de tijd tussen flitsen, hoe sneller het behandelingsproces.
  • Automatische huidskleursensor: sommige apparaten detecteren de optimale intensiteit en veilige instellingen voor uw huidskleur.
  • Met of zonder snoer: Sommige apparaten kunnen snoerloos worden gebruikt, voor gebruiksgemak en transport.

Hoe we het beste IPL ontharingsapparaat testen?

Ons panel van 107 testers in Nederland heeft ons geholpen bij het testen van een reeks IPL-ontharingsapparaten voor thuisgebruik gedurende 12 weken. Testers volgden de instructies die bij elk apparaat werden geleverd om erachter te komen hoe effectief ze waren bij het verwijderen van haar op benen, oksels, de bikinilijn en bovenlip.

Ze beoordeelden ook hoe gemakkelijk elk apparaat te gebruiken en te bedienen was, hoe eenvoudig het proces was en hoe comfortabel het voelde bij het verwijderen van haar. Ten slotte rapporteerden testers wanneer hergroei begon te verschijnen.

U leest: 8x het beste IPL ontharingsapparaat van 2021

Ook populair: 10x de beste bodylotion voor de zeer droge huid aller tijden