9x de beste 75 inch tv van 2022 die geweldige prestaties bieden

beste 75 inch tv 2022

Ben je op zoek naar een geweldige tv met een serieus groot scherm? Als 65-inch tv’s gewoon niet groot genoeg zijn voor uw behoeften, is uw volgende beste keuze 75-inch – een maatbeugel met tal van geweldige opties, zolang u bereid bent wat meer uit te geven. Op dit moment is onze keuze voor de beste 75-inch tv van 2022 die je kunt kopen: de LG C1. Hoewel het wat meer ruimte in beslag neemt, houden we van de bijna perfecte prestaties en het brede scala aan functies. Dat gezegd hebbende, als je met een krapper budget werkt, hebben we verschillende andere 75-inch tv’s beoordeeld en we zijn er zeker van dat er minstens één aan je behoeften zal voldoen.

Beste 75 inch tv van 2022

Dit zijn de 9 beste 75-inch tv’s van 2022 die we hebben getest, gerangschikt in volgorde:

1. LG C1

beste 75 inch tv 2022

De LG C1 is een verbluffende OLED-tv met een scala aan toekomstgerichte functies die de komende jaren zijn waarde zullen behouden. De 77-inch C1 is misschien net iets groter dan de gebruikelijke 75-inch optie, maar het is gemakkelijk in te zien waarom deze verbluffende OLED onze topkeuze is als het gaat om de beste 75 inch tv van 2022 in dat formaatbereik.

OLED-tv’s staan ​​bekend om hun ongelooflijke contrast, en de LG C1 is daarop geen uitzondering. Het combineert een perfect zwartniveau met geweldige highlights en biedt een aanhoudende piekhelderheid van ongeveer 700 tot 800 nits in HDR, waardoor het een van de helderste OLED-tv’s is die we ooit hebben gezien. Als het op kleur aankomt, presteert de C1 ook op het hoogste niveau; het beschikt over 100% SDR-kleurverzadiging (Rec.709) en 97% HDR-kleurverzadiging (DCI-P3). Dat betekent dat wat u ook kijkt, u rijke, levensechte kleuren kunt verwachten. Van kabel-tv tot Blu-rays, met de C1 zien tv’s en films er op hun best uit.

De LG C1 is uitgerust met vier HDMI 2.1-ingangen die allemaal 4K-resolutie bij 120 fps ondersteunen, wat het een uitstekende keuze maakt voor gamers die een Xbox Series X of PlayStation 5 bezitten (of van plan zijn te bezitten). In feite is de LG C1 volgepropt met gaming-gerichte functies, zoals Auto Low Latency Mode (ALLM), Variable Refresh Rate (VRR) en FreeSync/G-Sync-ondersteuning, en een reeks beeldverbeteringen die te vinden zijn in het Game Optimizer-menu van de tv.

De C1 wordt ook geleverd met de zesde iteratie van LG’s webOS slimme platform vooraf geïnstalleerd, en hoewel het momenteel niet onze favoriete slimme software is, zullen de meeste mensen het geschikt vinden voor hun behoeften; het is vlot, gemakkelijk te navigeren en biedt een brede selectie apps via LG’s Content Store.

Hoewel de LG G1 en de Sony A90J met de kleinste marges beter presterende tv’s zijn, zijn we van mening dat voor de meeste mensen het kleine verschil in beeldkwaliteit de extra kosten niet waard is.

Dankzij de ongelooflijke prestaties, het brede scala aan functies en het elegante ontwerp is de LG C1 de beste tv die je nu kunt kopen. Echte A/V-enthousiastelingen zullen misschien verleid worden door de LG G1 en de iets superieure beeldkwaliteit van de Sony A90J, maar als je de beste rit voor je geld wilt, biedt de C1 een bijna identieke ervaring voor een aanzienlijk vriendelijkere prijs.

Pluspunten:

 • Ongelooflijk contrast en kleur
 • Indrukwekkende reeks functies

Minpunten:

 • Niet geschikt voor bijzonder lichte kamers

2. LG G1

beste 75 inch tv 2022
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

De LG G1 (verkrijgbaar in 55, 65 en 77 inch) is het kroonjuweel van LG’s OLED-tv-serie voor 2021, die iets betere prestaties biedt dan de LG C1, maar tegen een aanzienlijk hogere prijs. Het is niet ideaal voor de meeste mensen – zelfs veel mensen die in een hogere prijsklasse winkelen – maar het is een ongelooflijke 77-inch tv vol met ongelooflijk veel functies en verdient daarom een tweede plek op deze beste 75 inch tv van 2022 lijst.

Omdat het een OLED-tv is, heeft de LG G1 perfecte zwartwaarden en een ongelooflijk niveau van beelddetail. Het is een van de weinige LG OLED-tv’s die de “OLED” evo” -paneeltechnologie van het bedrijf gebruikt, waardoor de G1 iets helderder kan worden dan de LG C1. Het OLED evo-paneel is ook iets beter in het verzadigen van HDR-kleuren dan de C1. Dat gezegd hebbende, alleen de scherpste ogen zullen het verschil in beeldkwaliteit tussen de G1 en de C1 herkennen.

Qua functies biedt de G1 alles behalve het aanrecht. Met een verversingssnelheid van 120 Hz, HDMI 2.1, G-Sync/FreeSync, Auto Low Latency Mode en verschillende game-optimalisatie-instellingen is de G1 een van de beste tv’s die beschikbaar zijn voor gamers. Het wordt ook geleverd met de zesde iteratie van LG’s webOS smart-platform, dat we snel en flexibel genoeg vinden voor de meeste gebruikers.

De “G” in G1 staat voor “Gallery”, en LG’s Gallery OLED-serie draagt ​​die naam omdat het is ontworpen om als een kunstwerk aan een muur te hangen. Als je je volgende tv niet aan de muur wilt bevestigen, moet je extra betalen voor de standaard van de G1, die apart wordt verkocht.

Het valt niet te ontkennen dat de LG G1 een van de beste 75 inch tv’s van 2022 is die we ooit hebben gezien, en een die iets beter presteert dan de LG C1. De extra kosten zijn echter allesbehalve marginaal, vooral als je rekening houdt met de afzonderlijk verkochte standaard van de G1. Om deze reden staat de G1 niet bovenaan onze ranglijst. Als u echter besluit all-in te gaan voor de G1, investeert u in een van de beste tv’s die u kunt kopen – en dat zal de komende jaren zo blijven.

Pluspunten:

 • Eersteklas beeldkwaliteit
 • Snelle verwerking
 • Mooi ontwerp

Minpunten:

 • Overkill voor veel shoppers

3. TCL 6-series

beste 75 inch tv 2022
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

De 2020 TCL 6-series is een van de meest voordelige tv’s van het jaar, dankzij een robuust aanbod van functies en een beeldkwaliteit die ver boven zijn gewicht uitsteekt. Alles bij elkaar genomen presteert de 75-inch 6-series beter dan zowat elke tv in zijn prijsklasse, waardoor het een geweldige keuze is voor mensen die hun geld willen maximaliseren, en je krijgt een enorme tv met veel functies voor wat je ben aan het betalen.

De TCL 6-series produceert een helder, kleurrijk 4K-beeld tijdens zowel SDR- als HDR-inhoud, mede dankzij de kwantumdots van de tv. In ons laboratorium hebben we de 6-series consequent geklokt op ongeveer 800-900 nits helderheid terwijl we een HDR-signaal ontvingen. Dit maakt de 6-series een fantastische optie voor mensen wiens woonkamers behoorlijk wat omgevingslicht ontvangen. De opname van kwantumstippen zorgt ook voor rijke, goed verzadigde kleuren, vooral tijdens HDR-inhoud.

Gamers zullen enthousiast zijn over de native 120Hz-verversingssnelheid van de 6-serie (tot 1440p bij 120Hz) en de toevoeging van iets dat THX Certified Game Mode wordt genoemd, een reeks verbeteringen die VRR-ondersteuning (Variable Refresh Rate) en ALLM ( Auto Low Latency Mode) om aan te passen aan de verschillende framesnelheden van gamecontent.

Omdat het een Roku-tv is, is de TCL 6-series direct uit de doos uitgerust met ons favoriete streamingplatform. De software is strak, gebruiksvriendelijk en biedt toegang tot een enorme bibliotheek met apps.

De TCL 6-series is niet zo indrukwekkend als de top-tv’s op onze beste 75 inch tv van 2022 lijst, maar de prestaties en functies zijn zeer lovenswaardig gezien het prijskaartje. Kortom, het is op dit moment een van de beste deals in de branche.

Pluspunten

 • Quantum-dot helderheid en kleur
 • Ingebouwd Roku slim platform
 • Geweldige keuze voor gameconsoles van de volgende generatie

Minpunten:

 • Tuin-variëteit ontwerp
 • Matige interne luidsprekers

4. Samsung QN90A

beste 75 inch tv 2022
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Als je op zoek bent naar een tv van de bovenste plank met een helder, kleurrijk beeld, is de 75-inch Samsung QN90A een van de beste opties van het jaar. Het combineert de indrukwekkende prestaties die we gewend zijn van Samsung’s vlaggenschip-tv’s met een ongelooflijke toolbox met extra functies en verbeteringen.

De QN90A is uitgerust met Samsung’s Neo QLED-displaytechnologie, die kwantumdots combineert met mini-LED-achtergrondverlichting. Quantum dots zorgen voor een helderder, meer kleurrijk beeld, terwijl de overvloed aan mini-LED’s van de tv zorgt voor beter dan gemiddelde zwartwaarden en strakke contrastcontrole. Het eindresultaat is een van de beste foto’s die we het hele jaar hebben gezien, vooral als het gaat om HDR-inhoud.

Maar het oogverblindende scherm van de QN90A is slechts de helft van zijn aantrekkingskracht, want het zit boordevol hardware- en softwareverbeteringen. De verversingssnelheid van 120 Hz van de tv, in combinatie met de HDMI 2.1-ondersteuning, maakt het een uitstekende keuze voor enthousiaste gamers. Het ondersteunt zowel Auto Low Latency Mode als Variable Refresh Rate, twee functies die algemeen als essentieel worden beschouwd voor gaming van de volgende generatie. De QN90A plaatst ook al zijn game-gerelateerde instellingen in een gemakkelijk toegankelijk menu genaamd Game Bar – een functie die in 2021 op een handvol Samsung-tv’s werd geïntroduceerd.

De QN90A biedt ook een groot aantal extra’s die niets met gamen te maken hebben, van Multi View (waarmee gebruikers meer dan één bron tegelijk kunnen bekijken) tot het Samsung Health-ecosysteem. En hoewel het op Tizen gebaseerde slimme platform van de QN90A niet onze favoriet is, is het gebruiksvriendelijk en biedt het voldoende flexibiliteit voor de meeste gebruikers.

Alles bij elkaar genomen is de Samsung QN90A de beste Samsung-tv in 2021, en hoewel hij niet bepaald budgetvriendelijk is, maken zijn uitstekende prestaties en toekomstgerichte functies hem een ​​geweldige optie voor shoppers die op zoek zijn naar een luxe tv-ervaring.

Pluspunten:

 • Verbluffende quantum-dot-weergave
 • Automatische modus met lage latentie en variabele verversingssnelheid
 • Veel toekomstgerichte verbeteringen

Minpunten:

 • Zo-zo smart platform

5. Samsung Q90T

beste 75 inch tv 2022
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

De Samsung Q90T (verkrijgbaar in 55-, 65-, 75- en 85-inch varianten) is een van de helderste tv’s die we dit jaar hebben getest, waardoor het een geweldige keuze is voor mensen met een lichte woonkamer – of mensen die zien zelf gamen overdag. De beeldkwaliteit is ook top; de Q90T is in staat tot heldere, levendige kleuren en respectabele zwartwaarden, deels vanwege quantum dots (microscopische dots die de kleuren van een tv en het algehele helderheidsniveau verbeteren).

Wat gamingfuncties betreft, heb je de Q90T gedekt: vier HDMI-poorten (inclusief één HDMI 2.1-poort en eARC passthrough-ondersteuning), VRR (FreeSync) en ALLM zijn allemaal goed voor. De tv heeft ook een native verversingssnelheid van 120 Hz, wat een geweldige functie is om je hoed op te hangen als je een gamer of een sportfan bent. Het ingebouwde, op Tizen gebaseerde slimme platform van de Q90T is niet onze favoriet, maar het biedt een behoorlijke hoeveelheid flexibiliteit voor mensen die niet in een streamingapparaat willen investeren, hoewel we je aanraden dat te doen als je dat niet doet uiteindelijk een Roku-tv kopen.

Omdat de Q90T een van de vlaggenschip-tv’s van Samsung is, is de prijs een beetje hoog in vergelijking met de meeste tv’s in zijn prestatieklasse. Dat gezegd hebbende, als je het niet erg vindt om een ​​​​premie te betalen, is het een uitstekende pasvorm voor alle toepassingen, inclusief console-gaming van de volgende generatie.

Pluspunten:

 • Helder en kleurrijk
 • HDMI 2.1-ondersteuning

Minpunten:

 • Geen Dolby Vision
 • Middelmatig slim platform

6. Vizio P-Series Quantum X

beste 75 inch tv 2022

Net als zijn voorganger met dezelfde naam, is de PQX een van de helderste tv’s die we ooit hebben getest, en overtreft de gemiddelde helderheid van zowel de Samsung Q90T als de TCL 8-series. Net als die concurrenten is de PQX een kwantumdot-tv met full-array lokaal dimmen, dus de extra heldere hoogtepunten zijn nauwkeurig afgesteld om lichtbloei te voorkomen. De toevoeging van kwantumdots is ook gedeeltelijk verantwoordelijk voor de rijke, levendige kleuren van de PQX, die er op hun best uitzien tijdens HDR-inhoud.

Mensen die een gameconsole van de volgende generatie bezitten (of van plan zijn te kopen) zullen de HDMI 2.1-ingangen van de P-Series Quantum X en ondersteuning voor functies zoals variabele verversingssnelheid, automatische lage latentiemodus en 120Hz-gaming met 4K-resolutie waarderen.

Het enige nadeel is het slimme SmartCast-platform van Vizio, dat minder gestroomlijnd is dan Roku TV en geen manier biedt om nieuwe apps naar keuze te downloaden. We raden aan om de PQX te koppelen met een van onze favoriete streamingapparaten.

De Vizio P-series Quantum X is een fantastische tv waarvan de beeld- en functiesselectie vergelijkbaar is met Samsung’s belangrijkste QLED, de Q90T. Als je het zonder het superieure slimme platform van Samsung wilt stellen, bespaar je een aanzienlijk bedrag door te kiezen voor de P-Series Quantum X.

Pluspunten:

 • Uitstekend contrast en kleur
 • HDMI 2.1-ondersteuning

Minpunten:

 • Ho-hum ontwerp
 • Frustrerend smart platform

7. TCL 75S535

beste 75 inch tv 2022

De 75-inch TCL 5-serie is niet de meest robuuste 4K-tv op de plank, maar wat het aan prestaties mist, maakt het goed in waarde: dit is een budgetvriendelijke kwantumdot-tv met prijzenswaardige beeldkwaliteit die niet breek de bank, en net als elke andere tv op de beste 75 inch tv van 2022 lijst, is hij enorm.

Hoewel lang niet zo helder en kleurrijk als de rest van de mid-range en high-end QLED-tv’s die we dit jaar hebben beoordeeld, is de TCL 5-serie toch helderder en kleurrijker dan de meeste van de iets goedkopere instap-tv’s die hetzelfde winkelrek. En voor deze prijs is het een koopje dat de meeste koopjeskopers zullen waarderen.

De bewegingsafhandeling en kijkhoeken zijn niet bijzonder indrukwekkend, en het zal je geen opkomende functies zoals VRR en ALLM opleveren, maar de 5-serie presteert beter dan je zou verwachten gezien de prijs. Bovendien is het een Roku-tv en beschikt het over een geweldig, gebruiksvriendelijk slim platform dat rechtstreeks is ingebouwd.

Als je op zoek bent naar een koopje, maar je wilt voorkomen dat je de bodem van het vat schraapt voor de goedkoopst mogelijke tv, dan is de TCL 5-serie de kleine prijsstijging waard ten opzichte van de opties op het laagste niveau. Het is vooral een geweldige tv voor mensen die de beste 75 inch tv van 2022 zoeken en daarbij voor het eerst upgraden naar 4K.

8. Hisense U9DG

beste 75 inch tv 2022

De Hisense U9DG is een premium 4K-tv die de inktzwarte niveaus van een OLED-tv wil leveren naast de heldere hoogtepunten van een led-tv. Voor het grootste deel lukt het, maar niet zonder problemen.

De U9DG is slechts in één maat verkrijgbaar: 75 inch. Bij dit formaat is het van cruciaal belang dat een tv vanuit een niet-gecentreerde hoek kan worden bekeken zonder verlies van beeldkwaliteit. Gelukkig zijn de uitstekende prestaties buiten de hoek van de U9DG aan het werk. Dat gezegd hebbende, mensen die op zoek zijn naar een kleinere tv, zullen ergens anders moeten winkelen.

De U9DG biedt de diepste zwartniveaus die we ooit hebben gemeten in een niet-OLED-tv, en het combineert deze indrukwekkende zwartniveaus met helderheidsniveaus die OLED-tv’s doorgaans niet kunnen repliceren. Dit (samen met de Dolby Vision-ondersteuning) maakt het een verleidelijke keuze voor cinefielen die HDR-inhoud willen presenteren. Gezien zijn uitstekende helderheid blinkt de U9DG ook uit in lichte kamers, vooral in vergelijking met OLED-tv’s.

Helaas worstelt de U9DG enorm met motion handling. Ondanks zijn indrukwekkende weergavetechnologie (met een native verversingssnelheid van 120 Hz), kan de U9DG niet anders dan afleidende bewegingsartefacten zoals ghosting en vegen produceren. Deze worstelingen zijn ook niet beperkt tot snelle inhoud; zo ongeveer alles ziet er onnatuurlijk uit en geen van de bewegingsverbeteringsfuncties van de tv kan het probleem oplossen.

De U9DG ondersteunt verschillende gaming-gerelateerde functies zoals ALLM, VRR en 4K-gaming met 120 fps, maar vanwege de ernstige bewegingsproblemen raden we het niet aan als een high-end gaming-tv. Het geweldige contrast, de uitstekende kleuren en de accommoderende kijkhoeken van de tv maken het een verleidelijke keuze voor een filmavond, maar om ten volle van de U9DG te kunnen genieten, moeten kijkers voorbij een aantal ernstige bewegingsproblemen kijken.

Pluspunten:

 • Ongelooflijk contrast
 • Zeer brede kijkhoeken
 • Geweldig voor HDR

Minpunten:

 • Afleidend slechte beweging
 • Problematische opschaling
 • Groot, omslachtig ontwerp

9. TCL 4-Series

beste 75 inch tv 2022

De 75-inch TCL 4-series valt op door verrassend betaalbaar te zijn voor zijn grote formaat. Deze serie heeft schermformaten variërend van een respectabele 43 inch tot een enorme 85 inch, dus de 4-series is niets anders dan flexibel: je kunt zelfs tot op zekere hoogte je slimme platform kiezen, aangezien deze serie beschikbaar is in Roku TV, Android TV- en Google TV-varianten (we raden een Roku TV-model aan voor de beste ervaring).

Als de natuurlijke en numerieke opstap van de 3-Series, biedt de 4-Series onmiddellijke voordelen op het gebied van beeldkwaliteit, door toevoeging van 4K-resolutie en HDR-compatibiliteit. Dit maakt het een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een upgrade naar de scherpte van 4K-resolutie, maar niet zeker weet of je veel geld wilt uitgeven voor iets exclusievers. Zoals hierboven vermeld, denken we dat bijna iedereen zal genieten van de ingebouwde Roku-software van de 4-Serie, die intuïtief en eenvoudig is, en je toegang geeft tot alle streamingdiensten waar je een (streaming) stick op kunt schudden.

De sterke punten van de 4-Series worden gecompenseerd door enkele nadelen. Je krijgt hier geweldige zwartwaarden, maar dit gaat ten koste van de algehele helderheid. Zelfs als het een HDR-tv is, is het niet erg helder, en dat gebrek aan helderheid strekt zich uit tot een beperkt bereik van kleurverzadiging. Een goede uniformiteit van de achtergrondverlichting maakt het een fervente keuze voor filmavonden, maar reflecterend glas voor het paneel (en het gebrek aan helderheid) maakt het een ietwat slechte keuze voor een helderder dan gemiddelde kijkomgeving. Als uw woonkamer of studeerkamer echter lichtregelbaar is, zou dit geen groot probleem moeten zijn.

Er zijn randgevallen waarbij de 4-series de karbonades mist om de klus te klaren: het zal geen recht doen aan HDR-inhoud, en vanwege de verversingssnelheid van 60 Hz kan het een beetje beperkend aanvoelen in combinatie met een gameconsole die in staat is tot 120 fps gaming . Maar voor eenvoudig dagelijks gebruik is dit een geweldige manier om te upgraden naar 4K-resolutie zonder te betalen voor functies of specificaties die u niet zult gebruiken. Houd er rekening mee dat zowel de zwakte als de ietwat smalle kijkhoeken meer uitgesproken problemen kunnen zijn op het 75-inch model omdat het zo groot is.

Pluspunten:

 • Goede algehele beeldkwaliteit
 • 4K resolutie
 • Ingebouwde Roku-software

Minpunten:

 • Suboptimale HDR-prestaties
 • Beperkte kijkhoeken

U leest: 9x de beste 75 inch tv van 2022 die geweldige prestaties bieden

Ook populair: Disney Plus verborgen functies: krijg zo extra inhoud en functies

Dit vind je misschien ook leuk: