9x de beste baardtrimmer voor perfecte styling van je baard

beste baardtrimmer

De baardhype is enigszins gestopt sinds de begindagen van COVID-lockdown toen quarantainebaarden koning waren. Op dit moment zijn alle soorten baarden minder een gespreksonderwerp en meer een eenvoudige stijlkeuze. We zullen in de toekomst zeker een nieuwe golf van baardmanie zien. Maar ongeacht stijl of trends, gezichtshaar zal de rest van het menselijk bestaan ​​uit onze follikels blijven groeien. Dat betekent dat mensen de beste baardtrimmer nodig zullen blijven hebben om het eindeloze nekvel in toom te houden.

We vroegen meer dan 20 experts – stylisten, kappers en mannen met een goede baard – over de trimmers die ze gebruiken. Maar eerst enkele parels van wijsheid van onze professionals over hoe ze het beste kunnen worden gebruikt. Als algemene regel geldt dat je moet trimmen als je baardhaar droog is. “Als je het nat knipt, kun je niet echt zeggen hoe lang het droog zal zijn”, legt Mark Miguez uit, mede-eigenaar en kapper bij Friend of a Barber in New York City. Als de tools nieuw voor u zijn, zeggen de experts ook dat u bij het trimmen moet beginnen met een langere bewaker of wijzerplaat om ervoor te zorgen dat u uw gezichtshaar niet te kort knipt. Volgens Patrick Butler, technisch directeur van Floyd’s 99 Barbershop, is dat een van de meest voorkomende fouten die beginners maken, en Raquel Fajardo, een regionale Fellow Barber-manager in Los Angeles, waarschuwt wijselijk: “Less is more! Wees altijd conservatief, want je kunt altijd korter gaan, maar je kunt het niet terugzetten als het er eenmaal af is.’ Ten slotte moet je, naast het schoonmaken van het mes van je trimmer na elk gebruik (meer daarover hieronder), je gezicht wassen als je klaar bent. Zoals Rob Mac uit Mildred New York ons ​​vertelde: “Baard trimmen is nog steeds scheren”, dus je zult waarschijnlijk wat verdwaalde haren en een uitgerekte huid hebben die baat zouden hebben bij een goede spoeling.

Wat we zoeken in de beste baardtrimmer:

Krachtige en consistente motor: Of je nu een grote baard opruimt of gezichtshaar verwijdert tot in je nek, zwakke motoren of batterijen die niet lang genoeg meegaan, kunnen leiden tot verschillende en soms pijnlijke verzorgingsproblemen. Dit geldt met name voor mensen met zeer grof gezichtshaar, waarvoor een sterkere motor en scherpere mesjes nodig zijn om te knippen. Kapper Julien Howard (ook bekend als de Velo Barber), die jongens van alle rassen heeft gezien met baarden van alle haartypes, zegt dat trimmers van merken als Wahl, Andis, Philips Norelco en Oster doorgaans motoren en mesjes hebben die sterk genoeg zijn om de grofste baardhaar (of iets dat ook fijner is). Miles Wood Smith, de hoofdkapper bij Murdock London, is het daarmee eens. “Het is belangrijk om een ​​trimmer te gebruiken met voldoende kracht om je gezichtshaar consequent te knippen”, zegt hij. Om deze reden zullen professionele kappers vaak kiezen voor een trimmer met snoer die ze nooit hoeven op te laden en die niet al na één klant stroom begint te verliezen.

Maar als u het gebruik van een draadloze trimmer handiger vindt of als u uw schaduw van vijf uur onder de douche wilt bijwerken, is het ook belangrijk om een ​​trimmer te vinden met een lange batterijduur. De meeste trimmers vermelden op hun verpakking de levensduur van een volledige batterijlading in minuten. Maar het is een beetje lastiger om erachter te komen hoe krachtig de motor is op een bepaalde baardtrimmer. De beste plaats om te kijken zijn vaak productrecensies, waar mensen openhartig hun ervaringen delen, soms uitgebreid. Maar om u wat leeswerk te besparen, weet dat alle experts met wie we hebben gesproken, zeggen dat een krachtige motor een essentieel onderdeel is van hun eigen criteria voor aanbevelingen, dus u kunt erop vertrouwen dat u een van de trimmers op deze lijst koopt.

Lichtgewicht body: naast een krachtige motor wil je een trimmer die licht genoeg is om gemakkelijk rond je baard te kunnen manoeuvreren. Hoewel een glimmende roestvrijstalen trimmer er misschien luxer uitziet, zal een trimmer met een plastic behuizing uiteindelijk lichter en gebruiksvriendelijker zijn. Waar mogelijk hebben we de gewichten van elke trimmer in ons vermeld.

Scherpe mesjes: net als bij een gewoon scheermesje, zullen niet-zo-scherpe mesjes op een baardtrimmer je een minder dan ideale trim geven – denk aan gespleten haarpunten en rafelige randen. Erger nog, een saaie set trimmerbladen kan de hele ervaring het gevoel geven dat je baardharen vast komen te zitten in een rits. Klantrecensies geven u inzicht in welke trimmers mooie scherpe mesjes hebben, en het kopen van gevestigde merken zal ook helpen. Maar de beste producten in handen krijgen is ook waar onze deskundige aanbevelingen voor zijn. Van de tientallen baardtrimmers die onze experts hebben geprobeerd, hebben ze alleen de beste aanbevolen (met de scherpste mesjes) die ze voor zichzelf en hun klanten gebruiken om de schoonste en strakste trimmers te krijgen. Maar als je op zoek bent naar een marker van mesjes die lang scherp blijven, zoek dan naar baardtrimmers met zelfslijpende mesjes. Dit betekent dat de metalen mesjes van je trimmer de wrijving gebruiken die ontstaat door heen en weer over elkaar te bewegen om zichzelf te slijpen terwijl ze je haar knippen. Zelfslijpende mesjes voorkomen dat u botte mesjes moet vervangen, wat u op de lange termijn geld bespaart.

Verstelbare mesjes, meerdere instellingen en een verscheidenheid aan hulpstukken: verstelbare mesjes en mesbeschermers van verschillende afmetingen zijn als zijwieltjes voor baardtrimmers. Ze helpen je langs de rondingen van wangen en kaaklijnen te leiden zonder het haar ongelijkmatig of te kort te knippen. Beschermkappen zijn er in verschillende lengtes om het eigenlijke mesgedeelte van de trimmer op een bepaalde afstand van uw gezicht te houden en elk haar op die lengte te knippen. Verstelbare messen bewegen naar voren of naar achteren met behulp van een hendel aan de zijkant van uw trimmerkop. Wanneer ze “open” zijn, fungeren ze als een beschermingshulpstuk dat is geïntegreerd in de trimmerbladen, maar ze geven u meestal slechts ongeveer 1,5 millimeter extra lengte. Sommige trimmers gebruiken een draaiknop die de lengte van het mes aanpast in plaats van beschermers toe te voegen. Naast mesbeschermers met verschillende lengtes, worden sommige trimmers geleverd met hulpstukken voor het trimmen van neus- en oorhaar en hulpstukken voor het trimmen van borsthaar en schaamhaar.

Top 9 beste baardtrimmer

1. Beste algehele baardtrimmer:

Wahl Magic Clip Cordless Tondeuse

beste baardtrimmer

Draadloos | Batterijduur van 100 minuten | Zelfslijpende messen | Weegt 1,6 pond | 8 beschermhulpstukken | Ook verkrijgbaar in een versie met snoer

Zeven van de trimprofessionals die we spraken, zeggen dat Wahl’s Cordless Magic Clip misschien wel de krachtigste, scherpste en beste baardtrimmer op de markt is. “Het klaart de klus, of je baard nu lang of kort is”, zegt Sam Buffa, oprichter van Fellow Barber, en hij noemt het feit dat hij wordt geleverd met meerdere (maar niet te veel) beschermingsopties om de lengte precies goed te krijgen. Hij vertelde ons ook dat de kwaliteit van een Wahl-mes deze trimmer “de meeste waar voor je geld” maakt in vergelijking met andere modellen tegen vergelijkbare prijzen, omdat de messen van Wahl langer scherp blijven, aldus Buffa. Wood Smith van Murdock London is een andere liefhebber van Magic Clip en prees hem om zijn combinatie van lichtheid en kracht (deze eigenschappen maken de draadloze Magic Clip ook tot een van de beste tondeuses, volgens kappers). Hij gebruikt het graag voor zichzelf thuis en voor zijn klanten op het werk. “Het is het topproduct om te bezitten als je een kapperservaring wilt creëren in het comfort van je huis”, zegt hij, een verklaring die werd herhaald door modestylist Neil Cohen, Miguez en Alejandro “AJ” Albano, een kapper bij Tuft NYC. Podcast-host Ronnie Parisella vertelde ons dat hij ook de Magic Clip op zijn baard gebruikt. (De Wahl Magic Clip is ook verkrijgbaar in een versie met snoer).

2. Beste (goedkopere) baardtrimmer:

Wahl Peanut Classic tondeuse/trimmer (met snoer)

beste baardtrimmer
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Met snoer | Weegt 4 ons | 4 beschermhulpstukken | Ook verkrijgbaar in een draadloze versie

Toen we Miguez vroegen hoe hij de beroemde baard van een van zijn klanten, stijlschrijver David Coggins, zo fris houdt, vertelde hij ons dat zijn meest vertrouwde tool Wahl’s draadgebonden Peanut Clipper is. Het is goedkoper dan de Magic Clip, maar dat is niet waarom hij er zo van houdt – Miguez zegt dat draadloze trimmers naar zijn mening overschat zijn: “Ik vind dat trimmers die je op de muur kunt aansluiten, de kracht hebben om jaren mee te gaan in vergelijking met draadloze trimmers waar de batterij langzaam slechter wordt.” Afgezien van het hebben van een snoer, zijn twee andere dingen die hij leuk vindt aan de Peanut dat het de kwaliteit heeft van elk Wahl-product en wordt geleverd met vier hulpstukken waarvan hij zegt dat het “perfecte lengtes” zijn om in de winter een baard van een robuuste heg af te knippen tot Astrogras in de zomer. De Peanut is ook de favoriete baardtrimmer van voormalig strateeg-columnist Chris Black, die hem prees omdat hij “goedkoop, betrouwbaar en perfect in je designer Dopp-set past”. Als je de voorkeur geeft aan draadloos gereedschap, is de Peanut ook verkrijgbaar in een draadloze versie die twee AA-batterijen nodig heeft.

3. Beste waterdichte baardtrimmer:

Philips 5000 serie BT5515/15 Baardtrimmer

beste baardtrimmer
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Draadloos | Batterijduur van 90 minuten | Gewicht niet gespecificeerd | 40 lengte-instellingen en 4 beschermhulpstukken

Terwijl de trimprofessionals die we spraken, Wahl overweldigend noemden als de maker van hun favoriete trimmers, was het Philips die de meeste lof ontving van de gewone baardmannen met wie we spraken over hun favoriete tools. Deze kloof is een goede zaak voor kapper David Kim, die ons vertelt dat amateur-snijders “in het algemeen erop kunnen vertrouwen dat de meer betaalbare producten van Philips goed werken en een nette baard behouden, zolang ze niet proberen iets te ingewikkelds of te luxe te doen.” Deze specifieke Philips trimmer werd ons aangeraden door maar liefst vijf mannen. Modestylist Cohen is een fan, net als stuntartiest Adam Rinn en DJ-slash-digitale strateeg Mac Joseph, die ons vertelde dat hij het prettig vindt dat het een vacuümfunctie heeft die het grootste deel van je baardknipsel opzuigt terwijl je gaat, wat betekent dat er minder opruimen en dus minder kans op ruzie met huisgenoten of partners over de staat van je gootsteen. “Ik ben zwart, dus mijn haren zijn super gekruld en komen overal”, zegt Joseph. “Het vacuüm is erg belangrijk voor mij omdat ik een badkamer deel.”

4. Beste baardtrimmer voor tieners en beginners:

Panasonic Draadloze Baardtrimmer

beste baardtrimmer
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Waldman gelooft dat deze trimmer het beste is voor beginners vanwege zijn veelzijdigheid. “Je kunt het gebruiken onder de douche, met scheergel of om snel droog te knippen”, zegt hij. En de gebruiksvriendelijke instelknop voor verschillende haarlengtes is een opvallende verschijning. “Er zijn niet veel hulpstukken om uw badkamerladen kwijt te raken of te vervuilen.” Voor een beginner betekent dat veel minder tijd om ‘s ochtends te friemelen en meteen aan de slag te gaan – met slechts een draai aan de knop.

Als je huid aan de gevoeligere kant is, raadt Waldman aan om een ​​trimmer met natte en droge functies te gebruiken, die deze biedt. De truc om de gevoelige huid niet te irriteren, is door je baard zacht te maken en je huid te smeren voordat je een trimmer gebruikt, legt Waldman uit. Na het wassen en hydrateren kun je “je baardgebied ongeveer twee minuten bedekt houden met een vochtig warm washandje om het haar nog zachter te maken”, zegt hij. Dan kun je met deze trimmer aan de slag – of je nu in de badkamer of onder de douche scheert.

5. Beste baardtrimmer voor korte baarden of stoppels:

Philips 3000 series BT3222/14 Baardtrimmer

beste baardtrimmer
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Draadloos | Batterijduur van 60 minuten | Gewicht niet gespecificeerd | Zelfslijpende messen | 1 opzetstuk

Voormalig senior strateeg-hoofdredacteur Peter Martin – ook een voormalig Esquire-verzorgingsredacteur – heeft een kortere baard die meestal meer een nekvel is. Nadat hij zijn Gillette-trimmer tijdens quarantaine had versleten, kocht hij deze uitzonderlijk betaalbare Philips-trimmer op “sterke aanbeveling” van zijn zwager. “Ik wou dat ik hier tien jaar geleden op was overgestapt”, zegt Martin, en hij legt uit dat het “zoveel gemakkelijker te gebruiken” is met scherpe snijbladen die “nooit vast komen te zitten en al het haar in één keer afknippen.” Hij waardeert het ook dat deze trimmer, in tegenstelling tot zijn oude Gillette, “een reisetui heeft meegeleverd, waarvan ik doe alsof ik ze niet nodig heb.”

6. Beste baardtrimmer voor op reis:

Philips OneBlade QP2520/30 Trimmer, scheerapparaat en styler

beste baardtrimmer
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Draadloos | Batterijduur van 45 minuten | Weegt 9,7 gram | TK mes | 5 opzetkammen

Terwijl Black zegt dat de draadloze versie van de Wahl Peanut in een Dopp-set past, kun je de OneBlade overwegen als je op zoek bent naar een nog betaalbare baardtrimmer voor op reis. Quilty-Harper gebruikt het, en het maakte ook de cut op Soller’s lijst. “Het kleine formaat, de behoorlijke batterijduur en de pittige kleur maken het precies goed voor mijn Dopp-kit”, schreef Soller. Quilty-Harper voegt eraan toe dat het “zo dichtbij kan komen als een natte scheerbeurt” (met name, de OneBlade heeft ook onze lijst met door experts aanbevolen elektrische scheerapparaten gemaakt), waarbij Soller schrijft dat de gadget ergens “tussen een traditionele baardtrimmer en een gewoon scheermesje.” Hij voegt eraan toe: “Als je het handvat eenmaal hebt opgeladen en de stroom hebt ingeschakeld, snijden de snelle bewegingen van het mes bijna net zo dichtbij als een gewoon wegwerpmesje, maar zonder angst voor bloedingen of ingegroeide haartjes.”

7. Beste baardtrimmer voor snorren:

Wahl Detailer 5 Star T-Wide Baardtrimmer

beste baardtrimmer
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Met snoer | Weegt 180 gram | Verstelbaar T-blad | 3 beschermhulpstukken

Deze goedkopere trimmer voor styling wordt aanbevolen door kapper Perry Petit-Beau. Het is bedraad, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over het opladen van een batterij, en wat betreft de prestaties, zegt Petit-Beau dat hij “de afwerking en kracht van het mes leuk vindt”. Hij zegt ook dat, hoewel het wordt geleverd met beschermers voor het correct trimmen van een baard, je bij gebruik zonder een beschermer een “blootgesteld mes krijgt voor detaillering van de contouren en een gladde scheerbeurt.” Blootgestelde mesjes zitten niet in lijn met het lichaam van de trimmer, maar steken er uit, en sommige kappers geven er de voorkeur aan om contouren te creëren, omdat de vorm het gemakkelijker maakt om meer gevoelige gebieden te bereiken, aldus Petit-Beau. “Bij de meeste tondeuses is er normaal gesproken een bult onder het blad waardoor het moeilijk is om dichterbij te komen”, zegt hij. “Maar met een blootliggend mes kun je bij die moeilijk bereikbare plaatsen komen.” Zoals we in sommige recensies van deze trimmer hebben gelezen, verhoogde het blootgestelde mes ook het risico om jezelf te snijden, dus het is het meest geschikt voor mensen met wat meer ervaring met trimmen thuis.

Butler houdt van deze trimmer voor het strakker maken van snorren, omdat hij een T-blad heeft, dat zijn naam dankt aan de randen van het mes die uit de trimmer steken, zoals de bovenkant van de letter T. Dankzij de gebogen randen kun je in de hoeken komen en gaatjes onder de neus en rond de hoeken van een snor, volgens hem. “Dit geeft je meer controle en helpt je mogelijk te voorkomen dat je te veel haar afknipt van een gebied waarin je werkt”, zegt Butler. Hij waardeert, net als Petit-Beau, dat de trimmer een snoer heeft, waardoor hij constant vermogen kan leveren. Je wilt tenslotte niet eindigen met slechts de helft van een stuursnor.

8. Beste baardtrimmer voor het bijwerken:

ANDIS PROFESSIONAL SLIMLINE PRO GTX CORDLESS TRIMMER

beste baardtrimmer
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Draadloos | Batterijduur tot 2 uur | Weegt 4,9 gram | T-blad | 4 beschermhulpstukken

“Tussen kappersafspraken door, is het beste wat je thuis kunt doen om je baard te onderhouden, je wanglijnen en halslijn netjes te houden,” vertelde Wood Smith ons. “En de Andis Slimline Pro is gemakkelijk te manoeuvreren om zelfs moeilijk bereikbare haren in de nek te trimmen.” Alle kappers die de Magic Clip prezen, vertelden ons zelfs dat ze deze trimmer zullen gebruiken om baarden er zo netjes mogelijk uit te laten zien. “Het komt ongelooflijk dichtbij, dus professionals gebruiken het om nette lijnen te creëren en vervolgens de opzetstukken erop te zetten om de baard zelf te trimmen”, legt Karac Ruleau van Mott NYC uit. Miguez is het daarmee eens en zegt dat hoewel hij het niet als zijn belangrijkste baardtrimmer zou gebruiken, het het eerste is dat hij oppakt om het gebied rond de oren van zijn klanten en de achterkant van hun nek schoon te houden. Albano, een andere expert die zegt dat de Slimline Pro geweldig is voor styling, voegt eraan toe dat hij “superlicht, superscherp en gebouwd is om lang mee te gaan”. En Mac, alweer een Andis-fan, vertelde ons dat hij uit ervaring weet dat dit product werkt op gezichtshaar van alle soorten en texturen en zijn lading lang vasthoudt.

Hoewel het geweldig is om te stylen, merken onze experts op dat je het ook voor een volledige trimbeurt kunt gebruiken. Fajardo doet denken aan andere kappers – deze trimmer is gemakkelijk te hanteren. Daarom raadt ze het aan voor mensen die net een baard beginnen te laten groeien. Het T-blad “maakt het gemakkelijk om uit te lijnen en symmetrie te creëren”, wat de vorm zal versterken en meer definitie zal toevoegen.

9. Beste baardtrimmer die ook dienst doet als manscaping-tool:

Hatteker 5-in-1 Trimmerset

beste baardtrimmer
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Snoerloos en waterdicht | Batterijduur van 60 minuten | Zelfslijpende messen | Gewicht niet gespecificeerd | 13 opzetstukken voor baard, snor, haar, lichaam, oor en neus

Medium strateeg Shaquille Cheris vertelde ons dat hij dol is op deze trimset van het nieuwere verzorgingsmerk Hatteker. “Het werd geleverd met wat aanvoelde als 15 componenten”, zegt hij, “en het heeft een geweldige motor in vergelijking met de Panasonic die ik eerder gebruikte.” Technisch bedoeld om overal te worden gebruikt, zegt Cheris dat hij deze trimmer meestal gebruikt om de randen van zijn baard in goede conditie te houden tussen bezoeken aan een kapperszaak. Hatteker beweert dat het product volledig waterdicht is en moedigt gebruikers, naast het reinigen van de mesjes, aan om de baardtrimmer zelf onder een kraan te laten weken tussen gebruik. (Cheris, voor wat het waard is, vertelt ons dat hij dit nog niet heeft geprobeerd.)

U leest: 9x de beste baardtrimmer voor perfecte styling van je baard

Ook populair: Top 8 body scrub voor mannen die de huid exfolieert en verzorgt

Dit vind je misschien ook leuk: