9x de beste Dior parfum voor dames aller tijden die lang ruiken

beste dior parfum dames

Christian Dior is al sinds het begin van de 20e eeuw een iconisch merk. Na Christian Dior stierf Yves Saint Laurent als hoofdontwerper bij het bedrijf voordat hij zijn eigen iconische modehuis lanceerde. Dior maakt mooie en stijlvolle parfums voor vrouwen en parfums die geschikt zijn voor specifieke gelegenheden of voor meer algemeen dagelijks gebruik. Voor deze lijst heb ik geselecteerd wat door de jaren heen de beste Dior parfum voor dames uit hun parfumlijn is, gecategoriseerd op geursoort.

Beste Dior parfum voor dames

1. Een dikke bestseller:

Dior – Hypnotic Poison Eau de Toilette

beste Dior parfum voor dames

Warm, complex. verleidelijk. Dit is een sexy geur en bevat tonen van sandelhout, vanille, musk, amandelen, mos en nog veel meer. Er zijn veel flankers uit de Poison-parfumlijn en dit is naar mijn mening de beste van het stel. Ja, de andere zijn ook erg lekker, en moeten worden overwogen als je geen warme, gourmand-achtige geur wilt, zoals Hypnotic Poison.

De vanille en amandel lopen voorop en bieden een zoet, romig en nootachtig aroma. Sandelhout biedt de belangrijkste ondersteuning, samen met een andere zoete romige noot, in kokosnoot. Hypnotic Poison is behoorlijk gewaagd en blijft de hele dag op de huid zitten, zonder enig probleem. Dit is een warme en omhullende geur, dus wees voorzichtig met te veel sprayen op kantoor of dergelijke.

2. Heerlijke Dior privé:

Dior – Fève Délicieuse

beste Dior parfum voor dames
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

Dit is een unisex-optie uit de Privee-geurenlijn van Dior. Ik gaf de knipoog naar Ambre Nuit in mijn mannenlijst van de beste Dior-colognes, omdat ik denk dat die meer mannen zou aanspreken dan Feve. Maar dat is een andere geweldige keuze voor dames. Deze is zoet, warm en heeft een geweldige tonkaboonnoot. Nou, dat, samen met: karamel, vanille, kers, koffie, praline en chocolade tussen bloemige tonen.

Het is zoet, maar het komt nooit over als een gourmand van gebakken goederen, op mijn huid. Er zijn poederachtige kwaliteiten, lavendel- en roostoetsen, en een nogal uitgesproken kruidigheid in de dry down. Deze is een beetje anders, maar voelt vertrouwd aan. Ik heb de oudere versie van Fève Délicieuse nooit geprobeerd, dus ik weet niet helemaal zeker of er veel is veranderd of zo. Maar dit is een geweldig klein parfum.

3. Uniek, houtachtig gekruid parfum:

Dior – Dune Eau De Toilette

beste Dior parfum voor dames
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

Een heerlijke en elegante geur die dateert uit het begin van de jaren 90. Het is fris, sensueel en geweldig voor de warmere maanden. Dune is droog en houtachtig met sandelhout, palissander en amber als belangrijkste hoogtepunten. Er zijn gekruide tonen en ondertonen van vanille, die het zoet houden. Dune is een zeer zachte en vrij rustige geur. Het heeft niet dezelfde intense sillage als Hypnotic Poison, maar is nog steeds overal solide.

Dit zou een unisex geur kunnen zijn, met zijn houtachtige tonen, en dient als een grote verandering van tempo van het gebruikelijke populaire tarief. Er is echter genoeg van een gevoel van helderheid en enkele geweldige bloemige toevoegingen die Dune ver genoeg in het vrouwelijke kamp houden. Meestal gaat het over barnsteen, kruiden en hout…gewoon samengebonden in een complexer pakket.

4. Donker, vanille, bloemig:

Dior – Addict Eau de Parfum

beste Dior parfum voor dames
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

Mandarijn, roos en vanille geven dit een zoet oriëntaals aroma dat zeker in de smaak zal vallen. Een verfrissend, licht kruidig ​​en vrouwelijk parfum. Er zijn natuurlijk twee versies van Addict, een Eau de Parfum en EDT. De EDP is meer van de vanillenoot, die de weg wijst in de compositie. Het heeft niet de jasmijn van de EDT-versie. De EDT is veel bloemiger dan de EDP, die meer gericht is op de vanillenoot.

De EDT opent met jasmijn en mandarijn als de meest opvallende ingrediënten. Het is schoon en heeft een zeepachtige kwaliteit. De mandarijn is geen sappige geur, hij is niet volledig rijp en heeft een groen randje. De compositie komt redelijk droog over. Dan komen de tonen van vanille en sandelhout later naar voren, maar spelen een achtergrondrol. De prestaties zijn redelijk goed en Addict EDT is veelzijdig. Ik heb de EDP-versie hierboven gelinkt, want dat is de meest populaire van de twee, en ruikt beter voor mij.

5. Het leuke en jeugdige gifmeisje:

Dior – Poison Girl Unexpected Eau de Toielette

beste Dior parfum voor dames
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

Ja, Poison Girl is de meest populaire keuze geweest. Ik heb echter meer genoten van deze flanker dan het origineel. Poison Girl Unexpected trapt het af met een paar tonen van citrusfruit: citroen en bloedsinaasappel. Deze worden gecombineerd met tonkaboon, vanille en gember. Het heeft een romige en snoepachtige geur, met een extra zoutheid door de gembernoot.

Wat hier geweldig aan is, is hoe het overgaat. Damascusroos en gember worden de leiders en een amandel/hazelnootmelange geeft dit een mooie onderliggende nootachtigheid. Zoet, maar niet hinderlijk, en een hele mooie romigheid en algehele prestatie.

6. Warme en zoete perziken:

Dior – Dolce Vita Eau De Toilette

beste Dior parfum voor dames
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

Dolce Vita was een release uit de jaren 90 van Christian Dior. Deze is een beetje pittig, maar niet aanmatigend, terwijl hij ook warm en zoet is. Perzik, sandelhout, kaneel en kardemom helpen onder andere om dit effect te creëren. De basis is erg houtachtig met palissander om mee te gaan met de eerder genoemde sandelhoutnoot.

Daarbovenop is kardemom en kaneel gelaagd, die het de pittige kick en warmte geven. Ten slotte geeft de perziknoot Dolce Vita, zijn sucrose-zoetheid. Het is allemaal een moderne kijk op een klassieke formule. De sandelhoutnoot is echt geweldig, als het zijn tijd heeft, binnen de compositie.

7. Dior bloemig/fruitig parfum:

Dior – J’adore Eau de Parfum

beste Dior parfum voor dames
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

Een zeer populaire en geweldige keuze voor overdag. Bloemige noten, waaronder jasmijn, fresia en ylang-ylang blend met lichte fruitige ondertonen om een ​​schoon en helder parfum te creëren. De bloemige noten openen zich met een beetje wateraroma eraan. Ik krijg veel ylang-ylang, jasmijn, orchidee en fresia. De roos was voor mij echt nooit merkbaar in deze geur.

Terwijl de bloemen de geur over het algemeen domineren, zijn er fruittonen om dingen in evenwicht te brengen. Voornamelijk pruimen en meloen. J’adore is echter een zachter parfum, niet zwak en het blijft inderdaad 8+ uur op de huid. Dit is het type parfum dat veelzijdigheid heeft en kan dienen als dagelijks gebruik voor een vrouw. Lees mijn volledige J’adore-recensie

8. Altijd veranderend, nog steeds populair:

Dior – Miss Dior Eau de Parfum

beste Dior parfum voor dames
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

Een zeer vrouwelijke en veelzijdige geur met Natalie Portman in de advertenties ervoor. Het is een zoete geur voor een vrouw die zichzelf graag met een bepaald niveau van klasse draagt. Noten zijn onder meer: ​​roze jasmijn, aardbeiensorbet, groene mandarijn. Opmerking: Dior heeft dit parfum opnieuw geformuleerd en in 2017 een nieuwere versie uitgebracht.

9. Top Miss Dior keuze:

Dior – Miss Dior Absolutely Blooming Eau de Parfum

beste Dior parfum voor dames
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-2.png

Dit is momenteel het beste Miss Dior-parfum dat ze tot nu toe hebben uitgebracht. Het heeft een opening van granaatappel en framboos om samen te gaan met musk. Later komen de bloemige tonen van pioenroos en roos naar voren, met de halfscherpe zwarte bes. Absolutely Blooming wordt later meer door rozen gedomineerd, maar het is niet overdreven. Het werkt in de mix van fruittonen en musk.

De sillage op deze is sterk en blijft meer dan 10 uur op de huid. De fruittonen gaan van de hoofdattractie, naar een aanvulling, naar de bloemige ingrediënten die de geur zijn naam geven. Absolutely Blooming is een zeer goede keuze voor de lente en zomer. Het is zeer veelzijdig, aantrekkelijk en presteert overal goed en verdient daarom een negende plek op deze lijst met beste Dior parfum voor dames.

U leest: 9x de beste Dior parfum voor dames aller tijden die lang ruiken

Ook populair: Top 10 beste body spray van Victoria Secret aller tijden