9x de beste gezichtsreiniger voor de gevoelige huid

Gezichtsreiniger voor gevoelige huid

Wat iemands beautyroutine betreft, is het wassen van je gezicht zo eenvoudig als het maar kan. Schuim, spoel af, handdoekdroog en ga verder. Wat echter niet zo eenvoudig is: een geweldige reiniger vinden. Voor zo’n bescheiden item zijn er honderden en honderden opties die allemaal gericht zijn op een ander huidtype of ander huidprobleem. Als u een gevoelig huidtype heeft kan dit lastig zijn. Daarom hebben we de beste gezichtsreiniger voor de gevoelige huid onderzocht en hier een top 9 uit samengesteld.

Om u te helpen een geweldige formule voor uw doeleinden aan te scherpen, hebben we de lijst beperkt tot de best beoordeelde zachte reinigingsmiddelen voor de huid die “gavoelig” is. Tijdens ons testproces hebben we een duidelijke winnaar gevonden: CeraVe Hydrating Facial Cleanser. Deze niet-schuimende reiniger is doordrenkt met hyaluronzuur, ceramiden en glycerine om ultrahydraterend en zacht genoeg te zijn voor de gevoelige huid. Naast zijn fantastische reinigende eigenschappen, is het een van de meest kosteneffectieve gezichtsreinigers die we hebben getest.

Top 9 gezichtsreiniger voor de gevoelige huid

1. CeraVe Hydrating Cleanser Reinigingsmelk

gezichtsreiniger gevoelige huid

De CeraVe Hydrating Facial Cleanser is een van de meest budgetvriendelijke producten op onze lijst als we rekening houden met de kosten. Maar het bleek meer te zijn dan een voordelige keuze, en behaalde overal een perfecte score als de beste gezichtsreiniger voor de gevoelige huid.

Alles over mijn ervaring met deze reiniger was overweldigend positief. De formule is gemakkelijk uit de pompflacon te halen en omdat het zo gemakkelijk te verspreiden is, gaat een pompje of twee heel ver, wat ongetwijfeld je dollar nog verder oprekt.

Als ik een klacht had over dit product, is het dat het niet zoveel schuimde als ik persoonlijk leuk vind, maar dat is te verwachten, aangezien het een niet-schuimende gezichtswasbeurt is. Misschien belangrijker dan het schuim, mijn gezicht voelde ongelooflijk zacht en schoon aan nadat ik de formule had weggespoeld. In feite bleef er niets over van mijn kenmerkende make-uplook – een Dermablend CC-crème en Thrive Causemetics Liquid Lash Extensions – zonder eerst een make-upremover te gebruiken.

Eigenschappen:

 • Reinigt zeer goed
 • Smeert gemakkelijk uit
 • Zacht voor de gevoelige huid
 • Een fles gaat lang mee

2. Cetaphil Milde Huidreiniger

gezichtsreiniger gevoelige huid
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

De Cetaphil Milde Huidreiniger is een solide budgetvriendelijke optie en een waardige runner-up als beste gezichtsreiniger voor de gevoelige huid.

De formule voelt melkachtig en zijdezacht aan op je vingertoppen en smeert heel gemakkelijk uit. En hoewel het niet echt schuimt (naar mijn mening een nadeel), is het gemakkelijk in de huid te masseren en zorgt het voor een grondige reiniging. Het is ook een makkie om af te wassen – iets dat niet gezegd kan worden voor alle melkachtige reinigingsmiddelen.

Na gebruik zag mijn huid er schoon uit – er was geen spoor van make-up meer – en voelde super zacht en gehydrateerd aan. Zelfs na het drogen van mijn huid, ervoer ik geen oncomfortabele strakheid. Deze reiniger was geweldig en zal in een mum van tijd favoriet zijn.

Eigenschappen:

 • Zijdeachtige textuur
 • Smeert gemakkelijk uit
 • Reinigt effectief

3. Clinique All About Clean All-In-One Renigingsmelk

gezichtsreiniger gevoelige huid
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Dit product staat al jaren op mijn radar – sterker nog, ik heb een paar vrienden die deze reiniger sinds de middelbare school (meer dan 15 jaar geleden) religieus gebruiken. Na het testen begrijp ik waarom.

De romige formule van Clinique komt gemakkelijk uit de pompfles. Ik had meer reinigingsmiddel nodig dan ik had verwacht, vooral omdat het niet schuimde, maar het verspreidde zich gemakkelijk.

Nadat ik het product had weggespoeld en met een handdoek had gedroogd, voelde mijn huid echt schoon aan – ik zag geen tekenen van olie- of make-upresten. Net zo belangrijk was dat mijn huid comfortabel aanvoelde zonder droogheid, strakheid, film of residu.

Eigenschappen:

 • Zachte textuur
 • Smeert gemakkelijk uit
 • Reinigt effectief

4. Neutrogena Hydro Boost Hydrating Cleansing Gel

gezichtsreiniger gevoelige huid
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Deze op gel gebaseerde Neutrogena-reiniger is gemakkelijk uit de fles te halen, maar ik had nogal wat pompjes nodig om mijn hele gezicht voldoende te bedekken. Dit is niet ideaal, aangezien de enige beschikbare maat slechts 6 gram bevat – minder dan de helft van die van anderen op deze lijst voor een vergelijkbare prijs. Dat gezegd hebbende, toen ik eenmaal genoeg formule had, verspreidde het zich goed en schuimde het licht, wat ik leuk vond.

In tegenstelling tot anderen op deze lijst, wordt deze formule gefactureerd als zowel een reinigingsmiddel als een make-upverwijderaar, maar het voldeed op geen van beide gebieden aan mijn verwachtingen. Hoewel ik niet veel make-up achterliet, liet de slijmerige consistentie van het product een beetje residu op mijn huid achter, wat bijdroeg aan een algeheel gevoel van een diepere reiniging.

Eigenschappen:

 • Makkelijk te doseren
 • Smeert gemakkelijk uit

5. La Roche-Posay Toleriane Reinigingslotion

gezichtsreiniger gevoelige huid
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

De La Roche-Posay Toleriane Reinigingslotion is erg melkachtig en zacht, maar ik had meer product nodig dan ik had verwacht omdat het, hoewel het zich goed verspreidt, helemaal niet schuimt. Als gevolg hiervan had ik het gevoel dat ik niet mijn hele gezicht bedekte zonder een extra pomp of twee te pakken.

Het product spoelde gemakkelijk af en mijn gezicht zag er schoon uit en voelde schoon aan, maar niet zo zacht als bij anderen (namelijk onze beste algehele keuze). Ik ervoer ook een huidstrakheid gedurende een minuut of twee na het wassen die pas verdween nadat ik een vochtinbrengende crème had gebruikt.

Eigenschappen:

 • Melkachtige en zachte textuur
 • Smeert gemakkelijk uit
 • Spoelt goed af

6. Burt’s Bees Refreshing Foaming Cleanser

gezichtsreiniger gevoelige huid
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Het Burt’s Bees-product stond niet op mijn radar totdat ik het op verschillende bestsellerlijsten zag als beste gezichtsreiniger voor de gevoelige huid. En toen ik het eenmaal probeerde, was het gemakkelijk in te zien waarom het zoveel lof oogst.

Het eerste wat me opviel was de heerlijke en verkwikkende – maar helemaal niet overweldigende – komkommer- en muntgeur. Het voelde als een traktatie om wakker te worden met dit aangename aroma voor mijn gezichtsreiniging in de ochtend en ik vond het niet te gewaagd om voor het slapengaan te gebruiken.

Maar de reiniger bleef ook op belangrijkere gebieden indruk op me maken. Het is gemakkelijk uit de pompbare container te komen en smeert goed uit op de huid, dus je hoeft niet veel formule te gebruiken bij elke wasbeurt. Het schuimt ook goed, waardoor ik het gevoel had dat mijn huid voldoende schoon werd.

Wat nog belangrijker is, na het spoelen zag mijn huid er net zo schoon uit als het voelde – er was weinig tot geen make-up meer over. Mijn enige kleine klacht is dat mijn huid na het wassen strakker aanvoelde dan na het gebruik van onze Best Overall-keuze, maar het was niets dat een vochtinbrengende crème niet kon oplossen.

Eigenschappen:

 • Geweldige geur
 • Smeert gemakkelijk uit
 • Een kleine formule gaat een lange weg
 • Schuimt goed

7. Vanicream Gentle Facial Cleanser

gezichtsreiniger gevoelige huid
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Net als andere geweldige reinigingsmiddelen die we hebben getest, is Vanicream Gentle Facial Cleanser gemakkelijk uit de pompflacon te halen, smeert hij goed uit en schuimt hij goed. Het behaalde ook perfecte scores bij alle vragen met betrekking tot reinigingskracht. Na het gebruik van de face wash voelde mijn huid lekker schoon aan en was ik make-upvrij. Ik ervoer ook geen uitdrogend of strak gevoel; in plaats daarvan voelde mijn huid soepel en zacht aan.

Het valt niet te ontkennen dat Vanicream overal een solide reiniger is, maar ik had moeite om voorbij zijn medicinale geur te komen. Het is vermeldenswaard dat dit voor sommigen een zegen is. De geur waar ik zo’n hekel aan had, is eigenlijk de natuurlijke geur van het product – het bevat geen geuren of ingrediënten die mogelijk irriterend kunnen zijn voor mensen met een ultragevoelige huid of aandoeningen zoals eczeem.

Eigenschappen:

 • Smeert gemakkelijk uit
 • Schuimt goed
 • Reinigt effectief

8. Clean & Clear Morning Burst Day & Night Cleanser 2-pack

gezichtsreiniger gevoelige huid
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Dit product wijkt af van andere die we hebben getest, omdat het een set van twee verschillende reinigingsmiddelen is: de ene bedoeld voor gebruik in de ochtend en de andere voor gebruik in de avond.

Elke reiniger heeft een andere geur en een gewijzigde ingrediëntenlijst. De AM-formule bevat verhelderende vitamine C, terwijl de PM-formule mineralen en extracten zoals zeekelp bevat die beweren zuiverend te zijn.

Over het algemeen merkte ik niet veel verschil tussen de twee producten, afgezien van de geuren. (Ik gaf de voorkeur aan de heldere, citrusachtige ochtendgeur boven de avondgeur, die een beetje intens was op een synthetische lavendelachtige manier.) Beide waren gemakkelijk uit de container te krijgen. En hoewel ik in beide gevallen iets meer product nodig had dan ik had verwacht, verspreidden de formules zich goed met een behoorlijke hoeveelheid schuim.

Na het spoelen zag en voelde mijn huid schoon, maar ik voelde wat trekkerig, vooral na het gebruik van het nachtproduct. Hoewel ik dit als negatief beschouwde, geloof ik dat het extra drogende gevoel kan worden toegeschreven aan het feit dat de PM-was bedoeld is om een ​​diepere reiniging te geven dan de AM-was. Het hebben van twee afzonderlijke reinigingsmiddelen leek me onnodig en ik zou beide inruilen voor onze beste algehele keuze.

Eigenschappen:

 • Makkelijk te doseren
 • Smeert gemakkelijk uit
 • Reinigt effectief

9. Glossier Milky Jelly Cleanser

gezichtsreiniger gevoelige huid
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Ooit zwoer ik bij de Glossier-reiniger. Het heeft een mooie, gladde textuur die als boter op de huid glijdt. Maar toen ik de formule tegen bijna een dozijn andere had vergeleken, realiseerde ik me dat, hoewel ik de reiniger als geheel leuk vind, ik waarschijnlijk te veel betaalde, aangezien er andere, veel minder dure opties zijn die ik net zo leuk vond.

Zoals gezegd, voelt de reiniger van Glossier prettig aan op de huid, maar het is niet zonder nadelen. Het komt niet zo gemakkelijk uit de pompfles als sommige andere formules, en je hebt een behoorlijke hoeveelheid nodig om de huid te bedekken – een dure aangelegenheid, aangezien het het op een na duurste product is dat is getest.

Bovendien leek het niet volledig te reinigen – ik had nog steeds een vleugje mascara op na het spoelen – en mijn huid voelde strakker aan dan de meeste andere geteste reinigingsmiddelen.

Eigenschappen:

 • Gladde textuur

Hoe we de beste gezichtsreiniger voor de gevoelige huid hebben getest

Ik ben een lifestyle-schrijver en -redacteur met bijna 12 jaar ervaring in het testen van alle verschillende soorten schoonheidsproducten. Ik heb geen dringende huidverzorgingsproblemen, maar mijn huid leunt meer droog dan vettig. Als ik op zoek ben naar een reinigingsmiddel, neig ik naar hydraterende plectrums die gemakkelijk te vinden zijn en relatief budgetvriendelijk.

Als het op gezichtswas aankomt, ben ik nooit merktrouw geweest. Dus toen ik de kans kreeg om een ​​handvol producten te testen om de meest effectieve, niet-drogende reinigingsmiddelen te vinden, sprong ik erop. Was er iets dat de komende jaren mijn go-to zou kunnen worden?

De testen

Ik heb bestsellerlijsten van retailers en andere redactionele lijsten bekeken om de beste gezichtsreinigers te vinden. Vervolgens heb ik ze allemaal op de proef gesteld en de best beoordeelde merken tegen elkaar uitgezet om het beste van het beste te vinden.

Het testproces was eenvoudig: ik evalueerde elke reiniger op flesfunctionaliteit, daarna ingezeept en gespoeld. Tijdens elke test beoordeelde ik dingen zoals hoe de gezichtswas schuimt, plus hoe mijn huid aanvoelde en hoe schoon deze eruit zag na het reinigen. Toen ik klaar was met het testen van alle gezichtsreinigers, werkte ik samen met de interne experts van Reviewed om de resultaten te scoren en te wegen op een wetenschappelijk gekalibreerde rubriek.

Tijdens het proces heb ik een paar kenmerken overwogen:

 • Flessenfunctionaliteit: heeft de fles een vergrendelingsmechanisme of een dop om morsen te voorkomen?
 • Bruikbaarheid: hoe gemakkelijk is het om de formule uit de container te halen? Hoe is de consistentie? Hoeveel schuimt de gezichtswas? Wat voor soort geur, indien aanwezig, heeft het?
 • Prestaties: Hoe schoon ziet en voelt de huid er na gebruik uit? Blijft er make-up achter?

Wat u moet weten over een gezichtsreiniger voor de gevoelige huid

Als het gaat om gezichtswassingen, kunnen een paar overwegingen van invloed zijn op uw aankoopbeslissing:

Huidtype: Kies een huidprobleem – rimpels, acne, donkere vlekken – en je zult een product vinden dat is gemaakt om aan die behoefte te voldoen met zijn actieve ingrediënten. Maar als je gewoon een betrouwbare reiniger wilt die zich richt op het verwijderen van overtollige make-up, olie en onzuiverheden, ongeacht het huidtype of de zorg, dan zijn er tal van formules die je waar voor je geld bieden.

Reinigingskracht: het is belangrijk op te merken dat reinigingsmiddelen over het algemeen niet bedoeld zijn om make-up te verwijderen. Hoewel uit onze tests bleek dat veel reinigingsmiddelen wat make-up zullen verwijderen (met name lichte make-up zoals getinte vochtinbrengende crème en gewone mascara), heb je waarschijnlijk een aparte make-upremover nodig, zoals micellair water of reinigende balsem, voor zwaardere make-uplooks, vooral die met waterdichte mascara.

Kosten: net als andere schoonheidsproducten variëren de kosten enorm. Voor onze tests hebben we ons gericht op gemakkelijk verkrijgbare en relatief betaalbare reinigingsmiddelen. Onze topkeuze – een van de meest budgetvriendelijke op de lijst – verdiende overal een perfecte score, wat onze hypothese bevestigt: u hoeft geen geld uit te geven aan een high-end reinigingsmiddel om de klus te klaren.

U leest: 12x de beste gezichtsreiniger voor de gevoelige huid

Ook populair: Dr Jart Cicapair Cream review: voor een kalme, egale, ontstresste huid

Dit vind je misschien ook leuk: