9x de beste olie voor haargroei en sterker haar

olie voor haargroei

Essentiële oliën worden uit planten gewonnen door middel van methoden zoals distillatie of verdamping. Hoewel etherische oliën het meest bekend staan ​​om hun aromatische eigenschappen, bevatten ze ook sterke eigenschappen die gunstig kunnen zijn voor de gezondheid. Essentiële oliën worden al lang gebruikt in alternatieve, oosterse en homeopathische geneesmiddelen vanwege hun effectiviteit en het lage risico op bijwerkingen. Een voordeel van sommige essentiële oliën is het verbeteren van de gezondheid van het haar. Verschillende oliën kunnen alles doen, van het helpen groeien van het haar tot het toevoegen van kracht en glans. Daarom gaan we in dit artikel de 9 beste olie voor haargroei bevordering en sterker haar op een rij zetten!

Dit is de top 9 met beste olie voor de haargroei

1. Lavendelolie

olie voor haargroei

Lavendelolie kan de haargroei versnellen. Wetende dat lavendelolie eigenschappen heeft die de groei van cellen kunnen genereren en stress kunnen verminderen, ontdekten onderzoekers van een dierstudie dat deze olie in staat was om een ​​snellere haargroei bij muizen te genereren. Het heeft ook antimicrobiële en antibacteriële eigenschappen, die de gezondheid van de hoofdhuid kunnen verbeteren.

Meng enkele druppels lavendelolie in 3 eetlepels draagolie, zoals olijfolie of gesmolten kokosolie, en breng het rechtstreeks op je hoofdhuid aan. Laat het minstens 10 minuten intrekken voordat u het uitwast en shamponeert zoals u normaal zou doen. U kunt dit meerdere keren per week doen.

2. Pepermunt olie

olie voor haargroei

Pepermunt olie voor haargroei kan een koud, tintelend gevoel veroorzaken wanneer het de bloedcirculatie bevordert naar het gebied waarop het wordt aangebracht. Dit kan de haargroei tijdens de anagene (of groeifase) bevorderen. Een studie toonde aan dat pepermuntolie, bij gebruik op muizen, het aantal follikels, de follikeldiepte en de algehele haargroei verhoogde.

Meng 2 druppels etherische olie van pepermunt met de dragerolie naar keuze. Masseer het in je hoofdhuid en laat het 5 minuten intrekken voordat je het grondig uitwast met shampoo en conditioner.

3. Rozemarijn olie

olie voor haargroei
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Als je zowel de haardikte als de haargroei wilt verbeteren, is rozemarijnolie een uitstekende keuze dankzij het vermogen om de cellulaire generatie te verbeteren. Volgens een onderzoek presteerde rozemarijnolie net zo goed als minoxidil, een veel voorkomende haargroeibehandeling, maar met minder jeuk op de hoofdhuid als bijwerking.

Meng enkele druppels rozemarijnolie met olijf- of kokosolie en breng het op je hoofdhuid aan. Laat het minstens 10 minuten intrekken voordat u het uitwast met shampoo. Doe dit twee keer per week voor het beste resultaat.

4. Cederhout olie

olie voor haargroei

Er wordt gedacht dat etherische olie van cederhout de haargroei bevordert en haaruitval vermindert door de olieproducerende klieren in de hoofdhuid in evenwicht te brengen. Het heeft ook schimmelwerende en antibacteriële eigenschappen, die verschillende aandoeningen kunnen behandelen die kunnen bijdragen aan roos of haaruitval. Opgenomen in een mengsel met lavendel en rozemarijn, bleek cederhoutextract ook haaruitval te verminderen bij mensen met alopecia areata. Het is misschien moeilijk te vinden in supermarkten, maar je kunt het misschien kopen bij kleinere reformwinkels.

Meng een paar druppels etherische olie van cederhout met 2 eetlepels van een dragerolie naar keuze. Masseer het in je hoofdhuid en laat het 10 minuten intrekken voordat je het uitwast.

5. Citroengras olie

olie voor haargroei

Roos kan een veel voorkomende aandoening zijn en een gezonde, schilfervrije hoofdhuid is een belangrijk onderdeel van de gezondheid van het haar. Citroengrasolie is een effectieve behandeling tegen roos, en in een onderzoek uit 2015 bleek dat het roos na een week aanzienlijk verminderde.

Citroengrasolie voor roos is het meest effectief bij dagelijks gebruik. Meng dagelijks een paar druppels in je shampoo of conditioner en zorg ervoor dat het in je hoofdhuid wordt gemasseerd.

6. Tijm olie

olie voor haargroei
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Tijm kan de haargroei helpen bevorderen door zowel de hoofdhuid te stimuleren als haaruitval actief te voorkomen. Net als cederhoutolie, bleek tijmolie ook nuttig te zijn bij de behandeling van alopecia areata. Tijm is bijzonder sterk, zelfs onder etherische oliën.

Doe slechts 2 kleine druppels in 2 eetlepels dragerolie voordat u deze op uw hoofdhuid aanbrengt. Laat het ongeveer 10 minuten intrekken en was het dan uit.

7. Salie olie

olie voor haargroei
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Clary Sage-olie bevat hetzelfde linalylacetaat dat lavendelolie zo effectief maakt bij het verhogen van de haargroei. Het kan de haarsterkte verbeteren, naast het verhogen van de haargroei, waardoor het moeilijker wordt om haar te breken.

Meng 3 druppels Clary Sage-olie met je favoriete conditioner, of met 1 eetlepel dragerolie. Bij dagelijks gebruik na 2 minuten uitspoelen. Als u het een of twee keer per week gebruikt, laat het dan 10 minuten staan.

8. Tea tree olie

olie voor haargroei
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Tea tree olie voor haargroei heeft krachtige reinigende, antibacteriële en antimicrobiële eigenschappen. Bij topisch gebruik kan het helpen de haarzakjes los te koppelen en de haargroei te versnellen. Tea tree oliën zijn er in vele concentraties, dus het is belangrijk om de aanwijzingen van de fabrikant op te volgen. Sommige zijn sterk geconcentreerde etherische oliën, en andere producten worden gemengd in een crème of olie. Een studie uit 2013 wees zelfs uit dat een mengsel met tea tree olie en minoxidil effectiever was dan alleen de minoxidil alleen bij het verbeteren van de haargroei, hoewel er meer studies nodig zijn om alleen tea tree olie te gebruiken. Een recensie uit 2015 wees uit dat tea tree vaak wordt gebruikt in producten voor de behandeling van roos.

Je kunt 10 druppels tea tree etherische olie in je shampoo of conditioner mengen en deze dagelijks gebruiken. Of u kunt 3 druppels mengen met 2 eetlepels van een dragerolie en 15 minuten laten inwerken voordat u het uitspoelt.

9. Ylang-ylang olie

olie voor haargroei
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Hoewel mensen met vet haar en vette huid deze olie zouden willen overslaan, is ylang-ylang-olie ideaal voor mensen met een droge hoofdhuid, omdat het de talgproductie kan stimuleren. Omdat het gebrek aan voldoende olie en talg ervoor zorgt dat het haar droog en broos wordt, kan ylang-ylang de haartextuur verbeteren en haarbreuk verminderen.

Meng 5 druppels etherische ylang-ylang-olie met 2 eetlepels warme olie. Masseer het in je hoofdhuid en wikkel je hoofd in een warme handdoek. Laat het 30 minuten intrekken voordat u het uitwast. Ylang-ylang is ook te vinden in preparaten zoals shampoo of crèmes.

Een alternatief voor etherische olie


Olie van paardestaartplantenextract
Paardenstaartolie is een extractolie, geen etherische olie. Het bevat silica, waarvan wordt gedacht dat het de haargroeisnelheid en kracht verbetert en mogelijk roos vermindert. Hoewel er geen studies zijn die topisch gebruikte paardenstaartolie hebben geëvalueerd, wees een onderzoek uit 2015 uit dat orale tabletten die de olie bevatten, de haargroei en kracht verbeterden bij vrouwen met dunne haargroei. Het kan ook effectief zijn als een plaatselijke behandeling, met anekdotisch bewijs en theorie die suggereert dat het de bloedsomloop naar de hoofdhuid kan stimuleren en dezelfde voordelen heeft als de orale tablet. U kunt het online kopen of bij uw dichtstbijzijnde reformwinkel.

Volg de instructies van de fabrikant. Het kan aan shampoo worden toegevoegd of in je hoofdhuid worden gemasseerd.

Ook populair: Shea Moisture Deep Treatment Masque review: een haar traktatie!