9x de beste zonnebrand voor baby en kind volgens dermatologen

beste zonnebrand baby

Je weet dat je het hele jaar door zonnebrandcrème moet dragen, elke dag. Maar als het gaat om de beste zonnebrand voor baby en kind, zijn de richtlijnen niet zo duidelijk.

Voor pasgeborenen en baby’s jonger dan 6 maanden, zegt de American Academy of Pediatrics (AAP) dat ouders een minimale hoeveelheid babyveilige zonnebrandcrème met een SPF van 30-50 (niet lager dan SPF 15) kunnen aanbrengen op het gezicht, rug van de handen en de bovenkant van de voeten. Voor baby’s van 6 maanden of ouder kun je een babyveilige zonnebrandcrème met SPF 30-50 aanbrengen op alle blootgestelde delen van het lichaam van je kleintje.

Het goede nieuws? Voor baby’s eerste zomer zou het niet zo’n grote uitdaging moeten zijn om haar uit direct zonlicht te houden. “Tenzij je een kind hebt dat ver vooruit is op hun ontwikkelingsoriëntatiepunten, zijn ze niet mobiel en rennen ze niet rond”, merkt Bernard Cohen, MD, hoogleraar kinderdermatologie aan de Johns Hopkins University School of Medicine op. “Je kunt ze bewaren in een schaduwtent, onder een parasol en in zonbeschermende kleding.” Onthoud alleen dat als je op het strand bent, de zon kan weerkaatsen op zand of water en in je anders schaduwrijke plek.

Beste zonnebrand voor baby en kind

1. Beste algemeen:

Zwitsal Voor en Na ‘t zonnetje 0% parfum

beste zonnebrand baby

Voordelen: Vrij van parfum, droogt transparant op
Nadelen: Geen

Een favoriet van dermatologen en volgens velen de beste zonnebrand voor baby en kind; Zwitsal Voor en Na ‘t zonnetje 0% parfum (dus ook geschikt voor baby’s met eczeem) maakt gebruik van een hypoallergene formule met SPF 50 om je baby optimaal te beschermen. De aftersun met aloe vera biedt direct verlichting en verkoeling na het zonnen. Om de kwaliteit en mildheid te garanderen, zijn de producten allemaal mild, hypoallergeen en ph-huidneutraal., dus je kunt met je baby naar het zwembad gaan en weten dat ze optimaal beschermd is.

Wat klanten zeggen:
“Zwitsal Voor en Na ‘t zonnetje 0% parfum is de beste. Ik begon het 3 jaar geleden te gebruiken met mijn eerste baby en nu gebruikt het hele gezin het. Geen agressieve chemicaliën, parfumvrij en geschikt voor de gevoelige huid.”

2. Beste natuurlijke babyzonnebrandcrème:

Naïf Natuurlijke Zonnebrandcrème factor 30 Voor Baby En Kind

beste zonnebrand baby
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Voordelen: Natuurlijke minerale zonwerende filter, makkelijk aan te brengen
Nadelen: Geur spreekt niet iedereen aan

Deze zonnebrandcrème beschermt met een mengsel zonder parabenen met natuurlijke zonnefilterse om de UVA- en UVB-stralen van de zon te blokkeren. Naïf Natuurlijke Zonnebrandcrème factor 30 voor baby en kind bevat ook ingrediënten als jojobaolie en zinkoxide; deze beschermen en voeden de huid. De zinkoxide is de UV filter die de zonnestralen weerkaatst op je huid, zodat ze de huid geen schade kunnen aandoen.

3. Beste zonnebrand stick voor baby’s:

Raw Elements Natuurlijke Zonbescherming baby + kids SPF 30

beste zonnebrand baby
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Voordelen: Eenvoudig aan te brengen, biologisch afbreekbaar
Nadelen: Kan streperig aanbrengen

Als de baby van top tot teen in zonbeschermende kleding is gekleed, zijn een paar snelle veegbewegingen van deze hypo allergene zonnebrandcrème misschien alles wat je nodig hebt om haar onbedekte huid te beschermen. “Sticks zijn vooral goed voor het gezicht, omdat ze gemakkelijker te controleren zijn als ze uit de ogen blijven”, zegt Dr. Perman. De stick bevat een mengsel van verzachtende en verzorgende biologische ingrediënten als kokosnoot olie, kamille, calendula en zonnebloem olie om de tere babyhuid te hydrateren en te kalmeren. Bovendien zult u blij zijn te weten dat dit een zero-waste stick is, dus ook zeer vriendelijk voor het milieu. Ook in een blikvorm verkrijgbaar bij bol.com.

Wat klanten zeggen:
“Ik koos na veel onderzoek de Raw Elements stick en het bevalt mij uitstekend. Je pakt hem er zo bij en beschermt je baby direct, waar je ook bent.”

4. Beste babyzonnebrandcrème voor baby’s met eczeem:

Nivea Zonnebrand Sun baby lotion BF50+

beste zonnebrand baby
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Voordelen: Betaalbaar, goed voor de gevoelige huid
Nadelen: Kan door de dikte lastig uit te smeren zijn

Deze milde zonnebrandcrème blokkeert bijna alle zonnestralen zonder vettig of irriterend te zijn. De formule bevat vitamine E en Aloë Vera en is speciaal ontwikkeld voor de zongevoelige babyhuid.  Net als andere natuurlijke zonnebrandmiddelen, bevat deze geen parfum, waardoor het zeer geschikt is voor de gevoelige babyhuid met eczeemklachten.

Wat klanten zeggen:
“Mijn zoon is 1,5. We hebben deze Nivea zonnebrand vorig jaar de hele zomer gebruikt, geen problemen, geen irritatie en hij is blond en ook vatbaar voor eczeem.”

5. Beste drogisterij baby zonnebrandcrème:

Zwitsal Voor En Na ‘t Zonnetje Zonnebeschermingsset 

beste zonnebrand baby
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Voordelen: Makkelijk smeerbaar, plakt niet, betaalbaar
Nadelen: Bevat parfum

Zwitsal Voor En Na ‘t Zonnetje biedt een formule met SPF50+ om de UV-stralen van de zon te blokkeren. De Zonnebeschermingsset bestaat uit een zonnespray met SPF 50+ en een aftersuncrème met aloë vera voor een direct kalmerend effect. Het is een geliefde formule voor velen en dat bewijzen ook de vele lovende klantreviews op bol.com. Moeders kunnen zich op hun gemak voelen bij het gebruik op het gezicht en lichaam van hun baby.

6. Beste “volwassen” minerale zonnebrandcrème voor baby’s

All Good Organic Sunscreen Butter SPF 50

beste zonnebrand baby
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Voordelen: Hoog zinkoxidegehalte, draagbaar en morsbestendig
Nadelen: sommige ouders merken op dat het te dik is

Hoewel het niet op de markt wordt gebracht als zonnebrandcrème voor baby’s, is All Good Organic Sunscreen Butter een van de sterkste zonnebrandmiddelen op de markt met 25 procent zinkoxide. Het bevat slechts zes andere gemakkelijk uit te spreken ingrediënten, dus je kunt er zeker van zijn dat het veilig is voor zelfs de meest gevoelige babyhuid. Ja, de waterbestendige (tot 80 minuten) boter is dik wanneer deze voor het eerst wordt aangebracht, maar hij wrijft snel in transparant. Het blikje is klein genoeg om in je luiertas te passen – een pluspunt als je bedenkt dat baby ook zonnebrandcrème nodig heeft in het park en in de speeltuin.

Wat klanten zeggen:
“Ik gebruik de All Good Sunscreen Butter op mijn dochter. Het is natuurlijk en ik hou ervan hoe klein het is.”

7. Beste vochtinbrengende zonnebrandcrème voor baby’s:

Babo Botanicals Minerale zonnebrandcrème voor babyhuid

beste zonnebrand baby
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Voordelen: Veilig voor de gevoelige huid, waterbestendig
Nadelen: sommige ouders melden dat het moeilijk is om volledig in te wrijven

Als je de hele dag zonnebrandcrème op de baby smeert, wil je zeker weten dat het niet alleen schade door de zon voorkomt, maar ook haar huid hydrateert. Deze geurvrije zonnebrandcrème bevat sheaboter, jojoba-olie en calendula om de babyhuid te kalmeren.

Wat klanten zeggen:
“Babo Botanicals is er een die ik al jaren gebruik. Het werkt geweldig, maar is zeker een stuk dikker om op te smeren, maar het is het waard, zodat je niet zoveel schadelijke chemicaliën opneemt!”

8. Beste lichtgewicht babyzonnebrandcrème:

Baby Bum Mineral-Based Sunscreen

beste zonnebrand baby
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Voordelen: Veganistisch, geurvrij, trekt snel in
Nadelen: Dik en kan een beetje uitdagend zijn om in te wrijven

Recensenten zijn enthousiast over dit romige, lichtgewicht zonnescherm met 20 procent zinkoxide uit de babylijn van Sun Bum, Baby Bum. De complimenten die steeds weer opduiken? Hoe snel de formule in de huid van hun kleintje wordt opgenomen. In tegenstelling tot sommige andere zonnebrandmiddelen, laat deze keuze de baby niet plakkerig of vettig achter – en dat verkort de applicatietijd, zodat jij en je baby zo snel mogelijk weer kunnen spelen. De veganistische, plantaardige formule is bovendien hypoallergeen en waterbestendig tot 80 minuten.

Wat klanten zeggen:
“We gebruiken babybum. Mijn kleine man is SUPER blond en heeft rood haar. Mijn man heeft ook een lichte huid en gebruikt Sun Bum (de volwassen versie van Baby Bum). Het is SPF 50, we hebben de stick en de lotion en we zijn er dol op! Het is ook qua ingrediënten natuurlijk.”

9. Beste zonnebrandcrème om u te helpen herinneren om opnieuw aan te brengen:

Blue Lizard Australian Sunscreen SPF 30

beste zonnebrand baby
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Voordelen: rifveilig, geurvrij
Nadelen: Voelt vettig aan

Dr. Robinson beveelt deze zonnebrandcrème aan, die is verpakt in een unieke fles, om u te helpen op de hoogte te blijven van het opnieuw aanbrengen: de dop wordt blauw in de aanwezigheid van schadelijke UV-stralen. Hoe feller blauw de fles wordt, hoe feller de zon. Bovendien is de formule op basis van zinkoxide en titaniumdioxide geformuleerd voor de gevoelige babyhuid en vrij van chemicaliën, parabenen en geurstoffen.

Wat klanten zeggen:
“Ik gebruik Blue Lizard op mijn gezicht… Noch ik, noch mijn baby is verbrand tijdens het gebruik ervan.”

Wat is de beste zonnebrand voor baby en kind?

Zoek bij het kopen van de beste zonnebrand voor baby en kind naar een formule met het label “breedspectrum” – dat betekent dat het beschermt tegen zowel UVB- als UVA-stralen. De lijst met actieve ingrediënten mag alleen titaniumdioxide of zinkoxide bevatten (dat is een goede vuistregel bij het winkelen ook voor uw eigen zonnebrandcrème!).

“Deze ingrediënten worden beschouwd als fysieke zonnefilters”, legt Marissa J. Perman, M.D., een kinderdermatoloog aan de Universiteit van Philadelphia, uit. “Dat betekent dat wanneer je ze aanbrengt, ze op het huidoppervlak blijven en niet worden geabsorbeerd.”

Een feit waardoor je je misschien nog meer op je gemak voelt bij het idee om fysieke zonnebrandmiddelen op je kleintje te smeren: “Zink is hetzelfde product dat in veel luiercrèmes wordt aangetroffen”, zegt ze.

De AAP merkt op dat zonnebrandmiddelen met de minerale ingrediënten zinkoxide of titaniumdioxide de voorkeur hebben boven een chemische zonnebrandcrème. Dat gezegd hebbende, benadrukken ze dat elke zonnebrandcrème een veel betere keuze is dan helemaal geen zonnebrandcrème om baby’s te beschermen tegen zonnebrand.

Welke ingrediënten moeten worden vermeden in zonnebrandcrème voor baby en kind?

Je moet ervoor zorgen dat de beste zonnebrand van je baby geen oxybenzone bevat, een ingrediënt dat hormonale effecten kan hebben, zegt Albert Yan, M.D., hoofd van de kinderdermatologie van het Children’s Hospital in Philadelphia. Nog een reden om oxybenzone door te geven? Er is enige bezorgdheid dat het schadelijk kan zijn voor koraalriffen – in feite hebben Hawaii en sommige steden in Florida wetsvoorstellen aangenomen die formules die het bevatten verbieden.

U zult ook de ingrediëntenlijst willen lezen van elk babyzonnescherm dat u overweegt te kopen om te zien of het geurstoffen, kleurstoffen, PABA (para-aminobenzoëzuur), parabenen en ftalaten bevat, die allemaal de gevoelige huid van de baby kunnen irriteren.

Wat betreft die aerosol zonnebrandsprays? Hoewel ze misschien handig lijken om SPF snel toe te passen op een kronkelig kind, waarschuwt Dr. Perman tegen hen. “Ik ben bang dat ze niet met de juiste dikte worden aangebracht”, zegt ze, vooral als je op een winderig strand bent, wanneer de spray kan wegwaaien voordat het op de baby komt. Bovendien is het mogelijk dat uw baby per ongeluk de chemicaliën uit de spray inademt.

Zonnebrandcrème voor baby’s aanbrengen

Om de baby tegen de zonnestralen te beschermen, stelt de APP voor om de noodzaak van zonnebrandcrème te minimaliseren door de baby in zonbeschermende kleding te kleden (met lange mouwen als dat mogelijk is), een zonnehoed en een zonnebril.

Breng vervolgens een dunne laag zonnebrandcrème voor baby’s aan op alle resterende blootgestelde delen – zorg ervoor dat u SPF 30 of hoger gebruikt en breng dit ten minste 15 tot 30 minuten aan voordat u naar buiten gaat. Volgens de AAP moet je baby’s sunblock elke twee uur opnieuw aanbrengen als je buiten bent en onmiddellijk na activiteiten op waterbasis en het drogen van de handdoek.

U leest: 9x de beste zonnebrand voor baby en kind volgens dermatologen

Ook populair: Mag een kind melatonine en hoeveel mg is dan veilig?

Dit vind je misschien ook leuk: