9x het beste apparaat voor buikspieren volgens sport experts

beste apparaat voor buikspieren

“Sixpack-buikspieren” zijn waarschijnlijk het meest gewenste fitnessresultaat onder de massa. En er zijn veel rare buikspiermachines (weet je nog die trillende buikspieren?) die beloven dat wasbordeffect te creëren, zodat je er op tijd voor het badpakseizoen super gescheurd uitziet. Maar gelukkig zijn er ook een hoop goede apparaten en tools. Lees verder om het beste apparaat voor buikspieren te ontdekken waarmee je vanuit huis je buikspieren eenvoudig als een pro kan trainen.

Hier is een klein geheimpje: er is geen snelle weg naar een sixpack. En je zult nooit die wasbordbuikspieren krijgen zonder je hele kern te trainen, wat de basis is voor al je lichaamskracht. Je core omvat niet alleen de rectus abdominis (ook wel je sixpack genoemd), waarmee je voorover kunt buigen, maar ook de transversus abdominis (een diepe spierlaag die je romp stabiliseert), de interne en externe schuine buikspieren aan de zijkanten van je buik. torso die u helpen buigen en draaien, de stabiliserende multifidi-spieren langs uw wervelkolom en de erector spinae, die u helpen opstaan ​​vanuit een voorovergebogen positie en achterover buigen.

De beste manier om al deze spieren te trainen (en mogelijk naar een sixpack te werken) is door middel van samengestelde bewegingen – zoals squats en deadlifts – die je kern dwingen om je hele lichaam te stabiliseren terwijl je door de bewegingen gaat. Meer gerichte kerntraining, zoals sit-ups en planken, zullen ook al die spieren in het spel brengen. En bepaalde buikspieren kunnen die basisoefeningen veel uitdagender maken, door de weerstand of je bewegingsbereik te verhogen, zodat je bij elke herhaling meer waar voor je geld krijgt. Sommige van deze tools staan ​​waarschijnlijk al in je sportschool; andere zijn betaalbaar, toegankelijk en gemakkelijk op te bergen als je geen lastige vragen van huisgasten wilt.

Top 9 beste apparaat voor buikspieren

Klaar om je core aan te wakkeren? Gebruik deze top 9 met het beste apparaat voor buikspieren.

1. BESTE AB ROLLER:

Perfect Fitness Ab Carver Pro

beste apparaat voor buikspieren

Soms zijn de meest effectieve tools de eenvoudigste. Ab-rollers werken door je te dwingen meerdere kern- (en bovenlichaam) spieren aan te spannen terwijl je je lichaam uitbreidt in een plankvariatie, en dan het wiel terug naar je lichaam te trekken om terug te keren om te beginnen. Deze maakt gebruik van een koolstofstalen veermechanisme om weerstand te bieden terwijl je uitrolt, en het brede loopvlak en de ergonomische handgrepen helpen je stabiel te blijven, zelfs als je opzij snijdt om je schuine stand te richten.

2. BESTE AB WIELEN:

SKLZ Core Wheels

beste apparaat voor buikspieren
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Nee, deze zijn niet hetzelfde als een ab-roller. In plaats daarvan helpt deze set wielen je om traditionele planken en push-ups naar een hoger niveau te tillen. Terwijl je er in elke hand een vasthoudt terwijl je in een plankpositie bent, kun je een of beide naar de voorkant of zijkant van je lichaam rollen. Die bewegende basis destabiliseert je spieren vanaf het begin, waardoor ze harder moeten werken om in balans te blijven en je schouder-, kern- en heupspieren vanuit nieuwe hoeken te betrekken terwijl je beweegt.

3. BESTE BUIKSPIERTRAINER:

VirtuFit Buikspiertrainer Pro

beste apparaat voor buikspieren
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Crunches zijn een klassieke buikspieroefening, maar doe ze verkeerd en je nek en rug zullen pijn doen. Het ergonomische ontwerp van deze ab-machine helpt je de juiste vorm te behouden, zodat je je echt op die diepe kernspieren (ook bekend als je transversale buikspieren) kunt richten – en je helpt de voordelen van elke crunch maximaal te benutten. Het heeft zelfs een gedempte hoofdsteun voor extra ondersteuning als je ze uitdraait.

4. BESTE SLIDING PADS / DISCS:

Varius Fitness® PRO Sliding Pads

beste apparaat voor buikspieren
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Nog een zo eenvoudig-het is-geniaal apparaat, deze glijdende schijven zouden een nietje moeten zijn in elke buikspiertraining. Schuif ze onder je handen of voeten tijdens lichaamsgewichtoefeningen (zoals bergbeklimmers of lichaamszagen) en plotseling moet je lichaam vechten tegen een nieuw soort wrijving, waardoor elke beweging uitdagender wordt. Ze zijn dubbelzijdig om op tapijt en harde vloeren te werken, en zo licht en draagbaar dat je ze niet hoeft in te pakken voor op reis.

5. BESTE AB BANK:

Tunturi AB20 Buikspierbank

beste apparaat voor buikspieren
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Een halterbank is niet alleen voor bankdrukken; een verstelbare, aflopende bank maakt ook allerlei variaties van buikspieroefeningen mogelijk. Deze buikspierbank is je ideale partner als je sit-ups uitvoert. Je stelt de bank in onder de gewenste hoek, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad. Hierdoor maak je oefeningen zwaarder en kan je rustig opbouwen. Het maximale belastbare gewicht voor de vlakke halterbank is 120 kg.

6. BESTE ROMAN CHAIR:

Tunturi CT40 Core Trainer 

beste apparaat voor buikspieren
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Dit apparaat kan worden gebruikt voor een verscheidenheid aan naar voren en naar achteren gerichte oefeningen die je kern versterken. Stel je voor dat je op de bank zit en je voeten onder de verstelbare enkelkussens haakt, en dan achterover leunt voor sit-ups. De sleutel daar is in rugextensie: om te voorkomen dat je uit positie valt, moet je elke spier in je kern aanspreken. Draai om en je kern is verantwoordelijk voor het optillen van je weg van het frame. Hoe dan ook, je richt je op je buikspieren, je rug en alle kleinere spieren die je helpen een sterke basis te behouden.

7. BESTE AB COASTER:

LORIOTH® Buikspiertrainer ABS

beste apparaat voor buikspieren
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Ken je die verbranding die je voelt tijdens elke sit-up? Dat komt door spiercontractie, en daar gebeurt de magie. Dit beste apparaat voor buikspieren op het gebied van coasters belooft een “constante samentrekking” terwijl je de gedempte draaibare stoel van de onderkant van de boog naar de bovenkant schuift, terwijl je je onderste, middelste en bovenste buikspieren werkt op weg naar boven (en dan weer op de weg terug naar beneden). Draai de stoel opzij terwijl je beweegt, en je zult je schuine standen activeren. Je kunt zelfs halterschijven aan de zijkanten toevoegen om de weerstand te vergroten.

8. BESTE WORKOUT BAL

Tunturi Fitnessbal 

beste apparaat voor buikspieren
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png


Zwitserse ballen zijn een uitstekende betaalbare keuze voor een buikspieren machine; het opblaasbare karakter van de bal is een ingebouwde balansuitdaging, of je er nu op zit voor crunches of hem gebruikt als basis voor planken (er af en toe op zitten tijdens het werken is een andere geweldige manier om je kern te activeren). Deze kan tot 120 kilo aan en heeft een duurzaam, antislip oppervlak.

9. BESTE AB WEERSTAND MACHINE:

 Iron Gym Core Max

beste apparaat voor buikspieren
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Lichaamsgewicht oefeningen niet genoeg voor je buikspieren? Deze buikspiermachine maakt gebruik van bekrachtigde veren om weerstand in beide richtingen toe te voegen terwijl je bewegingen zoals crunches of push-ups doet. Hoewel lichaamsgewicht een krachtig hulpmiddel kan zijn, kunt u met behulp van de drie verschillende weerstandsniveaus bewegingen die misschien gemakkelijk beginnen te nivelleren. Het garandeert ook dat je spieren tijdens de hele oefening zullen werken, wat natuurlijk zal helpen om de voordelen maximaal te benutten.

Hoe we het beste apparaat voor buikspieren gekozen hebben

Deze lijst bestaat uit budgetvriendelijke, multifunctionele apparaten voor buikspieren die zich op uw kern richten zonder trucjes of valse beloften. Ze worden hoog gewaardeerd door de in-gym-ervaringen van ons eigen team en door talloze online recensenten. Of u nu op zoek bent naar iets superdraagbaars of een serieuzer apparaat, er is hier een optie voor u.

U leest: 9x het beste apparaat voor buikspieren volgens sport experts

Ook populair: 10x beste sporthorloge dames van 2021 volgens tech experts