Acne op billen behandelen: hoe kom je van puistjes op je billen af?

Acne op billen behandelen

Iedereen zegt altijd dat je je huidproblemen en ~aandoeningen~ niet moet googelen (het is altijd het worstcasescenario en het is zelden correct), maar raad eens wat ik elke keer doe als ik iets nieuws op mijn huid ontdek? Google het. Ik kan het niet helpen. En bij een van die gelegenheden was ik op internet aan het zoeken naar antwoorden over de acne op billen behandelen omdat ik die achter me kon voelen maar niet echt kon zien. En natuurlijk vertelde het internet me dat de bultjes op mijn kont misschien helemaal geen “klassieke” acne zijn, maar iets dat folliculitis wordt genoemd.

Hier is het ding: “Butt-acne”, of folliculitis, komt veel voor (we doen dit allemaal samen), maar het is niet altijd hetzelfde type bult als de acne op je gezicht. Het is ingewikkeld, ik weet het, dus ik wendde me tot board-gecertificeerde dermatologen om te helpen bij het acne op billen behandelen en het opruimen van de puistjes. Dus als je helemaal klaar bent met het omgaan met je puistjes, blijf dan lezen om van die puistjes af te komen en te voorkomen dat ze er weer bovenop komen.

Ontmoet de experts

  • Neda Mehr, MD, is een gecertificeerde dermatoloog en medisch directeur bij Pure Dermatology Cosmetic & Hair Center. Dr. Mehr is ook een Mohs-chirurg, media-expert en de oprichter van DermBx huidverzorgingsproducten.
  • Shereene Idriss, MD, is een gecertificeerde dermatoloog en oprichter van Idriss Dermatology. Dr. Idriss, ook bekend als Pillowtalk Derm, is een klinische instructeur in dermatologie aan de Icahn School of Medicine op de berg Sinaï.
  • Tiffany Libby, MD, is een gecertificeerde dermatoloog en Mohs-chirurg in Rhode Island.
  • Morgan Rabach, MD, is een gecertificeerde dermatoloog en medeoprichter van LM Medical NYC. Dr. Rabach is ook een klinische assistent-professor dermatologie aan de Icahn School of Medicine op de berg Sinaï.

Wat veroorzaakt acne op de billen?

De korte versie? Acne is het gevolg van een overproductie van olie. De lange versie? Board-gecertificeerde dermatoloog Neda Mehr, MD, breekt het uit: onze olieklieren worden voornamelijk veroorzaakt door een van de vier factoren, namelijk hormonen, stress, genetica en voeding. Deze vier triggers sturen een signaal naar de olieklieren om groter te worden, en wanneer de olieklier groter wordt, doet het kanaal dat de olie aflevert dat ook.

Zodra de porie is geopend, kunnen de bacteriën op de huid nu naar binnen komen en de porie verstoppen. En als je het over je kont hebt, is het zo gemakkelijk voor de porie om verstopt te raken, want, nou ja, je zit erop. En wanneer de porie verstopt raakt, is er geen uitgang, dus het implodeert, en daar heb je het – acne op je kont.

Chi Tea Tree Balsem helpt als ‘eerste-hulp’ tegen acne, schimmel, infecties en ontstekingen en werkt onder andere wond helend, licht verdovend, ontgiftend en stimuleert huidgenezing

Acne op billen behandelen

Is het normaal om acne op je billen te krijgen?

Board-gecertificeerde dermatoloog Morgan Rabach, MD, zegt dat “butt-acne” heel gewoon is (en, ja, normaal!), Maar – verrassing, verrassing – butt-acne is zelden echte, traditionele acne. Als je technisch wilt worden, en dat doen we, wat je waarschijnlijk ervaart, is iets dat folliculitis wordt genoemd, wat een ontsteking van de haarzakjes is. “De term ‘buttacne’ verwijst meestal naar folliculitis, die op dezelfde manier optreedt als acne elders en in feite het gevolg is van geblokkeerde follikels en milde infectie van de haarzakjes, wat leidt tot acne-achtige bultjes op de billen,” board-gecertificeerde dermatoloog Tiffany Libby, MD legt uit.

Dat alles om te zeggen dat, hoewel folliculitis op acne kan lijken (schimmelacne, wie dan ook?), het niet precies dezelfde huidaandoening is. Hoewel er een kleine overlap kan zijn in hoe u lichaamsacne en folliculitis behandelt en voorkomt, is het herkennen van het verschil de sleutel tot uw behandelings- en preventieaanpak.

Dus hoe weet je of je te maken hebt met folliculitis of acne? Leuk dat je vroeg:

Hoe ziet folliculitis eruit?

Folliculitis en acne lijken echt op het ongetrainde oog, daarom zijn ze gemakkelijk in de war, maar er zijn een paar belangrijke verschillen die een dermatoloog gemakkelijk kan herkennen. Hier is hoe ze bij nadere inspectie verschillen:

Acne versus folliculitis

Hoe ziet acne eruit:

“Acne wordt gedefinieerd door het hebben van comedonen, dit zijn mee-eters en whiteheads”, zegt Dr. Rabach. Kortom, acne ziet eruit als … acne. Een mix van kleine puistjes, misschien wat mee-eters, misschien een cystische zit, misschien wat pijnlijke, ontstoken bultjes.

Hoe ziet folliculitis eruit:

“Folliculitis heeft een haar in het midden van een rode bult en het witte materiaal dat bij de bult hoort, is vaak dode huid en witte bloedcellen”, zegt Dr. Rabach. Het ziet er misschien uit als een kleine whitehead, maar meestal is het niet slechts een enkele bult – je zult waarschijnlijk een paar witte bultjes van dezelfde grootte hebben (en geen mee-eters).
Dat gezegd hebbende, er zijn gevallen waarin patiënten echte pukkels op hun kont krijgen (Dr. Mehr zegt dat dit meestal ook voorkomt bij patiënten met een voorgeschiedenis van acne in het gezicht), wat de reden is waarom zowel Dr. Rabach als de gecertificeerde dermatoloog Shereene Idriss , MD, ben het ermee eens dat je een derm zou moeten zien om erachter te komen wat er echt aan de hand is en het op de juiste manier te behandelen.

Australian Bodycare Pure Tea Tree Olie remt de groei van bacteriën en is effectief tegen puistjes, pukkeltjes en huidproblemen, kalmeert jeuk en heeft een genezend effect

Acne op billen behandelen

Moet ik folliculitis bultjes uitknijpen?

Je weet het antwoord hierop al: dat is een groot nee, nee, nooit. Je moet eigenlijk nooit iets zelf prikken, plukken of prikken, en het doen van een van de bovenstaande dingen aan je kontacne kan niet alleen je uitbraak verergeren, maar kan ook leiden tot littekens en post-inflammatoire hyperpigmentatie daarna. Oh, en nog iets om toe te voegen aan de lijst met dingen die je moet vermijden: zware oliën. “Vermijd het gebruik van dikkere oliën, zoals kokosolie, om te hydrateren, omdat deze de poriën kunnen verstoppen en kunnen leiden tot [de] vorming van ‘buttacne'”, waarschuwt Dr. Libby.

Waarom krijg ik puistjes op mijn billen?

Kortom, alles wat wrijving veroorzaakt, kan deze buttstoten veroorzaken. “Veelvoorkomende boosdoeners zijn irritatie door kleding die tegen de billen wrijft, zoals strakke gymkleding die zweet, olie en bacteriën kan vasthouden, en wrijving of occlusie door langdurig zitten”, legt Dr. Libby uit. Specifiek voor folliculitis zegt Dr. Mehr dingen die de haarzakjes doen ontsteken, zoals agressieve huidverzorgingsproducten, een allergische reactie (bijvoorbeeld een allergie voor het nikkel in een scheermes), of bacteriële overgroei kan de reden zijn.

Als je het gevoel hebt dat acne op je billen vaker voorkomt in de zomer, precies wanneer je ervoor kiest om met je kont te pronken, heb je gelijk. Natte kleding, zoals een badpak of zweterige trainingsleggings, zijn twee hoofdoorzaken die leiden tot folliculitis. Maar maak je niet druk! Je hoeft zwemmen en yoga niet voor altijd af te zweren. Je moet gewoon de juiste manieren weten om je dagelijkse leven aan te pakken.

Hoe kan je snel acne op billen behandelen?

Schrap eerst het woord ‘van de ene op de andere dag’ uit je vocabulaire, want een schone huid kost tijd. De volgende stap in het voorgoed opruimen van je billenacne is met een juiste diagnose van een derm, want je kunt je billen pas goed behandelen als je weet waar je mee werkt.

Dat gezegd hebbende, kleine veranderingen in je normale routine kunnen wonderen doen voor het verbeteren van je puistjes, het vervagen van de post-inflammatoire hyperpigmentatie die volgt en voorkomen dat ze weer opduiken, of het nu eigenlijk acne of folliculitis is. Dus als je eenmaal die afspraak hebt gemaakt om je derm te zien, begin dan met het onderstaande.

1. Gebruik een benzoylperoxide body wash

Zowel Dr. Libby als Dr. Idriss raden aan om het gebied te reinigen met een acne-wasmiddel zoals PanOxyl, dat 10% benzoylperoxide gebruikt – een MVP voor het doden van acne-veroorzakende bacteriën, het ontstoppen van poriën en het verminderen van ontstekingen. Als je actieve hobbels hebt, zegt Dr. Libby dat je het product eenmaal daags onder de douche op je puistjes moet aanbrengen en stelt voor om twee tot drie minuten te wachten voordat je het afwast (ook wel kort-contacttherapie genoemd) om het ingrediënt voldoende tijd te geven om te werken zonder te irriteren de huid. En als u deze bultjes regelmatig krijgt, raadt Dr. Libby ook aan om de benzoylperoxidewassing eenmaal per week tussen de puistjes in uw routine op te nemen om ze op afstand te houden.

Maar let op: benzoylperoxide is net zo bekend voor het bleken van stoffen als voor het reinigen van uw huid, dus als u niet het risico wilt lopen uw favoriete badhanddoeken te verpesten, zorg er dan voor dat u uw huid goed afspoelt na het reinigen of wijs een set lakens, kleding, ondergoed – wat dan ook – zodat u uw strijd niet hoeft te kiezen.

PanOxyl Acne Foaming Wash verhelpt bestaande acne-vlekken en helpt voorkomen dat zich nieuwe vlekken vormen

Acne op billen behandelen

2. Exfolieer je huid, maar scrub hem niet

Hoewel je misschien in de verleiding komt om je hobbelige kont helemaal te scrubben, laat je de korrelige fysieke scrubs met rust. In plaats daarvan raadt Dr. Mehr aan om een ​​zachte siliconen scrubber te gebruiken (siliconen stoot bacteriën af) terwijl je onder de douche staat en een exfoliërende veeg zodra je eruit springt en afdroogt. Dr. Idriss raadt ook aan om op een zachte chemische exfoliator te vegen, die ingrediënten zoals alfahydroxyzuren (zoals melkzuur of glycolzuur) of bètahydroxyzuren (salicylzuur) gebruikt om te voorkomen dat dode huidcellen je poriën verstoppen.

Neutrogena Oil-free Acne Wash salicylic acid acne treatment helpt bij de probleemhuid

Acne op billen behandelen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

3. Douchen met een tea tree body wash

Een ander ingrediënt dat Dr. Mehr aanbeveelt om mee te schrobben, is theeboom (Chi Tea Tree Body Wash is een favoriet), die antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Gebruik je siliconen doucheborstel om te reinigen met de tea tree wash, gevolgd door de benzoylperoxide body wash om de bacteriën echt te doden.

Chi Tea Tree / Eerste Hulp Hand & Body Wash ondersteunt de bloedsomloop en is zuiverend bij een onreine huid

Acne op billen behandelen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

4. Krijg een chemische peeling

Als je vastbesloten bent om ‘s nachts acne op billen behandelen , zegt Dr. Rabach dat de beste behandelingen verkrijgbaar zijn bij het kantoor van je dermatoloog. Voor de snelste resultaten beveelt ze een chemische peeling op kantoor aan om het afstoten van de huid aan te moedigen. Maar voor een minder intensieve behandeling kunt u ook een gezichtsschil voor thuis proberen, die gebruikmaakt van dezelfde chemische exfolianten die hierboven zijn genoemd om de slag te slaan.

5. Raadpleeg uw dermatoloog voor een actueel antibioticum

Dr. Rabach raadt ook aan uw arts te vragen naar clindamycinelotion, een superlicht actueel medicijn dat niet vet is en geen vlekken op uw kleding maakt. Dit antibioticum kan worden gebruikt om ontstekingen te kalmeren en bacteriën te doden die kunnen leiden tot acne, of in dit geval, acne op de billen.

6. Kies ademende stoffen

Hoe lichter, losser en meer ademend de stof van uw kleding is, hoe kleiner de kans dat u een opflakkering van folliculitis veroorzaakt. Daarom raadt Dr. Rabach katoenen ondergoed zoals die van Sloggi aan in plaats van bijvoorbeeld nylon. Opgesloten zweet en wrijving zijn niet alleen de twee belangrijkste boosdoeners van een geschuurde huid, maar ook een grote oorzaak van ontstekingen in de haarzakjes.

Dr. Rabach heeft de laatste tijd veel meer patiënten met folliculitis opgemerkt, en al die thuiswerk-athleisure kan de schuld zijn. Als een strakke broek je de verkeerde kant op wrijft, kun je hem misschien een beetje koelen totdat je alles onder controle hebt. Wanneer je absoluut strakke gymkleding moet dragen om te sporten, kies dan voor katoen om te voorkomen dat het zweet op je huid blijft plakken. Omdat zweet de perfecte omgeving creëert voor bacteriën, wat kan leiden tot een uitbraak. En over zweet gesproken…

95% Katoen / 5% elastan, de bekendste en meest verkochte slip van Sloggi, van een mooie elastisch katoenen kwaliteit

Acne op billen behandelen

7. Verander bezwete kleding uit

Zeg het met mij: Activewear is geen loungewear. Trek je bezwete trainingskleding uit zodra je thuiskomt (of zelfs eerder als je kunt). Het dragen van strakke leggings gemaakt van synthetisch materiaal, erin zweten en er vervolgens in gaan zitten, is een zekere manier om wat acne op de billen te krijgen. Dr. Mehr legt uit dat niet-ademende stoffen “ervoor zorgen dat al dat zweet met al die bacteriën je huid omhelst en een cellofaanachtige barrière vormt, en als je aanleg hebt voor acne, zullen die bacteriën verdwijnen

8. Douche na het zweten om acne op de billen te voorkomen

Luister, ik weet dat je moe bent na het sporten, en we vragen al veel van jullie om je plakkerige fietsbroek uit te trekken als je armen nog branden, maar als je eenmaal zo ver bent gekomen, kun je net zo goed stap onder de douche en spoel al dat zweet, olie en vuil weg met koud water. Volgens Dr. Libby en Dr. Rabach is een snelle spoeling of een reiniging met body wash de sleutel voor het behandelen en voorkomen van acne op de billen, en het werkt ook als een charme voor acne over je hele lichaam, zoals de acne op je rug.

9. Gebruik salicylzuur om acnelittekens op je billen te verwijderen

We spraken over salicylzuur (een in olie oplosbaar bèta-hydroxyzuur) als gezichtswas- of spotbehandeling om de bultjes van acne op de billen glad te strijken en zo acne op billen behandelen, dankzij het vermogen om overtollige olie te verwijderen en poriën te ontstoppen. Maar aangezien het ingrediënt exfolieert en ook de celvernieuwing verhoogt, beveelt Dr. Libby ook zoutzuurproducten aan als dagelijkse leave-on-behandelingen om hyperpigmentatie, acnelittekens op de billen en donkere vlekken die door de oude actieve stof op uw dijen of billen achterblijven te minimaliseren. laesies. Dit zal niet alleen helpen om de vlekken lichter te maken door nieuwe huidcellen aan te moedigen, maar ook om te voorkomen dat ze opduiken, dus het is een goed ingrediënt om bij de hand te houden (err-butt? Idk).

Dermalogica – Active Clearing Clearing Skin Wash  wordt aanbevolen voor de huid met onzuiverheden. Salicylzuur verwijdert dode huidcellen en voorkomt toekomstige puistjes. 

Acne op billen behandelen

10. Overweeg laserontharing

Als je nog nooit acne hebt gehad en nu uit het niets bultjes op je kont hebt, zegt Dr. Mehr dat het waarschijnlijker is dat je kontacne eigenlijk folliculitis is. “Die bacterie, in plaats van een toegang tot de binnenwereld vanuit een porie, kreeg toegang tot de binnenwereld door een haarzakje op te sporen”, legt Dr. Mehr uit. “Dus de sleutel bij folliculitis is het vernietigen van de wortel van de haarzakjes. Op welke manier? Laser haar verwijdering.” Niet alleen zal het weg laseren van het haar folliculitis voorkomen, maar het zal ook helpen om littekens te minimaliseren die kunnen ontstaan ​​door folliculitis veroorzaakt door andere ontharingsmethoden. Dr. Mehr legt uit dat suikeren of harsen “in feite de bacteriën van buitenaf binnenlaat en puistjes veroorzaakt, wat leidt tot littekens.”

Acne op billen behandelen: waar het op neer komt

Kortom, ga met je kont naar de derm. Een gecertificeerde dermatoloog is veel beter in het onderscheiden van een acne-uitbraak van folliculitis dan u (en dat is geen domper op u – deze mensen zijn artsen die dit precies hebben bestudeerd) en kan u de juiste behandelingsaanpak voor uw gegeven situatie vertellen. Dr. Rabach zegt dat dermatologen dit de hele tijd zien, dus kontacne is niets om je voor te schamen en geen reden om het uit te stellen. Wat je ook doet, stop al met in een zweterige yogabroek te zitten.

U leest: Acne op billen behandelen: hoe kom je van puistjes op je billen af?

Ook populair: Biodermal Vitamine C serum review: direct een heldere huid