Aerin Evening Rose review: rozenblaadjes op een bramenlikeur

aerin eveing rose review

Voeg aan het woord ‘Avond’ toe noten zoals wierook, cognac en peper, en mijn verwachting voor deze Aerin-geur is iets dieps, intens en misschien zelfs duister. Evening Rose heeft echter een veel lichtere uitstraling dan ik me had voorgesteld! In deze Aerin Evening Rose review geef ik je mijn mening over deze sprankelende, verrassende parfum.

Aerin Evening Rose review

Rode rozenblaadjes op een bramenlikeur cocktail

Deze Eau de Parfum, uitgebracht door Aerin in 2013, is een van de eerste collecties van 5 geuren van het merk. Het zijn allemaal eenvoudige, semi-lineaire composities, met de nadruk op een grondtoon.

Evening Rose toont een fruitig-honingachtige kijk op de titelnoot – die doet denken aan een “rode” bloemblaadjesindruk. Hoewel dit type “rode” roos meestal een warme en fluweelzachte textuur heeft, voelt het hier bedauwd en fris aan – een interessante twist. Het element “cognac” gaat op zijn beurt helaas overboord met suiker. Het ruikt niet zozeer naar cognac als naar een erg zoete (bramen) likeur, en in plaats van nuance aan de roos te geven, overschaduwt het deze bijna.

Naarmate het vordert, verandert Evening Rose discreet. Na de fruitige (en een beetje alcohol-getinte) opening, gaat het door een zeer roze (en een beetje kunstmatige) fase, waarna het droogt met focus op amber en stroperige cognac – allemaal met een licht, transparant maar alcoholisch-suikerachtig gevoel. Wierook en peper voegen een vleugje droge “noir” toe, maar helaas slechts een vleugje. Hoewel ze voelbaar zijn als je ze zoekt, worden deze tonen overweldigd door de zoetere – inclusief de honingzoete amberbasis – en geven ze de compositie niet de nuance en complexiteit die ze misschien had gehad.

Geur impressies

Noten: Bramen, Bulgaarse roos, rose de mai, cognac, peper, wierook, amber.

Kleurafdruk: helderrood.

Roept op: Rode rozenblaadjes drijvend op een cocktail van bramenlikeur.

Vergelijkbaar met: Lancôme Parfait de Rôses; Lancôme middernachtroos; Stella McCartney Stella.

Seizoen en gelegenheid: zoet en toch transparant, het is leuk voor de herfst, overdag of informele avond.

Aerin Evening Rose review

Mijn Aerin Evening Rose review geeft deze parfum 4 sterren

Evening Rose ruikt naar een felrode roos, gedoopt in bramensiroop en drijvend op een enorm glas zeer zoete likeur. Het heeft de flair om traditioneel zware noten te gebruiken op een verrassend heldere, sprankelende en zoete manier, en het karakter is leuk, maar de mix is ​​eenvoudig en zou meer nuances kunnen gebruiken, en de kwaliteit voelt niet echt veel hoger aan dan van een mooie zeep.

Ruikt het lekker? Ja. Leuk genoeg om 108 euro / 50 ml te rechtvaardigen die Aerin ervoor rekent? Wat mij betreft wel. Wanneer je hout van de zoetere geuren is dit een sprankelend exemplaar om in je bezit te hebben.

Ruikt het lekker? Ja. Leuk genoeg om 108 euro / 50 ml te rechtvaardigen die Aerin ervoor rekent? Wat mij betreft wel. Wanneer je hout van de zoetere geuren is dit een sprankelend exemplaar om in je bezit te hebben.

Ook populair: Yves Saint Laurent Libre Intense review: groots en sensueel