Afvallen met Kellogg’s Special K: werking en voor- en nadelen

Afvallen-met-Kellogg's-Special-K

Kan je echt afvallen met Kellogg’s Special K? Het Special K-dieet werd voor het eerst gelanceerd in 2004 met de verleidelijke belofte dat vrouwen ‘in 2 weken een jeansmaat konden laten vallen’.

Het Special K-plan is een caloriearm dieet dat snel werkt om resultaten te boeken door mensen te vragen bepaalde maaltijden te ruilen voor een kom ontbijtgranen met melk. Hoewel het eenvoudig genoeg klinkt, zouden veel gezondheidswerkers het Special K-dieet niet aanbevelen als langetermijnplan. Nu er veel gezondere en duurzamere manieren zijn om af te vallen, mocht je dat willen.

Special K bevat relatief weinig vet en complexe suikers, waardoor het een gezonde ontbijtgranen is voor een caloriearm ontbijt. Hoewel het verrijkt is met vitamines en mineralen zoals vitamine A, C, E, B-vitamines en kalium, biedt het niet alle voedingsstoffen die een individu nodig heeft om van het Special K-dieet een duurzame, langdurige maaltijdvervanger te maken.

Wat is het Kellogg’s Special K-dieet?

Het Special K-dieet is een 14-daags programma waarbij mensen de ontbijtgranen eten voor twee van hun drie maaltijden per dag. Er wordt gesuggereerd dat door maaltijden te ruilen met Special K-porties gewichtsverlies wordt aangemoedigd.

Dieters hebben de neiging om Special K met magere melk te eten voor ontbijt en lunch. Gevolgd door een gezonde avondmaaltijd boordevol vetverbrandende voedingsmiddelen, zoals vette vis, magere eiwitten en fruit en groenten.

Het bleek populair toen het voor het eerst werd geïntroduceerd in de vroege jaren 2000, omdat het goedkoop, gemakkelijk en gemakkelijk te volgen was. Degenen die het plan hadden, hoefden zichzelf ook niet uit te hongeren – aangezien de ontbijtgranen werkten als een vervangende maaltijd die echt gegeten kon worden. Dit lijkt veel bevredigender dan een shake of iets dergelijks.

Bij bol.com kan je voordelig 4 Pakken van 375 Gram Kellogg’s Special K Original bestellen

Afvallen met Kellogg's Special K

Speciaal K-dieetplan

  • Ontbijt: Een portie Special K ontbijtgranen met magere melk en fruit.
  • Lunch: Herhaal uw ontbijtmaaltijd of vervang deze door een Special K Protein Meal Bar of Protein Shake.
  • Diner: Geniet van een avondmaaltijd naar keuze.

Hoewel het avondeten aan jou is, is het de bedoeling dat individuen een gezonde caloriearme maaltijd kiezen. Terwijl u op dieet bent, raadt Kellogg’s gezond voedsel aan, zoals fruit, Griekse yoghurt, magere melk, vis, kip, groenten en zuivel met weinig koolhydraten en vet.

Zoeken naar inspiratie? Het oude Kellogg’s Special K online plan (dat nu niet meer beschikbaar is) suggereerde diners zoals gegrilde zalm en groenten, een smakelijk roerbakgerecht met garnalen of een ovenschotel met lentekip.

Mensen die een dieet volgen, worden ook aangemoedigd om gedurende de dag te genieten van twee gezonde tussendoortjes. Of dat nu fruit en groenten zijn of de Special K-graanrepen.

Kellogg’s heeft ook een aantal ideeën voor caloriearme snacks gedeeld op hun sociale pagina’s. En deze kunnen zeker worden genoten als onderdeel van het Special K-dieetplan. We houden vooral van het uiterlijk van de knapperige bananenijslolly die je kunt maken met slechts 3 ingrediënten. En je kunt meer Kellogg’s-recepten zoals deze vinden om te proberen op hun officiële website.

Hoe kan je afvallen met Kellogg’s Special K?

Het Special K-dieet helpt je af te vallen door je calorieverbruik te beperken. Door twee maaltijden te ruilen met een kom Special K, wordt je calorie-inname aanzienlijk verlaagd, waardoor het lichaam een calorietekort krijgt.

Een calorietekort is wanneer een persoon gewicht verliest omdat hij meer energie verbrandt dan de verbruikte energie.

Volgens de NHS-website is de dagelijkse calorie-inname voor een vrouw 2.000 en 2.500 voor een man. Als je de wiskunde doet – twee kommen Special K per dag is minder dan 400 calorieën (afhankelijk van je portiegrootte en melkkeuze) – en dat is ook de helft van het aantal calorieën dat wordt aanbevolen bij een ander populair regime, het Fast 800-dieet. Dus tenzij je een enorme vette afhaalmaaltijd eet, zit je zeker onder je dagelijkse hoeveelheid calorieën.

Special K is ook vetarm (1,3 g in een portie van 100 g). En dus zal het ruilen van anders vette maaltijden voor twee kommen van deze ontbijtgranen ook goed zijn voor je lichaam.

De resultaten van een onderzoek uit 2002 aan de Purdue University (gefinancierd door Kellogg’s) toonden inderdaad aan dat het vervangen van gewone maaltijden door calorie- en portiegecontroleerde ontbijtgranen kan leiden tot gewichtsverlies. Studiedeelnemers namen gemiddeld 1.590 calorieën per dag in en halveerden hun vetinname.

Het vervangen van ontbijtgranen door maaltijden met een hoger caloriegehalte kan mensen helpen calorieën en vet te verminderen. In de studie ontdekten we dat die reducties haalbaar waren en resulteerden in een gewichtsverlies van ongeveer 4,4 pond over een periode van twee weken.

Hoeveel zou je kunnen afvallen met Kellogg’s Special K?

Volgens Kellogg’s kunnen mensen met het Special K-dieet in 14 dagen tot 6 kilo afvallen. Het merk had ook de beroemde slogan dat je ‘in 2 weken een jeansmaat kon laten vallen’ terwijl je het plan volgde.

Dit klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar de wetenschap ondersteunt deze bewering eigenlijk. Een onderzoek uit 2015 – gefinancierd door Kellogg’s – ontdekte dat degenen die het speciale K-dieet volgden aan het einde van twee weken tussen de 0 en 13 pond verloren. Sommige van deze deelnemers verloren zelfs tot 10 procent van hun lichaamsvet. En wat het gemiddelde gewichtsverlies betreft, het totaal na twee weken was ongeveer 3,5 pond.

Gewichtsverlies verschilt natuurlijk van persoon tot persoon en is afhankelijk van factoren als leeftijd en erfelijkheid.

Het is ook belangrijk op te merken dat hoewel het Special K-dieet de porties in de kom specificeert (140 g met 100 ml melk), het geen details geeft over de inhoud of portiecontrole van de door u gekozen derde maaltijd. Als je maaltijd dus vol zit met vet en calorieën, kan de caloriebesparing van de rest van de dag teniet worden gedaan – en val je niet af.

Houd je Special K ontbijtgranen, muesli, granola, cornflakes en andere cereals vers in deze speciale Lock&Lock bewaardoos met schenkdeksel. Makkelijk doseren

Afvallen met Kellogg's Special K

Hoeveel calorieën zitten er in een portie?

Er zijn 120 calorieën in een kom Special K van 140 g. Dit is de door Kellogg’s aanbevolen portie, die overeenkomt met ongeveer de grootte van de handpalm.

Uiteraard geniet je van de ontbijtgranen met wat melk en dit voegt extra calorieën toe aan je maaltijd:

  • Magere melk (100ml) + Speciaal K (140g) = 155 cal (35 extra calorieën)
  • Halfvolle melk (100ml) + Speciaal K (140g) = 167 cal (47 extra calorieën)
  • Volle melk (100ml) + Special K (140g) = 188 cal (68 extra calorieën)

Voor- en nadelen van het Special K-dieet

Voordelen:

Makkelijk: het Special K-dieet is eenvoudig zonder al te veel wegen en meten (als je eenmaal de portiegrootte een paar keer hebt gemeten, weet je wat je zonder weegschaal moet doen).

Goedkoop: een maaltijd vervangen door ontbijtgranen en melk is veel goedkoper dan speciale maaltijden of veel fruit, groenten, magere eiwitten en granen kopen. Het kan dus de kosten van de wekelijkse boodschappen verlagen.

Toegankelijk: Special K is in elke supermarkt te koop.

Snel: u hoeft geen nieuwe recepten te leren en uw kommen hebben geen kookvoorbereiding of kooktoestellen nodig.

Vezelrijk: helpt je een vol gevoel te krijgen en minder geneigd te snacken. De vezels in Special K zorgen voor een langzame afgifte van energie, waardoor je bloedsuikerspiegel stabiel blijft.

Je kunt nog steeds eten waar je van houdt: Nou ja, tot op zekere hoogte. Niemand pleit ervoor om in een gigantische pizza of een bak ijs te stoppen. Maar redelijkerwijs kunnen lijners aan het einde van de dag genieten van een goede maaltijd, zolang deze niet te veel calorieën of te veel vet bevat.

Er is wat variatie: er zijn 10 verschillende soorten Special K-ontbijtgranen om uit te kiezen, waaronder Original, Red Berries, Chocolate, Peach & Apricot, Creamy Berry Crunch, Oats & Honey, Fruit & Nut, Nourish Berries, Nourish Seeds en Nourish Cranberry & Apple om dingen een beetje door elkaar te halen. Kellogg’s heeft ook het assortiment beschikbare snacks uitgebreid sinds het dieet voor het eerst werd gelanceerd om meer keuze toe te voegen voor volgers van het plan.

Gratis: er zijn geen wekelijkse dieetclubkosten te betalen en de ingrediënten zijn goedkoper dan het kopen van een ‘normale’ lunch of bijvoorbeeld een continentaal ontbijt.

Nadelen:

Het verloren gewicht komt hoogstwaarschijnlijk terug: Het Special K-dieet is geen oplossing voor de lange termijn en er is een risico op gewichtstoename als het eenmaal is voltooid.

Het is qua voedingswaarde beperkt: Twee keer per dag ontbijtgranen en melk eten is een stuk minder voedzaam dan het eten van eieren, vis, salade, vers fruit en groenten. Voedingsdeskundigen zouden niet aanraden dat dit de beste manier zou zijn om af te vallen vanwege het gebrek aan variatie en consumptie van belangrijke vitamines en mineralen die nodig zijn voor optimale lichaamsprestaties.

Gevaarlijk voor mensen met bepaalde aandoeningen: Als u zich zorgen maakt, moet u het dieet niet volgen en in plaats daarvan een gezond, uitgebalanceerd dieet volgen in combinatie met regelmatige lichaamsbeweging.

Derde maaltijdregel: Er wordt weinig advies gegeven over welke maaltijden voor het avondeten moeten worden geconsumeerd, wat kan leiden tot overeten.

Het kan saai worden: 14 keer hetzelfde eten in één week kan na een tijdje gaan knagen. Dieters kunnen op dag drie wanhopig op zoek zijn naar verandering.

Stemmingswisselingen: we hebben allemaal wel eens gehoord dat we hangry zijn. Verminderd calorieverbruik kan de stemming en concentratie beïnvloeden.

Kan moeilijk te volgen zijn in sociale omgevingen: Wie wil er een kom ontbijtgranen tevoorschijn toveren tijdens een sociale bijeenkomst?!

De best beoordeelde proteïnereep op bol.com: de vegan Innerme® Protein Bar ‘Chocolate’: een smakelijk tussendoortje met een smeuïge en knapperige textuur voor wie snakt naar een chocoladereep en het toch gezond wil houden

Afvallen met Kellogg's Special K

Het Special K-dieet: het oordeel van voedingsdeskundigen

Voedingsdeskundigen zouden het Special K-dieet niet aanbevelen.

Een goede voedingsdeskundige zou altijd een gezonde balans van verschillende voedselgroepen aanmoedigen. Voedsel moet nog steeds een gevoel van genot geven en je voeden met de energie en calorieën die je nodig hebt om je doelen voor gewichtsverlies te bereiken.

Er zijn miljoenen gezonde swaps die kunnen worden gemaakt ter vervanging van uw normale maaltijden die de langdurige resultaten van het gewichtsverlies zullen bereiken die u wilt. Ruil uw chocoladereepsnack in voor gesneden appel en pindakaas; rijk aan eiwitten en super lekker.

U leest: Afvallen met Kellogg’s Special K: werking en voor- en nadelen

Ook populair: Rauw of gekookt voedsel – wat is gezonder? Dit zeggen de experts