Afvallen met shakes van Kruidvat: mijn ervaringen

Afvallen met shakes Kruidvat ervaringen

Bij Kruidvat vind je verschillende soorten shakes. Deze shakes worden gebruikt voor spierherstel na de training, maar er zijn ook variaties die een volledige maaltijd vervangen. Er zijn echter aanzienlijke verschillen tussen deze twee soorten shakes. Je gebruikt ze voor verschillende doeleinden. Hieronder vind je een overzicht van de beschikbare maaltijdshakes en eiwitshakes. Ook deel ik mijn afvallen met shakes van Kruidvat ervaringen. Lees verder voor mijn review!

Afvallen met shakes Kruidvat ervaringen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Over de Kruidvat eiwitshake

Het is belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Zeker als je regelmatig sport.
Het draait allemaal om spierherstel. Krijgt u niet genoeg eiwitten binnen via uw normale voeding? Gebruik dan eiwitpoeder. Kruidvat heeft verschillende eiwitpoeders te koop. Ze worden op de markt gebracht als 100% Pure Whey en zijn verkrijgbaar in verschillende smaken waaronder:

 • banaan
 • chocolade
 • aardbei
 • vanille

Bovendien is het verkrijgbaar in verschillende hoeveelheden. Het eiwitpoeder wordt gekocht in verpakkingen van 670 gram, maar is ook verkrijgbaar in verpakkingen van 1.250 gram.

Kruidvat maaltijdshakes

Dit soort shakes zijn een geweldig alternatief voor een volledige maaltijd. Deze drank kan worden gebruikt als vervanging voor ontbijt, lunch, diner, enz.

Maaltijdshakes bevatten meestal minder calorieën dan gewone maaltijden. Ze zijn speciaal ontworpen voor gewichtsverlies. Daarom worden ze ook wel afvalshakes genoemd. Kruidvat biedt onder eigen merk een groot assortiment aan maaltijdvervangende shakes. Shakes zijn er in de volgende smaken:

 • chocolade
 • aardbei
 • vanille
 • koffie met melk
 • karamel zeezout
 • banaan haver lemon curd
 • sinaasappel kwarktaart

Kruidvat raadt aan om één of twee maaltijden te vervangen door maaltijdshakes. Dit zal je helpen om je ideale gewicht te bereiken.
Het merk wijst er echter op dat het belangrijk is dat andere maaltijden uit gezonde, caloriearme voedingsmiddelen bestaan. Afvalshakes zijn erg heilzaam. Ongeveer 14 porties per verpakking.

Afvallen met Kruidvat shakes: mijn ervaringen

De Kruidvat biedt een ruim assortiment aan maaltijdshakes en eiwitpoeders. Maar zijn ze het waard om te kopen? Of is het beter om een ​​ander merk te kiezen?  

 • Allereerst zijn de shakes er in verschillende lekkere smaken. Dit is wat ons betreft al een groot pluspunt. Maar hoe smaakt een Kruidvat shake? Ik hou er van. Vanille heeft een neutrale smaak en je kunt het poeder overal in mengen. Ik voeg het bijvoorbeeld graag toe aan havermout en smoothies. Maar ook andere smaken zijn heerlijk.
 • Je kunt het poeder ook met water of melk mengen en opdrinken. Het is maar waar je voorkeur naar uitgaat. Door melk toe te voegen wordt de drank iets romiger.
 • De shake biedt ongeveer 23 gram eiwit per portie, eenuitstekende hoeveelheid. Bovendien bevatten water en shakes slechts ongeveer 130 calorieën.
 • Ook de lage prijs van Kruidvat eiwitpoeder vinden wij een groot voordeel. Vooral de kwaliteit die je krijgt is de beste!

De shakes zijn romig, maar niet bijzonder sterk. Gemakkelijk te drinken. Het bevat weinig calorieën, dus het is perfect voor caloriearme diëten. Het is belangrijk om niet je hele maaltijd te vervangen door deze shake. Dan krijg je niet alle voedingsstoffen binnen die je nodig hebt.

Bovendien is een shake eenvoudig te bereiden. Voeg 2 lepels toe aan een glas melk en roer goed door.

Maar kunnen deze maaltijdvervangende shakes je echt helpen om af te vallen? Ja, het is mogelijk. Shakes bevatten minder calorieën dan gewone maaltijden en zijn vooral goed voor gewichtsverlies.

Als je naast deze shakes ook gezond eet, kun je daadwerkelijk afvallen.

Kwaliteit van de Kruidvat shake

Bij het beoordelen van de kwaliteit van een Kruidvat shake kijken we specifiek naar de ingrediënten en samenstelling van het product.

De maaltijdshakes bevatten voldoende eiwitten en vezels. Daarnaast bevat het ook vitaminen en mineralen. De ingrediënten verschillen echter per shake. Het bevat ongeveer 15 gram eiwit per portie, wat veel is. Maar als je suiker beter bekijkt, schrik je een beetje.

Per 100 gram wordt ongeveer 20 gram suiker toegevoegd. Zo bevat de chocoladevariant 23,4 gram suiker per 100 gram.

Kruidvat eiwitshakes bevatten alleen whey eiwit. Dit is in wezen een samenstelling van hoge kwaliteit, goed opgenomen door het lichaam.

Kruidvat eiwitshakes bevatten ook BCAA’s en zijn laag in suiker en vet. Je krijgt 23 gram eiwit per portie. Dit is een geweldig bedrag. De minimale eis voor eiwitpoeder is 20 gram, dus 23 gram overschrijdt dit minimum.

Kruidvat eiwitpoeder bevat een toegevoegde kunstmatige zoetstof namelijk sucralose. Dit is echter geen groot probleem, aangezien het slechts in kleine hoeveelheden voorkomt.

Over het algemeen zijn de eiwitshakes van hoge kwaliteit. En tegen een lage prijs.

Afvallen met shakes Kruidvat ervaringen

Kruidvat shakes: wel of niet kopen?

Zijn de Kruidvat shakes het waard om te kopen? Of kan je beter een ander merk kiezen?

Kruidvat eiwitshakes bevatten veel eiwitten en zijn laag in suiker en vet. Het is geweldig dat je gemakkelijk eiwitpoeder kunt kopen bij je plaatselijke winkel en dat het erg goedkoop is. 

Als je een krap budget hebt, raad ik Kruidvat eiwitpoeder ten zeerste aan. Maar zoek je naar een ultra puur eiwitpoeder of vegan shake, dan kun je beter verder zoeken.

Kruidvat maaltijdvervangende shakes helpen je bij het afvallen. Het bevat zeer weinig calorieën en bevat belangrijke voedingsstoffen. Maaltijdvervangers kunnen echter hoge toegevoegde suikers bevatten.

Heb je een beperkt budget? Wil je een eiwitpoeder of maaltijdvervangende shake? Dan is de Kruidvat Shake een goede keuze.

U leest: Afvallen met shakes van Kruidvat: mijn ervaringen

Ook populair: Top 10 beste afslankshake van 2022 om gezond af te vallen