Appelazijn is goed voor je haar, helemaal met deze spoeling!

appelazijn goed voor je haar

Ik spoel mijn haar al jarenlang een keer per twee weken met appelazijn. Het is makkelijk, werkt fantastisch tegen roos, tegen een onrustige hoofdhuid en het geeft zoveel glans aan je haar. Dat appelazijn goed voor je haar is en ook een wapen is tegen roos, staat vast. Degenen die hun haar vaak wassen en hebben geprobeerd om te minderen, weten welke situatie van roos kan optreden. Na een paar dagen droogshampoo, mousse en haarlak, doet gewone shampoo het soms gewoon niet – en daarom zijn verhelderende shampoos zo’n belangrijk onderdeel van onze haarverzorgingsroutines. Maar u hoeft niet per se een luxe verhelderende shampoo te kopen, vooral als u slechts af en toe een product in uw haar gebruikt. Je kunt het probleem eigenlijk gewoon oplossen met appelciderazijn. Zorg er voor dat je de organic en ongefilterde versie gebruikt, want juist in de ongefilterde delen die je ziet rond dwarrelen in het product, zitten de goede stoffen voor je haar en hoofdhuid. Ik bestel mijn fles altijd bij bol.com, waar je ontzettend lang mee doet.

appelazijn goed voor je haar

De voordelen van het gebruik van appelciderazijn

Een spoeling op basis van appelciderazijn kan je haar binnen enkele ogenblikken helpen herstellen, maar je moet niet alleen ACV op je hoofd gieten – dat kan niet alleen je haar strippen, maar ook je hoofdhuid verbranden. In plaats daarvan moet u het zwaar verdunnen met water.

  • Kan hardnekkige producten verwijderen: Appelazijn is goed voor je haar om roos eruit te krijgen. Een groot deel hiervan is te wijten aan de zure aard ervan; het is waarschijnlijk minder zuur dan uw typische verhelderende shampoo, maar zuurder dan gewone shampoo. Vet, vuil en elk product dat na verloop van tijd in je haar is samengeklonterd, zal worden uitgewassen, terwijl je haar intact blijft.
  • Helpt bij het herstellen van de balans: appelazijn kan niet alleen ongewenst vuil van uw lokken spoelen, maar het kan ook ernstige positieve effecten hebben op de gezondheid van uw hoofdhuid. Uw hoofdhuid heeft een zuurmantel zoals de rest van uw huid, en de zuurmantel moet worden gehandhaafd, wat betekent dat u een gezonde pH-balans moet behouden. Helaas worden haarproducten niet vaak gemaakt met het oog op je pH-balans, wat betekent dat de opeenhoping van producten ernstig in de problemen komt met die zuurmantel en zelfs kroezen en breken kan veroorzaken.1 Het gebruik van appelciderazijn als haarspoeling kan helpen herstel dat evenwicht.
  • Bevat antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen: ACV is een bekend ontstekingsremmend en antibacterieel middel, 2 en kan de groei van bacteriën op de hoofdhuid en de populatie van roos voorkomen.

Hoe maak je een appelazijn haarspoeling?

  1. Meng vijf delen water met een deel azijn – 100 ml ACV tot 500 ml water als je precies wilt zijn.
  2. Masseer je hoofdhuid goed in met de spoeling, genoeg om er een gelijkmatige laag overheen te krijgen.
  3. Werk de azijn met je vingers in je haar.
  4. Laat het azijnmengsel drie tot vijf minuten intrekken.
  5. Spoel je haar en hoofdhuid af met koud water.
  6. Volg deze spoeling met een lichte conditioner.
  7. Spoel je haar goed uit, totdat je zeker weet dat al het product in de afvoer is.

Wanneer je Apple Cider-azijn niet moet gebruiken

Hoewel appelciderazijn soms geweldig kan zijn om op je haar te gebruiken, is het niet altijd aan te raden. Het belangrijkste geval is als je uitzonderlijk droog haar hebt – je mag geen appelciderazijn, zuiverende shampoo of iets anders gebruiken dat bedoeld is om je haar van olie te ontdoen. Een ander geval waarbij je voorzichtig moet zijn bij het gebruik van appelciderazijn is als je haar gekleurd is – het is geen no-go, maar je moet het zeker niet tot een vast onderdeel van je routine maken. ACV kan de haarkleur beginnen te beïnvloeden wanneer het twee keer per week of vaker wordt gebruikt. Bij gekleurd haar wordt een keer per week gebruik aanbevolen.

Ook populair: 9x de beste olie voor haargroei en sterker haar