Apple Airtag review: je weet niet wat je mist…echt waar!

Apple Airtag review

Welkom bij deze Apple Airtag review! Onze huizen zitten vol met slimme technologie. We hebben handige hubs zodat we Alexa kunnen vragen om de thermostaat aan te passen of het beveiligingssysteem van het huis in te schakelen. We gebruiken een andere spraakopdracht om onze favoriete afspeellijst op de Bluetooth-luidspreker aan te zetten of om een Disney-film voor onze kinderen te streamen. Maar ondanks een huis vol met de beste slimme thuistechnologie, is het enige waar we in de drukke wereld van vandaag niet altijd slim over kunnen zijn, waar we onze sleutels hebben achtergelaten…of portemonnee…of bril…of kunnen we dat wel?

Dankzij één klein apparaatje is de kans groot dat je je beste rugzak, pantoffels, paraplu of andere verloren voorwerpen nooit meer kwijtraakt. Als je de Apple AirTag niet hebt, weet je niet wat je mist…echt waar! De Apple Airtag is een klein, schijfvormig apparaat verpakt in een beschermend plastic frame. Door hem te bevestigen aan een item dat vaak misplaatst is, kun je hem snel vinden als hij zich binnen het Bluetooth-bereik bevindt. En als je het ergens anders hebt achtergelaten…nou, de AirTag heeft je gedekt. Je kan een set van 4 stuks voor €119 bij bol.com bestellen.

Apple Airtag review

Pingvermogen

Met behulp van ultrabreedbandtechnologie “pingt” uw Apple AirTag elk item waaraan u het hebt bevestigd, of het nu uw sleutels zijn of de afstandsbediening voor uw nieuwe 75-inch televisie. Als het verloren item zich binnen het Bluetooth-bereik bevindt, stuurt een simpele tik op de AirTag-app op uw telefoon een waarschuwing naar het verloren item, dat een toon laat horen om u te helpen het snel te vinden. Je kunt zelfs de app-tik overslaan door Siri te vragen om je sleutels of portemonnee te vinden.

Volg uw verloren voorwerpen via elke IPhone!

Hoewel er al een tijdje andere tracking-apparaten zijn, waaronder de Bluetooth Tile Tracker en de Galaxy Smart Tag, heeft geen enkele het voordeel van een automatische verbinding met de enorme lijst met apparaten en apps van Apple zoals de AirTag. Vanwege de enorme populariteit van gebruikers van Apple-apparaten, wanneer de AirTag-functie “Find My” een signaal uitzendt, zal elk Apple-apparaat in de buurt van uw verloren voorwerp uw smartphone onmiddellijk waarschuwen voor de locatie van uw verloren voorwerp, terwijl uw privacy en veiligheid.

De “Find My” functie is perfect voor het plaatsen van de AirTag op je bagage, paraplu, straat fiets, auto of elk ander voorwerp dat gemakkelijk is verloren of gestolen.

Apple Airtag review

Eenvoudige Installatie

Gebruik uw iPhone, iPad of iPod Touch om uw Apple AirTag in te stellen. De U1-chip in de AirTag maakt snel koppelen mogelijk. Pak de AirTag uit en trek aan het lipje om de batterij in te schakelen, die een jaar meegaat en door de gebruiker kan worden vervangen. Houd het vervolgens in de buurt van je Apple-apparaat nadat je ervoor hebt gezorgd dat de tweefactoridentificatie van het apparaat is geactiveerd en je een sterke wifi-verbinding hebt, evenals ingeschakelde Bluetooth en locatieservices. Terwijl uw AirTag zich dicht bij uw apparaat bevindt, tikt u op “verbinden”. Kies vervolgens een item uit de lijst, zoals “sleutels” of “remote” of pas de naam van het item aan. Je kunt ook een emoji toevoegen. Tik vervolgens op “Doorgaan” en gebruik uw Apple ID om de AirTag te registreren. Druk nog een laatste keer op “Doorgaan” en je bent klaar!

AirTag Accessoires

Het enige echt opvallende nadeel van de AirTag in vergelijking met vergelijkbare trackers zoals de Tile of SmartTag is dat het apparaat geen gat heeft om aan een sleutelhanger of karabijnhaak te bevestigen. In plaats daarvan moet je een accessoire kopen om het aan je apparaat te bevestigen. Deze zijn er in een grote verscheidenheid aan stijlen, kleuren en materialen. Je kunt ze kopen via Apple-producten of goedkopere accessoires voor accessoires kopen via merken zoals Belkin die een breed scala aan opties voor de AirTag produceren.

Tot slot heb je dankzij de Apple AirTag niet alleen een Smart Home, maar heb je ook altijd de sleutels om naar binnen te gaan om ervan te genieten.

U leest: Apple Airtag review: je weet niet wat je mist…echt waar!

Ook populair: Top 6 beste webcam voor Teams en videogesprekken van 2023