Apple Watch 7 review: de meest bruikbare smartwatch tot nu toe

Apple Watch 7 review

Een volledig iPhone-vrije Apple Watch-ervaring is niet de vraag of, maar wanneer. Met zijn slankere randen en grotere schermen is de Apple Watch 7 de meest bruikbare stand-alone smartwatch tot nu toe. In deze Apple Watch 7 review gaan we dieper in op alle vernieuwingen van deze gloednieuwe smartwatch,

De nieuwste smartwatch van Apple is meestal een incrementele upgrade van de Apple Watch 6, met behoud van een batterijduur van 18 uur, dezelfde CPU en zonder nieuwe gezondheidsfuncties. Maar het vergrote scherm is game-changer en maakt het moeilijk om terug te keren naar modellen van de vorige generatie. Het grote scherm van de Series 7 past draagbare computers aan voor meer alledaagse toepassingen, waardoor het praktisch is om productief te zijn vanaf je pols.

Van een volledig QWERTY-toetsenbord en grotere rekenmachineknoppen tot een helderdere always-on-modus en exclusieve wijzerplaten, de Apple Watch 7 biedt een op maat gemaakte versie van watchOS 8 die je niet krijgt op de Apple Watch SE of Apple Watch 3, die beide blijven te koop. Sneller opladen, grotere duurzaamheid en eigentijdse kleuren van de behuizing zijn bijna bijzaak, maar niettemin welkom.

Deze Apple Watch 7-recensie behandelt alle veranderingen, van klein tot groot, die het de beste smartwatch maken die je kunt kopen. Bekijk zeker onze Apple Watch 7-tips en handleiding over het gebruik van de Apple Watch voor meer manieren om van de smartwatch van Apple te genieten. We kunnen u ook vertellen dat de Apple Watch-instellingen meteen moeten worden ingeschakeld.

Specificaties

  • Startprijs: €429
  • Maten: 41 mm, 45 mm
  • Chipset: S7
  • Opslag: 32 GB
  • Connectiviteit: Mobiel (optioneel) Wi-Fi, Bluetooth, U1
  • Duurzaamheid: IPX6
  • Waterdicht: tot 50 meter
  • Sensoren: Hartslag, ECG, SpO2
Apple Watch 7 review

Apple Watch 7 prijs en beschikbaarheid

De Apple Watch 7 is nu verkrijgbaar en begint bij €429 voor het 41 mm-model. Het grotere model van 45 mm is verkrijgbaar voor €459. Roestvrijstalen behuizingen beginnen bij €783,85, terwijl titaniumbehuizingen beginnen bij €1449,99.

Apple Watch 7 review: Ontwerp

De Apple Watch 7 heeft het eerste echte herontwerp van het product sinds de Apple Watch 4. Gezien het feit dat het geen grote verandering is – de iconische gebogen eekhoorn houdt sterk – maar het is duidelijk dat Apple een zachtere algehele esthetiek wilde voor zijn smartwatch.

Ten eerste zijn de hoeken steeds iets ronder, terwijl het scherm naadloos in het chassis past dan bij de Series 6. Ik zou deze aanpassingen waarschijnlijk niet opmerken als ik de Apple Watch 7 niet had vergeleken met Apple Bekijk 6 echter naast elkaar. En zelfs met de grotere Apple Watch 7-formaten (41 mm en 45 mm) ziet de smartwatch er met het blote oog niet groter uit. Heeft iemand een micrometer?

Je kunt de Series 7 en Series 6 beter onderscheiden door de Apple Watch 7-kleuren, die allemaal nieuw zijn. Ik test het groene model. Midnight is een beetje zwart, met een subtiele hint van blauw. Starlight is een prachtige mix van zilver en goud. Terwijl Apple vorig jaar blauw en rood aanbood, zijn ze nu iets helderder. Als je meer van een neutraal metaal wilt, moet je versies van roestvrij staal of titanium kopen. Dat stoort me niet, maar je hebt het recht om bijzonder te zijn over hoe iets dat je elke dag draagt, eruitziet.

De Apple Watch 7 heeft dezelfde zwembestendigheid (tot 50 meter) als eerdere modellen, maar heeft voor het eerst ook een IP6X-certificering gekregen voor stofbestendigheid. Ik hoop dat dit zijn vruchten afwerpt in de keuken, aangezien ik de laatste tijd pasta ben gaan maken en meel overal komt. Veranderde geometrieën zouden de nieuwste Apple Watch ook scheurbestendiger moeten maken, waardoor het een beetje veiliger is om te dragen tijdens het sporten.

Apple Watch 7 review
De verschillen in schermgrootte: de Apple Watch 3 (links), Apple Watch SE (midden) en Apple Watch 7 (rechts).

Display

Het scherm is groter en groter is beter. Met meer scherm verandert de smartwatch steeds meer in een mini-iPhone voor je pols, en het is geweldig. Het Apple Watch 7-display is bijna 20% groter dan het Series 6-display en meer dan 50% groter dan het Series 3-display. De schermranden zijn ook 40% dunner dan voorheen.

Het scherm is zo gebogen dat het horloge vanuit een hoek gemakkelijker te lezen is en de randen van de gebruikersinterface vanaf de zijkant zichtbaar zijn. Het overloopeffect is niet zo duidelijk als de promovideo’s suggereren, maar het is merkbaar met de nieuwe Contour-wijzerplaat. Meer daarover in de volgende watchOS 8-sectie.

Apple Watch 7 VS Apple Watch 6

Naast kleinere randen en een groter scherm, is de Apple Watch 7 70% helderder in always-on-modus. Dit betekent dat je geen verschil zult zien met direct zonlicht dat wakker is, zoals we deden met de Apple Watch 6 vs. Apple Watch 5. In plaats daarvan zou je je scherm gemakkelijker moeten kunnen zien als je pols niet is opgetild. Ik zag een groot verschil naast de Series 6.

Apple Watch 7 review

Apple Watch 7 review: watchOS 8

In het verleden zag Apple’s watchOS er hetzelfde uit op al zijn smartwatches, minus geselecteerde apps die exclusief zijn voor de nieuwe hardware in een bepaald model. Apple Watch 7 heeft echter geen nieuwe sensoren, dus in plaats daarvan veranderde het bedrijf watchOS 8 voor een groter scherm. Naast gevestigde functies zoals slaaptracking, cyclustracking (daarom is het een van de beste smartwatches voor vrouwen), kalenderwaarschuwingen, weermeldingen en een Zoek mijn-app voor Apple Watch, heeft watchOS 8 een paar speciale trucs op de Series 7 .

En dan is er nog het QWERTY-toetsenbord. Ik heb al letterlijk jaren een Apple Watch-toetsenbord op mijn verlanglijstje staan. Het is zelfs het enige waarvan ik zei dat Apple Watch 7 van de Galaxy Watch 4 zou moeten stelen, dus ik ben heel blij dat het werkelijkheid is geworden. Het is ook iets dat me ervan weerhoudt terug te keren naar een ouder Apple Watch-model.

Ik sms bijna vanaf mijn pols sinds ik de Apple Watch 7 uit de doos heb gehaald. Ik geef er de voorkeur aan om mijn woorden te vegen in plaats van individuele karakters uit te tikken, maar beide methoden werken goed. Mijn moeder, die het al moeilijk genoeg heeft om zonder typefouten te sms’en op haar iPhone (sorry als je dit ziet), kon zelfs coherente berichten beheren met het toetsenbord van de Apple Watch 7.

Ik noemde het speciale Contour-gezicht in het weergavegedeelte. Het ziet er scherp uit, maar niet zo gemakkelijk te lezen. Ik geef veel de voorkeur aan de nieuwe Modular Duo-wijzerplaat, waarmee je twee grote complicaties op je pols kunt stapelen. De Apple Watch 7-specifieke portret- en wereldwijzerplaten complimenteren ook het grote scherm. Nadat ik de Galaxy Watch 4 zag verschijnen met combineerbare gezichten, zou ik willen dat de Apple Watch 7 een vergelijkbare mate van aanpassing bood, maar ik ben nog steeds tevreden met mijn bibliotheek met wijzerplaat.

Gezondheids- en fitnessfuncties

Vind ik het vreemd dat de Apple Watch 7 geen nieuwe wellnessfuncties introduceert in een tijd waarin de meeste mensen geobsedeerd zijn door gezondheid? Absoluut. De Samsung Galaxy Watch 4 verlegde de grenzen met analyse van de lichaamssamenstelling, en de beste Fitbit-horloges blijven nogal holistische wellness-tools. Door dit jaar een gezondheidsupgrade over te slaan, loopt de Apple Watch het risico achterop te raken bij de concurrentie.

Dat gezegd hebbende, de Apple Watch is nog steeds een betrouwbare fitnesstracker en een van de best lopende horloges. Het houdt je hartslag bij, telt je stappen en houdt je kilometers bij met GPS, en biedt ondersteuning voor tientallen soorten trainingen. Het heeft dit jaar Tai Chi en automatische tracking van fietsen in de buitenlucht toegevoegd, wat betekent dat het kan detecteren wanneer je op je fiets bent gesprongen en een training mogelijk maakt. Het fietsalgoritme is ook aangepast om rekening te houden met statistieken voor de beste elektrische fietsen, die minder inspannend zijn om te rijden dan gewone fietsen.

De Apple Watch is mijn go-to voor fitness-tracking, hoewel ik soms ook een van de beste fitness-trackers draag om statistieken te vergelijken of toegang te krijgen tot sommige activiteitentools die de Apple Watch mist. Een native tabata-timer en begeleide oefeningen zijn functies die bijvoorbeeld te vinden zijn op enkele van de beste Garmin-horloges en Fitbit-horloges.

Maar toen ik de Apple Watch tijdens een aantal wandelingen in de buitenlucht en indoor-workouts droeg voor mijn Apple Watch 7-workouttest, maakte het grote scherm het een makkie om in één oogopslag mijn mid-exercise-statistieken te zien. Ik train veel op hartslag, dus de mogelijkheid om hartslagzones te allen tijde te kunnen zien, is essentieel.

De grootste ontbrekende functie van de Apple Watch zijn herstelhulpmiddelen. We zouden graag zien dat de Apple Watch een rustmodus introduceert of je een verdiende manier geeft om het nemen van een vrije dag te rechtvaardigen.

Apple Watch 7 review
Apple Watch 7 houdt je hartslag en stappen bij, je kilometers met GPS en biedt ondersteuning voor tientallen soorten trainingen.

Levensduur van de batterij

De batterijduur van de Apple Watch Series 7 kan tot twee dagen duren, maar dat is als je populaire functies doorgeeft. In plaats daarvan werd de batterijduur van 18 uur uitgecheckt met dagelijkse activiteitsregistratie, en altijd te zien en een paar telefoontjes beantwoord vanaf mijn pols.

Nu beweert de Apple Watch 7 33% sneller op te laden dan de Apple Watch 6, zolang hij maar is opgeladen met de nieuwe magnetische naar USB-C-oplader die in de doos wordt geleverd. (Er zit echter geen muuradapter bij.) Maar toen ik de Apple Watch 6 oplaadde met de USB-C-kabel, laadde hij bijna net zo snel op.

Als iemand die zijn Apple Watch gedurende een korte periode van de dag oplaadt, besteed ik minder energie aan de vraag of ik genoeg sap heb om een ​​wandeling in de buitenlucht te maken of de nacht door te komen. Acht minuten opladen voor het slapengaan zou me acht uur Apple Watch-slaaptracking opleveren.

Apple Watch 7 review: oordeel

We zagen het gebeuren met smartphones. Bezels kromp en displays groeiden totdat we eindigden met de gigantische telefoons en phablets die we nu hebben. Met zijn grotere scherm kan ik niet anders dan geloven dat de Apple Watch voorbestemd is om een ​​soortgelijk pad naar onafhankelijkheid te nemen. De smartwatch is al een verlengstuk van je iPhone om je pols, maar kan duidelijk meer worden dan een accessoire.

Het is de beste smartwatch-keuze voor iedereen met een iPhone, en gemakkelijk de beste Apple Watch ooit. Het toetsenbord maakt een verschil, en als er eindelijk een tijd was om volledig aan te bevelen om mobiele ondersteuning aan je smartwatch toe te voegen, dan is het nu.

Apple Watch 7 review

U leest: Apple Watch 7 review: de meest bruikbare smartwatch tot nu toe

Ook populair: 9x de beste digitale fotolijst met WiFi om thuis neer te zetten