Apple Watch of Fitbit Versa 3: wat is de meest waardevolle aankoop?

Apple Watch of Fitbit Versa 3

Het is geen verrassing dat Apple en Fitbit hard werken om hun smartwatches te upgraden. Het is de beste manier om de concurrentie voor te blijven. Ze delen de meeste van dezelfde functies, maar je moet hun verschillen niet lichtvaardig opvatten. Hun prijspunten weerspiegelen dat. De Apple Watch Series 6 begint bij zo’n €450 en de Fitbit Versa 3 is te koop voor €199. Natuurlijk zitten er verschillen in ontwerp en uitvoering. Maar wat zijn die precies en waar kies je dan voor: de Apple Watch of Fitbit Versa 3?

Elke smartwatch domineert in verschillende categorieën. Je vraagt ​​​​je waarschijnlijk af wat de kosten zijn en of het de moeite waard is om de extra €250 voor de Series 6 neer te leggen? Of was de Fitbit de meest praktische en verstandige keuze geweest? Dus in dit artikel gaan we dit verder bespreken om je te helpen erachter te komen welke de beste smartwatch voor jou is!

We zullen de voordelen en ongunstige verschillen tussen de twee superhorloges analyseren. We vergelijken de Apple Watch Series 6 met de Fitbit Versa 3 op basis van de categorie functies.

Apple Watch of Fitbit Versa 3?

Smartwatch-ontwerp

Beide slank ogende horloges bieden een altijd zichtbaar display en een vierkante kast. Ze bieden allebei 5 ATM waterbestendigheid, aanraakgevoeligheid en een LED-display. Ook bieden ze allebei verwisselbare polsbandjes met verschillende materialen en ontwerpen.

Verder worden beide horloges geleverd in een kast van 40 mm met vergelijkbaar gewicht en afmetingen. Daarnaast is de Apple Watch ook verkrijgbaar in een maat van 44 mm voor grotere polsen (omtrek van 130-200 mm). De koffers zijn verkrijgbaar in 100% gerecycled aluminium, roestvrij staal en titanium.

Alle door Apple of Fitbit geproduceerde smartwatches bieden verwisselbare polsbandjes/horlogebandjes. U zult echter merken dat de Apple-hoesjes iets breder zijn dan de polsband. Het neemt een meer rechthoekige vorm aan in vergelijking met zijn Fitbit-tegenhanger. Als gevolg hiervan lijkt het Apple-horloge gladder en meer verenigd (met de band) voor een slanker uiterlijk. Zo kunt u zien hoe kleine details de meeste impact kunnen hebben.

Het retina-display van de Apple Series 6 is een kunstwerk. Dit super horloge zal nooit donker worden vanwege zijn LTPO OLED Force Touch Retina Display en 1000 nits helderheid. Om deze reden overtreft het Apple-horloge het display van de Versa 3.

Houd er rekening mee dat u het scherm van de Versa 3 niet over het hoofd ziet. Het is een 2,54 cm (1,58 inch) AMOLED-scherm en een optionele “always-on” -functie. Het is perfect voor dagen waarop u batterijvermogen moet besparen.

Al met al zijn beide horloges esthetisch een vergelijking waard. Maar de Apple Watch overtreft de Versa 6 vanwege zijn indrukwekkende scherm en strakke design. Als je tijdens een run nooit je pas wilt breken, of je geniet van de MEEST geavanceerde ontwerpen, dan is het misschien een bezoek aan de Apple Store waard. Anders is de Fitbit Versa 3 een waardige concurrent om te overwegen.

Bestel de Apple Watch Series 6 bij bol.com

Apple Watch of Fitbit Versa 3

Comfort

Voor smartwatches is het selecteren van een geschikt polsbandje (of horlogebandje) essentieel. Het dragen van een slecht passende band kan interfereren met de zuurstof- en hartslagsensoren. Zo bieden de twee superhorloges verwisselbare banden voor een persoonlijke stijl en comfort. En als bonus: je kunt banden bestellen die gemaakt zijn van 100% gerecyclede materialen (nylon, plastic vezels, siliconen). Milieuactivisten zullen dat waarderen.

Met Fitbit kun je kiezen uit hun gebreide, geweven, sport-, leer- en oneindigheidsbanden. Ze ontwierpen elk polsbandje voor verschillende activiteiten. Het comfortniveau van elke band zal variëren. De Infinity-banden van de Fitbit lijken te concurreren met de Sport Band van Apple vanwege het vergelijkbare ontwerp. Je kunt kleine of grote banden kopen die passen bij de maat van je pols. Maar dat is de omvang van het aanpassen van hardware voor de Fitbit Versa 3.

Aangepaste opties hebben de meeste impact op het comfort en de slijtage van een smartwatch. Dus dit is wanneer de Apple Watch 6 schittert. Ten eerste kunt u kiezen tussen een kastmaat van 40 mm of 44 mm die past bij uw polsmaat. Op deze manier ziet het horloge er consistent en evenredig uit met de polsmaat van de gebruiker.

Ten tweede kun je kiezen voor een horlogekast gemaakt van lichtere metalen (aluminium of titanium). Het vermindert het gewicht van het horloge om uw pols. Als bonus voor milieuactivisten: de aluminium behuizingen van Apple zijn gemaakt van 100% gerecycled materiaal.

Tot slot heb je verwisselbare polsbandjes. Bepaalde polsbandmodellen bieden een extra grote maat, die de maatselectie van de Versa 3 overtreft (2 maten voor alle banden). De Apple Watch Series 6 introduceert ook hun nieuwe bands “Solo Loop” en “Sport Loop”. De lussen bieden zachte en lichtgewicht materialen voor maximaal comfort. Apple heeft de noodzaak voor een gesp of sluiting verwijderd voor een soepeler gevoel en minder massa (of gewicht!).

Batterijduur

De levensduur van de batterij is afhankelijk van het gebruik van uw apparaat. Wat voor apps draai je op de achtergrond? Gebruik je het always-on display? Volgt u uw bewegingen 24 uur per dag (GPS)? Voor elk smart-apparaat dat intensief wordt gebruikt, is een betere levensduur van de batterij een uitdagende prestatie. De Apple Watches zijn geen uitzondering. Kiezen we als het gaat om batterijduur voor Apple Watch of Fitbit Versa 3?

Beide horloges maken gebruik van een ingebouwde lithium-ionbatterij. Net als zijn voorganger adverteert de Apple Watch Series 6 met een batterijduur van 18 uur. Dat is genoeg om je dag met intensief gebruik door te komen. Bovendien hebben ze hun snellaadfunctie behouden, zodat je binnen 1,5 uur een opgeladen batterij hebt.

Als u elke dag trainingen bijhoudt en oproepen beantwoordt, heeft u niet genoeg vermogen om uw slaap te volgen. Apple herkende dit, dus hun horloge biedt configureerbare oplaadherinneringen.

De Fitbit Versa 3 heeft een batterijduur van meer dan 6 dagen. Maar het is wanneer het horloge een gedimde scherminstelling gebruikt. Configureer “Always-on” en zie hoe de levensduur van de batterij daalt tot 2 dagen. Voeg GPS-configuratie toe en u kunt tot 12 uur verwachten; dit is wanneer het zich verhoudt tot het normale gebruik van de Apple Watch.

Bovendien is de oplaadtijd van de batterij van de Versa 3 1-2 uur. Met een gedimde schermstand heb je slechts 12 minuten aan de oplader nodig om een ​​hele dag mee te gaan. Dus uiteindelijk heeft Fitbit meer opdrachten in deze categorie. In onze ogen is de batterij van de Fitbit Versa 3 efficiënter, vooral als je geen “Always-on” -scherm nodig hebt.

Activiteit en gezondheid volgen

Nu betreden we het rijk van fitness-trackers. Fitbit domineert de markt voor fitnesstrackers en dat is duidelijk te zien aan zijn premium smartwatch. De Apple Watch 6 en FB Versa 3 bieden: slaapregistratie, fitnessstatistieken op basis van je activiteit/sport en hartgezondheidsmonitoring. Dus laten we eens kijken hoe hun verschillen concurreren.

De Apple Series 6 biedt aanvullende statistieken die verband houden met uw specifieke activiteit. Het toont uw hoogteniveaus voor wandelaars en biedt surfcondities voordat u naar het strand vertrekt. De Apple Watch maakt gebruik van bewegingssensoren om je slaap bij te houden en integreert met de Klok-app van de iPhone. De Apple Watch biedt een goed afgeronde gezondheidstracking: het dekt je standaardfuncties in een fitnessband met een beetje extra.

De Fitbit Versa 3 biedt geen live surfcondities, maar je kunt wel de weersvoorspelling en omgevingscondities bekijken. Het maakt het volgen van hoogteverschillen niet bekend. Maar je kunt het nog steeds hebben door een hoogtemeter-app te downloaden.

Met meer dan 20 trainingsmodi overtreft de Versa 3 de mogelijkheden voor het volgen van de gezondheid van de Apple Watch. Ten eerste maakt hun 24/7 hartslagmeter gebruik van Pure Pulse 2.0―, een sensor die uw hartgezondheid/frequentie controleert via meerdere meetwaarden.

Apple watch 6 hartslagmeter

Als gevolg hiervan meet het de zuurstofniveaus (SpO2) van uw bloed en houdt het uw “Active Zone Minutes” bij. Elke keer dat u uw doel (minuten/hartslagzone) overschrijdt, wordt u gewaarschuwd met een trilling en een bemoedigend bericht.

Ten tweede volgt de Versa 3 de diepte van je slaapfasen: lichte, diepe en REM-slaap. Het vult een slaapscore in de Fitbit-app in om u te helpen de slaapkwaliteit te begrijpen. De Smart Wake-functie maakt je wakker met een zachte trilling tijdens je lichtere slaapfase. Dit zorgt ervoor dat je uitgerust wakker wordt. Het meet zelfs je ademhalingssnelheid terwijl je slaapt (en wakker bent).

Uiteindelijk biedt de Versa 3 statistieken die de Apple Watch niet kan verkrijgen. Vrouwen zullen de functie voor het volgen van de menstruatie (app) waarderen. U kunt dus uw menstruatie vastleggen en uw cyclus volgen voor nauwkeurigere voorspellingen. Bovendien meet het horloge de temperatuur van uw huid en vergelijkt deze met de basislijn van uw lichaam. Het is een goed idee dat de Fitbit Versa 3 wint met zijn nauwkeurigheid en verscheidenheid aan gezondheidsstatistieken.

Bestel de Fitbit Versa 3 smartwatch voor €199 bij bol.com

Apple Watch of Fitbit Versa 3

Connectiviteit en GPS

De twee smartwatches dekken de belangrijkste functies van premium smartwatches: GPS-navigatie, tempo/afstand volgen, apps verbinden, sms-berichten verzenden/ontvangen, betalingen doen, bellen. Dus wat is het verschil tussen de connectiviteitsgerelateerde voordelen? Heel veel.

Het is belangrijk op te merken dat de oproep-, sms- en datafuncties van de Versa 3 werken als uw telefoon in de buurt is. Alleen Android-gebruikers kunnen reageren op sms-berichten. Antwoorden zijn met vooraf ingestelde reacties (snelle reacties genoemd). Het is een aanzienlijke tegenvaller in vergelijking met de mogelijkheden van de Apple Watch. Toch geven we Fitbit wel de eer dat de Versa 3 je trainingsintensiteit langs je pad in kaart heeft gebracht. Het is geweldig voor hardlopers of fietsers en geeft een kleine voorsprong op de GPS van de Apple Watch.

Als mobiel-compatibel apparaat laat de Apple Watch je niet aan je telefoon zitten. Met de Spotify-app kun je muziek en podcasts streamen vanaf het horloge en offline muziek opslaan. Het is dus ideaal voor hardlopers die hun telefoon niet willen dragen tijdens het hardlopen.

De Versa 3 kan geen muziek streamen, maar kan offline muziek afspelen met geïmporteerde nummers of de Deezer-app.

Emergency SOS en valdetectie is een geweldige veiligheidsfunctie voor de Apple Watch. Het geeft u toegang tot hulpdiensten zonder dat u een mobiele verbinding nodig heeft! Senioren zullen profiteren van “valdetectie”.

Met de Family Setup-functie van Apple kun je horloges koppelen met andere gezinsleden. U kunt dus in contact blijven met dierbaren, zelfs als ze geen telefoon hebben.

Als bonus geeft de GPS van de Apple Watch je een korte trilling of “tik” om je te vragen een bocht te nemen. Zoals je kunt zien, is de Apple Watch 6 de grote kanshebber. Er is hier geen concurrentie – de Apple Watch 6 domineert als een mobiel apparaat.

User Interface (UI)

De Apple Watch of Fitbit Versa 3 bieden verwisselbare interfaces in de vorm van ‘wijzerplaten’. Zo zou u app-integraties, klokinstellingen en levensstijlgegevens opnemen.

Met Apple kun je elke wijzerplaat aanpassen door ‘complicaties’ toe te voegen. “Complicaties” zijn als app-widgets. Astronomy of Stargazers kunnen bijvoorbeeld Nightsky of Solarwatch gebruiken om toegang te krijgen tot sterrenkijkomstandigheden en de huidige nachtcyclus. De Apple Watch integreert met Apple’s applicaties van derden en biedt meer functionaliteit met het nieuwste watchOS7-systeem. Het mobiele karakter van dit horloge maakt onbeperkte app-integraties mogelijk. Het voegt een enorme waarde toe aan de gebruikersinterface van Apple. Dus nogmaals, ze domineren in dit gebied.

Toch is de interface van de Fitbit Versa 3 behoorlijk indrukwekkend. U hebt toegang tot honderden wijzerplaten die bij uw stijl en behoeften passen. Fitbit biedt ook toegang tot honderden app-integraties.

Het oordeel – Apple Watch 6 of Fitbit Versa 3?

Betaalbaarheid en waarde zijn voor de meeste consumenten subjectief. Uw behoeften en levensstijl zullen waarschijnlijk de waarde van de prijs van uw smartwatch bepalen. We ontdekten dat beide apparaten goed afgerond zijn en geweldige keuzes hebben… Maar welk horloge past het beste bij jou?

Stel dat u iemand bent die een constante communicatielijn nodig heeft. Je gebruikt applicaties in bijna alles wat je doet. Om optimaal te kunnen functioneren heb je een hoog comfortniveau nodig. In dat geval zult u waarschijnlijk merken dat de ervaring van het apparaat de upgrade van €250 waard is.

Als alternatief, als u iemand bent die zich op gezondheid wil concentreren en alleen basisfuncties (maar premium) nodig heeft, is de upgrade niet nodig. U krijgt ongelooflijke waarde en het meeste uit een investering van €199 in de Versa 3.

Ook populair: 11x het beste iPhone hoesje tegen vallen en krassen voor elk budget

Dit vind je misschien ook leuk: