Arlo Essential Indoor Camera review: nauwkeurig, slim en veilig

arlo essential indoor camera review

Van het bewaken van baby’s en huisdieren tot het inchecken bij oudere familieleden, slimme beveiligingscamera’s voor binnenshuis zijn bekend met enkele van onze meest privémomenten. De nieuwe Arlo Essential Indoor Camera (verkrijgbaar bij Bol.com voor €129,99) is uniek gebouwd met een geïntegreerd camerascherm en biedt thuis extra gemoedsrust om ervoor te zorgen dat het apparaat niet opneemt wanneer dat niet zou moeten. Hoewel je op de meeste best beoordeelde slimme binnencamera’s geen ingebouwde privacysluiter zult vinden, is het een lovenswaardige functie om je te helpen de dingen waar je van houdt te beschermen en je veiliger te voelen. In deze Arlo Essential Indoor Camera review nemen we deze unieke binnen camera onder de loep.

Arlo Essential Indoor Camera review

Over de Arlo Essential binnencamera

We beginnen de Arlo Essential Indoor Camera review met algemene informatie. De Arlo Essential Indoor Camera registreert een gemiddelde videokwaliteit (1080p) met het extra voordeel van helder zwart-wit nachtzicht. Het heeft ook tweerichtingsspraakfunctionaliteit die luid en duidelijk is van zowel de camera zelf als de Arlo-app. Een kleine klacht die ik meteen had, is dat de twijfelachtige plastic constructie en montagebasis van de camera niet helemaal voldoen aan de adviesprijs van €129,90. Beveiligingscamera’s zijn echter niet het soort apparaten dat je vaak verplaatst, en ik vond de zo-zo bouwkwaliteit een bijzaak na de installatie. De binnencamera van Arlo bevat alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan.

  • Prijs: €129,99
  • Kleuren: Wit, zwart
  • Connectiviteit: Wi-Fi (alleen 2,4 GHz)
  • Stroombron: 5V 2A voedingsadapter
  • Resolutie: 1080p
  • Gezichtsveld: 130 graden
  • Ondersteuning voor smart assistent: Amazon Alexa, Google Assistant, IFTTT
  • Gewicht: 0,27 pond
  • Afmetingen: 5,24 inch H x 2,56 inch B x 2,56 inch D

Het instellen van de indoor camera van Arlo duurt slechts een paar minuten. Steek de stekker van de camera in een stopcontact in de buurt en voltooi het installatieproces in de Arlo-app. Je vindt bevestigingsmateriaal in de doos en de meegeleverde micro-USB-kabel is ongeveer zes en een halve voet lang om je te helpen hem op hoge plaatsen op te hangen.

Om het meeste uit deze camera te halen, heb je een betaald Arlo Smart Plan nodig (vanaf $ 3 / maand). Het is noodzakelijk om toegang te krijgen tot functies zoals intelligente waarschuwingen, video’s delen en opslaan, cloudopslag en andere handige functies die ervoor zorgen dat deze camera het geld waard is.

Wat we goed vinden

Betrouwbare slimme meldingen om op de hoogte te blijven

Wanneer beweging wordt gedetecteerd, worden via de Arlo-app snel slimme waarschuwingen naar je telefoon gestuurd. In de app kun je ook opnames bekijken en filteren op verschillende evenementen.

Met nauwkeurige differentiatie tussen mensen, dieren, pakketten en voertuigen, lopen Arlo-camera’s voorop als het gaat om het verzenden van intelligente slimme waarschuwingen. Wanneer beweging wordt gedetecteerd op de Arlo Essential Indoor, wordt het object (zoals een dier of persoon) groen omlijnd, zodat je snel kunt zien wat er aan de hand is met de voorbeeldwaarschuwing. Tijdens het testen heb ik geen valse meldingen ontvangen. Over het algemeen vond ik de camera snel en nauwkeurig in het detecteren en differentiëren tussen bewegingsgebeurtenissen.

Het ingebouwde cameraschild zorgt voor gemoedsrust

Het beweegbare schild van de camera is een handige functie die helpt bij het beschermen van uw privémomenten.

Zoals hierboven vermeld, heeft de camera een fysiek privacyschild dat de lens van de camera blokkeert wanneer deze is ingeschakeld – een functie die u niet op veel andere binnencamera’s zult vinden. Als het schild omhoog is, neemt de camera geen beweging of geluid op. De privacysluiter kan in de Arlo-app worden in-/uitgeschakeld. Opnameschema’s en geofencing-functionaliteit kunnen ook samen met de privacysluiter worden gebruikt.

Het kan indringend aanvoelen om opnameapparatuur in uw huis te hebben. Een ingebouwde privacysluiter is een manier om meer controle te krijgen over uw slimme binnencamera en biedt extra zekerheid dat niemand meekijkt.

Wat we minder goed vinden

Bouwkwaliteit is zo-zo

De binnencamera wordt geleverd met een kunststof montageplaat die kan worden gebruikt om de camera hoog of op een vlakke ondergrond te plaatsen.

In vergelijking met Arlo’s robuuste draadloze videodeurbel en beveiligingscamera voor buiten, voelt de binnencamera goedkoop gemaakt aan. Het is niet het soort stevige bouwkwaliteit dat ik verwachtte gezien het prijskaartje van €129,99.

Omdat hij licht van gewicht is (0,27 pond), kunt u de camera het beste monteren met behulp van de meegeleverde draaibeugel of hem in een deel van uw huis plaatsen (zoals een boekenplank) waar hij niet gemakkelijk kan worden omgestoten als iemand er tegenaan loopt. Je zult deze camera waarschijnlijk niet veel bewegen na de installatie, dus het slappe gevoel zou geen probleem moeten zijn als het gaat om het garanderen van de lange levensduur van de camera, maar het is iets om op te letten voordat je koopt.

Privacy en veiligheid
De Arlo Essential Indoor Camera wordt geleverd met alle gebruikelijke privacy-instellingen die u van een beveiligingscamera voor thuis mag verwachten, zoals tweefactorauthenticatie, de mogelijkheid om in te loggen met Face ID-technologie en geavanceerde codering voor video-opslag. Arlo gaat echter nog een stap verder met een paar beveiligingsfuncties waardoor ik me extra veilig voelde. Wanneer een inlogpoging wordt gedaan vanaf een nieuw apparaat, wordt een verzoek om goedkeuring verzonden naar de telefoon of tablet van de hoofdgebruiker. In het begin voelde het een beetje veel, maar het is fijn om te weten dat er nog een laag is die voorkomt dat iemand zonder toestemming toegang tot mijn camera krijgt.

Je kunt goedgekeurde gebruikers (zoals huisgenoten of familieleden) toevoegen om je Arlo-camera te beheren in het gedeelte Instellingen van de Arlo-app. Er zijn ook ingebouwde beveiligingsfuncties zoals een luide sirene, die automatisch of handmatig kan worden geactiveerd via de Arlo-app en een zeer luide alarmtoon laat horen wanneer deze wordt geactiveerd. Je kunt ook rechtstreeks vanuit de Arlo-app een vriend bellen als er zich een probleem voordoet.

Arlo claimt AES-128-bits encryptie te gebruiken voor het uploaden en opslaan van video’s in de cloud – dezelfde coderingsmethode die door banken wordt gebruikt om gebruikersgegevens te beschermen. Het bedrijf zegt dat je video’s in de cloud worden opgeslagen voor de duur van je slimme Arlo-abonnement (30 dagen) en vervolgens permanent worden verwijderd van de cloudserver van Arlo. Video’s kunnen ook handmatig worden verwijderd via de Arlo-app.

Arlo Essential Indoor Camera review
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Is de Arlo Essential Indoor Camera de koop waard?

Ja, deze binnen camera is nauwkeurig en betrouwbaar. De geïntegreerde privacybescherming voor de camera is een van de aantrekkelijkste kenmerken van Arlo’s Essential Indoor Security Camera.

Arlo heeft de reputatie een van de slimste en veiligste smarthome-merken te zijn die er zijn, dus je kunt echt niet fout gaan met de nieuwe Essential Indoor Camera. Het geïntegreerde camerascherm en de beveiligingsmaatregelen die verder gaan dan de standaardinstellingen voor gebruikersprivacy, maken dit een geweldige aanvulling op je slimme huis. Om nog maar te zwijgen over het vermogen om objecten nauwkeurig te detecteren en snel slimme waarschuwingen te verzenden, zodat u nooit meer een belangrijke melding mist. Ondanks de zo-zo bouwkwaliteit, is de binnencamera van Arlo nog steeds een fantastische slimme beveiligingscamera voor binnenshuis.

Ter vergelijking: de privacycamera van Kangaroo is de enige andere slimme camera voor binnenshuis die we hebben getest en die een ingebouwd privacyschild bevat, zoals de Arlo. De twee camera’s hebben vergelijkbare functies: 1080p-video, realtime livestream, tweerichtingsgesprek en integratie met Alexa en Google. Tijdens onze tests had de Kangaroo-camera echter moeite om onderscheid te maken tussen mensen, auto’s en dieren en stuurde hij vaak valse bewegingswaarschuwingen – problemen die ik niet ondervond met de Arlo-binnencamera.

Als je een betrouwbare beveiligingscamera met een geïntegreerd privacyluik wilt, zal volgens onze Arlo Essential Indoor Camera review de Arlo Essential Indoor Camera je niet teleurstellen.

Ook populair: 7x de beste Chromebook van 2021 beoordeeld door tech experts