Armaf Sillage: is het een waardige Creed dupe?

Armaf Sillage

Armaf Sillage kwam uit in 2020 en staat bekend als een van de beste klonen van Creed’s Silver Mountain Water (SMW). Sillage is een citrusachtig muskusaroma dat snel in populariteit is gestegen naast andere recente Armaf-releases. In de recensie van vandaag ga ik snel uitleggen waarom Sillage een waardige kandidaat is als een Creed SMW dupe – en waarom het dit jaar de moeite waard is om te proberen!

Armaf Sillage

Hoe ruikt Armaf Sillage?

De belangrijkste tonen die ik in Armaf Sillage ruik zijn onder meer zwarte bessen, bergamot, citroen, limoen, roos, muskus, ambroxan en hout.

Bij de eerste spray en snuif merk ik dat de opening onverwacht krachtig is! Ik ruik meteen de combinatie van citrusvruchten – de bergamot, citroen en limoen. Het is geen verrassing dat ze energiek, pittig en levendig ruiken.

De citrusvruchten worden vergezeld door een bevredigende toon van zwarte bessen. Degenen onder u die bekend zijn met zwarte bessen zullen de zurige, fruitige eigenschappen ervan herkennen.

Terwijl Sillage zich door de middennoten begint te ontwikkelen, ruik ik een combinatie van bloemen op de achtergrond. Er is ongetwijfeld een rozennoot aanwezig, maar deze is subtiel . Er zijn hier ook andere bloemen, maar die zijn te vaag om van elkaar te onderscheiden. De bloemige akkoorden zijn een slimme toevoeging aan Sillage en zorgen voor extra complexiteit naast de typische ‘citrusmuskus’-achtige geuren.

Zodra Sillage op de huid droogt, begint het echt te glanzen. De citrusvruchten pellen terug en worden vervangen door een combinatie van muskus, ambroxan en hout. Deze 3 tonen aromatiseren op een manier die ik alleen kan omschrijven als lichtzoet, muskusachtig en romig. De dry down is bijna net zo verfrissend als de opening en heeft een verhoogde elegantie.

Armaf Sillage heeft ook een uitgesproken metaalachtig akkoord dat gedurende de hele levensduur van de geur aanwezig is. Ik geniet van de opname ervan, omdat het helemaal niet krassend of schurend ruikt (zoals metaalachtige tonen dat vaak doen). Het geeft een extra dimensie aan de compositie zonder te ‘in your face’ te zijn.

Over het geheel genomen vat ik Sillage samen als een zware citrus-opening, die uitdroogt in een houtachtige, bloemige muskus. Net als Armaf Club de Nuit Intense Man opent Armaf Sillage krachtig. Maar als je geduldig bent en het laat bezinken, doet het zijn beste werk als het droog is.

Lees deze review van een rececent:

Mooi. Ik wil dat dit mijn lente/zomergeur 2022 wordt. Schoon, mannelijk, verleidelijk en zacht. Er is niets scherps of krassends. Geweldig en romig. De prestatie is erg goed. Ongebruikelijk, geen typische freshie. Heel erg blij dat ik het heb!???? Fragrantica.com

Bovendien is dit een zeer nauwe weergave van Creed SMW. De gemiddelde persoon zal het verschil niet kunnen zien. Je zou zelfs kunnen beweren dat je SMW draagt ​​en niemand zou je ondervragen. Het enige echte verschil is de aanwezigheid van een theetoon in SMW, die Sillage niet heeft.

Armaf Sillage
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Hoe zijn de prestaties op de huid?

De prestatie van Armaf Sillage is ronduit geweldig. Uit mijn tests blijkt dat Sillage de eerste 2-3 uur sterk waanneembaar is. Daarna begint het te bezinken en dit duurt in totaal maximaal 9 uur. Het blijft de hele dag hangen en is zonder twijfel een sterkere geur dan Creed SMW.

Het is heel veelzijdig

Ik heb verder goed nieuws. Er zijn weinig beperkingen met betrekking tot wanneer en waar u Sillage kunt dragen. Of je nu een jonge man of een oudere heer bent, de veelzijdigheid van deze geur geeft je veel keuzevrijheid.

Maar als je een pistool tegen mijn hoofd zou zetten en mij zou dwingen te kiezen? Ik zou je aanraden dit overdag te dragen, vooral in de zomer en lente. Dit geurprofiel is geschikt voor alles behalve de meest formele gelegenheden. Probeer iets als Prada L’Homme of Dunhill Icon als betere opties.

Armaf Sillage

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Samengevat

Concluderend: Armaf Sillage is een zeer waardige concurrent van Creed SMW. De geurprofielen van deze twee colognes hebben veel overeenkomsten en ruiken vrijwel identiek aan de gemiddelde Joe.

Sillage levert echter superieure prestaties en kost minder dan de helft van SMW. Zelfs als je geld hebt om te verbranden, zou ik je willen aanmoedigen om eerst Armaf Sillage te proberen!

U leest: Armaf Sillage: is het een waardige Creed dupe?

Ook populair: Top 5 beste Guerlain parfum voor mannen die bij elke stijl plast