Atelier Cologne in Nederland kopen? Bestel de top 6 uniseks geuren!

Atelier Cologne Nederland

Wist je dat Atelier Cologne in Nederland gewoon bij bol.com verkrijgbaar is? Maar voordat we verder gaan, beeld je in:

Nadat hij haar in Parijs ten huwelijk had gevraagd, strompelden ze rond in de lichtstad dronken van liefde en verschillende flessen champagne. Ze kwamen een boetiek van Atelier Cologne tegen en verloren een uur door elkaar duizelig te besprenkelen met verschillende monsters. Atelier Cologne werd opgericht door veteranen uit de industrie, die zo sterk verbonden waren met geuren dat ze uiteindelijk met elkaar zouden trouwen.

Het kernproductaanbod was verankerd rond uniseks citrus geuren en Atelier lanceerde snel “colognes absolues”, een sterkere, langer houdbare formulering in vergelijking met een eau de cologne of eau de parfum.

Die naam kan ook van toepassing zijn op de filosofie van Atelier Cologne’s benadering van het maken van geuren, een directe knipoog naar geuren die afkomstig waren uit Keulen, Duitsland (ja, dat is waar de terminologie in 1799 vandaan kwam) die citrus combineerde met hout en kruidenmelanges. Atelier Cologne besloot dieper te gaan en zijn geuren veel geconcentreerder te maken, voor krachtigere, langer aanhoudende resultaten. Ooit een nichelabel, na de overname van het merk door L’Oréal in 2016, is het uitgegroeid tot een mainstream merk met behoud van de kenmerken van zijn productiemethoden.

In de meer dan tien jaar sinds het debuut zijn er geuren in bloemenstijl toegevoegd, maar een aantal van de originele citrusgeuren blijven bestsellers, waaronder Pacific Lime, Pomelo Paradis, Vanille Insensee en Orange Sanguine.

6x Atelier Cologne die in Nederland verkrijgbaar is

Laten we de top 6 aan geuren van Atelier Cologne in Nederland bespreken, gerangschikt en gereviewd door koppels. De Atelier Cologne geuren zijn bij bol.com te bestellen.

1. Clémentine California Cologne Absolue Pure Parfum

Atelier Cologne Nederland

Een van de meest populaire geuren is Clementine California. Geurige topnoten van Italiaanse clementine versmelten met jeneverbessen uit Turkije, die vrolijk boven de husky-basistonen van vetiver uit Haïti staan. Je wordt bij de eerste snuif naar een strand in Californië vervoerd.


Gedragen door haar: “Deze ruikt het beste. Het is strandachtig, licht en verfrissend. Ik zou deze veel dragen. Het is geweldig voor een zonnige omgeving en elke inademing doet me denken aan warme dingen en een glimlach, hoewel dat misschien te wijten is aan de twintig centimeter sneeuw die we deze week hebben gekregen. Het is een vrolijke geur, een van de meest volwassen van deze set. Ik kan niet stoppen met snuffelen en grijnzen, dus ik zal een fles moeten kopen.”

Gedragen door hem: : “deze ruikt op dezelfde manier bij mij; licht, fris, schoon. Er is een uitbundigheid in de geur die besmettelijk is. Ik onderschrijf dat de noten in synergie zijn, geen enkel ingrediënt domineert. Gezamenlijk verpakt het de citruspunch, maar op een minder schreeuwerige manier. Bij langdurig dragen komen er aangename tabaksaccenten naar voren en mijn vrouw is het ermee eens dat de muskusachtigheid goed bij mij past. Ik zou dit regelmatig dragen.”

2. Orange Sanguine eau de cologne

Atelier Cologne Nederland
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Orange Sanguine verstrengelt vers gesneden bloedsinaasappels uit Italië met bloeiende geraniums uit China bovenop een basis van Australisch sandelhout. De mix is ​​bedoeld om je naar een gezellige tafel in Positano, Italië, te vervoeren, waar je tijdens het ontbijt kunt genieten van de warme zon.


Gedragen door haar: “Oef. Wat is dit? Het gaat je neus in. Ik heb het gevoel dat iemand zojuist een sinaasappel in mijn gezicht heeft gebroken. Omdat het erg snoepachtig is, is dit niet mijn favoriet. Er is een verschil tussen het hebben van een fruitgeur en het is subtiel of het volledig inhalen van het aroma en je zintuigen. Het verzacht of vordert niet in de loop van de tijd. Het is allemaal oranje, de hele dag.”

Gedragen door hem:: “Hoewel het geen onsubtiele geur is, verzacht het me wel en roept het een sinaasappelsorbetherinnering of twee op. In tegenstelling tot mijn vrouw, verandert Orange Sanguine een beetje naarmate mijn dag vordert, waardoor de bloemige tonen naar voren komen; een fris bloemig aroma dat smakelijk is. Over het algemeen is het jeugdigheid en zware citrustonen degraderen dit naar de onderkant van mijn lijst.”

3. Vanille Insensée Cologne Absolue Pure Parfum

Atelier Cologne Nederland
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Zoete Madagascar-vanillebonen dansen met Mexicaanse limoen, verankerd door een vleugje rauwe koriander. Vanille Insensee is warm en zeer rijk, en alleen voor liefhebbers van vanille-aroma’s.

Gedragen door haar: “Het ruikt naar een gebakken lekkernijen, en ik ben dol op gebak en zoete dingen, maar het is veel vanille. Het geeft me een puddingherinnering die, nogmaals, een aangename geur is, maar niet een die ik zou dragen. Ik zou dit geweldig vinden als een kaars of een kamerdiffuser in de keuken. Aan het eind van de dag wordt het een beetje bloemig, maar ik krijg nog steeds zware vanille.

Gedragen door hem: “Ik krijg het overweldigende verlangen naar wafels na het aanbrengen, maar de zoetheid vervaagt al snel in een voller, muskusachtig aroma. Ik vind het niet erg, maar ik zou het niet opzoeken. Een van Atelier’s best verkochte parfums, het is een van de langst blijvende parfums. Zelfs na een regenbui de volgende dag blijven vage hints hangen.”

4. Collection Azur – Cèdre Atlas

Atelier Cologne Nederland
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Deze kenmerkende geur combineert Blue Cedar-bomen uit Amerika met de pit van een Italiaanse citroen en eindigt met een muskusachtige twist van Indiase papyrus. Adem diep Cedre Atlas in en waan je verdwaald tussen hoge cederbomen op een frisse winterochtend.


Gedragen door haar: “Deze naam staat op de neus; het ruikt letterlijk naar ceders. Er is een hoop musk en ik moet denken aan buiten zijn, in de sneeuw, bij de vuurplaats, onder een groenblijvende tak, naast een rustieke hut. Welke andere dingen voor buiten kan ik noemen? Het is een oudere geur, een die verfijnder en gelaagder is. Hoewel ik het lekker vind, is het geen geur voor mij om te dragen.”

Gedragen door hem: “Dit is mijn favoriet van de Atelier-geuren. Het is rijk en diep, energiek en pittig. De harmonie van de hout- en fruittonen betekent dat niets overheerst, hoewel het zeker krachtig is. De neusgaten van mijn vrouw zijn geprikkeld als ik laat in de middag langskom. Het ruikt alsof je een douche hebt genomen met musk, daarna een vochtinbrengende crème aanbrengt, daarna aftershave en dan eau de cologne. Op de een of andere manier werkt het allemaal. Ik vind het leuk. Ik zou dit toevoegen aan een regelmatige rotatie, vooral tijdens de koudere maanden.”

5. Pacific Lime Cologne Absolue Pure Parfum

Atelier Cologne Nederland
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Pacific Lime, aangekondigd als een tropisch toevluchtsoord, bevat tonen van eucalyptus uit China, kokosnootextract uit de Filippijnen en verse limoenen uit Mexico. Het is bedoeld om je bij zonsondergang direct naar een wit zandstrand te brengen.

Gedragen door haar: “Het heeft absoluut ‘roze stranddrank’-vibes. Dit zou moeten komen met een kleine cocktailparaplu. Het is een jongere geur, een geur waar ik niet tegen zou zijn als ik in het paradijs was, op een eiland. Maar hier, in het door land omgeven New Jersey, krijg ik veel passievruchten. Hoe langer het draagt, hoe meer ik Bubblicious krijg. Is het het ergste? Nee, het is bekend en leuk, maar het is een geur om zelden te dragen”

Gedragen door hem: “Het ruikt naar een fruitige, sappige lipgloss. De limoen komt naar voren op mijn huid terwijl het fruit wegzakt. Rashna pikt nog steeds een vleugje citrus op en zegt dat ik naar een Sour Patch Kid ruik en dat ik me begin af te vragen of ze gewoon honger heeft naar snoep. Pacific Lime blijft tot laat in de avond aanwezig, ondanks een zeepachtige wasbeurt ‘s middags. Dit is een vakantiegeur voor kinderen.”

6. Love Osmanthus Cologne Absolue Pure Parfum

Atelier Cologne Nederland
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

De geur van bloeiende Osmanthus-bloemen, pittige citroenen en bosachtige ceder versmelten tot Love Osmanthus. Gezien het nachtelijke karakter van de Osmanthus-flora, hoopt Atelier een momentopname te schilderen van een heimelijke romance die zich afspeelt in een geheime tuin.

Gedragen door haar: “Ooh, het heeft dit vers geperste sinaasappel en bakkruiden ding als geurmix. Ik vind het leuk, maar ik vind het meer een kaarsgeur; niet een die ik zou dragen. De sinaasappel wordt intenser naarmate hij langer draagt. Ik ben dol op citrus, maar er is een verschil tussen citrus dat ik eet en het ruiken van de essentiële oliën. Het is rijker dan een schoonmaakmiddel, maar het zit wel in dat domein.”

Gedragen door hem: “Ik ruik Pledge Oil meteen. Er zijn enkele subtielere tonen eronder, een karige bloemengeur, maar het vereist een diepe inademing. Mijn vrouw beweert dat het bij mij beter ruikt, hoewel het iets is dat bedoeld is om te worden gegeten en niet om te dragen. Later word ik nog steeds in mijn neus geslagen door de oranje topnoten, maar er begint een meer butterscotch-noot te stijgen. Dienovereenkomstig is het mijn minst favoriete van de set.”

Ook populair: 53x de lekkerste en meest verleidelijke parfums voor mannen