Avocado olie voor de huid: dermatologen zijn er gek op

avocado olie voor de huid

We durven te wedden dat avocado’s al een grote rol spelen in uw dagelijks leven. Of je nu de romige groene lekkernij op toast eet of kookt met de olie, het gebruik van avocado is verre van beperkt. Het blijkt dat avocado-olie net zo indrukwekkend is wanneer het wordt aangebracht op de huid als wanneer je het eet, en als avocado de magische vrucht is, beschouw avocado-olie dan als het magische sap. Alsof je niet al genoeg geobsedeerd bent door avocado’s, zijn we hier om je nog meer redenen te geven om te geloven dat het echt een eersteklas ingrediënt is voor je algehele gezondheid en je huid! Ik gebruik zelf al jarenlang avocado olie voor de huid. Ik gebruik daarvoor de organic Avocado Oil van Fushi met zeer hydraterende eigenschappen die zorgen voor soepelheid en verzachten, zelfs de ruwste plekken op de huid. 

avocado olie voor de huid

Waarom Avocado olie voor de huid gebruiken?

SOORT INGREDIËNT: antioxidant, verzachtend en ontstekingsremmend.

BELANGRIJKSTE VOORDELEN: Helpt de huid om hydratatie te behouden en minimaliseert schade door vrije radicalen.

WIE MOET HET GEBRUIKEN: Vanwege de ontstekingsremmende eigenschappen raadt Russak avocado-olie aan voor iedereen met eczeem, acne, seborroïsche dermatitis of psoriasis.

HOE VAAK KUNT U HET GEBRUIKEN: Avocado-olie is veilig om dagelijks in verdunde vorm te gebruiken. Als het is opgenomen in de formulering van een product, volg dan de instructies van de fabrikant.

WERKT GOED MET: Dermatologen raden aan om avocado-olie te combineren met retinol. De meeste opname van retinol gebeurt met een vetoplosbaar gehalte. Door het samen met een olie te combineren, wordt de opname verhoogd en de irritatie ervan verminderd. Hoewel avocado-olie hydraterende eigenschappen heeft, zal het ook gunstig zijn voor maximaal vocht om het te gebruiken in combinatie met een bevochtiger zoals hyaluronzuur om water in de huid te trekken.

Wat is avocado-olie?

Avocado-olie is afgeleid van – je raadt het al – een avocado. Je bent waarschijnlijk al geobsedeerd door het eten van gezond vet vanwege de vele essentiële voedingsstoffen, maar we zullen je een opfriscursus geven over wat dat is voor het geval dat. Avocado heeft heel, heel veel vezels, weinig suiker en het heeft alle multivitamine-cofactoren die we nodig hebben (kalium, natrium, magnesium, vitamine A, C en K, foliumzuur, vitamine B6 en niacine) . Het heeft ook een zeer sterke antioxiderende werking en een hoge concentratie enkelvoudig onverzadigd vet. Avocado-olie helpt de huid op veel manieren (blijf lezen om erachter te komen wat die voordelen zijn), en daarom vind je het in verschillende maskers, crèmes en vochtinbrengende crèmes.

Bij het kopen van avocado-olie wordt het belang van het vinden van producten die biologisch, ongeraffineerd en koudgeperst zijn benadrukt. Dit zou de consument verzekeren dat ze avocado-olie in zijn puurste vorm kopen, wat de maximale voordelen zou opleveren. En je moet niet alleen kijken naar hoe het wordt verwerkt, maar ook waar het vandaan komt. Avocado’s uit verschillende regio’s hebben een iets andere samenstelling wat betreft avocado-olie, dus het is handig om te weten hoe uw product wordt ingekocht.

Voordelen van avocado-olie voor de huid

Bij topicale toepassing heeft avocado-olie veel cosmetische voordelen, zoals:

  • Minimaliseert schade: avocado’s en avocado-olie zijn uitstekende bronnen van antioxidanten zijn, zoals vitamine E, die helpen om vrije radicalen te absorberen, zodat we onszelf kunnen beschermen tegen milieuschade.
  • Verhoogt het metabolische energieproces in mitochondriën: zelfs de mitochondria-functie is beter wanneer u avocado-olie gebruikt. Het doet dat door de vrije radicalen te verminderen en door de lipideperoxidatie te verminderen. We willen de energieproductie in de huid omdat we de celvernieuwing willen. Lipidenperoxidatie is bescherming van het lipidencelmembraan van de cellen, dus dat willen we ook van de huid.
  • Helpt de huid hydratatie te behouden: avocado-oliekan werken als een verzachtend middel en heeft het occlusieve eigenschappen. Dit betekent dat het zowel de huid verzacht als bevochtigingsmiddelen en verzachtende middelen op de huid vastzet.
  • Minimaliseert ontstekingen: u zou kunnen denken dat u geen olie op een voor acne gevoelige huid wilt aanbrengen, maar in dit geval raden dermatologen juist aan om avocado-olie op alles aan te brengen, van eczeem en psoriasis tot seborroïsche dermatitis en acne vanwege de ontstekingsremmende eigenschappen. Het zal je klieren niet verstoppen en meer acne veroorzaken, want in werkelijkheid is acne niet alleen verstopte klieren. Het is een beetje meer een ontstekingsproces, dus het zou geweldig zijn om ontstekingsremmende eigenschappen te gebruiken.
  • Behandelt een droge en schilferende hoofdhuid: het is bewezen dat avocado-olie een droge en schilferende hoofdhuid verbetert. De zaadolie heeft fungicide en antibacteriële activiteiten, wat gunstig is voor iemand met seborrheic dermatitis waarbij er een onbalans is van het microbioom op het huidoppervlak (als je het microbioom op het huidoppervlak reguleert, u vermindert de ontsteking). Men benadrukt echter dat avocado-olie geen vervanging is voor medicijnen die aandoeningen zoals psoriasis of seborroe aanpakken. Met dat opgemerkt, kan de combinatie van medicatie, evenals de hydraterende voordelen van avocado-olie, de symptomen van die aandoeningen helpen verlichten.
avocado olie voor de huid
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Bijwerkingen van avocado-olie
Omdat er altijd een allergische reactie kan optreden bij het uitproberen van nieuwe producten, is het belangrijk om avocado-olie te testen wanneer u deze voor het eerst gebruikt. Hoewel de enkelvoudig onverzadigde olie over het algemeen goed wordt verdragen, zelfs voor mensen met eczeem, seborrheic dermatitis, psoriasis en acne. De avocado-olie wordt niet alleen meestal in een zeer verdunde vorm aan de producten toegevoegd, maar ze zijn ook ontworpen voor een zeer droge, gevoelige of problematische huid, dus er is weinig bezorgdheid.

Hoe te gebruiken?
Avocado-olie kan in zijn pure vorm worden gebruikt en ook worden opgenomen in de formulering van huidverzorgingsproducten. Meestal wordt avocado-olie in maskers gebruikt. In dat geval kun je het beste de instructies van de fabrikant volgen. Als je geïnteresseerd bent in doe-het-zelf-schoonheidsbehandelingen, dan kan je ook je eigen hydraterende en voedende masker maken met het vruchtvlees van de avocado in combinatie met biologische honing, die ook sterke ontstekingsremmende eigenschappen heeft.

Andere vormen
Avocado-olie heeft veel verschillende toepassingen, variërend van het verlagen van cholesterol tot het verbeteren van een droge huid. Meestal wordt avocado-olie lokaal ingenomen of aangebracht, maar de gebruiksmethode hangt af van de voordelen die de consument hoopt te behalen. Voor algemene gezondheidsvoordelen worden de antioxidanten en het hart-gezonde enkelvoudig onverzadigde vet het best door het lichaam opgenomen. Mensen zouden meer van het voedingsvoordeel profiteren door avocado in zijn geheel te consumeren of door ongeraffineerde, koudgeperste en biologische avocado-olie aan hun maaltijden toe te voegen. Maar voor voordelen voor de huid? Zowel orale als actuele vormen van avocado-olie zullen effectief zijn. Het is altijd multifactorieel: je moet je huid van binnen naar buiten en van buiten naar binnen ondersteunen.

Ook populair: 10x de beste CC Cream voor de rode huid en kleurcorrectie