Badkamer schoonmaken met deze 12 simpele en snelle hacks

badkamer schoonmaken

Als het gaat om het verwijderen van vuil, zeepresten en meeldauw, draait het allemaal om slimmer werken, niet harder. In dit artikelen delen we de beste tips voor het schoonmaken van badkamers om elke oppervlak sprankelend. Dit gebied moet ten minste om de twee weken grondig worden schoongemaakt, dus zet wat deuntjes aan en ga scrub-a-dub-dubbing de badkamer schoonmaken.

Klik hier voor onze hacks voor het schoonmaken van de keuken en hier voor onze hacks voor het schoonmaken van de woonkamer.

12 hacks voor het schoonmaken van de badkamer

1. Douchekop


Meng een deel witte azijn met een deel heet water en dompel de douchekop minimaal drie uur onder. Als je het armatuur niet kunt verwijderen, doe de vloeistof dan in een plastic zak en zet hem vast over de douchekop met een touwtje of een elastiekje. Laten weken en onder de douche staan ​​om te spoelen.

2. Douchegordijn


Om van meeldauw af te komen, gooi je de plastic voering in de wasmachine met bleekmiddel en wasmiddel en hang je hem op om te drogen. De meeste stoffen douchegordijnen kunnen ook worden gewassen, maar sla het bleekmiddel over om te voorkomen dat de kleuren uitlopen.

3. Douchewanden


Om zeepresten en meeldauw van douchetegels te verwijderen, gebruik dan een ​​mix van afwasmiddel en azijn. Gebruik een borstel om te schrobben en spoel vervolgens af.

4. Doucheafvoer


Schoonmaak experts raden aan te investeren in een afvoerafdekking om haar, vuil en productophoping op te vangen. Trek de smurrie eruit en spoel een keer per week in warm water.

De handige Coselle ontstoppingspistool verhelpt alle ontstoppingen in de badkamer

Badkamer schoonmaken

5. Badkuip


Houd een Wonderspons in de buurt van het bad en schrob vlekken zodra ze verschijnen – je hoeft je geen zorgen te maken over een grote klus op dagen dat je grondig schoon bent.

Badkamer schoonmaken
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

6. Handdoeken


Om oude handdoeken weer fris en luchtig te maken, doe dan het strippen van wasgoed, een techniek die oliën, minerale opbouw en resten van wasverzachter en wasmiddel verwijdert. Vul uw badkuip met gloeiend heet water en meng 2 kopjes poedervormig wasmiddel, 1/4 kopje borax, 1/4 kopje waspoeder en 1/4 kopje vloeibare waterontharder (optioneel). Roer elk uur gedurende vier uur en breng vervolgens de handdoeken over naar de wasmachine en laat een volledige cyclus draaien zonder wasmiddel om te spoelen. Strip licht en donker afzonderlijk; elke zes maanden herhalen.

7. Grout


Gebruik een recept van 1/4 kopje waterstofperoxide, 1/2 kopje baking soda en een eetlepel water of afwasmiddel om een ​​pasta te maken. Aanbrengen op voegmiddel, 10 minuten laten inwerken en schrobben met een zachte borstel. Goed uitspoelen.

Pro-tip: stofzuigen voordat je gaat spuiten: als je haar, stof of pluisjes met schoonmaakmiddel besproeit, verandert het in modder en wordt het veel moeilijker om het weg te vegen. Oplossing: Stofzuig eerst de hele kamer (inclusief het bad en de buitenkant van het toilet) met een opzetborstel van paardenhaar. (Om de vacuümborstel schoon te maken, dompelt u hem onder in een mengsel van heet water en bleekmiddel en laat u hem volledig drogen.)

8. Spiegels


Om spiegels mistvrij te houden, brengt u scheerschuim aan op het oppervlak en veegt u het schoon met keukenpapier.

9. Kraan


Smeer je kraan in met een mix van azijn en afwasmiddel en laat hem ongeveer 20 minuten zitten. Afnemen met een zachte doek en afspoelen. Voor extra glans polijsten met een glasreiniger. Gebruik een oude tandenborstel en een reinigingsoplossing naar keuze om kieren rond de kraan schoon te maken. De zachte borstelharen zullen de afdichting niet beschadigen.

10. Tandpasta klodders


Warm water doet de truc. Voor extra versteviging gebruikt u een zure reiniger die op alles werkt, van roestvlekken tot zeepresten.

11. Hardwaterafzettingen


Als uw toiletpot bevlekt is, spuit dan royaal met vloeibare vlekkenreiniger als het super krachtige Cee-Bee WC reiniger, schrob met een toiletborstel en laat het een nacht staan ​​zodat het tijd heeft om te werken.

Cee-Bee WC reiniger | De reinigende kracht uit de luchtvaart industrie 

Badkamer schoonmaken
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

12. Toiletborstel


Bij een badkamer schoonmaken hoort ook een schone toiletborstel. Spuit na het reinigen de toiletborstel en houder in met desinfectiemiddel of verdund bleekmiddel. Experts aan om je toiletborstel tussen de toiletbril en de kom te plaatsen om hem te laten leeglopen, en plaats hem terug in de houder als hij helemaal droog is.