BB Cream, CC Cream of foundation: wat zijn de verschillen?

BB Cream, CC Cream of foundation

De beste make-up looks hebben allemaal één ding gemeen: een onberispelijke basis. Maar als het gaat om het bereiken van een gladde, geperfectioneerde teint, heb je een zee aan opties, die dingen, nou ja, enigszins verwarrend kunnen maken. Er is foundation (die qua dekking kan variëren van licht tot zwaar), getinte moisturizer (die meer als een huidverzorgingsproduct draagt), en dan zijn er BB-crèmes en CC-crèmes (daarover later meer). Maar wat is exact het verschil tussen BB Cream CC Cream of foundation?

Het is ook belangrijk om de juiste tint en huid-flatterende afwerking te kennen. Klinkt als een bijna onmogelijke prestatie, toch? Gelukkig zijn we hier om het allemaal op het spel te zetten en te kijken naar de beste optie voor jouw huid. Foundation-dekking kan zo’n persoonlijke voorkeur zijn, maar weten voor welke look je gaat, zal je helpen bij het kiezen van het juiste product, net als het kennen van je huidtype bij het kiezen van de afwerking.

BB Cream, CC Cream of foundation: het verschil

Gebruik deze eenvoudig te volgen gids om de verschillen in basisformules te ontdekken, waaronder BB Cream, CC Cream of foundation.

Wat is BB Cream?

Schoonheidsbalsem, smetbalsem, BB Cream- hoe je het ook wilt noemen, dit basisproduct wordt geprezen om zijn vermogen om de huidskleur te egaliseren en onzuiverheden te corrigeren. BB Cream is van nature lichter in dekking dan standaard foundations en toch dikker dan een getinte vochtinbrengende crème – het is echt het beste van twee werelden als je op zoek bent naar een lichte huidtint zonder de zwaarte van een foundation te voelen. Bovendien benadrukken we het feit dat BB Creams ook huidverzorgingsvoordelen kunnen bieden. Hoewel ze vaak zonnebrandcrème bevatten, zijn hun belangrijkste ingrediënten antioxidanten, die de huid helpen beschermen tegen vrije radicalen en schadelijke vervuiling.

Aan de andere kant hebben BB-crèmes ruimte om te groeien in het tintenbereik. Terwijl je bij foundations waarschijnlijk 40 of meer tinten van een enkel merk zult vinden (we kijken naar jou, Fenty Beauty), zijn BB Creams meestal alleen verkrijgbaar in een handvol tinten.

Om BB Cream aan te brengen, dep je een kleine hoeveelheid op je voorhoofd, wangen, neus en kin en meng je het met je vingers, een natte spons of een foundationborstel. De Garnier SkinActive – BB Cream perfectioneert de huid met een mooie lichte tot medium dekking – bovendien geeft het een heel mooie, glanzende afwerking.

Wanneer BB Cream gebruiken: Als je een lichte, minimale make-uplook wilt, maar iets meer dekking dan een getinte moisturizer.

De Garnier SkinActive – BB Cream Classic Light 5-in-1 Dagverzorging is de best beoordeelde BB Cream op bol.com

BB Cream CC Cream of foundation

Wat is CC Cream?

CC Cream is ook bekend als “kleurcorrectie” of “kleurcontrole. Het verschil tussen CC Cream en BB Cream zit in de textuur: terwijl CC Creams lichter van structuur zijn dan BB Creams, zorgen ze nog steeds voor een foundation-achtige dekking. Het concept achter een goede CC Cream is om vlekkerigheid, roodheid of hyperpigmentatie van de huid te egaliseren en tegelijkertijd ingrediënten toe te voegen om roodheid te kalmeren en een stralende uitstraling te bevorderen. Het heeft kleurcorrigerende eigenschappen waardoor het beter geschikt is voor mensen die wat meer kleurbalans nodig hebben. Net als bij BB Cream, zul je waarschijnlijk maar een paar tinten vinden om uit te kiezen met CC crèmes.

CC Cream kan op dezelfde manier worden aangebracht als een BB Cream, maar het werkt ook goed als een kleurcorrigerende primer onder de foundation (als je op zoek bent naar meer dekking). Als je het als eerste stap naar foundation gebruikt, kun je de huidtint volledig egaliseren en anti-aging en hydraterende voordelen toevoegen. Slechts een kleine hoeveelheid foundation die er bovenop wordt gemengd, geeft je een onberispelijke, airbrush-afwerking. Deze techniek krijgt bonuspunten omdat het de hele dag langer meegaat. Voor gladmakende resultaten raden experts de Estée Lauder Revitalizing Supreme CC Creme Dagcrème aan.

Wanneer CC Cream gebruiken: Als u een basisproduct wilt dat licht aanvoelt maar verkleuring of roodheid kan verbergen.

De Estée Lauder Revitalizing Supreme CC Creme Dagcrème is de hoogst beoordeelde CC Cream op bol.com

BB Cream CC Cream of foundation

Wat is foundation?

Verlangen naar dekking? Kies dan voor foundation, die werkt om de huidskleur te verbeteren en tegelijkertijd onvolkomenheden te camoufleren. Foundations uit het verleden stonden bekend als dik en cakeachtig op de huid, maar de toepassing, het comfort en de afwerking van de hedendaagse formules vertonen een opvallend verschil. Het is waar dat foundation dikker van consistentie is dan getinte moisturizers, BB Creams en CC Creams, maar het mooie van dit basisproduct is dat het verkrijgbaar is in een breed scala aan diktes, van licht tot medium tot zwaar. Bovendien is de kans groter dat ze in een hele reeks tinten verkrijgbaar zijn voor alle verschillende huidtinten, en kunnen ze worden gebruikt voor zowel dagelijks gebruik als speciale gelegenheden die een zwaardere dekking vereisen.

Begin bij het aanbrengen van foundation eerst bij de probleemgebieden die de meeste dekking nodig hebben. Vervaag het vervolgens met de andere delen van je gezicht om het te egaliseren.

Met foundation heb je verschillende dekkingsniveaus, van transparant tot vol, maar zelfs de lichtste heeft nog steeds meer dekking dan getinte crèmes. En je kunt ook een afwerking vinden – mat, satijn en bedauwd – die bij je huidtype past (of je huid nu vettig, normaal of droog is). Onze topkeuze voor medium dekking en een glowy finish is deze van Estée Lauder. heeft een hele mooie, lichte tot medium dekking met een mooie afwerking. Het staat op de lijst met favorieten van de meeste make-upartiesten en het is tevens de best beoordeelde foundation op bol.com.

Afhankelijk van de dekking van de foundation, kan deze worden gemengd met je vingers (beter voor foundations met een lichtere dekking), een foundationborstel (ideaal voor foundations met een zwaardere dekking) of een schoonheidsspons (het beste voor foundations met een gemiddelde tot volledige dekking) .

Wanneer foundation gebruiken: Als u wilt kiezen tussen verschillende dekkingsniveaus, van transparant tot volledig, of een afwerking wilt vinden die past bij de specifieke behoefte van uw huid.

Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Foundation met SPF10 is de best beoordeelde foundation op bol.com

BB Cream CC Cream of foundation

Wat is getinte moisturizer?

Een fijne huiddag? Getinte moisturizers zijn de beste keuze voor meer natuurlijke looks dan zelfs de meest pure foundation kan bieden. Een getinte moisturizer geeft je een minimale dekking. Experts raden aan om een ​​getinte vochtinbrengende crème te gebruiken naast je normale, dagelijkse vochtinbrengende crème, of om een ​​formule te vinden die je huid op zichzelf voldoende vocht geeft. In tegenstelling tot BB-crèmes en CC-crèmes (die meestal SPF- en anti-verouderingseigenschappen hebben), doen getinte moisturizers precies dat: hydrateren terwijl ze een lichte tint geven.

Omdat het een mix is ​​van gezichtscrème en foundation, is het gebruik van je vingers de gemakkelijkste manier om het product aan te brengen en te blenden. We houden van deze getinte moisturizer van Estée Lauder – hij biedt een gezonde finish en toegevoegde SPF-bescherming.

Wanneer getinte moisturizer gebruiken: Als u de voorkeur geeft aan een hybride huidverzorging en make-up met een beetje kleur.

De Estée Lauder Day Wear Sheer Tint Release Dagcrème met SPF15 is de best beoordeelde getinte moisturizer op bol.com

BB Cream CC Cream of foundation

Waar het op neer komt

Terwijl BB-crèmes een lichte dekking en huidverzorgingsvoordelen bieden, kunnen CC-crèmes onder een foundation worden gedragen voor een extra laag dekking van roodheid. Beide zijn verschillend van getinte moisturizer (die meer een gezichtscrème is met een vleugje kleur) en foundation (die kan variëren in dekking en afwerking).

U leest: BB Cream, CC Cream of foundation: wat zijn de verschillen?

Ook populair: 8x de beste Dior foundation aller tijden gerangschikt op huidtype