Beautyblender schoonmaken op vier makkelijke manieren

beautyblender schoonmaken

In theorie is het eenvoudig om te weten hoe u uw Beautyblender schoonmaken moet. Wassen, spoelen, herhalen. Een opeenhoping van foundation ziet er niet alleen vies uit en maakt je sponzen moeilijker te gebruiken, maar vuile sponzen kunnen ook schadelijk zijn voor je huid. Je wilt altijd een schone spons, omdat hij anders bacteriën en vocht kan bevatten, wat kan leiden tot puistjes. Dat gezegd hebbende, we snappen het als het schoonmaken van je make-upsponzen (samen met je andere penselen) vrij laag op je prioriteitenlijst staat. Maar als het erop aankomt, is het echt niet zo erg. Hoewel reinheid het allerbelangrijkste is, kun je van al die tijd thuis profiteren om je sponzen grondig schoon te maken. Als je je ooit hebt afgevraagd wat de beste manier is om je Beautyblender schoon te maken, hebben we vier onfeilbare methoden verzameld.

Hoe u uw make-upspons ook reinigt, zorg ervoor dat u deze grondig laat drogen in een ruimte met een goede luchtcirculatie om iets te voorkomen dat nog onaangenamer is dan wat u hierboven ziet: schimmel. Bewaar uw Beautyblender nooit in uw gesloten make-uptas met ritssluiting. Door het vocht gaan bacteriën groeien. Als je Beautyblender nat en vuil is, laat hem dan in ieder geval buiten staan ​​zodat hij kan drogen.

Beautyblender schoonmaken: vier makkelijk methoden

Methode 1: Maak je Beautyblender schoon met water en zeep

Deze methode is de gemakkelijkste omdat je alleen water en zeep nodig hebt. Bovendien kun je er echt je handen in krijgen. Of je nu een vloeibare reiniger of een staafreiniger gebruikt, is aan jou, beide zullen je spons er als nieuw uit laten zien.

  • Stap 1: Maak je spons nat.
  • Stap 2: Werk in je zeep. Als je een vloeibare zeep gebruikt, knijp dan wat rechtstreeks op de spons en werk deze in door met je vingers te masseren, of tegen de palm van je hand om make-up los te maken. Als je een stuk zeep gebruikt, wrijf de spons dan direct op de zeep om schuim op te wekken. Beautyblender maakt speciale vloeibare en staafzeep, maar veel pro’s zweren ook bij afwasmiddel voor een goedkopere optie.
  • Stap 3: Spoelen. Nadat de spons mooi zeepachtig is, spoel hem dan uit onder stromend water. Zorg ervoor dat je er voorzichtig in knijpt terwijl je dit doet, zodat er geen zeep in vast komt te zitten.

Reinig je Beautyblender snel en makkelijk met de Brush Cleaner – Beautyblender wasmachine –!

Beautyblender schoonmaken

Methode 2: Zet je make-up spons in de week

Als je spons echt vies is – we praten als in je kunt je niet herinneren welke kleur hij was toen je hem kocht – dan kan hij er baat bij hebben als je hem wat langer laat weken. Deze methode voor de Beautyblender schoonmaken is een favoriet van vele celebrity-make-upartiesten.

  • Stap 1: Bereid uw zeepbad voor. Meng in je (schone) gootsteen of een kleine kom wat water en vloeibare zeep. Als je je extra zorgen maakt over het doden van bacteriën, kook dan wat water en gebruik dat.
  • Stap 2: weken. Plaats je spons in het mengsel en laat het een paar minuten staan. Dit zal de make-up losmaken en breken, volgens Jeung.
  • Stap 3: Vlekschoon en droog. Als de tijd om is, knijp je je spons een paar keer samen om de zeepoplossing er doorheen te persen. Voeg een beetje meer zeep toe aan plekken die wat extra liefde nodig hebben, en masseer het op je handpalm. Spoel daarna grondig af onder warm stromend water.

Methode 3: Maak je make-upspons schoon in de wasmachine

Deze methode is geweldig voor aspirant-make-upartiesten of voor degenen onder ons die meerdere sponzen bij de hand hebben. Door ze in de wasmachine te gooien, is het supergemakkelijk voor je; je hoeft alleen maar genoeg sponzen te hebben om het de moeite waard te maken. Je Beautyblender schoonmaken gebeurt gewoon door de wasmachine!

Stap 1: Verzamel materialen. Pak al je sponzen en stop ze in een net lingerietasje (zoals deze). Gooi de zak in je lege wasmachine.

Stap 2: Voer de was uit. Ik voeg graag een combinatie van Beautyblender vloeibare reiniger en Meyers wasmiddel toe voordat je de wasmachine zachtjes laat draaien, met een extra spoelcyclus.

Stap 3: Haal ze uit de wasmachine en bewaar ze in de zak om te drogen.

De mini Beautyblender wasmachine maakt je make-up spons snel perfect schoon

Methode 4: Maak je make-up spons schoon in de magnetron


Als je extra voorzorgsmaatregelen wilt nemen om bacteriën uit te zappen zonder de wasmachine te volgen, probeer dan de microgolfmethode. Als je het er gewoon in gooit, krijg je een gesmolten puinhoop, dus volg de onderstaande stappen. Een Beautyblender schoonmaken was nog nooit zo eenvoudig.

Stap 1: Meng zeep en water. Meng water en een paar scheutjes zeep in een magnetronbestendige beker (een mok is perfect). Precieze metingen zijn niet nodig; zorg ervoor dat de spons volledig kan worden ondergedompeld. Maak je spons nat met schoon water en doe hem dan in het zeepmengsel. Je kunt ook een beetje olijfolie toevoegen voor extra reiniging.

Stap 2: Verhit het. Zet de beker ongeveer een minuut in de magnetron en laat hem dan afkoelen voordat je hem vastpakt. Je spons moet mooi en schoon zijn en de vloeistof moet vol foundation zijn.

Stap 3: Afspoelen en uitknijpen. Spoel het een laatste keer af onder schoon stromend water voordat je eventuele foundationresten eruit knijpt. Zet apart om aan de lucht te drogen.

Ook populair: Foundation egaal aanbrengen doe je met de Beautyblender!