Beste collageen voor nagels: Pro Natura poeder met Vitamine C

collageen voor nagels

Een goede nagelverzorging vereist zoveel meer dan masseren in een nagelriemolie. Niets tegen die voedingsrijke flesjes – het hydrateren van de huid rond de nagelbedden is cruciaal om de tips glanzend en sterk te houden – maar het is belangrijk om zachte nagels vanuit meerdere hoeken te benaderen. En soms is de beste methode voor gehydrateerde, gladde nagels om inwendig te gaan.

Vraag het maar aan metabole wetenschapper Ben Bikman, Ph.D., die is gepromoveerd in bio-energetica. Op de mindbodygreen-podcast leidt hij ons door zijn reis naar sterke en soepele cijfers. Het blijkt dat Bikman’s weg naar nagelgezondheid niet afhing van actuele onderwerpen.

De Pro Natura Collageen poeder met natuurlijke Vitamine C bestaat uit 18 verschillende aminozuren, waarvan 8 essentiële aminozuren om de nagels te versterken

collageen voor nagels

Gebarsten nagels

Waarom een ​​stofwisselingswetenschapper dol is op collageen voor gezonde nagels.
Bikman dacht dat broze, zwakke nagels gewoon deel uitmaakten van zijn genetica. “Ik heb een familietrekje, denk ik”, vertelt hij. “Ik herinner me dat ik als kleine jongen naar de vingernagels van mijn vader keek en me afvroeg wat er in godsnaam aan de hand was. Ik krijg van die kleine scheurtjes die over de hele lengte van de nagel lopen.” Hij beschrijft waarschijnlijk verticale nagelranden, die heel gewoon zijn en om verschillende redenen kunnen opduiken, waaronder een droge huid, stress, veroudering en onevenwichtigheden in de voeding.

“Geen zalf hielp,” vervolgt hij, en hij geloofde dat niets die scheuren kon opvullen. Dat wil zeggen, totdat hij collageen begon te nemen: “Sinds ik ijverig ben geweest met het nemen van collageen, heb ik dat probleem helemaal niet”,* merkt hij op. “Ik ken geen andere variabele die ik heb veranderd, behalve dat ik ijverig ben met de consumptie van collageen.” Bikman probeerde zelfs zijn dagelijkse collageeninname te stoppen en merkte dat de broosheid na een paar weken terug begon te kruipen. “Ik zal beginnen met het krijgen van kleine scheurtjes langs de lengte van mijn nagel,” vertelt hij.

Waarom collageen voor nagels zo goed helpt

Het is logisch waarom Bikman zulke fantastische resultaten van collageen zou zien. Je nagels bestaan ​​uit keratine, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je genoeg keratinevormende aminozuren binnenkrijgt – en collageen is betrokken bij de productie van keratine. Eén onderzoek toonde zelfs aan dat wanneer deelnemers gedurende 24 weken dagelijks 2,5 gram collageenpeptiden slikten, hun nagelgezondheid beter behouden bleef, inclusief snellere groei, minder breuk en een beter uiterlijk.

Hoewel Bikman niet deelde welk specifiek collageensupplement hij verkiest, raadt hij wel aan om een ​​formule te zoeken die vitamine C bevat, aangezien de antioxidant cruciaal is voor het collageenproductieproces. “Vitamine C helpt bij het reguleren van wat een ‘redoxreactie’ wordt genoemd om te helpen maak dit essentiële peptide in collageen genaamd hydroxyproline”, legt hij uit.

Als je op zoek bent naar een hoogwaardig supplement dat zowel gehydrolyseerde collageenpeptiden als vitamine C bevat, bekijk dan de Pro Natura Collageen poeder met Vitamine C. Het is een van de meest innovatieve melanges op de markt met verschillende gerichte, krachtige ingrediënten voor holistische inside-out ondersteuning, waaronder Acerol, een natuurlijke Vitamine C. Acerola is een tropische vrucht afkomstig uit Centraal-Amerika. Acerola is een bijzondere vrucht vanwege de extreem hoge concentratie van Vitamine C.

De Pro Natura Collageen poeder met natuurlijke Vitamine C is verrijkt met Acerol, een extreem hoge vorm van Vitamine C, voor sterke nagels

collageen voor nagels

Waar het op neer komt

Om zijn nagels gezond en sterk te houden, zweert Bikman bij collageensupplementen; niets anders werkte voor hem zo goed als de inside-out benadering. Hoewel Bikman niet de enige is in zijn lof, omdat veel andere mensen geloven dat collageen (met name mbg’s poeder) het enige is dat helpt om hun nagels echt te voeden.

U leest: Beste collageen voor nagels: Pro Natura poeder met Vitamine C

Ook populair: OPI nagelverharder review: sterkere nagels met Nail Envy